کیهان
غش و ریسه الکیخوشها برای اهانت فرانسوی
روزنامههای مختلف از زوایای گوناگون به سفر وزیر خارجه فرانسه پرداختند.
روزنامه آرمان در تیتر اول خود نوشت: «سفر پرو پیمان فابیوس به تهران» اما در محتوای خبر خود دعوت از روحانی برای سفر به فرانسه و دیدار نمادین فابیوس با وزرای اقتصادی و رئیس سازمان محیط زیست را دستاورد این سفر برشمرد. روزنامه شرق اما در تیتر اول خود از قول دبیر انجمن خودروسازان (که از طرفداران همیشگی گرانتر شدن قیمت خودروها بوده) نوشت: «پژو را نبش قبر نکنیم»! شرق همچنین دعوت اولاند از روحانی برای سفر به پاریس را تیتر کرده است.
آفتاب یزد در تیتر اول خود به این جمله فابیوس بسنده کرد که «با فرمول روحانی مذاکره کردیم- دعوت از رئیسجمهور برای سفر به فرانسه». روزنامه ایران هم ازتمام دستاوردهای سفر فابیوس این تیتر را برگزیده که «کارت دعوت الیزه برای روحانی»، اعتماد هم تیتر زده «آشتی فرانسوی».
اما روزنامه وطن امروز در تیتر اول خود نوشت: «فرش قرمز برای موسیو ایدز». این روزنامه مینویسد: در حالی که وزیر خارجه فرانسه یعنی کشوری که بیشترین عربدهها را در مذاکرات هستهای علیه ایران زد؛ به عنوان اولین عضو 5+1 وارد خاک ایران شده، رئیسجمهور این کشور در اظهاراتی توهینآمیز گفته است نحوه استقبال از فابیوس را به صورت ویژه زیر نظر دارد و شیوه استقبال از لوران فابیوس در تهران سنجش و ارزیابی از رفتار ایران خواهد بود! انتقادات علیه فابیوس انتقاد از فرانسه است و وی فرستاده رئیسجمهور فرانسه به ایران محسوب میشود. اولاند افزود: از رئیسجمهور روحانی انتظار داریم نشان دهد اکنون ایران میتواند حل و فصل بحرانهای جدی منطقه بهویژه سوریه را تسهیل کند. رئيسجمهور فرانسه ادامه داد: ایران باید کشوری باشد که راه حل برای مسائل منطقه همچون لبنان، سوریه، یمن و بحرین ارائه کند. این اظهارات طلبکارانه اولاند در واقع به معنای این است که از نگاه او نزدیکی به ایران دارای پیششرطهایی است که مهمترین آنها در حوزه سیاسی درباره تحولات منطقه است!
این روزنامه همچنین بدعهدی گسترده شرکتهای نفتی و خودروساز فرانسوی در معاملات گذشته با ایران را هشدارآمیز توصیف کرده است.
روزنامه جوان نیز این عبارت را تیتر اول خود کرد: اتهامزنی مهمانان فرنگی با «جهان امنتر پس از توافق»!
جوان مینویسد: «امروز یک روز تاریخی است و برای ما افتخار بزرگی میباشد تا اعلام کنیم که در مورد راه حل هستهای ایران به توافق رسیدهایم تا جهان را امنتر سازیم! این جملهای است که فدریکا موگرینی، نماینده بلندپایه اتحادیه اروپا برای امور خارجه و سیاست و امنیت در وین اعلام کرد. این سخنان موگرینی در این اجلاس تقریبا پایانی بر مهمترین مذاکرات ایران و کشورهای 5+1 بود که تمام اتفاقات بعدی را رقم زد. در این میان نکتهای که خانم موگرینی در پایان سخنان خود به آن اشاره کرد، کلیدواژهای بود که بارها و بارها از سوی مقامات غربی تکرار شد. ایمنتر کردن جهان واژهای بود که باید به صورت مداوم تکرار شود. لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه نیز در یادداشت خود در روزنامه ایران به این نکته اشاره کرد که «ما میخواهیم برای یک جهان امنتر اقدام کنیم و بایسته است ایران همه سهم خود را در این جهان داشته باشد. این پیامی است که به تهران میبرم.» تکرار مکرر این نکته که توافق وین سبب امنتر شدن جهان یا منطقه شد به طور حتم سوالی را در ذهن هر ناظر آگاهی برمیانگیزد، آیا پیش از این فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران تهدیدی برای امنیت جهانی بوده است که حالا با توافق وین خنثی شده باشد؟ آیا قرار است ایران پیش از این به عنوان یک چاقوکش در عرصه بینالمللی معرفی شود تا توافق وین قفلی بر دستان این بازیگر نامطلوب باشد و شاید هم ایرانیان قرار است به 12 سال گذشته که در مقابل غرب ایستادهاند با شرمندگی نگاه کنند. چنین نگاهی را بدون تردید میتوان نگاهی خصمانه و بدویگونه به ایرانیان دانست که این بار نه در مجامع بینالمللی بلکه به صورت آشکار و روشن در سفرهای رسمی به ایران و از سوی مقامات رسمی غرب بیان میشود، سخنانی که تنها میتواند بوی توهین از آن به مشام برسد. نکته جالب اینجاست که وزارت امور خارجه در مقابل این مسئله سکوت پیشه کرده است و هیچ موضعی در ضدیت با این سخنان چه از سوی وزیر خارجه و چه سایر مقامات به گوش نمیرسد.
جوان همچنین در بررسی تحلیلی خود به طرح پرسشهایی نظیر «اصلیترین خطر برای ایجاد جنگ اتمی در خاورمیانه کیست؟» و «خاورمیانه را چه کسانی جهنم کردهاند؟» پرداخت و با بیان این که آمریکا و عرب و اسرائيل عاملان ناامنی در منطقه هستند، نوشت: ایران است که مقابل داعش ایستاده است.
نسل جدید با قابلیتهای مختلف از جمله حمل تسلیحات بالا نیاز دارد.
اصلاحطلبان حامی دولت به دنبال جذب علی لاریجانی
یک نماینده اصلاحطلب مجلس گفت اصلاحطلبان حامی دولت، دنبال جذب امثال لاریجانی هستند.
کمالالدین پیرموذن (برادر نورالدین پیرموذن، از اصلاحطلبان فراری و همکار صدای آمریکا) در مصاحبه با آریا گفته است: اصولگرایانی چون آقای لاریجانی به عنوان افرادی منصف، معتدل و اهل منطق شناخته میشوند.
وی درباره علی لاریجانی گفت: جایگاه آقای لاریجانی در معتدلین هر دو طیف اصلاحطلبان و اصولگرایان خوب است اما از آنجایی که خمیرمایه اصولگرایان افراطیگری است بنابراین این جریان همراه آقای لاریجانی نخواهند بود.
این عضو فراکسیون رهروان گفت: تا جایی که اطلاع دارم در بین اصلاحطلبان حامی دولت ارادهای هست که میخواهد افرادی همچون لاریجانیها را جذب کند.
در همین حال بهروز نعمتی، عضو فراکسیون رهروان ولایت در گفتوگو با آریا گفت: برای اداره کشور نه تنها به چندصدایی نیاز داریم بلکه باید از همه نظرات نیروهای مختلف کشور به نحو احسن استفاده کنیم لذا من فکر میکنم در این دوره از مجلس آقای لاریجانی این فضا را ایجاد کرده که در فراکسیون رهروان ولایت از همه طیفها حضور داشته باشند در حالی که نقدهای بسیاری بر ما بود که چرا فلان شخص اصلاحطلب یا سنی یا اقلیت در فراکسیون رهروان ولایت عضو هستند اما با این وجود برای آنکه مجلس کارآمدی داشته باشیم و بتوانیم از همه استعدادهای کشور استفاده کنیم همه این فراز و نشیبها را پشت سر گذاشتیم.
وی افزود: نوای خوش دموکراسی همین است که همه استعدادهای کشور در کنار هم کار کنند.
نماینده مردم اسدآباد درباره حزب علی لاریجانی، گفت: ما همچنان پیگیر تشکیل حزب آقای لاریجانی هستیم اما برای این کار به تعامل بیشتری نیاز داریم البته با خیلیها هم رایزنیهایی در این زمینه داشتهایم اما من فکر میکنم تشکیل این حزب به شرایطی نیاز دارد که باید فراهم شود البته این اتفاق بالاخره میافتد هرچند ممکن است این نام حزب نداشته باشد.
بازی با کلمات برای دور زدن مجلس و قانون اساسی
معاون حقوقی رئیسجمهور درباره سند «برجام» گفت در این سند، چیزی به نام تصویب مجلس پیشبینی نشده و ظرف 90 روز نیز این سند اجرایی میشود.
به گزارش خبر آنلاین، الهام امینزاده، در نشست بانوان حقوقدان در ساختمان ریاستجمهوری گفت به نظر او و سایر حقوقدانان بینالمللی این سند، معاهده بینالمللی نیست که نیاز به تصویب مجلس داشته باشد.
امینزاده درباره موضعگیری برخی از رسانهها درخصوص رویکرد دولت درباره سند برجام گفت: دیروز برخی از رسانهها به این مسئله هجمهای داشتند. در معاونت حقوقی در حوزه قطعنامه و برجام 2 جلسه با حضور 40 حقوقدان بینالمللی برگزار کردیم تا مذاکرهکنندگان ما با دغدغههای حقوقدانان روبرو شوند. بعد از بازگشت تیم مذاکرهکننده از وین، جلسهای را دیروز درباره این سند برگزار کردیم. در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای آمده دولت موظف به ارائه نتیجه توافقنامه به مجلس است. ما گفتیم این بررسی است ولی متاسفانه جراید حمله کردند که برخلاف قانون اساسی دولت نمیخواهد این مجلس برود.
معاون حقوقی رئیسجمهور گفت: سند برجام برخلاف معاهدات بینالمللی، امین معاهده نیز ندارد. اگر صحبت این بود که برجام باید توسط قانونگذاران تصویب شود، چرا پارلمانهای 5+1 دنبال تصویب این متن نیستند. نمایندگان مجلس این سند را دریافت کرده و گزارش نیز به مردم داده شده. اگر طرف مقابل ما اعتقاد دارد این توافق سیاسی است، ما چه اصراری داریم آن را معاهده اعلام کنیم؟
در همین حال علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ضمن اظهاراتی گفت: برجام یک موافقتنامه بینالمللی نیست که نیاز به تصویب در مجلس داشته باشد.
وی میگوید: این متن هنوز موافقتنامه، کنوانسیون یا معاهده بینالمللی تلقی نمیشود، از این روست که این متن را برنامه اقدام جامع مشترک نامگذاری کردهاند.
یادآور میشود تغییر عنوان برجام، هیچ تغییری در محتوای آن که حاوی تعهد – آن هم تعهدات سنگین و متنوع- برای کشور است، ایجاد نمیکند و طبق اصول 77 و 125 قانون اساسی دولت موظف است قبل از امضا، چنین اسنادی را برای بررسی و تصویب به مجلس ارائه کند. رهبر معظم انقلاب نیز چندینبار بر بررسی و بستن راههای بدعهدی حریف در مجرای قانونی تأکید کردهاند که مجلس تنها مجرای قانونی این امر است.
از سوی دیگر باید گفت توافق وین هیچ تعهدی متوجه دولتهای غربی نمیکند و در حقیقت این طرف ایرانی است که مسئولیتها و تعهدات سنگین متوجه او شده است. در عین حال در آمریکا نیز کنگره مشغول بررسی توافق است.
اما درباره اظهارات علیاکبر صالحی شایان ذکر است که همین اظهارات نشان میدهد متن برجام باید به تایید مجلس برسد تا بتواند عنوان توافق و موافقتنامه به خود بگیرد. اما اشکال کار که در اقدام غیرقانونی دولت و وزارت خارجه جلوهگر است، این است که مسئولان دولتی و وزارت خارجه بدون بررسی تصویب مجلس درصدد اجرای متن برجام با انواع متعدد تعهدات هستند. به عبارت دیگر برجام اگر موافقتنامه نیست، نباید تعهدات خلاف امنیت و منافع ملی مندرج در آن اجرا شود اما اگر تعهداتی در آن وجود دارد که باید اجرایی شود، بنابراین مستلزم اخذ مجوز مجلس است و مسئولان دولتی اذعان میکنند که اصول قانون اساسی را به خاطر دستپاچگی دور زدهاند.
گفتنی است براساس قانون مجلس موسوم به قانون الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هستهای، «لغو تحریمها باید به طور یکجا و کامل در متن توافقنامه درج شده و در روز آغاز اجرای تعهدات جمهوری اسلامی ایران انجام شود»، «آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب توافقنامه پادمان، مجاز به انجام نظارتهای متعارف از سایتهای هستهای است و دسترسی به اماکن نظامی، امنیتی و حساس غیرهستهای، اسناد و دانشمندان ممنوع است و باید مصوبات شورای عالی امنیت ملی رعایت شود.» و «هیچ محدودیتی برای کسب دانش و فناوری صلحآمیز هستهای و تحقیق و توسعه، پذیرفته نیست» اما در برجام این الزامات رعایت نشده است. همچنین طبق تبصره 1 همین قانون «براساس اصول هفتاد و هفتم (77) و یکصد و بیست و پنجم (125) قانون اساسی، نتیجه مذاکرات باید به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.» که معنای اصول 77 و 125، بررسی و تصویب برجام در مجلس است.
**************************************************
قدس
امروز، احضار وزیر کار به دادگاه مرتضوی
باشگاه خبرنگاران: هفتمین جلسه دادگاه سعید مرتضوی امروز، شنبه، در حالی برگزار می شود که وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی بعنوان مطلع پرونده به جلسه احضار شده اند.
بررسی برجام در جلسات فوق العاده
مهر: سخنگوی شورای عالی امنيت ملی از بررسی متن جمعبندی پايانی مذاکرات هستهای(برجام) در جلسات نوبهای و فوقالعاده این شورا خبر داد.
اس300 به روز شده برای تهران
ایرنا: مشاور رئیس جمهور روسیه در همکاری نظامی- فناوری روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرگزاری ریانووستی از تحویل سامانه دفاعی موشکی به روز شده اس-300 به ایران خبر داد. ولادیمیر کوژین گفت: این سامانه موشکی اس-300 برای خریدار ایرانی تولید می شود.
نظر نهاوندیان درباره «مرگ بر آمریکا»
ایسنا: رئیس دفتر رئیسجمهور کشورمان در گفتوگو با یک نشریه آمریکایی نیویورکر، گفت: شعار مرگ بر آمریکا نمادی از مخالفت مردم ایران با سیاستهای مداخله جویانه در کشور است. نهاوندیان تأکید کرد: منظور از این شعار یک ملت نیست، بلکه آنها با این سیستم رفتار مخالفند.
رئیس نیروگاه بوشهر تغییر کرد
ایسنا: رئیس نیروگاه اتمی بوشهر تودیع و معارفه شد. معاون و دبیر کمیته امنیت فناوری هستهای سازمان انرژی اتمی در این مراسم با اشاره به اینکه در برنامههای جدید از ۱۰۰۰ سانتریفیوژ در فردو بهرهبرداری خواهد شد، تأکید کرد: فردو، پشتیبان نطنز بوده و خواهد بود.
ویکی لیکس: «سعد حریری» معتاد است
فارس: سایت افشاگر «ویکی لیکس» به نقل از سفیر سابق آمریکا در لبنان، سندی مبنی بر «اعتیاد» سعد حریری نخست وزیر اسبق لبنان منتشر کرد.
******************************************************
دستور دولت به آخوندي براي تدوين مقررات استفاده از کولر
بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول ارشد اجرايي به تعدادي از اعضاي دولت، اعلام شده است که حسب موافقت کابينه که بنا به پيشنهاد سال گذشته وزير صنعت مورد بررسي قرار گرفت، ارزش ريالي برخي تخلفات مندرج در قانون نظام صنفي کشور و اصلاح بعدي آن تغيير يافته و به عنوان مثال جريمه عدم درج قيمت در هر بار به 745 هزار ريال، عدم صدور صورتحساب به 650 هزار ريال و عدم رعايت نرخ مصوب کالاها و خدمات از 2 ميليون و 200 هزار ريال تا 11 ميليون ريال تعيين شده است.
*******************************************************
ایران
سؤالات عجیب از عراقچی در نشست با نمایندگان
نشست سیدعباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونان وزیر خارجه با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از تلویزیون پخش شد. به گزارش انتخاب، مذاکره کننده ارشد هستهای ایران در این جلسه با سؤالات و اعتراضات تکراری بسیاری مواجه شد. در این میان یکی از نمایندگان سؤالاتی را مطرح کرد که موجب تعجب حاضران در جلسه از جمله شخص عراقچی شد. احمد بخشایشاردستانی خطاب به عراقچی گفت: «با کاسته شدن از 19 هزار سانتریفیوژ در سایت نطنز، چه تعداد از بچههای اردستان و اطراف بیکار و اخراج میشوند؟» وی در ادامه با طرح سؤال دیگری گفت: «چرا تصمیم گرفتید در فردو که زیر زمین است، کار تحقیقاتی کنید؟ آخر چه کسی در زیرزمین کار تحقیقاتی میکند؟ کار تحقیقاتی باید در دانشگاه انجام شود.» عراقچی در پاسخ گفت: «واقعاً از شما بعید است، شما گمان میکنید پای هر سانتریفیوژ یک کارمند ایستاده است؟! و آیا گستره صنعت هستهای ما همین 19 هزار سانتریفیوژ است؟»
نامه سرگشاده زیباکلام به قالیباف
صادق زیباکلام در نامهای سرگشاده به محمدباقر قالیباف، به نصب پوسترهای شهرداری علیه سفر فابیوس در سطح تهران اعتراض کرد. به گزارش «خبرآنلاین»، در بخشی از این نامه آمده است: «جناب آقای دکتر قالیباف! این البته نه نخستین باراست که جنابعالی شهرداری را وارد سیاست خارجی میکنید و نه آخرین بار خواهد بود. نصب بیلبوردهای توهینآمیز به رئیس جمهوری امریکا از اقدامات دیگر جنابعالی بوده. نمیدانم آیا ۱۳ میلیون مردم تهران به جنابعالی وکالت دادهاند که اختیار دارید بودجه شهرشان را خرج تبلیغات سیاسی معطوف به انتخابات برای خودتان نمایید؟ آیا درست است که برای جلب رضایت جریان تندرو از بودجه شهرداری هزینه نمایید؟» در ادامه نامه با اشاره به دیگر اقدامات شهردار تهران افزوده شده است: «به نظر میرسد جنابعالی مصمم هستید برای چندمین بار بخت و اقبال خودتان را برای احراز کرسی ریاست جمهوری بیازمایید… اما همان طور که در جریان کارناوال تفکیک جنسیتی که در شهرداری به راه انداخته بودید عارض شدم، صد از این مجلسآراییها را هم که بنمایید، اصولگرایان در تجزیه و تحلیل نهایی شما را نامزد اصلی خودشان نخواهند کرد.»
ایران به کدام درخواست فابیوس پاسخ مثبت نداد؟
روزنامه سعودی «الحیات» چاپ لندن، مدعی شد ایران به دعوت وزیر خارجه فرانسه برای همکاری درباره انتخاب رئیس جمهوری جدید لبنان پاسخ مثبت نداد. به گزارش تابناک، «الحیات» نوشت: «با اینکه فابیوس در دیدار با روحانی هم مسأله انتخاب رئیس جمهوری جدید لبنان را مطرح کرد، روحانی به این مسأله اشاره نکرد و فقط به طور کلی درباره پیامدهای توافقنامه هستهای سخن گفت.»
منع خبرنگاران از ورود به همایش احمدینژادیها
همایش حامیان رئیس دولت سابق در محل دانشگاه غیرقانونی «ایرانیان» برگزار شد و دستاندرکاران برگزاری مراسم از ورود خبرنگاران به همایش جلوگیری کردند. به گزارش ایرنا، در اطراف این مراسم تدابیر امنیتی حکمفرما بوده و تنها افرادی اجازه ورود به همایش را داشتند که از قبل «کد شناسایی» گرفته بودند. ایرنا برخورد مسئول ورود و خروج مراسم با خبرنگار و عکاس این خبرگزاری را «تند و خارج از عرف» گزارش داده است. غلامحسین الهام، مرتضی تمدن، مجید نامجو، علی نیکزاد، سید شمسالدین حسینی، علی اکبر جوانفکر و عبدالرضا شیخالاسلامی از جمله حاضران در این همایش بودند. به گزارش ایسنا، در این مراسم که تحت عنوان «افتتاحیه نشست سراسری تبیین مبانی و آرمانهای انقلاب اسلامی و امام(ره)» برگزار شد، احمدینژاد مدعی شد که منتقدان او با «سنگ»، «لگد»، «شمشیر» و «نیزه»، از «۶ جهت» به کارنامه او و دولتش «هجوم» آوردهاند. رئیس دولت سابق همچنین ، از برنامه خود برای «سخنرانیهای استانی» در آینده و نیز «تشکیل کارگروههایی» و برقراری «مختصر ارتباطهایی در استانها» خبر داد.
بازدیدها: 9