اخبار ویژه روزنامه ها یکشنبه 15 آذر 94

خانه / مطالب و رویدادها / اخبار ویژه روزنامه ها یکشنبه 15 آذر 94

** کیهان

آژانس بهانه‌ جور کرد تا بتوانیم ایران را متهم کنیم

نشریات غربی گزارش مغرضانه یوکیا آمانو را دلیل قاطعی بر اثبات متهم بودن ایران در زمینه تلاش برای ساخت بمب اتمی توصیف کرده‌اند. این در حالی است که برخی محافل داخلی از گزارش سیاه آمانوابراز ذوق‌زدگی می‌کنند.
روزنامه فرانسوی لیبراسیون با ادعای اینکه «ایران واقعاً خواهان ساخت بمب اتمی بود» نوشت: در گزارشی که آژانس تهیه کرده، بطور واضحی مطرح شده است که ایرانی‌ها لااقل تا سال 2003 با همه انکارها و تکذیب‌های قاطع خیلی جدی در حال ساختن بمب اتم بوده‌اند. با خواندن این سند می‌شود خوشحال بود که پس از 13 سال جدال میان یک تشکیلات وابسته به سازمان ملل یعنی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و یک دولت حیله‌گر، سرانجام حقیقت پیروز شده است، چرا که معلوم می‌شود دولتی که همه قراردادهای بین‌المللی را امضاء کرده بود، فعالیت‌هایش را در عرصه هسته‌ای از جهانیان پنهان می‌کرده است.(!)
لیبراسیون با ادعای اینکه «ایران دروغ می‌گفته»! می‌افزاید: در هر حال اینک براساس گزارش آژانس می‌شود گفت ایرانی‌ها بمب اتمی می‌خواسته‌اند اما نتوانسته‌اند آن را به دست آورند.
ابراز ذوق‌زدگی لیبراسیون از موضع مغرضانه آژانس علیه ایران در حالی است که همین روزنامه در حاشیه مطلب اصلی خود از قول رابرت کلی (بازرس سابق آژانس در عراق) اذعان کرد: تهیه‌کنندگان گزارش آژانس باید اخراج شوند. در این گزارش از هیچ منبع موثقی استفاده نشده است که به یاری آن بتوان جمهوری اسلامی را متهم کرد. همه اتهام‌های این گزارش باصطلاح «بی‌طرفانه»، بر آن نوع منابع اطلاعاتی متکی هستند که ادعای اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌هاست و در نتیجه اعتبار این سند را مخدوش می‌کنند.
همزمان روزنامه فاننشال تایمز مدعی شد براساس گزارش آژانس، ایران تا قبل از 2009 بر روی فناوری سلاح هسته‌ای کار می‌کرده است اما بعد از سال 2009 نشانه‌ای درباره ادامه این روند وجود ندارد. آژانس در سال 2011 اعلام کرد اطلاعاتی در دست دارد که نشان می‌دهد ایران تحقیقاتی در زمینه ساخت سلاح‌های هسته‌ای انجام داده است. این یکی از افشاگری‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران بود که به شکل‌گیری حمایت بین‌المللی از نظام تحریم‌های گسترده علیه این کشور کمک کرد. در یک بررسی اطلاعاتی آمریکا در سال 2007 نتیجه‌گیری شده بود که ایران برنامه هسته‌ای تسلیحاتی خود را در سال 2003 متوقف کرده اماتهران همچنان دست خود را در این زمینه باز گذاشته است.
این روزنامه از قول دیوید آلبرایت مدعی شد: گزارش آژانس تنها بخشی کوچک از تلاش ایرانی‌ها برای فریب آژانس را آشکار می‌سازد. در حقیقت فعالیت‌های ایران بر روی سلاح هسته‌ای احتمالاً بسیار گسترده‌تر از آن چیزهایی است که آژانس اشاره کرده است. ته ماجرا این است که تحقیقات آژانس در مورد ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای ایران نمی‌تواند بسته شود.

جان کلام گزارش آمانو سندسازی برای دروغ بزرگ آمریکا

یک روزنامه آمریکایی جان کلام گزارش آژانس را پیگیری ساخت بمب اتمی از سوی ایران در سال‌های گذشته عنوان کرد.
نیویورک تایمز با استناد اخیر یوکیا آمانو نوشت: با انتشار گزارش آژانس روشن شد که ایران تا سال 2009 فعالانه مشغول طراحی ساخت یک قبضه سلاح هسته‌ای بوده است. این گزارش بر مبنای پاسخ‌های جزیی ایران راجع به فعالیت‌های گذشته هسته‌ای‌اش تنظیم شده است که بعد از توافق هسته‌ای ایران ارائه شده است. جان کلام گزارش آژانس این اصل است که «تهران تا قبل از سال 2004 مدل کامپیوتری ساخت یک وسیله انفجار هسته‌ای را به انجام رسانده و این مساعی را در دومین دوره ریاست‌جمهوری «جورج بوش» و سال اول ریاست‌جمهوری «اوباما» هم ادامه داده است».
این روزنامه در ادامه نوشت: هدف از تحقیقات آژانس این بود که مشخص شود ایران تا چه حد در زمینه کسب مهارت و فناوری مورد نیاز برای طراحی کلاهک اتمی قابل حمل بر روی یک موشک هسته‌ای پیشرفت داشته است.  اینک مکمل این گزارش، گامی است که ایران می‌بایست با انهدام سانتریفیوژهایش و انتقال محموله هسته‌ای به خارج از کشور بردارد تا به دنبال آن تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران هم برچیده شود.
دیوید سانجر و ویلیام جی‌برود در این تحلیل نوشتند: جان کلام ارزیابی آژانس این است که ایران تا قبل از سال 2003 «در یک تلاش هماهنگ» دست به انجام آزمایش‌هایی برروی ترکیبات سلاح هسته‌ای 3 انجام داده است. این موضوع بر تمام ارزیابی‌های «اداره اطلاعات ملی آمریکا» که در سال 2007 منتشر شده بود صحه می‌گذارد. این تلاش‌ها در سال 2009 با روی کار آمدن اوباما بر مسند ریاست‌جمهوری آمریکا که به دنبال آن یک سری تحریم‌ها علیه ایران وضع شد و خرابکاری سایبری علیه تأسیسات هسته‌ای ایران صورت گرفت، متوقف شد. همین تحریم‌ها و خرابکاری سایبری بود که ایران را به پای میز مذاکره ترغیب کرد.
نیویورک تایمز می‌افزاید: این گزارش، تصویری از کشوری را ترسیم می‌کند که فعالانه در جست‌وجوی دست‌یابی به فناوری‌های لازم و انجام آزمایشات و ترکیباتی بوده است که می‌توانسته روزی برای تولید یک سلاح هسته‌ای لازم باشد. هیچ چیز در گزارش آژانس اشاره به این ندارد که ایران برای یک دهه و نیم بعد، مانع از بازرسی آژانس از روند تولید سوخت هسته‌ای‌اش می‌شود. این نکته عنصر حیاتی و مهم مندرج در توافق هسته‌ای ایران است. اما درعین حال طفره رفتن ایران از پاسخ دادن به پاره‌ای از سؤال‌ها نشان دهنده عدم شفافیت ایران راجع به فعالیت‌های هسته‌ای گذشته‌اش است(!)
روزنامه آمریکایی در ادامه به اظهارات بی پایه هاشمی رفسنجانی استناد کرد و نوشت: اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس‌جمهور سال‌ها قبل ایران در ماه اکتبر در سخنانی به خبرنگاران گفت که ایران در دوران جنگ با عراق در دهه 1980 موضوع ساخت سلاح هسته‌ای را مورد مطالعه قرار داد اما بعدا از این فکر صرف‌نظر کرد. رفسنجانی گفت «ما در فکر آن بودیم که این ظرفیت را پیدا کنیم که چنانچه روزی دشمن علیه ما از سلاح هسته‌ای استفاده کرد ما هم این امکان را داشته باشیم. این فقط یک فکر بود و هرگز به واقعیت نپیوست.» اما رفسنجانی چیزی راجع به اینکه تا سال 2004 چه چیزی اتفاق افتاد و یا راجع به تلاش‌های پراکنده ایران بعد از آن تاریخ چیزی نگفت.

جدا شدگان از اصولگرایی  به رادیکال‌های اصلاح‌طلب خواهند پیوست

اصولگرایانی که به اسم اعتدال از بدنه این جبهه جدا شوند، نوبت بعد به اصلاح‌طلبان دارای سابقه رادیکالیسم ملحق خواهند شد.
سایت الف در تحلیلی نوشت: مدتی است که اصلاح‌طلبان احساس وظیفه ملی کرده‌اند تا پالایش درونی در جناح اصولگرا به راه انداخته و «اعتدالیون» آنها را از تندروها جدا کنند و در جهت خدمت و حمایت از اصولگرایان(!!) راهی را برای بقای آنها در صحنه سیاست برای آینده پیدا نمایند!! که در این رابطه نام برخی بزرگان اصولگرا مانند حضرات ناطق نوری و لاریجانی و ولایتی را هم می‌برند.
مضمون این حرکت اصلاح‌طلبان بدان معناست که جناح آنها مبرا از هر گونه تندروی است و آنها چون از گذشته «معتدل» بوده‌اند(!!) تلاش می‌کنند تا برای تلطیف جناح مقابل، آنها را نیز به سلک خود درآورند و اصولگرایان را که ذاتاً تندرو هستند، پالایش نمایند! این در حالی است که سابقه تندروی دوم خردادی‌ها در هشت سال دولت اصلاحات و نیز وقایع سال 88 هنوز به عنوان نقطه سیاهی در پرونده آنها باقی است و اصلاح‌طلبان هرگز از رادیکالیسم افسارگسیخته خود اظهار ندامت نکرده‌اند و بلکه هنوز هم بسیاری از آن تندروها در مصادر مهم تأثیرگذاری در جناح اصلاح‌طلب حضور دارند.
الف می‌افزاید: سناریوی جدید اصلاح‌طلبان صرفاً با هدف انشقاق در جبهه اصولگرایان پیگیری می‌شود. آنها تلاش دارند اصولگرایان را چند پاره کنند تا در انتخابات به هدف خود یعنی کسب بیشترین کرسی‌ها برسند. آنگاه راحت‌تر می‌توانند برخی اصولگرایان را که فریب سناریوی اعتدال‌سازی را خوردند، حذف نمایند. ایجاد شکاف در صف اصولگرایان توسط اصلاح‌طلبان با شناسایی دقیق نقاط ضعف آنها و افراد دلخور و مسئله‌دار با جناح اصولگرا و نیز تطمیع آنها به واگذاری بخشی از قدرت به آنها در آینده صورت می‌گیرد. البته دوستان اصولگرا و شخصیت‌های مؤثر آنها حافظه تاریخی خود را از دست نداده‌اند که به یاد بیاورند همین اصلاح‌طلبان طی دو دهه اخیر با برخی چهره‌ها که از جماعت عقب‌ ماندند، چه کردند و چگونه آنها را پاره پاره نمودند!
این تحلیل خاطرنشان می‌کند: کلمه «اعتدال» اسم رمز «جناح دولت» است. فقط کافی است نام برخی از اصولگرایان را «اصولگرای معتدل» بگذارند. در این صورت اولاً جناح دولت دارای عده و عده بیشتری در انتخابات می‌شود و ثانیاً اصولگرایان جدا شده، هراسی به خود راه نمی‌دهند که به جناح اصلاح‌طلب پیوسته‌اند و نوعی آرامش خیال برای مرحله انتقالی پیدا می‌کنند! در واقع کریدوری که نام آن «اعتدال» هست برای مرحله انتقال از اصولگرایی به اصلاح‌طلبی رادیکال است که در این برهه زمانی نام آن را اعتدال نهاده‌اند. به بیان دیگر اعتدالی که اصلاح‌طلبان منادی آن باشند، همان رادیکالیسم گذشته است که با توجه به مقتضیات زمان، کمی آن را بزک کرده‌اند!

دولت برای گران کردن ارز دنبال بهانه می‌گردد

یک استاد دانشگاه با اشاره به سخنان رئیس بانک مرکزی درباره طبیعی بودن شرایط بازار ارز گفت: «ما با این عبارات خیلی آشنا هستیم به طوری که هر وقت دولت می‌خواهد ارز را گران کند دنبال بهانه‌ای می‌گردد که یکی از آنها تقاضای بازار است.»
رئیس کل بانک مرکزی اخیراً با اشاره به اینکه در سال گذشته به دلیل تقاضاهای فصلی، قیمت ارز به 3600 تومان افزایش اما در پایان سال کاهش یافت، گفت: شرایط فعلی بازار ارز طبیعی است.
حسین راغفر استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا در واکنش به این اظهارات گفت: «چند عامل باعث افزایش قیمت ارز در هفته‌های اخیر شد. عامل اول اجرای بسته خروج از رکود بود که طی آن ظرف 4 روز 120 هزار خودرو فروخته شد که بهترین مدل آن کمتر از 40 درصد تولید داخل است و باقی آن وارداتی است که تقاضای کاذب ارز را از سوی خودروسازان دامن می‌زند. عامل دوم سفر بیش از دو میلیون نفر از مردم به کربلا است که تقاضای ارز داشتند و دولت نیز برای تأمین خدمات آنها تقاضای ارز داشته است.»
وی در مصاحبه با فرارو افزود: «از سوی دیگر افزایش قیمت ارز می‌تواند دولت را در تأمین بدهی‌های خود کمک کند. افزایش قیمت ارز به نفع دولت است و لذا وعده کاهش آن خیلی قابل توجه نخواهد بود و قیمت دلار در حول و حوش 3650 تومان باقی خواهد ماند.»
راغفر در پاسخ به این سؤال که آیا ایجاد بورس نقدی ارز می‌تواند منجر به ایجاد تعادل در بازار ارز و پوشش ریسک معاملات ارزی شود؟ گفت: «ما با این عبارات خیلی آشنا هستیم به طوری که هر وقت دولت می‌خواهد ارز را گران کند دنبال بهانه‌ای می‌گردد که یکی از آنها تقاضای بازار است.»
وی ادامه داد: «در حالی که هیچ پایه و اساسی برای قیمت‌گذاری ارزی وجود ندارد و عمده تأمین ارز آن از سوی دولت صورت می‌گیرد، ایجاد بورس نقدی ارز تنها می‌تواند دست دولت را برای افزایش یا کاهش قیمت ارز (هر وقت که لازم دارد) باز بگذارد.»
وی افزود: «آیا بورس ارز جز این است که اکنون صراف‌ها در حال عرضه ارز هستند و منابع ارز آنها را هم بانک مرکزی تأمین می‌کند؟ لذا ایجاد بورس نقدی ارز اقدامی برای آزادسازی اقتصاد کشور است و اگرچه با افزایش قیمت ارز ممکن است دولت هزینه‌های خود را تأمین کند اما زیان‌های آن متوجه مردم و تولید کننده‌ها خواهد شد که باید مواد اولیه را وارد کنند و لذا مجبور می‌شوند از بازار خارج شوند.»

