به نقل از مسجد مقدس جمکران، آیت الله سید عبدالکریم رضوی کشمیری در تاریخ ۱۳۴۳ هجری قمری در یک خانواده کاملاً روحانی در نجف اشرف چشم به جهان گشود.
از طرف پدر به جد بزرگوارش اسوه علم و عرفان آیت الله سید حسن کشمیری و از طرف مادر به فقیه متبحر آیت الله سید محمد کاظم یزدی صاحب کتاب عروة الوثقی منتسب بود.
پدر ایشان، حجة الاسلام سید محمد علی کشمیری بود که در کربلا به دنیا آمد و پس از مراحل تحصیل، داماد آیت الله سید محمد کاظم یزدی شد و به زهد و تعبد و روحانیت، معروف و مشهور بود.
از وی نقل شده است که: «ریشه سیادت ما به حضرت موسی مبرقع فرزند بلافصل امام جواد علیه السلام میرسد که در قم مدفون است. ما اصلاً قمی هستیم لکن اجداد پیشین ما به هند رفتند که یکی از آنان بسیار ممتاز و فرزانه بود به نام آقا سید حسین قمی کشمیری، که الان قبرش در کشمیر هند است و برای او نذر میکنند و قبرش را زیارت میکنند».
این عالم ربانی از اوائل طفولیت به دستور والد به علوم دینی روی آورد چون حافظه و استعداد قوی داشت ترقی و پیشرفتی سریع داشت تا جائی که روزی میشد که یازده درس (از فقه و اصول و فلسفه و ادبیات و …) را میآموخت.
درباره اساتید خودشان فرمودند: «مقداری از سطح را نزد آقا شیخ مجتبی لنکرانی و مکاسب را نزد شیخ راضی تبریزی و قسمت استصحاب و تعادل و تراجیح را نزد آیت الله بهجت، و کفایة الاصول را نزد شیخ محمد حسین تهرانی و شیخ عبدالحسین رشتی خواندم. فلسفه را نزد شیخ صدرا بادکوبهای و حاج آقا فیض خراسانی تلمذ کردم. مقداری از اسفار را نزد شیخ عبدالحسین رشتی خواندم».
استاد در درس آیات عظام و بزرگانی همانند میرزا حسن بجنوردی و شیخ علی محمد بروجردی و سید عبدالهادی شیرازی و شیخ عبدالاعلی سبزواری و شیخ کاظم شیرازی و سید ابوالقاسم خوئی شرکت و بهرهها بردند.
لکن عمده استفاده ایشان در فقاهت از محضر مرحوم آیت الله خوئی رحمة الله علیه بوده است تا جائی که در اجازه نامه اجتهادی که برای استاد نوشتند، این چنین مرقوم داشتند.
«یحرم علیه التقلید فیما یستبط.» آنچه از ادله استنباط کنند حرام است تقلید کنند.
از مرحوم آیت الله حاج آقا بزرگ طهرانی اجازه روائی داشتند، و فرمودند:
من در ایام تحصیل کفایة الاصول را شرح نوشتم و آیت الله خوئی و آیت میلانی تفریظ نوشتند، ولی همه نوشته جات و اجازات و دفتر اخلاق و اذکار را صدامیان به غارت بردند.
ایشان بعد از ورود به ایران در قم اقامت داشته و به تربیت انفاس مستعد پرداختند.
این مصباح هدایت در اواخر ماه مبارک رمضان ۱۴۱۹ در قم سکته میکند، دوستان ایشان را به بیمارستان شرکت نفت تهران انتقال میدهند و حدود سه ماه در بیهوشی بودند، تا اینکه در روز چهارشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۷۸ مطابق با ۲۰ ذی الحجه ۱۴۱۹ در سن ۷۴ سالگی به لقاء محبوب شتافت.
پیکر شریفش را از تهران به قم منتقل و پس از تغسیل و تکفین آیت الله بهجت رحمة الله علیه در صحن حرم حضرت معصومه علیها السلام بر آن نماز گزاردند.
به دستور امام خامنه ای، پیکر شریفش در قسمت بالا سر حرم حضرت معصومه سلام الله علیها جنب قبر دیگر شاگرد آقا سید علی آقا قاضی یعنی علامه سید محمد حسین طباطبائی دفن شد.
آیت الله کشمیری و عشق به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه)
آیت الله کشمیری منتظر راستین امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) بود. این عارف نامی همه وجودش مملو از عشق امام زمان علیه السلام بود و درباره حضرتش سخنانی نغز و شنیدنی دارند که از این قرارند:
* هر چه درباره امام زمان بگوییم و بنویسیم باز نخواهیم توانست حق مطلب را ادا کنیم.
*یوسف زهرا سلام الله علیها پناهگاه شعیان و محبین خود هستند.
*شیعیان نباید امید خود را برای ظهور منجی آخرالزمان از دست بدهند.
*طلاب و روحانیون باید مردم را به ظهور حضرتش امیدوار سازند و اجازه خاموش شدن نور امید در دلهای آنان را ندهند.
*روزی یک ساعت با حضرت خلوت کنید، متوجه حضرت بشوید. زیارت «سلام علی آل یاسین» را بخوانید بعد زیاد بگویید: «یا صاحب الزمان اغثنی، یا صاحب الزمان ادرکنی، المستعان بک یابن الحسن»، زیاد بگویید، توسل بکنید به ایشان، یک خرده یک خرده رفاقت پیدا میشود.
*امام زمان سرّ خداست و ملاقات آن بزرگوار هم سرّ خداست و اگر کسی مدعی این قضیه بشود این معنای سرّ بودن از بین خواهد رفت.
*امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) پاک و طاهر است، باید پاک شوید، طاهر شوید، تا با او سنخیت پیدا شود.
سفارش امام خمینی رحمة الله علیه به آیت الله کشمیری برای دعا در مسجد مقدس جمکران
حجت الاسلام و المسلمین رحیمیان تولیت مسجد مقدس جمکران و یار دیرین امام راحل (رضوان الله علیه) میکند: حجت الاسلام و المسلمین آقای سیدمحمد سجادی از یاران امام خمینی و اصحاب مرحوم کشمیری تعریف میکردند که یکبار آقای کشمیری به من فرمود: وقتی در جماران به دیدار امام خمینی رفته بودم. هنگام خداحافظی، امام دستم را گرفت و فرمود: «آقای کشمیری برو به مسجد جمکران و برای من دعا کن.» لازم به یادآوری است با توجه به شناخت امام خمینی نسبت به مقام معنوی آیت الله کشمیری، دعای ایشان را در هر جا مؤثر میدانست. با این حال تاکید امام برای دعا در مسجد جمکران جای تأمل بسیار دارد.
به کانال هیات رزمندگان اسلام بپیوندید
بازدیدها: 459