تحلیل|انقلابیون پشیمان !
شخصیت های موثر در پیدایش هر انقلابی را می توان از خواص آن انقلاب به شمار آورد که به میزان نزدیکی آنها به آرمان های آن انقلاب محوبیت شان بین آحاد ملت بیشتر می شود و عکس آن هم صادق می باشد.
در ابتدای انقلاب اسلامی جدای از شخصیت محوری و امام گونه ی حضرت امام (رضوان الله علیه) افرادی در حول این محور قرار داشتند که دارای نیات مختلفی بودند و همگی در اخلاص،تقید و ولایت پذیری مثل همدیگر نبودند بعضی به نیت جمع آوری آلاف و علوف بودند برخی دیگر نیز به نیت سربازی ولایت و نوکری مردم آمده بودند و موارد دیگر،که نمونه ی آن را می توان در انقلاب پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله وسلم ) مشاهده نمود.درست در همان مدینه النبی، حلقه ی اصلی رسول اعظم را انسان های (( علیه السلام )) تشکیل نداده بودند که بتوان گفت خروجی آن دایره منجر به اجرای کامل احکام اسلامی شود.
با مطالعه تاریخ انقلاب ها ، به دوگروه از انسان ها بر می خوریم : انقلابیون انقلابیو انقلابیون پشیمان. در مورد انقلابیون انقلابی نیازی به توضیحات نمی باشد چونکه آن ها در قول و عمل عقد و اخوتی محکم با آرمان های انقلاب بسته اند که با هیچ طوفانی افکار شان دچار اعوجاج نمی شود. ولی آنچه در این مقاله مورد نظر است ، تاکید بر مفهوم انقلابی پشیمان است.
انقلابی پشیمان به آن دسته از افراد می گویند که در ابتدا با نیتی وارد فضای انقلاب شدند ولی بعد از مدتی آرام آرام از اصول و آرمان های آن فاصله گرفتند . برخی از این انقلابیون پشیمان راه به بی تفاوتی گذاشتند و مشغول امورات معمول زندگی شدند و برخی دیگر به شخصیتی ضد انقلاب تبدیل شدند که در تاریخ اسلام نمونه های آن به کرات دیده می شود.
به فرموده ی امام خامنه ای ، انقلاب به منزله قله ی کوه می باشد که افراد برای رسیدن به آن قله حرکت می کنند، عده ای در ابتدای دامنه متوقف می شوند ، عده ای دیگر تا اواسط راه می رسند و عده ای دیگر هم تا قله ی کوه . در این جا انقلابیون پشیمان همان گروه های اول و دوم می باشند که کم آوردند.
تاریخ اسلام انقلابیون پشیمانی چون ابوموسی اشعری ها، طلحه و زبیرها و کسان دیگر زیاد دیده است .حال باید پرسید چه طور شد که آن انقلابی مبارز الان به شخصی ضد انقلاب یا بی تفاوت به انقلاب تبدیل شده است؟
در پاسخ باید گفت عواملی درونی و بیرونی در این دگردیسی و یا به فرموده امام خامنه ای ، (( ارتجاع )) دخیل هستند که شاید بتوان از نداشتن استقامت به عنوان مهم دلیل یاد کرد چون که لازمه ی استقامت چه در مقابل شیطان درون و چه در مقابل شیطان بیرون ، ایمان به مبانی اسلام ناب محمدی است . خداوند در قرآن کریم می فرماید : (( ربنا الله ثم استقاموا)) یعنی کسانی انقلابی واقعی هستند که استقامت باشند و کسانی اهل استقامت هستند که مومن در قلب، قول و عمل باشند.
پس لازمه ی انقلابی با استقامت باید ایمان به مبانی امامین ( امام خمینی و امام خامنه ای ) باشد اگر این ایمان بود و به انقلاب به دید هدف دنیوی نگاه نکرد آن شخص انقلابی است در غیر این صورت انقلابی پشیمان.
غلامرضا کریمی
پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام
بازدیدها: 161