راه رفتن روی ابرها پاسخ کارتر به هذیان‌گوی سعودی

یک تحلیلگر سعودی ضمن گزافه‌گویی مدعی شد عربستان می‌تواند ظرف 6 ساعت بر آسمان ایران مسلط شود.
شبکه خبری «سی.ان.ان» از زبان تحلیلگران سعودی مدعی شده است که تهران نباید صبر عربستان را بیازماید و این کشور می‌تواند ظرف 6 ساعت آسمان ایران را تحت کنترل بگیرد یا به درون آن نفوذ و آن را ناامن کند.
سی‌ان‌ان به نقل از سلمان الانصاری نوشت: همان طور که عربستان توانست طی 15 دقیقه بر آسمان یمن مسلط شود، فکر نمی‌کنم کنترل بر آسمان ایران بیش از 4 تا 6 ساعت طول بکشد. می‌خواهم بگویم که تهران نباید لحظه‌ای، صبر عربستان سعودی را بیازماید.
این کارشناس سعودی البته بیراه نگفته چرا که وزیر دفاع آمریکا پیش از این تصریح کرده بود عربستان و برخی متحدان دیگر آمریکا برخلاف ایران روی ابرها راه می‌روند.
اشتون کارتر 3 هفته پیش از این در مصاحبه با مجله آتلانتیک ضمن اظهار نگرانی نسبت به قدرت نظامی زمینی ایران تلویحاً متحدان مرتجع خود در منطقه را بی‌عرضه خطاب کرد.
اشتون کارتر گفته بود: «اگر شما می‌خواهید در مورد دلیل نفوذ ایرانی‌ها بدانید باید بگویم که ایرانی‌ها داخل در بازی و روی زمین هستند و دلیل این نفوذ، حضور زمینی ایران است، ما از این موضوع خشنود نیستیم… به نظر می‌رسد متحدان عرب ما بیشتر به دنبال در اختیار گرفتن جنگنده‌های پیشرفته به جای ایجاد نیروهای عملیاتی ویژه هستند. تلاش می‌کنیم این مسئله را برای کشورهای عرب حوزه خلیج فارس آشکار کنیم. البته برخی از آنها مانند امارات این مسئله را درک کرده‌اند.
توهمات مالیخولیایی برخی تحلیلگران سعودی در حالی است که این رژیم از هم پاشیده، پس از 9 ماه جنگ بی‌وقفه علیه مردم یمن، از عهده این جنگ برنیامده و حتی تلفات سنگینی نیز- در حد فرمانده نیروی هوایی!!- داده است. وقتی یک رژیم در یک جنگ محدود، فرمانده نیروی هوایی خود را از دست می‌دهد، لابد به معنای این است که می‌تواند از عهده یک ابرقدرت بلامنازع منطقه‌ای مانند ایران برآید؛ البته از نوع راه رفتن روی ابرها!

هشدار گروه‌های جهادی عراق به نیروهای آمریکایی

گروه‌های مبارز عراقی هشدار دادند در صورت ورود نیروهای آمریکایی به این کشور با آنها خواهند جنگید.
به گزارش رویتر در پی اعلام آمریکا مبنی بر اعزام یگان عملیات ویژه برای مبارزه با داعش، گروه‌های مسلح و متنفذ شیعه عراق تأکید کردند که با نیروهای آمریکایی خواهند جنگید.
«جعفر حسینی» سخنگوی «کتائب حزب‌الله» در عراق گفت: ما با هر نیروی آمریکایی مستقر در عراق خواهیم جنگید. هر یک از این نیروهای آمریکایی هدف اولیه گروه ماست. ما قبلاً با آنها جنگیدیم و اکنون هم آماده‌ایم. براساس این گزارش، سخنگوی «سازمان بدر» و «عصائب الحق» نیز در گفت‌وگو با رویترز، سخنانی مشابه به زبان آوردند و به بیان بی‌اعتمادی خود به نیروهای آمریکایی پس از حمله 2003 پرداختند که موجب اشغال عراق از سوی آمریکا شد.
آمریکایی‌ها پیش از این به اسم مبارزه با داعش، برای این گروه کمک‌های لجستیکی و نظامی از طریق آسمان ارسال کرده‌اند. ترکیه، عربستان و قطر از متحدان نزدیک آمریکا، عامل تأسیس و تقویت داعش در سوریه و عراق هستند. هدف محور آمریکا از ایجاد داعش و اوج‌گیری آنها در شمال عراق (خرداد 1393) ضربه به متحدان ایران در محور مقاومت و باج‌خواهی بود.
گروه‌های مبارز عراقی به هنگام اشغال این کشور ضربات مهلکی به نیروهای اشغالگر وارد کردند. حضور آمریکا در عراق منجر به تقویت تروریسم و توسعه بی‌ثباتی در این کشور شد. آمریکایی‌ها با به خدمت گرفتن بعثی‌های سابق و برخی از اعضای سابق القاعده، نقش مهمی در راه‌اندازی داعش و تحت فشار قراردادن دولت‌های منتخب عراق و سوریه داشتند.

واشنگتن پست: اوبامای ناتوان دیگر حرفی برای زدن ندارد

یک روزنامه آمریکایی نوشت؛ باراک اوباما به خاطر فصاحت در سخن رئیس جمهور شد اما اکنون تا حد زیادی این توانایی را از دست داده چون حرفی برای گفتن ندارد.
ریچارد کوهن در روزنامه واشنگتن پست می‌نویسد: اوباما اکنون پیرتر شده و این چیز عجیبی نیست، آنچه باعث تعجب است نشستن تندخویی و بدخلقی به جای سخن گفتن فصیح است. بی‌تردید او فصاحت گذشته را از دست داده و به همین دلیل میزان محبوبیت وی به 44 درصد رسیده است. مشکل او این است که غالباً حرفی برای گفتن ندارد. این مشکل به ویژه وقتی صحبت از سیاست خارجی می‌شود، شدیدتر می‌گردد. سیاست اوباما اجتناب از هرگونه درگیری در باتلاق منازعات خاورمیانه است.
این روزنامه در ادامه می‌نویسد: مخمصه‌ای که اوباما خود را در آن گرفتار کرده به خوبی در بیانیه وی بعد از حملات پاریس و لحن سرد آن هویدا بود. او بیش از اندازه محتاط است و از این که حرفی بزند که بعداً نتواند به آن عمل کند، بیم دارد. این اتفاق پیش از این هم درباره بشار اسد اتفاق افتاد.
واشنگتن پست خاطرنشان کرد: مشکل اوباما تنها ناتوانی در بیان سیاست خود نیست، بلکه وی نمی‌تواند حتی از عهده پیگیری سیاست اعلامی خود نیز برآید. بی‌میلی او به اقدام در لیبی زمانی که قذافی به تهدید مخالفان خود پرداخت، بیشتر از پیش شد تا اینکه فرانسوی‌ها وارد جریان شدند.
سیاست خروج کامل نیروهای زمینی آمریکا از عراق تبدیل به حضور محدود نیروهای زمینی آمریکایی در عراق شد. این تعداد محدود به تدریج بیشتر و بیشتر شدند. واقعیت، سیاست اوباما را پس زد. جنگی که جورج بوش در عراق به راه انداخت، درسی برای همگان بود. اما از زمان آغاز بحران هیچ کس سعی نکرده تا از تجربه آن جنگ استفاده کند.
کوهن ادامه می‌دهد: باید اقدامی جدی برای کنار زدن اسد از قدرت صورت می‌گرفت. اوباما از این که سوریه تجربه‌ای مانند تجربه عراق را برای آمریکا به بار بیاورد می‌ترسید و از همین روی با تمام توان به سیاست حداقلی چسبید و منتقدان را تخطئه کرد. اوباما در سخنان خود گفت نمی‌توانم از عهده بازی‌های سیاسی که دیگران وارد آن می‌شوند، برآیم. درست است که برخی از کاندیداهای ریاست جمهوری جمهوری‌خواه با انتقادات خود صرفاً به دنبال راه‌انداختن بازی‌های سیاسی هستند، اما بسیاری از مخالفان که در اندیشکده‌ها فعالیت می‌کنند کاملاً جدی هستند. یکی از مهم‌ترین دلایلی که اوباما را به ریاست جمهوری رساند، فصاحت وی در سخن گفتن بود. اما او تا حد زیادی این توانایی را از دست داده است. اوباما دیگر آن فصاحت سابق را ندارد، چون حرفی برای گفتن ندارد.

** وطن امروز

انتقاد فدایی از پرچمداران تفرقه در جبهه اصولگرایی

دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی از کسانی که پرچم تفرقه را در جبهه اصولگرایی بلند کرده‌اند، انتقاد کرد. حسین فدایی به مهر گفت: به طور جدی معتقدیم همه باید مراقب باشیم تا تحت تاثیر نفوذ به جبهه واحد اصولگرایی آسیب نزنیم چون معتقدیم ضربه زدن به جبهه واحد اصولگرایی تحقق اهداف دشمن است و باید مراقب بود.  وی خاطرنشان کرد: اگر کسی به این جمع‌بندی برسد که پرچم تفرقه بلند کرده و مسیری مستقل از اصولگرایان را طی کند، یا تحت تاثیر نفوذ است یا به دنبال تسویه‌حساب شخصی بوده و ضعف تحلیل از فضای سیاسی کشور دارد یا در غفلت جدی است. فدایی در پاسخ به این سوال که مشخصا فعال شدن آقای ناطق نوری را در این عرصه چگونه ارزیابی می‌کنید با توجه به اینکه وی گفته بود من سیاست را بوسیدم و کنار گذاشتم اما الان خود جریان‌های حامی دولت و اصلاح‌طلب از برگزاری جلسات مشترک با وی در یک ائتلاف درباره انتخابات خبر می‌دهند، گفت: شنیدم آقای ولایتی تکذیب کرده پس بعید نیست بقیه هم تکذیب کنند. بعید می‌دانم آقای لاریجانی یا حضرت آقای مقتدایی پرچمدار اختلاف در بین نیروهای اصولگرایی باشند. آنچه در اخبار منتشر شده این است که عده‌ای می‌خواهند حزب سیاسی ایجاد کرده و مسیر دیگری را طی کنند اما من بعید می‌دانم.

مهم‌ترین بخش وحدت  وحدت حوزه‌های انتخابیه است

دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی گفت: مهم‌ترین بخش وحدت اصولگرایان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی، وحدت حوزه‌های انتخابیه است و اصولگرایان در این حوزه وضعیت مطلوبی دارند.  علیرضا زاکانی درباره برپایی جلسات و ایجاد وحدت میان اصولگرایان گفت: جلسات خوبی با اصولگرایان برپا شده است، این جلسات طلیعه‌ای را برای ما باز کرده و امیدواریم به انجام مشخصی برسد که ماحصل آن یکپارچگی و وحدت در میان اصولگرایان است.  زاکانی خاطرنشان کرد: بنده معتقدم زمینه وحدت مهیاست. در نشست‌هایی که با یکدیگر صحبت کرده‌ایم، جریان‌ها با رسیدن به سازوکارهای لازم، برای رسیدن به وحدت آماده می‌شوند.  نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بنده معتقدم چون انتخابات مجلس نزدیک است مهم‌ترین بخش وحدت، وحدت حوزه‌های انتخابیه است و اصولگرایان در وضعیت مطلوبی قرار دارند.

قدردانی روحانی از مردم به خاطر حضور در مراسم اربعین

حسن روحانی در پیامی از حضور ملت ایران در مراسم اربعین قدردانی کرد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری،‌ حسن روحانی در پیامی با قدردانی از حضور به‌یادماندنی ملت متدین ایران اسلامی در اجتماع بزرگ اربعین سالار شهیدان؛ امام حسین(ع)، تصریح کرد این مراسم و حضور گسترده عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت، «پیام معنویت و امنیت و اخلاق و ایثار را به سراسر جهان رساند». در پیام روحانی آمده است: اینجانب در برابر همه ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت که با شعار «لبیک یا حسین» خویش، همه توطئه‌ها را خنثی کردند و عزت و وحدت جهان اسلام را به نمایش گذاشتند سر تعظیم فرود می‌آورم و مراتب سپاس و تقدیر خود را به رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام و علمای اعلام که عواطف پاک مذهبی مردم را در مسیر صحیح وحدت و انسجام هدایت کردند ابراز می‌دارم. او در این پیام نوشته است: رجای واثق دارم که با عنایت الهی، از این اربعین حسینی(ع)، پیام امن و ایمان به منطقه و جهان منعکس شود و فرصتی شود تا جهانیان چهره راستین اسلام رحمت را ببینند و قرآن را از سیره امامان دین بیاموزند و جهان اسلام در فضای برادری، رشد و امنیت را تجربه کند و آرمان‌های والای اسلامی فرصت تحقق بیابد.

