حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان: لازمه تقوا و معرفت شجاعت است

خانه / اختصاصی هیأت / حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان: لازمه تقوا و معرفت شجاعت است

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان:لازمه تقوا و معرفت شجاعت است

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان گفت: لازمه تقوا شجاعت است که زمینه عارف شدن است، فرزندان خود را در مسجد و مدرسه شجاع تربیت کنید.

به گزارش خبرنگار هیات رزمندگان اسلام، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه به مناسبت ماه مبارک رمضان در فاطمیه بزرگ تهران به سخنرانی پرداخته و گفت: یکی از لوازم تقوا این است که ما بپذیریم دشمن داریم و در خلأ زندگی نمی‌کنیم.

وی افزود: کسی بخواهد در میدان مین راه برود باید مراقب راه رفتن خود باشد، گروه‌های تخریبچی در جبهه کسانی بودند که به آنها آموزش می‌دادند که از کدام مسیر حرکت کنند که پای خود را روی مین نگذارند، آیت الله بهجت می‌فرمودند که ما چنان مراقبت می‌کردیم که نگاه ما به نامحرم نیفتد گاهی خود به خود نگاه ما بدون اراده از نامحرم برداشته می‌شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه مراقبت کردن که حقیقت تقواست لازم دارد که انسان خطر را بپذیرد چرا که واقعاً خطر وجود دارد، اظهار کرد: نه تنها خطر از سوی طبیعت بلکه از سوی اشیا نامرئی مثل جن و شیاطین هم وجود دارد. خداوند پیش از اینکه ما را خلق کند ابلیس را آفرید که برای ما می‌تواند کلی خطر ایجاد کند. شیطان با روانشناسی شخص خطایی را به کسی تحمیل نمی‌کند بلکه به ما خطایی را تحمیل یا وسوسه می‌کند برای خود ما است. ما در چنین میدان مینی زندگی می‌کنیم؛ بنابراین به فرزندان خود دروغ نگوییم که چیزی وجود ندارد. اما باید به آنها اعتماد به نفس بدهید که تو هم آنقدر قدرت و دارایی‌هایی داری که با او به مبارزه بپردازی.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در آیات متعدد از شیاطین جنی و انسی صحبت شده است، ابراز کرد: شیطان خود دشمن ما است و تلاش می‌کند بین ما دشمنی و بغض ایجاد کند، بنابراین از شیطین جنی و انسی دشمن داریم، حسادت هم یک پدیده خطرناک دیگر است، همچنین جدا از این سه عامل در خود ما نیز خطراتی تولید می‌شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه دارایی‌های وجود انسان چنان با ارزش است که اگر در محیط نامناسب رها شود فاسد خواهد شد و در دام رذائل خواهد افتاد، اظهار کرد: وجود انسان مثل آهن زنگ می‌زند، خداوند می‌فرماید با تقوا و قرآن زنگار زدایی کنید.

وی با بیان اینکه چهارمین عامل خطر برای ما دوستان ما هستند، گفت: گاهی دوستان شما از شما چنان تعریف می‌کنند که شما را دچار عجب می‌کنند، یا شما را می‌ترسانند ترساندن و تشویق زیادی ضربه است، گاهی دوستی شما را وادار می‌کند به خاطر محبت به او گناه کرده و کار خوب را رها کنید، خطر دیگر این است که ما در معرض خطرات طبیعی هستیم، یکی از آن خطرات مریضی و احتیاجاتی است که باید برای برآورده کردن آنها بجنگیم، بنابراین باید فرزندان خود را نسبت به این وضعیت آگاه کنیم، یکی از پرفروش‌ترین وسایل اسباب بازی اسلحه است، چرا که کودکان دنبال درگیری هستند، دختران هم اگر درگیری ندارند خود به خود مراقبت از خود در مقابل درگیری را دارند، اما شما می‌ترسید این واقعیت‌های زندگی را به فرزندان خود بگویید.

امروز کودکانی که در غزه رشد می‌کنند آن بخشی که دچار آسیب‌های روحی نشدند بسیار خوب تربیت می شوند، جوانان امروز غزه که در گذشته بچه بودند اسراییلی ها با اسلحه بالای سر آنها می ایستادند که هر لحظه ممکن بود به آنها شلیک کنند امروز شجاعانه‌ترین حماسه‌ها را می‌آفرینند.

تولیت مدرسه علمیه دارالحکمه ادامه داد: یمنی‌ها در ظهور نقش کلیدی دارند امروز چه کسی همچون آنها شجاعانه در مقابل دشمنان می‌جنگند. مستندسازها را بفرستید از ۴۰ سال اخیر زندگی یمنی ها در کوه‌ها، غارها و حلقه‌هایی که در مساجد داشتند، فیلم تهیه کنند که ریشه ۲۰ ساله امروز یمن را بشناسید، آنها فقط الهاماتی از امام راحل گرفته بودند، رهبر فقید یمن درس‌هایی که از امام گرفته بود به مردمان خود انتقال داد و همه آنها زنده شدند. شهید سلیمانی می‌فرمود احتمال ما برای بیداری و قیام مردم یمن ۲۰ سال آینده بود اما آنها ۲۰ سال زودتر از پیش بینی ما قیام کردند این نشان می‌دهد که آنها بسیار مستعد هستند.

 

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در نماز جمعه زمان جنگ یا صلح خطیب باید با اسلحه در دست بایستد و خطبه را بخواند، عنوان کرد: امروز جلوی امام جمعه‌های محترم تریبون می‌گذارند که بخش خشونت آمیز آن نشان داده نشود، اگر هم نشان داده شود عکس می‌اندازند مسخره می‌کنند همان کسانی که با خشونت مردم عالم را قتل عام می‌کنند و می‌گویند ما فقط باید بزنیم شما گوسفند هستید و نباید اسلحه به دست بگیرید، صهیونیست‌ها و آمریکا ما را به عنوان حیوان دو پا می‌بینند، با این وضعیت تمام مقدمات تقوا فراهم است که ما به فرزندان خود بفهمانیم که ما دشمن داریم، نباید فرزندان خود را همچون کبک تربیت کنید.

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه در جهاد درجه تقوا بالا می‌رود چرا که در جهاد دشمن آشکار داریم، اظهار کرد: در دفاع مقدس، متن واقعی زندگی چهره خشن خود را نشان می‌داد، نترسیم از اینکه چهره واقعی زندگی را به فرزندان خود آموزش بدهیم، فرزندان ما یا در زمین فوتبال یا در پای سیستم کامپیوتر دنبال درگیری هستند. در بسیاری از مسابقات درگیری است، ما را مشغول مسابقات کردند که حس درگیری ما ارضا شود، از برکات بالای فرزندان زیاد درگیری بین آنها است که روحیه مقاومت آنها بالا می‌رود.

وی افزود: ما پیش از اینکه بندگی را بشناسیم باید زندگی را بشناسیم، زندگی محل درگیری با طبیعت، موانع اجتماعی و دشمن سر راه است، پدر و مادرهایی که اجازه نمی‌دهند فرزندان آنها درگیر شوند به آنها خیانت می‌کنند، باید استحکام روحی در فرزندان به وجود بیاید.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه دو واحد تربیت بر اساس تقوا با وجود شناخت دشمن است، گفت: یکی از دلایل کاسته شدن معنویت که مسلماً محور آن تقوا است در شهرها عدم درگیری با زندگی طبیعی است، حتماً باید مدرسه‌ها یک زندگی طبیعی را برای بچه‌ها درست کنند. ما باید در فیلم‌ها و سریال‌ها انواع اقسام درگیری‌ها را به فرزندان خود نشان دهیم که آنها محکم‌تر و مقاوم شوند. در آموزش تقوا نباید به نسل آینده دروغ گفت و آنها را فریب داد ما در درگیری رشد می کنیم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه یکی از اصول اساسی تقوا پذیرش درگیری است، ابراز کرد:
وقتی فرزند خود را برای درگیری آماده کنید به طور طبیعی به او شجاعت هم یاد می‌دهید،
لازمه تقوا شجاعت است که شخص از غیر خدا نترسد. وقتی شما چیزی را انجام می هید اما پس از آن بلافاصله پشیمان می‌شوید این وسوسه ابلیس است که شما را خراب کند، ما باید وجود دشمن را باور کنیم که به او یورش ببریم و بر علیه او تهاجم انجام بدهیم، ابلیس هرچه از شما خواست برعکس آن را انجام بدهید.

تولیت مدرسه علمیه دارالحکمه در پایان خاطرنشان کرد: امیر مومنان امام علی(ع) بعد از امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و حضرت زینب(ع) فرزندی چون حضرت ابوالفضل(ع) لازم داشتند، بنابراین دنبال همسری از یک قبیله شجاع بودند که از نظر ژنتیکی و تربیتی فرزندی شجاع داشته باشند؛ چرا که شجاعت پایه دین و تقوا است. شجاعت موضوعی نیست که گاهی به آن نیاز شود، عرفای عالم می‌گویند هرچه در عالم دارند به مدد حضرت ابوالفضل العباس(ع) است، شجاعت زمینه عارف شدن است و انسان ترسو عارف نمی‌شود، فرزندان خود را در مسجد و مدرسه شجاع تربیت کنید.

 

eheyat

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *