موعود در آیین بودایی
چـنـانـکـه در پـاره ای از کـتـب و مـآخـذ آمـده، در دین بودایی نیز مسئله انتظار موعود و منجی آخـرالزّمـان مـطـرح شـده اسـت . گـفـتـه انـد کـه در این آیین، موعود مورد انتظار و مدّ نظر، (بـودای پـنـجـم) ئاست و آمدنش را بشارت داده، بوداییان منتظر ظهورش می باشند.
موعود در آیین زرتشت
منجی یا موعود آخرالزمان، در جهان بینی و معادشناسی زرتشتی، جایگاهی ویژه دارد. او را (سـوشـیانت) یا (سوشیانس) می گویند. این واژه، فرد اسم فاعل مضارع، از ریشه SU و SAV به مـعـنـای سـود اسـت لذا مـراد از ایـن واژه، فـرد سـود رسـاننده است؛ و (نـجـات دهـنـده و پـیـشوای دین) نیز ترجمه و تفسیر شده است .
در (جـامـاسـب نـامـه) کـه دربـردارنـده پـرسـش هـای گـشـتـاسـب شاه از جاماسب است و او پیشگویی های زرتشت را برای گشتاسب نقل می کند، چنین آمده است :
سـوشـیانس، دین را به جهان رواج دهد، فقر و تنگدستی را ریشه کن سازد. ایزدان را از دسـت اهـریـمـن نـجـات داده، مـردم جـهـان را هـمـفـکـر، هـم گـفـتار و هم کردار گرداند.
در کـتـاب (زنـد)، کـه در آن نـیـز پـیـشگویی شده، شوسیانس، نژاد دیوان و اهریمنان را ریشه کن می سازد، آمده است :
ای سـپـیـتـامـان زرتـشـت! چون زمان سر رود، این دشمنان مانند بُن درختی که یک شب سرد زمـسـتـانـی که برسد و به یک شب برگ بیفکند، تباه شوند. هنگام گرگان به سر رسد و هنگام میشان اندر آید.
منبع: حــوزه
پایگاه اطلاع رسانی هیأت رزمندگان اسلام
بازدیدها: 306