رسول خدا خیر مرد

ویژگی های مرد خانواده از نگاه رسول خدا(ص)

خانه / سر تیتر اخبار / ویژگی های مرد خانواده از نگاه رسول خدا(ص)

مرد خانواده باید منشاء خیر باشد

مرد خانواده باید برای اهل خانه مجرای خیر و برکت باشد. و برایشان خیر بخواهد و خود و خانواده را از شرارت‌ها و بدی‌ها دور کند. رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود «خَیرُکُم خَیرُکُم لأَهلِهِ و َأَنَا خَیرُکُم لأَهلى؛ بهترین شما کسى است که براى خانواده‌اش بیشتر مایه خیر باشد. و من از همه شما براى خانواده‌ام خیر بیشتری دارم.»

 

مرد خانواده خیر رسول خدا

منظور از خیر چیست؟

مصادیق «خیر» هم زیاد است. از جمله آنها مبادرت به رزق حلال است. اگر انسان تنگدست است، بروز اخلاق نیک از دیگر خیرات است، همچنان که در روایتی از امام صادق و ایشان از رسول خدا نقل می‌فرماید. «لَن تَسَعُوا النَّاسَ بِأَموالِکُم فَسِعُوهُم بِأَخلَاقِکُم». یعنی شما این ظرفیت را ندارید که همه‌ی مردم را با اموالتان در حیطه‌ی محبّت خود و در حیطه‌ی ارتباط با خود نگه ندارید. اما با اخلاقتان می‌توانید این کار را انجام دهید. (من لا یحضره الفقیه، ج‏4، ص394) در این زمینه به مصادیقی از «خیر» در روایات اشاره شده است:

بهترین مردم

الف) رسول خدا صلی الله علیه و آله در روایتی «بهترین مردم» را اینگونه معرفی می‌کند. «خَیرُ الرِّجالِ مِن اُمَّتىَ الَّذینَ لا یَتَطاوَلُونَ عَلى أَهلیهِم و َیَحِنُّونَ عَلَیهِم و َلا یَظلِمُونَهُم؛ بهترین مردان امّت من کسانى هستند که نسبت به خانواده خود خشن نباشند. و اهانت نکنند و دلسوزشان باشند. و به آنان ظلم نکنند. (مکارم الأخلاق ص216)

دانایی در دین

ب) یا حضرت در روایتی دیگر فرمود «إذا أرادَ اللّه بِأهلِ بَیتٍ خَیرا فَقَّهَهُم فِى الدّینِ و َوَقَّرَ صَغیرُهُم کَبیرَهُم و َرَزَقَهُمُ الرِّفقَ فى مَعیشَتِهِم و َالقَصدَ فى نَفَقاتِهِم وَ بَصَّرَهُم عُیُوبَهُم فَیَتُوبُوا مِنها»؛ یعنی هرگاه خداوند براى خانواده‌اى خیر بخواهد آنان را در دین دانا مى‌کند، کوچک‌ترها بزرگ‌ترهای‌شان را احترام مى‌کند، مدارا در زندگى و میانه‌روى در خرج روزی‌شان مى‌کند و به عیوب‌شان آگاه‌شان مى‌کند تا آنها را برطرف کنند.

ولایت اهل بیت

حال در بین خیرات، هیچ خیری بالاتر از ولایت اهل بیت وحی علیهم‌السلام و دعوت به ولایت ایشان نیست. منزلی که بابی از ابواب عترت باشد. شرارت در آن راهی ندارد و اهل آن به سرعت رشد می‌کنند. در روایتی ذیل آیه «فَاسْتَبِقُوا الْخَیْرات‏»، می‌خوانیم که امام باقر علیه‌السلام فرمود «الْخَیْرَاتُ الْوَلَایَة»؛ منظور از خیرات همان ولایت است. (تفسیر القمی، ج‏2، ص205)

 

eheyat

Views: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *