ترویج فرهنگ شهادت از زبان فاطمه سوریان
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام: درحاشیه مراسم «چهل کتاب، چهل سال پایداری» که صبح روز یکشنبه؛ ششم مهرماه در سالن شهدای ترور اداره کل بنیاد شهید شهرستان های استان تهران و همزمان با سراسر کشور برگزار شد، از نویسندگان و فعال فضای مجازی”فاطمه سوریان” تجلیل به عمل آمد. از این رو خبرنگار نوید شاهد به سراغ این فعال فضای مجازی رفته و گفتگویی با وی انجام داده است که ماحصل آن را تقدیم مخاطبان میکنیم:
فاطمه سوریان یادگار شهید منصور سوریان فرمانده گروهان که در عملیات عاشورای 3 در منطقه عملیاتی فکه در بیست و پنجم مردادماه سال 64 به شهادت رسید. اکنون تنها یادگارش فاطمه دارای دکترای زبان و ادبیات فارسی و در حال حاضر به تدریس مشغول است. سوریان در مورد فضای مجازی که به عنوان یک ظرفیت برای اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت است، گفت: امروز فضای مجازی جایگاه ویژهای پیدا کرده است و اثرگذاریاش را در دنیا به اثبات رسانده و همینطور که میبینید بسیاری از مردم با این فضا درگیر هستند و نمیتوان از این ظرفیت بزرگ چشمپوشی کرد. در اهمیت فضای مجازی همین بس که مقام معظم رهبری مدظله العالی فرمودند: «فضای مجازی به اندازهِ انقلاب اسلامی اهمیت دارد.» و «اگر من رهبر نبودم پیگیر فضای مجازی میشدم.» امروزه بیش از هر زمانی نیازمند آشنایی با فضای مجازی هستیم؛ هرچند شیوههای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، راهکارهای مخصوص خودش را میطلبد و جا دارد که مسئولین فرهنگی و اجتماعی از این ظرفیت برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استفاده کنند و اگر ارزش ها را از این شیوه انتقال بدهند اثرگذاری بیشتری خواهد داشت.
این فعال فضای مجازی در خصوص راهکارهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بیان میکند: امروزه جوانان به ویژه نسل سوم و چهارم انقلاب با فرهنگ ایثار و شهادت آنچنان که بایسته و شایسته است آشنا نیستند. البته میتوان با راهکارهای مختلفی این فرهنگ را به آنها منتقل کرد. ساخت فیلم، نمایشنامه، چاپ کتاب، برگزاری نشست ها و … از اقدامات مهم محسوب میشوند و از آنجایی که مقام معظم رهبری مدظله العالی تاکید داشتند به این که: «نگذارید غبارهای فراموشی روی این خاطرههای گرامی را بگیرد.» برگزاری یادواره ها و کنگره ها میتواند بسیار موثر باشد.
او در خصوص ابزار جنگ جدید اظهار داشت: امروز حملات دشمن متفاوت شده است و بجای شلیک گلوله با استفاده از فضای مجازی، بر مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و… تاخته است تا شاید راهی برای تحقق اهداف شوم خود بیایبد. دشمنان ایران در این مقطع تاریخی موج گستردهای از تهاجماتشان را به سمت جوانان خصوصاً نسل های سوم و چهارم که دوران دفاع مقدس را درک نکردند و با دلاورمردان و تاریخ سازان ما هم دوره نبودند، متمرکز کرده است. بنابراین لازم است که متولیان امر، برنامههایی برای آشناسازی جوانان با فرهنگ ایثار و شهادت در دستور کار قرار بدهند.
وی در مورد یکی از وظایف فعالان فضای مجازی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است، بیان داشت: شهدا مظهر عزت و افتخار کشورمان هستند. ما وظیفه داریم فداکاری و ایثارگری دلاورمردان ایران را به نسل جوان منتقل کنیم. همهِ ما باید ادامه دهندهِ راه شهدا و پاسدار دستاوردهای انقلاب باشیم. همهِ ما وظیفه داریم نام و یاد شهدا را زنده نگه داریم و اجازه ندهیم فرهنگ جهاد و شهادت در جامعه کمتر شود.
در گوشهای از صحبتهایش پدر یاد میکند و میگوید: پدرم آمادهِ رفتن شده بود و هیچ چیز نمیتوانست مانع رفتن ایشان بشود، حتی به دنیا آمدن تنها فرزندش هم مانع رفتنش نشد. یکی از همرزمان پدرم برایم تعریف کرد که پدرم دوست نداشته مرا ببیند چون میترسید مهر فرزندی غلبه کند اما به اصرار مادربزرگم که نگران بوده قبل از دیدن فرزندش شهید بشود، برای دیدن من و مرا از بیمارستان مرخص میکنند و مجددا برمیگردند جبهه. امثال پدر من در آتش جنگ گلستان میدیدند که اینطور خلیل وار به پیشواز شهادت می رفتند. پدرم درست ترین کار ممکن و در آن برهه از زمان انجام داد و اگر آنها نمیرفتند، امروز ما این آرامش و امنیت را نداشتیم. آنها رفتند چون شرف و ناموس و غیرت راهی به جز این برایشان نگذاشته بود. انشاالله ما مدیون خون پاک آنها نباشیم.
سوریان جمله پایانی را اینگونه بیان کرد: انشاالله که بتوانیم ذرهای از دیِنمان را به شهدا ادا کنیم و در برابر تهاجم سنگین آنها، پیروز باشیم، باشد که پرچم این انقلاب را به دستان مبارک صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بدهیم.
منبع: نوید شاهد
بازدیدها: 0