این افراد زودتر از دیگران به بهشت می روند

خانه / مطالب و رویدادها / این افراد زودتر از دیگران به بهشت می روند

یکی از موضوعاتی که در زندگی فردی، اجتماعی و بویژه در روابط میان زوجین تأثیر بسزایی دارد، ساده زیستی و قناعت است که متأسفانه کمتر به آن توجه شده است، در حالی که از نظر فرهنگ دینی، این امر یکی از ارزشهای متعالی به حساب می آید.

ساده زیستی، پاسخ انسان های دانا به زندگی ناپایدار دنیاست که در پرتو آن، آرامش درون و برون حاصل می شود. بنابراین، ساده زیستی با نوع شناخت انسان و نگرش او به زندگی دنیا مرتبط است. بر این اساس رشد فزاینده ی عوامل قدرت وثروت و ترویج مصرف گرایی در عصر حاضر، خطر روی آوردن به زندگی تجملاتی و فرو رفتن در مرداب دنیا را افزایش داده است.

با این حال باید دانست که این امر در گفتار پیامبر (صلی الله علیه وآله) مورد نکوهش قرار گرفته است، چنانکه ایشان خطاب به ابوذر غفاری می فرمایند: ای ابوذر؛ من لباس خشن می پوشم و بر مرکب بدون زین سوار می شوم (نمونه های رفتار دور از کبر). پس هرکس از سنّت من (دوری از کبر) اعراض کند، از من نیست. ای ابوذر؛ مال دوستی و برتری طلبی، نسبت به دین انسان، از دو گرگ درنده ای که به گله ای افتاده و مشغول دریدن باشند. خطرناک تر است!
ابوذر می گوید: پرسیدم: ای رسول خدا؛ آیا خائفان خاضع و متواضع و یادکنندگان خدا، اینان زودتر از دیگران به بهشت می روند؟
حضرت فرمودند: خیر! ولی تهیدستان مسلمان، بر دیگران برای ورود به بهشت، پیشی می گیرند. نگهبانان بهشت به آنان می گویند: صبر کنید تا به حساب شما رسیدگی شود. می گویند: حسابِ چه؟ به خدا سوگند، ما نه مالک چیزی بودیم که ستم یا داد کنیم و نه چیزی به ما واگذار شده بود که سخت بگیریم یا گشایش دهیم و دست دل باز باشیم. امّا، ما پروردگار خویش را عبادت کردیم، تا آنکه ما را فرا خواند و ما اجابت نمودیم.
ای ابوذر؛ دنیا، دلها و بدنها را مشغول می سازد. خداوند نیز، از آنچه نعمت های حلال در اختیار ما نهاده، سؤال خواهد کرد، تا چه رسد به حرامها .
ای ابوذر؛ خوشا به حال آنان که به دنیا بی رغبت اند و به آخرت شیفته و مشتاق! آنان که زمین خدا را مسند خویش می دانند و خاک را بستر و آب آن را عطر!
ای ابوذر؛ کِشت آخرت، (عمل صالح) است و کشت دنیا، مال و اولاد.

منبع:قدس

بازدیدها: 7

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *