تقویت فرهنگ نماز، زمینه ساز فرهنگ عفاف

خانه / مطالب و رویدادها / تقویت فرهنگ نماز، زمینه ساز فرهنگ عفاف

تقویت فرهنگ نماز، زمینه ساز فرهنگ عفاف

بسم الله الرحمن الرحیم

قرآن می فرماید:

أَقِمِ الصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهی عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکرِ وَ لَذِکرُ اللَّهِ أَکبَرُ وَ اللَّهُ یعْلَمُ ما تَصْنَعُونَ[1]

نماز را برپا دار، که نماز انسان را از بی عفتی ها و زشتی ها بازمی دارد، و یاد خدا بزرگ تر است و خداوند می داند شما چه کارهایی انجام می دهید!

رعایت ادبِ رفتاری و گفتاری، عفت زبان، عفت مال، عفت مسکن، عفت پوشاک، عفت نگاه در نماز لازم است.

لباس نمازگزار باید مباح باشد. مکان نمازگزار نباید غصبی باشد. این ها در توسعه ی عفت اقتصادی و مالی نقش مهمی دارد.

نماز حقیقی ایمان و تقوا و عفاف را درون آدمی تقویت می کند و تکرار نماز در شبانه روز، خصلت عفاف را در وجود انسان پایدارتر می سازد.

نماز در عین آن که عبادت است، فرهنگ است، کلاس درس بزرگ و پرباری است که درس های مختلف می آموزد. یکی از درس های آن، درس عفاف و حجاب به زنان است.

فلسفه رعایت حجاب و عفاف در حال نماز، ممکن است گسترش فرهنگ عفاف در جامعه باشد. ما می توانیم با گسترش فرهنگ نماز، عفاف را همگانی کنیم.[2] همچنان که نماز این دستور مقدس را برای آنها به صورت یک عادت خوب، درمی آورد و پیوند نمازگزاران را با عفاف و حجاب تقویت می کند. قطعاً چنین تکراری آن هم در نماز، تمرین عمیق و خوبی برای رعایت حفظ پوشش و تقویت عفاف خواهد بود.

نماز؛ سدّ راه بی عفتی

امام خمینی (رحمه الله) درباره آخوند ملّا عبّاس تربتی، از علمای عارف و فرزانه، این داستان را نقل می کند:

مرحوم حاج آخوند ملّا عبّاس، پدر آقای راشد، یک وقت در راه مسافرت، وارد قهوه خانه ای می شود. به محض ورود، همراهان ایشان می بینند که در آن جا چند جوان، بساط عیش و نوش پهن کرده اند و مشغول به فسادند. ناراحت و متحیر می مانند که چه بکنند. حاج آخوند، یک راست می رود به گوشه ای و بدون ذرّه ای توجه و اعتنا، سجّاده اش را می اندازد و مشغول به نماز خواندن می شود، انگار آن ها را اصلًا ندیده است. همراهان هم به نماز می ایستند. افراد دیگری هم که حاج آخوند را می بینند و می شناسند، به ایشان اقتدا می کنند. نماز که تمام می شود، می بینند که از آن جوان ها و آن بساطشان خبری نیست و خودشان رفته اند.[3]

پی نوشت ها

[1] سوره عنكبوت، آيه 45 ..

[2] حجاب بيانگر شخصيت زن، ص 89 ..

[3] فضيلت‏هاى فراموش شده، ص 19..

منبع : پاک نیا، عبدالکریم؛ عفاف سرچشمه زیبایی، ص: 140

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

 

Views: 100

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *