بارزانی: مکانیزم امنیتی بین ایران، اربیل و عراق ایجاد شده است.
بارزانی در جریان سفر خود به ایران، درباره انحلال پکک و ملاحظات امنیتی جمهوری اسلامی در برابر این گروه گفت: «ما مکانیزمی را بین تهران، اربیل و بغداد تعریف کردیم. و شاهد پیشرفت در حوزه امنیتی هستیم.»
او با اعلام حمایت اقلیم کردستان از انحلال پکک افزود: «موضوع کردستان را نمیتوان از راه خشونتآمیز حل کرد.»
به گفته بارزانی، ترکیه آمادگی خود را برای «حل مشکلات» اعلام کرده. و اقلیم کردستان نیز برای کمک به این روند آماده است.
حزب کارگران کردستان (پکک) ۲۲ اردیبهشت و پس از دههها منازعه با دولت ترکیه، با انتشار بیانیهای از انحلال خود خبر داد و تاکید کرد. روابط این حزب و آنکارا باید «از نو طراحی شود».
وزیر خارجه عراق ۲۸ اردیبهشت در نشستی خبری از هماهنگی میان بغداد، اقلیم کردستان و ترکیه برای مدیریت پیامدهای انحلال پکک و خلع سلاح این حزب خبر داد. و گفت در این زمینه ایدهها و طرحهایی نیز مطرح شده است.
رجب طیب اردوغان، رییسجمهوری ترکیه، نیز ۲۷ اردیبهشت اعلام کرد آنکارا در حال رایزنی با مقامهای بغداد و اربیل است. تا چگونگی تحویل سلاحهای اعضای پکک مشخص شود.
سعدی احمد، سخنگوی اتحادیه میهنی کردستان، نیز اعلام کرد. یک هیات بینالمللی تحت نظارت اقلیم کردستان عراق در روند تحویل سلاحهای پکک فعال خواهد بود.
او گفت نیروهای وزارت پیشمرگه اقلیم کردستان باید بلافاصله پس از خلع سلاح پکک مواضع آنها را در اختیار بگیرند. و به گروههای دیگر اجازه سوءاستفاده ندهند.
وزارت پیشمرگه از نهادهای رسمی در ساختار دولت اقلیم کردستان و واسطهای میان اقلیم و دولت مرکزی عراق در زمینههای نظامی است.
در حدود چهار دهه گذشته، حوزه فعالیت گروه مسلح پکک عمدتا در ترکیه، عراق، سوریه و تا حدی ایران بوده است.
رویترز یک روز پس از اعلام رسمی انحلال این گروه گزارش داد. هزاران نیروی مسلح پکک در شمال عراق قرار است سلاحهای خود را در نقاط مختلف این منطقه زمین بگذارند.
بر اساس این گزارش، بسیاری از آنان به خاک ترکیه باز خواهند گشت.
بازدیدها: 0