اخبار ویژه روزنامه ها شنبه 29 خرداد 95

خانه / مطالب و رویدادها / اخبار ویژه روزنامه ها شنبه 29 خرداد 95

روزنامه کیهان **

موسوی لاری نمی‌گوید چرا نتانیاهو از فتنه سبز حمایت می‌کرد؟!

عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان گفت اگر برجام بد بود نتانیاهو از آن حمایت می‌کرد.

موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات به ایرنا گفته است: اگر برجام رخدادی منفی بود نتانیاهو از آن تعریف و حمایت می‌کرد و همچنین مورد حمایت تندروهای جمهوری‌خواهان و لابی صهیونیست‌ها در آمریکا قرار می‌گرفت.

صرف نظر از مثبت و منفی برجام، از سبک استدلال آقای موسوی می‌توان نتیجه مهم‌تری گرفت. به این معنا که باید پرسید با چه حسابی نتانیاهو و شیمون پرز درباره فتنه و فتنه‌گران گفتند «جنبش سبز سرمایه اسرائیل است». آیا این حمایت صهیونیست‌ها از فتنه‌انگیزی برخی مدعیان اصلاح‌طلبی، ماهیت فتنه سبز را آشکارتر نمی‌کند؛ فتنه‌ای که اوباش در روز قدس آن همسو با خواست وزارت خارجه اسرائيل شعار «نه غزه نه لبنان» سردادند و سپس کار را به خط کشیدن روی جمهوری اسلامی و مرگ بر آمریکا و اهانت به تصویر حضرت امام(ره) و هتاکی علیه عاشورای حسینی پرداختند.

یادآور می‌شود مشابه همین حمایت را آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها- نسبت به دو فتنه هشت ماهه ۸۸ و تیر ماه ۷۸ مدعیان اصلاح‌طلبی در دولت‌های بوش و اوباما انجام دادند و صراحتاً اعلام کردند از اصلاح‌طلبان در ایران حمایت می‌کنند.

سال انتخابات است پس نان‌تان در روغن خواهد بود!

یک روزنامه اصلاح‌طلب نوشت: با توجه به اینکه امسال سال انتخابات است، دولت سعی خواهد کرد با اختصاص بودجه‌هایی، نان معلمان و بازنشستگان را در روغن قرار دهد و سبدی ۲۰ میلیون رأیی به وجود آورد!

در حالی که نشریات مدعی اصلاح‌طلبی مدام علیه پوپولیسم شعار می‌دهند روزنامه هفت صبح در تیتر اول خود که حالت رپرتاژ آگهی را دارد می‌نویسد: «سال طلایی کارمندان، معلمان و بازنشستگان در راه است. در شرایطی که قفل رکود باعث شده کارگران، تجار و صاحبان مشاغل آزاد، ناراضیان عمده از روحانی و دولتش باشند، او به ۸/۵ میلیون کارمند و خانواده‌های آنها چسبیده و با بهبود وضعیت معیشتی معلمان و پرستاران، باعث شده]؟![ که این دو قشر معمولاً ناراضی، کمترین نارضایتی را در این سه سال از خود بروز دهند. ]از طرف دیگر[ نسل دهه ۷۰ و ۸۰ ، ۱۰ میلیون نفر از سبد ۶۰ میلیون نفری رأی در خرداد سال آینده را در اختیار خواهند داشت. روحانی، صرفاً اگر بگذارد که این گروه در زمین بازی خود یعنی فضای مجازی به راحتی بازی کنند و مزاحمی مثل فیلترینگ نداشته باشند می‌تواند روی کمک آنها برای خرداد ۱۳۹۶ حساب باز کند.»

این روزنامه با نگاه کاسبکارانه به افکار عمومی به مثابه ماشین رأی‌کشی می‌نویسد: یک گروه ۱۰ میلیونی دیگر نقش تعیین‌کننده‌ای در انتخابات ایران خواهند داشت. ایران سه میلیون و ۹۸۵ هزار و ۴۸۸ کارمند دارد که دو میلیون و ۳۴ هزار نفر از آن‌ها مستقیماً در وزارتخانه‌ها و ادارات دولتی فعالیت می‌کنند. هم‌چنین کشور ما، ۴ میلیون و ۴۹۱ هزار بازنشسته دارد که یک چهارم از آنها، عضو صندوق‌های بازنشستگی کشوری هستند. در مجموع، دولت به ۸/۵ میلیون کارمند دستگاه اجرایی و بازنشسته حقوق پرداخت می‌کند.

این روزنامه ادامه می‌دهد: «در نهایت باید این سه داده آماری را کنار هم بگذاریم و بگوییم که دولت، همواره ابزار مهمی به نام حقوق و دستمزد، آنهم برای یک بدنه هشت و نیم میلیون نفری یا به تعبیر دقیق‌تر ۳۰ میلیون نفر از جامعه در دست دارد و می‌تواند با ابزار افزایش حقوق، کمک بزرگی به اقتصاد خانوار کارمندان و البته پرکردن سبد رأی خود کند… با این حال، حقوق و دستمزد می‌تواند پاشنه آشیل‌هایی را هم برای حسن روحانی داشته باشد. مثلاً در حالی که گفته می‌شود افزایش حقوق برای معلمان شاغل مناسب بوده، چنین اتفاقی در مورد فرهنگیان بازنشسته نیفتاده است و وضعیت در مورد نیروهای مسلح هم که حدود ۶۰۰ هزار نیرو دارند به خوبی کارمندان دولت نیست. علاوه بر این و فارغ از مقوله کارمندی، کشور ما ۱۴ میلیون کارگر هم دارد که در آخرین سال فعالیت دولت با دو بحران جدی دست و پنجه نرم می‌کنند. از یک سو،‌ رکود باعث شده که امنیت شغلی کارگران از بین برود و از سوی دیگر، عدم افزایش حقوق کارگران، به میزانی که نماینده آنها در شورای مزد درخواست داشته، می‌تواند نارضایتی‌هایی برای این افراد به وجود بیاورد. با این وجود، وضعیت برای دولت روحانی، آن قدرها هم که گفته می‌شود بد نیست. او در حال حاضر نزدیک به ۲۰ میلیون رأی بالقوه (کارمندان و دهه هفتادی‌ها) را در سبد خود دارد و می‌تواند با دو سیاست افزایش مناسب حقوق در سال آینده و حفظ وضعیت موجود در فضای مجازی، به راحتی آرایی مشابه رؤسای جمهوری سابق در دور دومشان کسب کند. مگر اینکه کارگران، بار دیگر متحد شوند و کاری کارستان کنند.

این رویاپردازی‌ها در حالی است که کارمندان و فرهنگیان یا بازنشستگان و… پشت قبای هیچ کس نیستند. اما صرف نظر از آرزوپردازی روزنامه هفت صبح، آنچه به عنوان خبر قابل تأمل است، میل به مهندسی رأی افکار عمومی با روش‌هایی است که طیف مدعی اعتدال و اصلاحات همواره از آن به عنوان پوپولیسم و عوام‌فریبی یاد کرده‌اند. اما ظاهراً از نگاه آنها رفتارهای پوپولیستی به دو نوع خوب و بد تقسیم می‌شود! پیش از این سعید شیرکوند (معاون وزیر اقتصاد در دولت اصلاحات) گفته بود رابین‌هودها مهمترین تهدید برای روحانی در انتخابات آینده هستند.

خواب آقای رحم اجاره‌ای برای سخنگوی دولت

عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با طرح این سؤال که روحانی از کجا ضربه می‌خورد، ناکامی دولت روحانی در ارتباط با افکار عمومی بر سر کارنامه‌اش را گردن محمد باقر نوبخت انداخت.

عبدالله ناصری (عضو حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب) اخیراً در مصاحبه با روزنامه فرهیختگان گفته بود «اگر رحم اجاره‌ای دولت جنین را خوب محافظت کند، اصلاح‌طلبان آن را دوباره اجاره خواهند کرد».

او اکنون در مصاحبه با سایت فرارو محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، تجربه حرفه‌ای درباره شناخت و تأثیر رسانه ندارد.

ناصری با بیان اینکه دولت در اقناع افکار عمومی ضعف دارد و همین موجب موفقیت منتقدان می‌شود، می‌افزاید: «دولت در بیان دستاوردهای اقتصادی برجام کوتاهی کردو نتوانست موازی با روند مذاکرات این موضوع را جا بیاندازد که برجام نمی‌تواند دستاوردهای اقتصادی کوتاه مدت داشته باشد که علت این کوتاهی نیز مربوط به انفعال تیم رسانه‌ای دولت است.»

وی می‌گوید: سخنگوی دولت مردشریف و بزرگواری است اما نه تجربه حرفه‌ای درباره شناخت و تأثیر رسانه و نه فرصت وافی و کافی برای رصد جریان تخریب علیه دولت دارد.

ناصری افزود: یکی از ظلم‌هایی که از ناحیه کابینه بر آقای روحانی رفت این بود که بار بازنمایی آنچه که در سال ۹۲ تحویل گرفتند را بر دوش آقای روحانی گذاشتند.

عبدالله ناصری همچنین در مصاحبه با سایت جماران خواستار کنار گذاشتن نوبخت از سخنگویی دولت و انتصاب فرد دیگری شد که هم بتواند هزینه بپردازد و ریسک کند و هم مرد سیاست و اقتصاد و آمار و کمیّات باشد.

وی البته به نقش اصلی افراطیون مدعی اصلاحات در ضربه زدن به دولت و ناکارآمدی ناشی از طفیلی‌گری طیف متبوع خود سخنی به زبان نیاورده است، حال آن که به نظر می‌رسد روحانی ضربه اصلی را از همین جریان می‌خورد.

از شوی تبلیغاتی با ایرباس تا زمزمه پاداش به غارتگران آمریکایی

رسانه‌های دولتی چند ماه پس از شوی تبلیغاتی خرید هواپیما از ایرباس فرانسه،‌ نمایش جدیدی را با بوئینگ آمریکا ترتیب دادند.

در جریان سفر آقای روحانی اعلام شد «تفاهم‌نامه» حدود ۱۰۰ فروند هواپیما از ایرباس امضا شده بی‌آن که قراردادی منعقد گردد. حتی یک فروند هواپیمای ایرباس هم در تهران به زمین نشست و عکس یادگاری با آن زینت‌بخش روزنامه‌های زنجیره‌ای شد. اما بعدها ایرباس اعلام کرد فشار و تهدید آمریکا،‌ تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد را با مشکل مواجه کرده و اگر با همین روند پیش‌رود، فروش هواپیما منتفی است.

با طی این روند حال همین نشریات دولتی یا حامی دولت سرگرمی مشابهی را برای افکار عمومی و این بار به واسطه شرکت آمریکایی بوئینگ ترتیب داده‌اند. تیتر صفحه اول برخی نشریات در روز پنج‌شنبه بدین شرح بود.

– ایران: بازگشت بوئینگ به آسمان ایران پس‌از ۳۷ سال

– شهروند: چرخ‌های بوئینگ روی باند فرودگاه‌های ایران باز می‌شود (تفاهم برای خرید ۱۰۰ هواپیما)

– فرهیختگان: خرید ۱۰۰ هواپیمای بوئینگ از سوی ایران

– هفت صبح: یک برجام و چند صد هواپیما؛ چند قدم مانده تا توافق با بوئینگ

– آفتاب یزد: آمریکا؛ فروش بوئینگ به ایران مجاز است.

– جمهوری اسلامی: توافق ایران و بوئینگ برای خرید ۱۰۰ هواپیما در انتظار تأیید وزارت خزانه‌داری آمریکا.

صرف‌نظر از اینکه خبر مذکور نیز بیشتر فضاسازی است، باید پرسید مگر همین چند هفته پیش نبود که آمریکا ۲/۳ میلیارد دلار از اموال سرمایه‌گذاری شده ایران در آن کشور (در دولت اصلاحات)‌ را مصادره و غارت کرد اما حامیان دولت ناسزایش را به دولت سابق گفتند که چرا بی‌احتیاطی کرده و با آمریکا سرمایه‌گذاری کرده است؟ اکنون آیا دوباره قرار است همان اشتباه تکرار شود و به آمریکای غارتگر، دستخوش ۲۵ میلیارد دلاری داده شود؟ اگر همین پول را به بهانه حمایت ایران از تروریسم، تولید موشک‌های دوربرد و… بالا کشیدند و هواپیمایی ندادند، آنگاه تکلیف چیست؟

یادآور می‌شود رویتر به نقل از منابع مطلع گزارش داد تفاهم ایران با بوئینگ، فقط خطوط کلی پیشنهادی برای معامله میان طرفین را ترسیم می‌کند و اگر معامله‌ای بخواهد انجام شود، باید با تصویب دولت آمریکا باشد.

جان‌کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است: «براساس برجام، فروش هواپیما به ایران مجاز است اما نمی‌توانم درباره مجاز بودن بوئینگ به معامله با ایران اظهار نظر کنم».

آقای نوبخت! اتاق مسئله‌سازی در درون خود دولت است

متهم کردن منتقدان، دردی از رکود اقتصادی و بیکاری و ولنگاری فرهنگی دولت درمان نمی‌کند.

روزنامه جوان با اشاره به ادعای نوبخت مبنی بر «تشکیل اتاق فکر روزهای شنبه علیه دولت» نوشت: سخنگوی دولت را به شفافیت دعوت می‌کنیم. نشانه‌های این اتاق فکر کذایی را که علیه دولت تشکیل می‌شود، بدهید که کسی فکر نکند تیری در تاریکی پرتاب کرده‌اید. از این تیرها، هر کسی می‌تواند بیندازد و به بقیه بگوید ما چقدر خوب و مظلوم و منتقدان ما چقدر وحشتناک هستند! دولت صراحتاً شفاف‌سازی کند که از چه کسانی و کدام اتاق فکر حرف می‌زند؛ ابهام، یعنی انگشت اتهام به همه مخالفان و منتقدان دولت و هر کسی هم همچون راقم این سطور معترض شود، لابد خواهید گفت ضمیر مرجعش را یافته است. بازی قشنگی را محمد باقر نوبخت شروع کرده، اما الزاماً نشانی از اخلاقی بودن ندارد.

دولت روشن کند در مورد چه کسانی حرف می‌زند و بعد مثل خیلی دفعات دیگر، برود دادسرای فرهنگ و رسانه و مثل برخورد با یالثارات، وطن امروز، کیهان، جهان نیوز و… تشکیل پرونده بدهد تا باور کنیم ماجرا چقدر راست است. یک جوری ژست مظلومیت نگیرید که انگار نه شکایت قضایی می‌کنید، نه حمله کلامی به منتقدان داشته‌اید و نه راه گلایه پیش بزرگ‌ترهای رسانه‌های منتقد را بلد نبوده‌اید.

نویسنده می‌افزاید: آنقدر موضوعات و سوژه‌های مختلف توسط خود دولت در اختیار منتقدان قرار می‌گیرد که فرصت اتاق فکر باقی نمی‌ماند. همین سازمان تحت ریاست سخنگوی دولت و فیش‌های نجومی حقوق مدیران دولتی را در نظر بگیرید؛ اتاق فکر لازم است؟ یعنی هر منتقدی در هر گوشه‌ای از ایران و بی‌ارتباط با منتقدان دیگر، متوجه نیست آنچه را به خاطر آن عذرخواهی می‌کنید باید موردنقد قرار بدهد؟ حالا هوای آلوده، وعده‌های کذایی، بانک‌های پشت در تحریم مانده، ‌رکود اقتصادی، ولنگاری فرهنگی، بیکاری، حواشی اقتصادی اطرافیان رئیس جمهور و… بماند.

مدیر متخلف حاشیه امنیت دارد که عزلش نمی‌کنند؟!

آیا عذرخواهی سخنگوی دولت درباره فیش‌های نجومی، فاقد پشتوانه و صرفاً یک ژست تلویزیونی برای جمع کردن ماجرا بوده است؟

این پرسش از آن جهت قابل تأمل است که بدون وقوع تخلف بزرگ- نظیر حقوق و مزایای چند صد میلیونی مدیر بانک رفاه- عذرخواهی در سطح سخنگوی دولت معنا ندارد. با این فرض، جای سؤال است که چرا عذرخواهی سخنگوی دولت در تلویزیون انجام می‌شود اما دولت و وزارت رفاه حاضر نیستند مدیر خاطی را عزل کنند.

این مدیر دست بر قضا با شراکت حسین فریدون در سال ۹۱، یک صرافی تأسیس کرده است. گفته می‌شود فریدون حتی از حامیان انتصاب مدیر مورد اشاره به ریاست بانک ملی بوده است.

رئیس جمهور در نامه صادره خطاب به جهانگیری ضمن بدگویی علیه دولت سابق و انتصاب ماجرای پیش‌آمده به دولت سابق، خواستار عزل افراد متخلف شد؛ موضوعی که در حد همان نامه مانده است.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* نیروهای مردمی عراق، در جریان پاکسازی فلوجه مقادیر زیادی سلاح روسی کشف کردند که تروریست‌های داعش از آنها استفاده می‌کردند. فرمانده یکی از گروه‌های مردمی که در عملیات آزادسازی فلوجه شرکت دارد گفت: سلاح‌های کشف شده در محور عملیاتی «الصقلاویه» از توابع شهرستان فلوجه به دست آمده که همگی خرید عربستان از روسیه هستند. وی افزود: عربستان این سلاح‌ها را از مناطق دیگری خریداری کرده و به دست تروریست‌ها رسانده است و بخشی از این سلاح‌ها نیز از طریق سوریه وارد عراق شده است. عربستان و قطر سال گذشته مقادیر زیادی سلاح آمریکائی خریداری کرده و به تروریست‌ها تحویل داده بودند که مورد اعتراض کنگره آمریکا قرار گرفتند.

* دختران فرانسوی از ترس آزار و اذیت جنسی در وسایل نقلیه عمومی، دامن نمی‌پوشند.به گزارش عصرخبر، یک نفر از هر دو نفر جنس مونث فرانسه از پوشیدن لباس‌های یقه باز و دامن‌های کوتاه به دلیل ترس از آزار و اذیت جنسی در وسایل نقلیه عمومی خودداری می‌کند. تحقیقات انجام شده توسط انجمن فدرال ملی مسافران وسایل نقلیه گواه این امر است.بیش از ۶ هزار نفر در این تحقیقات شرکت داشتند. مطابق با نتایج نظرسنجی، ۴۸ درصد زنان پوشیدن شلوار را به دامن و استفاده از شال یا روسری برای پوشاندن یقه‌های باز را ترجیح می‌دهند.همین تعداد از نظرخواهی شدگان گفتند ترجیح می‌دهند در ساعات شلوغی از وسایل نقلیه عمومی استفاده نکنند، به ویژه در شب.سی و چهار درصد نظرخواهی شدگان اعلام کردند با تاکسی رفت و آمد می‌کنند تا از آزار و اذیت جنسی به دور بمانند.

* سازمان خبرنگاران بدون مرز با صدور بیانیه‌ای از صدور حکم ده سال زندان و لغو تابعیت سید احمد موسوی عکاس خبرنگار از سوی دادگاه استیناف بحرین انتقاد کرد.سازمان مزبور همچنین از بازداشت علی المعراج وبلاگ نویس در فرودگاه منامه بدون داشتن مجوز بازداشت آنهم پس از سپری شدن یک ماه از آزادسازی وی انتقاد کرد.الکساندر الخازن مدیر دفتر خاورمیانه سازمان خبرنگاران بدون مرز گفت: ما به شدت پیگردهای انجام گرفته و احکام جائرانه صادر شده علیه روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان را محکوم می‌کنیم. آنها هر گاه که صدای خود را به انتقاد بلند کردند، از سوی قوه قضائیه بحرین تحت انواع فشارها قرار گرفتند.الخازن افزود: متهم شدن یک روزنامه نگار به حمایت از تروریسم به صرف گرفتن عکس از تظاهرات مردم موضوعی زشت و غیرقابل قبول است.وی خواستار برملا شدن علل و عوامل این بازداشت‌ها و آزادی خبرنگاران بازداشت شده به دلیل انجام فعالیت‌های حرفه‌ای شان شد.بر اساس رتبه بندی سالیانه ارائه شده از سوی سازمان در مورد آزادی مطبوعات بحرین از مجموع ۱۸۰ کشور در سال جاری میلادی در رتبه ۱۶۲ قرار دارد.

*********************************

روزنامه خراسان**

پایش مدعی شد:

دکتر صارمی مهمان برنامه ماه عسل، تصویری را نشان میدهد و مدعی میشود که آن تصویر یک تخمک است که او در زیر میکروسکوپ مشاهده کرده است. این در حالی است که این تصویر، نمایی از سحابی هلیکس (Helix Nebula) است که توسط تلسکوپ فضایی هابل در سال ۲۰۰۴ رصد شده است.

عصر تعادل مدعی شد:

پس از انتشار ویدئویی از شب دوم جشنواره اقوام در دانشگاه سیستانوبلوچستان که در آن چند تن از دانشجویان پسر در حال رقص و پایکوبی هستند، اکنون اخبار رسیده از اعلام رای بدوی کمیته انضباطی این دانشگاه مبنیبرچند ترم محرومیت از تحصیل برای ۷ نفر از دانشجویان، حکایت دارد. حکم دو ترم محرومیت از تحصیل برای ۵ نفر از این دانشجویان و یکترم محرومیت از تحصیل برای دو دانشجوی دیگر در رای بدوی کمیته انضباطی این دانشگاه صادر شدهاست.

افکار نیوز نوشت:

پنج شنبه شب «دورهمی» مهران مدیری میزبان رضا رشیدپور بود. مهران مدیری در برنامه دورهمی خطاب به رشیدپور طعنه زد و گفت: در دولت قبل هم کلی فعال بودی بعد هم در دولت فعلی، ناگهان بنفش شدی و حتی تا مرحله سخنگویی رفتی! رضا رشیدپور در پاسخ به سوال مهران مدیری در خصوص کار نکردن در دولت قبل گفت: هیچ ارادتی به دولت قبل ندارم و نخواهم داشت اما افتخار میکنم بخشی از زندگیام را در دولت فعلی فعالیت سیاسی کردم.رشیدپور در ادامه در خصوص درآمد خود بیان کرد: درآمدم ماهی ۲٠ میلیون است و اکثر درآمدم بابت کار در رشته سازه عمران است نه مجری گری.

جماران نوشت:

محمد صدر در گفتوگو با این سایت گفت: بنده فکر میکنم پس از امام، دورترین دولت به اندیشههای امام دولت آقای احمدینژاد بود که باعث شد خیلی از دستاوردها از بین برود. در دوران این دولت برخی با از بین بردن دستاوردهای انقلاب، فساد بسیار عظیمی را در بالاترین ردههای دولت به وجود آوردند که بیسابقه بود.

*********************************

روزنامه ایران**

رضا ضراب روزانه یک تن طلا صادر میکرد

یک قاضی فدرال امریکا ضمن مخالفت با حبس خانگی رضا ضراب، به درآمد سالانه ۱۰۰ میلیون دلاری وی اشاره کرد و گفت: این تاجر ترکیه‌ای که به اتهام نقض تحریم ایران در امریکا بازداشت شده است، روزانه یک تن طلا صادر می‌کرده و پنجاه و ششمین مالیات دهنده بزرگ در ترکیه به شمار می‌رود. به گزارش تسنیم به نقل از بلومبرگ، قاضی ریچارد برمان افزود: دادن اجازه اقامت ضراب در آپارتمانی در منهتن و نظارت بر وی از طریق نیروهای امنیتی خصوصی که وی موافقت کرده دستمزد آنها را پرداخت کند، به افزایش نابرابری و رفتار نابرابر به سود یک گروه بسیار کوچک از افراد تحت تعقیبی که بسیار ثروتمند هستند، کمک خواهد کرد. وی اعلام کرد: ثروت رضا ضراب، تجربه سفرهای متعدد بین‌المللی وی و عدم ارتباط با امریکا، احتمال اینکه وی بتواند از این کشور فرار کند را به یک امر بسیار پرریسک تبدیل کرده است.

صدور حکم ۳ متهم پرونده حمله حمیدیه

سخنگوی قوه قضائیه از حکم اعدام ۳ متهم اصلی پرونده حمله تروریستی در حمیدیه خوزستان خبرداد. حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در گفت‌وگو با موج افزود: در این پرونده برای متهمان حکم صادر شد و پرونده ۷ نفر از متهمان پس از اعتراض به دیوان عالی کشور رفت. وی ادامه داد: براساس حکم نهایی دیوان عالی کشور برای ۳ نفر از متهمان حکم اعدام صادر شد. این ۳ نفر در چند عملیات ۵ نفر را شهید کرده بودند؛ همچنین برای بقیه متهمان حکم حبس صادر شد.۱۳ فروردین ماه سال ۱۳۹۴ ساعت ۳ بامداد گروهی تروریستی مأموران پلیس مستقر در خیمه ایست بازرسی در منطقه پارک جنگلی گمبوعه واقع در منطقه حمیدیه را به رگبار بسته و سه مأمور پلیس را به شهادت رساندند.

طرح کنگره برای شفاف‌سازی دارایی مقامات ایران

کنگره امریکا در ادامه سیاست‌های ضد ایرانی امریکا، طرح شفاف‌سازی اموال و دارایی‌های مقامات ارشد ایران در این کشور را به تصویب رساند. به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری هیل، در این طرح که منتظر رأی‌گیری در صحن اصلی مجلس سنا است، از وزارت خزانه‌داری امریکا درخواست شده است تا گزارشی را درباره تخمین کل دارایی‌های مستقیم و غیرمستقیم برخی سران ارشد سیاسی و نظامی ایران به کمیته مربوطه در کنگره ارائه کند. در این طرح مدعی‌جویانه که شفافیت دارایی‌های سران ایرانی نام‌گذاری شده، همچنین آمده است که وزارت امور خارجه امریکا، ایران را به همراه سودان و سوریه کشورهای حامی تروریسم بین‌المللی می‌داند. بر اساس این گزارش، وزارت خزانه‌داری امریکا باید طی ۲۷۰ روز از تصویب این طرح، گزارشی کامل و غیرمحرمانه از حمایت مالی از تروریسم، پولشویی یا دیگر اقدامات مجرمانه مالی ارائه کند.

بازداشت بازیگر ترک به اتهام فروش کالای ممنوعه به ایران

یک بازیگر سابق ترکیه به اتهام فروش کالای ممنوعه‌ای که می‌تواند در تولید موشک به کار رود به ایران، در نیویورک بازداشت شد. به گزارش تابناک، اردال کویومجو ۴۴ ساله و رئیس شرکت گلوبال متالورجی روز پانزدهم ژوئیه به اتهام نقض قانون بین‌المللی که تجارت با ایران را محدود می‌کند، گناهکار شناخته شد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

تشکیل دولت جدید سوریه تکذیب شد

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) اخبار منتشر شده درباره تشکیل دولت جدید در این کشور را تکذیب کرد. بیانیه منتشره از سوی سانا حاکی است تشکیل کابینه براساس شیوه‌های قانونی انجام خواهد شد و هرگونه خبر منتشرشده در پایگاه‌های اجتماعی و رسانه‌های مختلف در این‌باره نادرست است. برخی منابع پیش‌تر به راشاتودی گفته بودند مهندس عماد خمیس، وزیر برق فعلی در روزهای آینده دولت جدید این کشور را تشکیل خواهد داد.

کاهش دارایی‌های ارزی روسیه در آمریکا

روسیه در چارچوب اجرای برنامه خروج سرمایه‌گذاری‌های ارزی خود از آمریکا با خارج کردن ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار دیگر از بازار اوراق بهادار این کشور از آغاز سال جاری تاکنون ۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار را بازگردانده است. اکنون دارایی‌های ارزی روسیه در آمریکا به ۸۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار کاهش یافته است. خبرگزاری روسیا سگودنیا نوشت: مسکو درصدد است برنامه انتقال دارایی‌های خود از آمریکا را اجرا و آنها را به داخل کشورمنتقل کند.

اخراج چند مقام آمریکایی از نیکاراگوئه

وزارت امور خارجه آمریکا از اخراج ۳ مقام دولت این کشور در حین انجام خدمت در نیکاراگوئه خبر داد. دولت نیکاراگوئه اعلام کرده این افراد در حال انجام اقدام‌های امنیتی برای مقابله با تروریسم بدون اطلاع مقام‌های محلی بوده‌اند. سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا اعلام کرد چنین اقداماتی می‌تواند به طور بالقوه تاثیری منفی در روابط آمریکا و نیکاراگوئه بویژه در حوزه‌های تجاری داشته باشد. وی ادامه داد: ما مراتب ناخرسندی خود را در قبال اتفاقی که اخیرا رخ داده ابراز کرده‌ایم.

Views: 3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *