اصلاح جامعه به اصلاح معلمین و مبلغین است
پایگاه اطلاع رسانی هیات: انصاف این است کسانی که برای تعلیم، تبلیغ و امثال آن، میروند، مقام خیلی بالایی دارند، منصب خیلی بالایی دارند، [و لذا] باید خیلی مواظب باشند؛ به جهت اینکه تمام نگاه مؤمنین به همین معلمین و مُبلغین است. وَفَّقَنَا اللهُ لِلعلْمِ النّافع وَ لِلْعَمَلِ الصّالح و لِلْتُوفیق لِمَا یُحِبُّ وَ تَرضَی؛ «خداوند، ما را موفق بدارد بر تعلیم علم نافع و انجام عمل صالح و توفیق دهد بر آنچه خودش دوست میدارد و راضی میشود.»
مبلغین باید بدانند که درجه ایمان مردم، موقوف است به درجه ایمان معلمین و مبلغین، و اگر معلمین و مبلغین یک ذره اشتباه یا مسامحه بکنند، مردم هم در همه چیز مسامحه میکنند. اگر مؤمنین، اینها را راستگو، مُبلّغ صحیح العمل، صحیح القول بدانند، خودشان هم همین راه را میروند. پس تقریبا میشود گفت: اصلاح جامعه به اصلاح معلمین و مبلغین است.
[خب وقتی مبلغ یا معلم] خودش خلافکار یا خرابکار است، حضورش هم در اینجا تَطَفّلی(اضافی و مزاحم) است، و إلا اگر بخواهد حضورش برای دیگران استفاده داشته باشد، تابع عملش هست.
پس اگر معلمین اصلاح شدند، و بدانند که برای رضای خدا سخن بگویند، و برای عدم رضایت و سَخَط (نارضایتی) خدا نمیگویند؛ و کلمه به کلمه موارد رضای خدا را دنبال میکنند. [میدانند که] فردا مسئول [اعمال و کردار خود] هستند. [از آنها سؤال میشود] چرا این سخن را گفتی؟ چرا آن را نگفتی؟ [ولو] یک کلمه هم باشد. یک بله باشد، یک نه باشد. آن مهمات دین در اصول و فروع، همین با یک لا و نعم (نخیر و بله)، [کلاّ] عوض میشود؛ از بالا به پایین، از پایین به بالا. پس باید بدانند که آنها مقام بزرگی را واجدند.
در یک مجلسی سید مهدی قزوینی در حله (شهری در عراق در جنوب بغداد)، یک منبر رفت، شاید آقای شیخ عباس قمی(صاحب مفاتیحالجنان) هم در کتابهایش نوشته باشد؛ همان یک مجلس سبب شد که در حله چهار هزار [نفر] مُستبصر(شیعه) شوند. خدا میداند که این کار چقدر قیمت دارد!!
مرحوم صاحب جواهر هم فرموده است: حاضرم ثوابِ کتاب جواهرم را (کتابی جامع در علم فقه در ٣٠ جلد) در نامه عمل اُزری بنویسند، و بهجای ثواب آن، ثواب همین یک قصیده او را: «إنّما المصطفی مدینه علم و هو الباب، مَن أتاه أتاها … ؛ محمد مصطفی صلیاللهعلیهوآلهوسلم شهر علم، و علی علیهالسلام درب آن است و کسی به شهر راه دارد که از درِ آن وارد گردد … »[۴] تا آنجایی که [در مقام حضرت زهرا سلامالله علیها] میگوید: «بِنتُ مَن؟! اُم مَن؟! حَلیله مَن؟! وَیْل لِمَن سَنَّدُ…». [و به جای ثواب کتاب جواهرالکلام، ثواب] این قصیده را در نامه عمل من بنویسند.
معلمین و مبلغین چقدر مقام بزرگی دارند؛ به شرط اینکه هر چه میدانند، بگویند و هر چه نمیدانند، نگویند؛ مشکوک را هم احتیاط بکنند و نگویند.
بازدیدها: 0