** خراسان

دستور ویژه برای واریز بخشی از سود سهام عدالت به خزانه
طبق دستور یک مسئول ارشد اجرایی به وزارت امور اقتصادی و دارایی، مقرر شده سازمان خصوصی سازی مبلغ 370 میلیارد ریال از سود سهام عدالت در اختیار خود را به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز کند تا سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیز معادل این مبلغ را برای هزینه های مربوط به شناسایی مشمولان سهام عدالت و جبران خدمات شرکت های تعاونی سهام عدالت شهرستانی در سال های 92 و 93 در مواردی مانند جمع آوری اطلاعات و ثبت نام نهایی از کارگران فصلی و ساختمانی، از طریق سازمان خصوصی سازی پرداخت کند.
مجوز کابینه برای نصب دکل های تلفن همراه در وزارتخانه ها
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر هیئت دولت به همه اعضای کابینه، مقرر شده کلیه وزارتخانه ها، سازمان‌ها، شرکت‌های دولتی و همچنین نهادهای عمومی غیردولتی، بانک ها و شهرداری ها می توانند حق استفاده از مکان های مورد نیاز شرکت های ارائه دهنده خدمات تلفن همراه به مساحت 25 مترمربع را به شرکت های مذکور واگذار کنند و در درون ساختمان های خود، مکان مناسبی را برای نصب ایستگاه های میکرو به شرکت های مذکور تخصیص دهند.

** جمهوری اسلامی

دعوت مفتی عربستان از ترکیه برای مقابله با روسیه

مفتی عربستان از ترکیه برای مقابله با روسیه دعوت کرد. عبدالعزیز بن عبدالله آل الشیخ، مفتی عربستان در یک برنامه تلویزیونی از ترکیه حمایت کرد. به گزارش پایگاه خبری «الخلیج آنلاین» مفتی عربستان گفته «ترکیه کشور اسلامی بزرگی است که از دست دادن آن شکست بزرگی برای مسلمانان به شمار می‌رود.» موضع حامیانه مفتی عربستان از ترکیه به خاطر خصومت مشترکی است که ترکیه و عربستان نسبت به سوریه دارند. احمد داوود اوغلو، نخست‌وزیر ترکیه هفته گذشته گفته بود کشورش با همکاری عربستان دور تازه‌ای از مبارزه با تروریسم را در سوریه آغاز خواهد کرد. منظور وی از مبارزه با تروریسم، حمایت از گروه‌های تکفیری تروریستی همچون داعش است.


شبکه المنار: حمایت از انتفاضه فلسطین و دفاع از مردم مظلوم یمن را ادامه خواهد داد

شبکه المنار در واکنش به اقدام شرکت عرب‌ست برای قطع برنامه‌های این شبکه از آن انتقاد و تاکید کرد: سیاست حمایت از انتفاضه فلسطین و دفاع از مردم مظلوم یمن را ادامه خواهد داد. شبکه «المنار» ساعاتی بعد از اقدام شرکت «عرب‌ست»، در متوقف کردن بخش برنامه‌های این شبکه لبنانی متعلق به حزب‌الله بیانیه‌ای را به نشانه اعتراض روی وب سایت خود قرار داد. المنار در این بیانیه تاکید کرد کسانی که از شنیدن صدای حق آزرده خاطر می‌شوند نمی‌توانند صدای این شبکه را خاموش کنند. شبکه المنار در این بیانیه همچنین تاکید کرد سیاست حمایت از انتفاضه فلسطین، حمایت از قدس و افشای طرح‌های تروریست‌ها را ادامه خواهد داد. شرکت «عرب‌ست» روز جمعه پس از انتقال دفترش از لبنان به اردن، پخش شبکه المنار روی ماهواره‌های خود را متوقف کرد. مالکیت شرکت عرب ست، بین کشورهای عضو اتحادیه عرب تقسیم شده است اما عربستان سعودی با داشتن سهام 36 درصد از مهم‌ترین مالکان آن محسوب می‌شود. دفتر این شرکت هم در ریاض قرار دارد.

گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال قطع واردات گاز طبیعی از روسیه به ترکیه

رهبر حزب اپوزیسیون «جنبش ملی‌گرا»‌ی ترکیه ضمن انتقاد از موضع رئیس جمهوری این کشور درخصوص گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال قطع واردات گاز طبیعی از روسیه به ترکیه گفت: کاخ ریاست جمهوری باید خودش را با سوزاندن «پهن خشک شده گاو» گرم کند تا دولت نیز بتواند زجری را که مردم ترکیه می‌کشند، بچشد. به نوشته روزنامه حریت، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز سه شنبه درحالی که برای شرکت در کنفرانس آب و هوا به پاریس سفر می‌کرد در پاسخ به سئوالات مربوط به تاثیرات قطع احتمالی گاز روسیه به ترکیه در نتیجه بحران به وجود آمده به دنبال ساقط شدن سوخوی 24 توسط ترکیه گفت: ترکیه‌ای‌ها به زجر کشیدن عادت دارند.


خودداری یکی از وزیران دولت اتریش از همکاری با رژیم صهیونیستی در بخش اشغالی بیت المقدس

یکی از وزیران دولت اتریش از دیدار با وزیر علوم رژیم صهیونیستی در بخش اشغالی بیت المقدس خودداری کرد و ترجیح داد حتی سفر خود را نیز به سرزمین‌های اشغالی لغو کند. پایگاه اینترنتی جوئیش پرس اعتراف کرد، وزیر علوم اتریش دیدار خود با اوفراکونیس را لغو کرده است. به نوشته این پایگاه اینترنتی، قرار بود دو طرف هفته آینده در مناطق اشغالی بیت المقدس شرقی دیدار و چند توافقنامه علمی امضا کنند ولی به علت مواضع اتحادیه اروپا درباره بیت‌المقدس، جولان و کرانه باختری رود اردن، رینولد میترلهنر وزیر علوم اتریش از این دیدار خودداری کرد. تنها مقام عالی رتبه غربی که در قدس اشغالی با مسئولان اسرائیلی دیدار کرده است، جان بیرد یکی از اعضای کابینه سابق کانادا در سال 1392 بود که واکنش شدید تشکیلات خودگردان فلسطین را به همراه داشت.

** رسالت

امام حسين (ع) در روز عاشورا زيارت عاشورا خواند

حجت‌الاسلام و المسلمين سيد محمدمهدي طباطبايي در گفتگو با تسنيم گفت: زيارت عاشورا در واقع حديث قدسي است، يعني خداوند متعال از طريق جبرئيل، آن را به پيامبر اسلام (ص) آموزش داده است، حتي در بعضي از روايت‌ها نقل شده که امام حسين (ع) در روز عاشورا، زيارت عاشورا خواند. يک بار به‌ طور کامل و يک بار هم به‌ صورت جدا جدا، فرازهايي از آن را در روز عاشورا تلاوت مي‌فرمود، يعني در هر ماجرا و اتفاقي که در روز عاشورا روي مي‌داد، آن حضرت بخشي از زيارت عاشورا را تلاوت مي‌کرد، اما بخش انتهايي را که سجده دارد در موقعيت خاصي تلاوت فرمود و آن زمان شهادت بود و فراز آخر را خواند: «اللهم لک الحمد حمد الشاکرين…» به همين دليل اين فراز را در حال سجده مي‌خوانيم. بايد دقت شود که امام حسين (ع) در چنين حالت و شرايطي خداي متعال را شکر مي‌کند و اين درس بزرگي براي ماست که در برابر سختي‌ها و گرفتاري‌هايي که قابليت مقايسه با مصيبت بزرگ آن حضرت را ندارد، صبور و شاکر باشيم.

ساکت نباشيم!

تصويري از يک بنر که کاربران، آن را در شبکه هاي اجتماعي به اشتراک گذاشته اند نشان از نوع استقبال مردم اراک از وزير دولت اصلاحات دارد. فرهنگ نيوز با انتشار اين تصوير، نوشت: مصطفي معين وزير علوم دولت اصلاحات روز پانزده آذر به اراک خواهد رفت و در جمع اعضاي مجمع دانش آموختگان استان مرکزي سخنراني خواهد کرد. شنيده ها حکايت از آن دارد که اين بنر در نماز جمعه اراک نصب شده بود. روي اين بنر نوشته شده بود: استان امام خميني (ره)سرزمين شهداست و جاي فتنه گران نيست. مسئوليت حضور مصطفي معين در اراک با استاندار و شوراي تأمين است. ساکت نباشيم.

تمجيد طرفداران پوتين از سردار سليماني

صفحه شبکه اجتماعي منسوب به طرفداران ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه، براي قدرداني از سردار رشيد اسلام حاج قاسم سليماني سنگ تمام گذاشتند. طرفداران پوتين از سردار سليماني بخاطر طرح ريزي و کمک به عمليات نجات خلبان روسي جنگنده سوخو 24 ساقط شده اين کشور توسط ترکيه، صميمانه تشکر کردند. در يکي از اين پست‌ها که به سپاس از زحمات اين سردار دلاور جمهوري اسلامي نوشته شده، آمده است: «به اين قهرمان تعظيم کنيد.» در پست ديگري با اشاره به يکي از گزارش هاي خبرگزاري اسپوتنيک درخصوص نجات يافتن خلبان جنگنده روسي توسط سردار سليماني، به وي لقب‌هاي «شکارچي شکارچيان» و «ناجي خلبان روسي» داده شده است. همچنين نظرات داده شده به اين پست‌ها در اين گروه که بيش از 130هزار نفر عضو دارد نيز بسيار درخور توجه بوده و تعداد زيادي از روس‌ها از فرمانده نيروهاي قدس سپاه پاسداران قدرداني کردند.

از آغاز انقلاب تا به امروز در صراط مستقيم حجت‌الاسلام سيدرضا تقوي رئيس شوراي سياستگذاري

ائمه جمعه سراسر کشور در دومين شب از مراسم عزاداري دهه آخر صفر حزب موتلفه اسلامي، گفت: مؤتلفه، حزبي است که با سوابق ارزشمند مبارزه براي انقلاب و سوابق متدينانه در فراز و نشيب‌هايي از آغاز انقلاب تا به امروز در صراط مستقيم ولايت حرکت کرده و مصمم است براي هميشه اين راه را ادامه دهد. به گزارش روابط عمومي حزب موتلفه اسلامي، وي افزود: حزب موتلفه اسلامي همواره بر آرمان‌ها تکيه کرده و در راه ترويج آرمانهاي انقلاب و اسلام، شهيدان بزرگي را تقويم نهضت اسلامي کرده است. يکي از ويژگي‌هاي شهداي موتلفه اسلامي اين است که السابقون هستند و آنها در فضايي فرياد اسلام را زدند که در خراب آباد نظام ستمشاهي، صداي واي هيچ جغدي به گوش نمي‌رسيد و در آن فضا با فريادشان به پيکر نظام طاغوتي زلزله افکندند. وي همچنين با گراميداشت ياد و خاطره مجاهد صادق مرحوم حاج حبيب‌الله عسکراولادي اظهار کرد: عسکراولادي چهره‌اي ارزشمند براي انقلاب است و همواره در خدمت شهدا و آرمان‌هاي شهدا بود. امروز در اين شرايط که هستيم حقيقتا خلأ وجود ايشان را حس مي‌کنيم و اگر ايشان حضور داشتند خيلي از مشکلات در صحنه نيروهاي ولايي و ارزشي وجود نداشت. مرحوم عسکراولادي همواره سعه صدر و اخلاق نيک و چهره باز و نشاط آور و لسان اميدوارانه داشت. ايشان در جلسات سياسي نيروهاي ولايي هر زمان بوي نااميدي مي‌آمد وقتي صحبت مي‌کرد تمام نا اميدي‌ها به اميد تبديل مي‌شد. اکنون دوستان و همفکران مرحوم عسکراولادي حضور دارند و راه ايشان را در حزب موتلفه اسلامي ادامه مي‌دهند.

هاشمي را هزينه کردند تا به نان و نوا برسند!

سيد حسين نقوي حسيني اظهار داشت: با توجه به سوابق بسيار نامطلوب اصلاح‌ طلبان در دوراني که دولت در اختيار آنها بود، بحران‌هايي به دنبال آن اقداماتي صورت گرفت که کارنامه اين جريان سياسي در نهايت به آن فتنه بسيار تلخ و خسارت‌ بار ختم شد. به گزارش هشدارنيوز، وي افزود: در دوران فتنه 88 تقريبا پرونده اصلاح‌ طلبي در کشور ما بسته شد و اين جريان پايگاه‌هاي خود را از دست داد. عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تصريح کرد: اصلاح‌ طلبان امروزه اگر نشست‌ها و گردهمايي‌هايي هم برگزار مي‌کنند تعداد آنها به صد نفر هم نمي‌رسد. نقوي حسيني خاطرنشان کرد: اين جريان سعي مي‌کند با درگيري، تنش و غوغاسالاري و وارد کردن فتنه ‌گران و زندانيان فتنه، يک بستر تبليغاتي فراهم کند تا بتوانند خود را در جامعه مطرح کنند. وي در ادامه يادآور شد: آنها تلاش مي‌کنند با نزديک شدن به اصولگراياني مانند آقايان ناطق نوري و لاريجاني، خود را مطرح کنند، حتي آنها هاشمي رفسنجاني را هم هزينه خود کردند تا به نان و نوايي برسند.

گوگل درخواست جاسوسي اسرائيل را رد کرد

شرکت گوگل امضاي هرگونه قرارداد با رژيم اسرائيل را در ارتباط با رصد ويدئوهاي «تحريک آميز» روي شبکه اجتماعي يوتيوب را  رد کرده است. بخش فارسي پايگاه اينترنتي شبکه تلويزيوني پرس تي وي نوشت: تزيپي هوتوويلي، معاون وزير خارجه رژيم اسرائيل هفته گذشته اعلام کرده بود شرکت گوگل، مالک شبکه اجتماعي يوتيوب، پس از ديدار با مقامات اسرائيلي، با رصد کردن ويدئوهايي که احساسات ضد اسرائيلي را تحريک مي‌کند موافقت کرده است. سخنگوي شرکت گوگل در گفتگو با خبرگزاري فرانسه ضمن تکذيب اين خبر افزود، هرگز چنين قراردادي با مقامات اسرائيلي امضا نشده است. وي عنوان کرد ديدار مسئولين گوگل و يوتيوب با مقامات رژيم اسرائيل همچون ساير ديدارها يک ملاقات تشريفاتي بود.

** آرمان

پايان محاكمه مديرعامل سابق كيش

شنیده شد که سرپرست دادگاه‌هاي كيفري يك استان تهران از پايان جلسات دادگاه مديرعامل سابق منطقه آزاد كيش و اتمام تحقيقات در پرونده اذيت و آزار يك توريست فرانسوي توسط چهار تبعه خارجي خبر داد. تسنيم نوشت؛ محسن افتخاري درباره آخرين وضعيت پرونده چهار تبعه افغان كه متهم به اذيت و آزار يك توريست فرانسوي زن هستند اظهار كرد: مرحله تحقيقات اين پرونده پايان يافته و يك الي دو ماه آينده، جلسات محاكمه برگزار مي‌شود. شعبه هشتم دادگاه كيفري يك استان تهران به اين پرونده رسيدگي مي‌كند و تحقيقات آن نيز به خاطر نوع موضوع در دادگاه انجام شده است. سرپرست دادگاه‌هاي كيفري يك استان تهران همچنين در پاسخ به اين سوال كه آيا پرونده تعاوني مسكن برق منتهي به صدور حكم شده است يا خير افزود: صدور راي در اين پرونده قدري طول مي‌كشد زيرا دادگاه استعلام‌هايي را انجام داده و منتظر پاسخ است. افتخاري همچنين درباره آخرين وضعيت پرونده مديرعامل سابق منطقه آزاد كيش نيز اظهار كرد: جلسات دادگاه اين پرونده نيز برگزار شده و منتظر تصميم دادگاه است.

راه‌اندازی كمپين قدرداني ازميزبانان اربعين

شنیده شد که همزمان با پايان مراسم اربعين حسيني، سايت كرب و بلا با راه‌اندازي كمپيني با نام قدرداني از ميزبانان اربعين (ThanksArbaeenHosts#) از ‌ميهمان نوازي مردم عراق در طول اين ايام تشكر مي‌كند. مسئول هماهنگي اين كمپين، «محمد ضيايي» گفت: مراسم اربعين يكي از منحصر به فردترين رويدادهاي جهان است و مردم عراق با پذيرايي رايگان از ‌ميهماناني كه به كشورشان مي‌روند از آنان استقبال مي‌كنند. چنين مراسمي در هيچ كجاي دنيا با اين وسعت برگزار نمي‌شود. وي افزود: مي‌دانيم در دو سال گذشته به صورت خاص تعداد زائران بسيار زياد بوده است. شهرها و مسيرها شلوغ شدند و رفت و آمد و انجام امور روزمره به‌شدت تحت تاثير اين مراسم بزرگ قرار گرفته است؛ با اين حال مردم عراق مثل سال‌هاي گذشته از تمامي زائران با روي خوش و آغوش باز استقبال كردند تا اين زيارت براي همه خاطره انگيزتر شود. شايسته است كه از اين عمل آنها قدرداني كنيم.

انتقاد از دولت احمدي‌نژاد تابو بود

شنیده شد که تهيه‌كننده و مجري برنامه نود گفت: در مقطعي با نمايندگان مجلس و دولت احمدي‌نژاد دچار چالش شدم كه انتقاد كردن از آنها تابو بود. مهر نوشت؛ عادل فردوسي پور درباره اينكه خيلي از مقامات و روساي سازمان صدا و سيما كمك كرده‌اند كه برنامه نود به كارش ادامه بدهد، اظهار كرد: صد درصد اينطور است چه زمان رياست آقاي لاريجاني در صدا و سيما و به‌ويژه در زمان آقاي ضرغامي كه چالش‌هاي زيادي رخ داد. به‌ويژه چالش لفظي با نمايندگان مجلس كه تعدادي از آنها روز بعد از برنامه در صحن علني مجلس عليه من نامه امضا كردند. وي با بيان اينكه هنوز در زمان رياست سرافراز در صدا و سيما برايش مشكل خاصي پيش نيامده است، افزود: در اين مدت از من حمايت شد، شايد چون به سلامت كاري من ايمان داشتند. من در مقطعي با نمايندگان مجلس و دولت احمدي‌نژاد دچار چالش شدم كه انتقاد كردن از آنها تابو بود ولي چون حرفم درست بود، جلو كار سياسي و غير ورزشي انتقال تيم‌ها به شهرستان‌ها گرفته شد.

ممنوعيت كشيدن سيگار در دانشگاه اميركبير

شنیده شد که معاون فرهنگي دانشجويي دانشگاه صنعتي اميركبير از برنامه دانشگاه براي پيوستن به كمپين «سيگار ممنوع» خبر داد. انتخاب نوشت؛ دكتر صراف شيرازي گفت: دانشگاه صنعتي اميركبير در حال انجام اقدامات اوليه براي پيوستن به كمپين «سيگار ممنوع» (No smoking) است زيرا بايد براي فرزندان نابغه اين دانشگاه محيطي فراهم شود كه در آن از هر امري كه باعث دور شدن دانشجو از فضاي علمي شود جلوگيري شود. وي با اشاره به ساخت مجموعه مذهبي فرهنگي حول محوريت مسجد دانشگاه توضيح داد: قرار است مسجد دانشگاه تا خيابان رشت توسعه پيدا كند. نقشه اين كار تهيه شده كه طبق آن دانشكده هوا و فضا بايد تخريب شود. بنابراين بايد جابه‌جايي اين دانشكده كه به دليل فني بودن آن چندان راحت نيست، انجام شود، سپس فرايند ساخت مجموعه مذكور از تابستان آينده آغاز شود.

سقوط اتوبوس زائران ايراني در هور الشويجه

شنیده شد که يك منبع محلي در استان واسط عراق روز جمعه اعلام كرد يك دستگاه اتوبوس حامل 45زائر ايراني كه در حال بازگشت از كربلاي معلي بودند، به داخل هور الشويجه واقع در شرق الكوت سقوط كرد و خوشبختانه به هيچ يك از سرنشينان آن آسيبي نرسيد. فرارو نوشت؛ به گزارش خبرگزاري عراقي نون اين منبع گفت: پس از سقوط اين اتوبوس به داخل هور، اهالي منطقه و نيروهاي پليس براي نجات زائران شتافتند و همه زائران را نجات دادند. اين منبع عراقي كه نخواست نامش فاش شود، علت سقوط اين اتوبوس را سرعت زياد خودرو در منطقه الكوت-بدره و عدم توانايي راننده در كنترل آن عنوان كرد و گفت: اتوبوس وسرنشينان آن پس از سقوط به هور توسط گروه‌هاي نجات به سرعت از غرق شدن نجات يافتند و زائران به وسيله يك اتوبوس ديگر به مناطق مرزي منتقل شدند.

تاخير 3 ساعته در پرواز معاون رئيس‌جمهور

شنیده شد که تاخير سه ساعته در پرواز صبح روز شنبه شركت هواپيمايي ايران اير از تهران به بوشهر برنامه‌هاي شهيندخت مولاوردي معاون رئيس‌جمهوري در امور بانوان و خانواده را در بوشهر تغيير داد. ايرنا نوشت؛ مديركل فرودگاه‌هاي استان بوشهر گفت: پرواز شماره 406 شركت هواپيمايي ايران اير با هواپيماي ايرباس كه قرار بود ساعت هشت و ده دقیقه در فرودگاه بوشهر بر زمين بنشيند با سه ساعت تاخير انجام شد. عباس محمدي افزود: با توجه به اينكه تاخير از مبدا بوده هنوز علت اين تاخير مشخص نشده است. وي اضافه كرد: پرواز بوشهر – تهران ساعت 11 و 45 دقیقه روز شنبه از بوشهر انجام شده است. قرار بود دیروز با حضور شهيندخت مولاوردي معاون رئيس‌جمهوري در امور زنان و خانواده، طرح اميد اجتماعي مبتني بر توانمندسازي جوانان در فعاليت‌هاي اجتماعي و مدني در بوشهر افتتاح شود.

لغو تابعيت رئيس‌جمهور گرجستان

شنیده شد که ئورگي مارگولاشويلي، رئيس‌جمهور گرجستان، فرمان لغو تابعيت ميخاييل ساكاشويلي، رئيس‌جمهور سابق اين كشور را امضا كرده است. دفتر مطبوعاتي رياست‌جمهوري گرجستان، روز جمعه ضمن اعلام اين خبر افزود: اين اقدام بر اساس قانون «شهروندي گرجستان» انجام شده است. ساكاشويلي از ژانويه 2004 به عنوان رئيس‌جمهور گرجستان خدمت كرده است. وي در نوامبر 2013، چند روز پيش از پايان رسمي دوره تصدي‌اش و آغاز دوره مارگولاشويلي در 17 نوامبر 2013 (26 آبان 1392) گرجستان را ترك كرد. ساكاشويلي كه در آمريكا و اوكراين زندگي كرده است در آغاز سال جاري ميلادي به عنوان رئيس شوراي بين‌المللي اصلاحات اوكراين در كي‌يف منصوب شد.

زن ايراني در ميان قربانيان تيراندازي كاليفرنيا

شنیده شد که خبرگزاري رويترز اسامي 14 نفر از قربانيان تيراندازي چهارشنبه شب كاليفرنيا را منتشر كرد كه در ميان آنان نام يك زن ايراني نيز به چشم مي‌خورد. ميزان نوشت؛ رويترز اسامي 14 نفر از قربانيان تيراندازي چهارشنبه شب كاليفرنيا را منتشر كرد. در ميان اسامي كشته‌شدگان، نام يك زن ايراني تبار نيز به چشم مي‌خورد. اين زن بنتا بت بادال نام دارد وسه فرزند (دو پسر و يك دختر) ازخود به جاي گذاشته است. فرزندان وي ۱۰، ۱۲ و ۱۵ سال سن دارند. بنتا در ۱۸ سالگي به آمريكا مهاجرت كرده، ابتدا در نيويورك مستقر شده و بعدا به كاليفرنيا مهاجرت كرده است.

** ایران

سید احمد خاتمی: مخالف برهم زدن مجالس هستیم

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: «اینکه عکس امام و رهبری بالای سرمان باشد و عکس مسیر آنها عمل کنیم، این ولایت ‌شعاری است. اگر کسی با شرایط رهبری درباره برجام موافق نباشد، در خط ولایت نیست.»
آیت‌الله سید احمد خاتمی در یادواره 495 شهید شهرستان جیرفت گفت: «برخوردهای اهانت‌آمیز جناح‌ها با یکدیگر اشتباه است و با برهم زدن مجالس هر یک از آنها مخالف هستیم، لذا برخورد باید منطقی و مؤدبانه باشد.»
نماینده استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری افزود: «برخورد منطقی جامعه را از التهاب حفظ می‌کند و با این نوع برخورد همدلی بیشتری در جامعه به وجود می‌آید.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه همدلی و همزبانی تحمل می‌خواهد، گفت: «جامعه از گرایش �ج در تبصره یک ماده ٨ قانون تشکیل سازمان بازرسی محکوم شد. لازم به ذکر است برنامه بازرسی مذکور از معاونت سابق مراسم و تشریفات دفتر رئیس‌جمهور بوده و مدیر نامبرده به بهانه هماهنگی با مقامات حقوقی نهاد از ارائه اسناد و مدارک درخواستی به هیأت بازرسی خودداری کرده بود.

زنی ایرانی در میان قربانیان تیراندازی کالیفرنیا

خبرگزاری رویترز اسامی ۱۴ نفر از قربانیان تیراندازی چهارشنبه‌شب کالیفرنیا را منتشر کرد که در میان آنان نام یک زن ایرانی‌تبار نیز به چشم می‌خورد. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آسوشیتدپرس دراین‌باره نوشت در میان ١٤ قربانی تیراندازی به یک مرکز خدمات اجتماعی در سن برناردینو، جنوب کالیفرنیا، زنی ٤٦‌ساله متولد ایران قرار دارد که در ١٨‌سالگی به آمریکا مهاجرت کرده است. این زن که بنتا بتبادال (Bennetta Betbadal) نام دارد متولد ۱۹۶۹ در ایران است. او در ١٨‌سالگی به آمریکا مهاجرت کرد و در بدو ورود در نیویورک مستقر شد، اما مدتی بعد به کالیفرنیا مهاجرت کرد. بتبادال پس از فارغ‌التحصیلی در رشته شیمی از دانشگاه دولتی پلی‌تکنیک کالیفرنیا در مقام بازرس بهداشت در سن برناردینو مشغول به کار شد. فرزندان او ١٠، ١٢ و ١٥ساله هستند. همسرش که افسر پلیس است او را «فرشته» و دخترش او را «بهترین دوست من» توصیف کردند. لس‌آنجلس‌تایمز نیز در‌این‌باره می‌نویسد: بنتا روز چهارشنبه منزل خود را به قصد ارائه گزارشی سالانه به همکارانش در مرکز بهداشتی سن برناردینو ترک کرده بود.

 

بازدیدها: 216

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *