حجت الاسلام ابوالقاسم دولابی: هیئت‌های مذهبی؛ سنگر اصلی ترویج اسلام ناب محمدی(ص)

خانه / اختصاصی هیأت / حجت الاسلام ابوالقاسم دولابی: هیئت‌های مذهبی؛ سنگر اصلی ترویج اسلام ناب محمدی(ص)

حجت الاسلام ابوالقاسم دولابی: هیئت‌های مذهبی؛ سنگر اصلی ترویج اسلام ناب محمدی(ص)

 

 

حجت الاسلام والمسلمین جناب دکتر ابوالقاسم دولابی عضو خبرگان رهبری گفت: اسلامِ واقعی، اسلامِ شیعی است که در جریان انقلاب اسلامی متبلور شده و پرچمدار اسلامِ حقیقی است.

اسلامی که در نقطۀ مقابل اسلامِ آمریکایی و شیعهٔ انگلیسی قرار دارد. هیئت رزمندگان به عنوان یکی از بهترین ظرفیت‌ها برای انقلاب اسلامی، به تعبیر رهبر معظم انقلاب، باید اسلامِ حقیقی را به مردم عرضه کند. اسلامِ حقیقی، اسلامی ا‌ست که در قرآن که پیامبر گرامی اسلام(ص) آورندۀ آن، مبین و شارح آن است، بیان شده است.

بنابراین، اگر هیئت رزمندگان بخواهد اسلامِ حقیقی که قرائتِ اصیل قرآن است را به مردم عرضه کند. حتماً باید قرآن به قرائت اهل بیت(ع) و انقلاب اسلامی را در دستور کار خود قرار دهد. نمی‌شود هیئت رزمندگان با قرآن به عنوان اصلی‌ترین منبع اسلامِ حقیقی بیگانه باشد. البته، قرآن هم قرائت‌های گوناگونی دارد. اسلامِ آمریکایی از قرآن یک روایت دارد. شیعهٔ انگلیسی از قرآن روایتِ دیگری دارد. اما روایتِ قرآن در انقلاب اسلامی، که در بیان و بنان رهبر معظم انقلاب متبلور شده است. قرائت و روایتِ دیگری است.

 

وی دربارۀ یک طرح مهم قرآنی که تلاش کرده است قرآن را به روایت انقلاب اسلامی در بین مردم ترویج کند، عنوان کرد:

رهبر معظم انقلاب دو یا سه سال پیش تاکید فرموده بودند که باید کاری کنیم برخی از آیات قرآن به گفتمان عمومی مردم و به مسلمات فکری مردم تبدیل بشود. برخی از آیات که اسلامِ آمریکایی آن آیات را برنمی‌تابد، شیعهٔ انگلیسی از آن آیات بیگانه است. و اگر هم آن آیه را بخواند. به شکل تحریف‌شدۀ آن آیه را تفسیر می‌کند. آیاتی که بن‌مایۀ انقلاب اسلامی‌ است را باید به گفتمان عمومی مردم تبدیل کنیم. در راستای این هدف یک تیم تحقیقاتی تشکیل شد. که ساعت‌ها در بیانات بزرگان انقلاب اسلامی همچون امام راحل، رهبر معظم انقلاب، شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید صدر، مرحوم علامه طباطبایی و سایر بزرگان انقلاب تامل شد. بررسی شد که کدام آیه از آیات قرآن در کلمات این بزرگان بیشتر مورد استناد قرار گرفته است.

 

حجت الاسلام دولابی ادامه داد:

شاید برای شما جالب باشد که بدانید در طول این چهل سال، رهبر معظم انقلاب که خود شاگرد مکتب قرآن هستند. و سخنرانی از ایشان سراغ نداریم که خالی از آیات قرآن باشد. آن آیه‌ای را که بیشترین استناد در فرمایشات‌ ایشان به آن آیه بوده، آیهٔ ۳۹ سورهٔ حج است که خدا فرموده است «وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ». شاید در هر دو تا سخنرانی یک بار ایشان این آیه را می‌خوانند. این نشان می‌دهد که فرمانده این حرکت جهانی و رهبر حکیم انقلاب، تکیه‌گاه و مستند یکی از مستندهای اصیل قرآنی‌ ایشان این آیه است.

این آیه باید به گفتمان عمومی تبدیل شود. همهٔ مردم باید بلد باشند این آیه را، هم مضمونش را بدانند و هم امتداد این آیه را در دوران معاصر بتوانند تشخیص دهند و ترسیم کنند. «وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ»؛ یقیناً خدا به کسانی که به یاری دین او بشتابند. عنایت ویژه دارد و آن‌ها را یاری می‌کند.

از بین فرمایشات این اسلام‌شناسان، ۴۰۰ آیه استخراج شد. این ۴۰۰ آیه، بیشترین تکرار را در فرمایشات امام، حضرت آقا، شهید مطهری و سایرین داشتند. این ۴۰۰ آیه با یک کار پژوهشی دیگر به ۲۰۰ آیه تبدیل شد. برخی از آن‌ها تکراری بودند و برخی دیگر در بیان، ثقیل بودند. آن‌هایی که در بیان روان‌تر و معروف‌تر بودند. در نهایت در طرح ملی زندگی با آیه‌ها مورد توجه قرار گرفتند.

 

عضو خبرگان رهبری افزود: تصمیم شورای توسعه فرهنگ قرآنی و همه فعالان قرآنی کشور بر این شد که ما در طول سه سال، این ۲۰۰ آیه را در بین مردم به عنوان مسلمات فکری مردم ترویج کنیم.

که ان‌شاءالله این آیات در زندگی مردم جاری شود. این کار از ماه رمضان سال قبل شروع شد. و ۳۰ آیه در ماه رمضان سال قبل، از طریق رسانه‌ها، شهرداری‌ها، مراکز فرهنگی، مؤسسات قرآنی و وزارتخانه‌ها در کشور ترویج شد.

فقط در آموزش و پرورش، طبق آمار وزیر محترم آموزش و پرورش در دولت سیزدهم، ۵۰۰ هزار معلم در این طرح شرکت کردند. در سال جاری ماه رمضان اخیر، ۳۰ آیه دیگر انتخاب شد و در ۳۰ روز ماه رمضان ترویج و تبلیغ شد. برای این ۳۰ آیه، محصولات متعددی تولید شد. که شامل ۱۰ عنوان کتاب برای اقشار مختلف (ویژه مبلغان، معلمان، بانوان و کودکان…) است.

کتابی با عنوان «شهادت آیه‌ها» که در آن، زندگی‌نامه و سیره شهدا متناسب با هر یک از این آیات قرار گرفت. همچنین محصولات رسانه‌ای متعدد شامل کلیپ‌های موشن‌گرافی، کلیپ‌های یک‌دقیقه‌ای، عکس‌نوشته‌ها، تصاویر زیبا و نقاشی‌های ارزشمند تولید شد. تمام این محصولات در اختیار فعالان فرهنگی قرار گرفت. شهرداری‌ها نیز همکاری کردند (شهرداری تهران، اصفهان و برخی شهرهای دیگر). برخی از این آیات در سطح شهر با توضیح بسیار گویا و روان (با پرهیز از ترجمه‌های ادبی سخت) در اختیار عموم مردم قرار گرفت. نتیجه این شد که در ماه رمضان اخیر، ۱۰ میلیون نفر از عزیزان ما در این طرح شرکت کردند. و این ۳۰ آیه یا تعدادی کمتر را حفظ کرده و مضامین و ترجمه این آیات را فرا گرفتند.

 

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سخنرانی عید فطر امسال از حرکت قرآنی امسال ابراز خرسندی کردند، اظهار کرد:

رهبری فرمودند «هم تلاوت قرآن و هم فهم معانی قرآن امسال پررنگ‌تر بود». اما این عدد ۱۰ میلیون نسبت به جمعیت ما بسیار کم است و باید کاری کنیم که این آیات به مسلمات فکری عموم ملت ایران تبدیل شود. به عنوان مثال باید بدانند که خداوند در قرآن فرموده است که «خداوند هرگز اجازه نمی‌دهد که کافران بر مؤمنان مسلط شوند». اگر مردم ما این را بدانند. وقتی موضوعی مانند FATF مطرح می‌شود که یک سازمان صهیونیستی می‌خواهد بر تمام مبادلات مالی ما اشراف داشته باشد. و بر شریان‌های مالی ما تسلط یابد. خود مردم اجازه نمی‌دهند.اگر این آیه در بین مردم ترویج شود.

همچنین آیه «محمد (ص) فرستاده‌ خداست و کسانی که با او هستند. در برابر کافران سرسخت و با یکدیگر مهربانند»، همراهان آن حضرت که بهانه خلقت و گل سرسبد انبیا الهی است. پیروان او دو ویژگی مهم دارند؛ در برابر کفار با صلابت و نسبت به مؤمنان و مسلمانان مهربان و دلسوز هستند. اگر این آیه در کشور فراگیر شود. دیگر کسی اعتراض نمی‌کند که چرا نظام ما به لبنان کمک می‌کند. دیگر این شعار «نه غزه، نه لبنان» رنگ می‌بازد. اگر سؤال می‌کنند چرا شما با اسرائیل می‌جنگید. مگرمسلمانان با اسرائیل جنگ دارند. وقتی این آیه در بین مردم به یک باور مسلم تبدیل شد که «دشمن‌ترین مردم نسبت به مؤمنان، یهودیان هستند». دیگر جای شک و شبهه‌ای باقی نمی‌ماند.

حجت الاسلام دولابی ادامه داد: در واقع، جنگ امروز جهان، جنگ اسلام و یهود است.

به تحریم‌های آمریکا توجه نکنید. آمریکا ما را تحریم می‌کند، چون تحت سیطره صهیونیست‌ها است. صهیونیست‌ها به آمریکا فشار می‌آورند که با ما این‌گونه رفتار کند؛ زیرا آن‌ها طبق تعالیم انحرافی آیین یهود، خود را گل سرسبد عالم خلقت می‌دانند. آن‌ها می‌گویند ما فرزندان خدا هستیم و خدا عالم را برای ما آفریده است. آن‌ها معتقد هستند غیر از یهود، سایر انسان‌ها حیوان هستند. اگر می‌بینید 50 هزار نفر را می‌کشند و اصلاً ناراحت نمی شوند. به این دلیل است که آن‌ها را انسان نمی‌بینند. مثل این است که در یک مزرعه، شما سم‌پاشی کرده‌اید. و 50 هزار پشه به عنوان موجودات مزاحم کشته شده‌اند.

 

عضو مجلس خبرگان در ادامه تصریح کرد:

اگر کسی با آنها کنار آمد. معلوم می‌شود که آن شخص دارد به آن‌ها سواری می‌دهد یا پشت صحنه دست او با آن‌ها در یک کاسه است. مگر می‌شود یک انسان آزاده و غیور این جنایت‌ها را ببیند و سکوت کند. اینکه آن‌ها با ما دشمن هستند عامل افتخار ما است و نشان می دهد که ما مؤمنان واقعی هستیم و سایر کشورهای به‌ظاهر اسلامی، از ایمان بهره‌ای ندارند. اگر از ایمان بهره‌ای داشتند، قرآن می‌گوید صهیونیست‌ها دشمن مؤمنان هستند. چرا صهیونیست‌ها با پادشاهان سعودی، امارات، قطر و بحرین روابط صمیمانه‌ای دارند. معلوم می‌شود آن‌ها مؤمن نیستند.

 

حجت الاسلام دولابی گفت: این قبیل آیات که آیات بنیادین فکر انقلابی هستند که باید در بین مردم ترویج و به مسلمات فکری آنها تبدیل شود.

البته صرفاً آیات حوزه سیاسی را مدنظر نداریم، حتی آیاتی که در حوزه فرهنگی باید به آن‌ها توجه شود، مانند آیات حجاب، اگر در بین مردم ترویج شود و زنان ما این آیات را بدانند، حفظ کنند و تفسیر آنها را بفهمند و امتداد اجتماعی آنها را ببینند، آن وقت است که ما می‌توانیم بگوییم قرآن را بر زندگی خود مسلط و حاکم کردیم و جامعه ما، جامعه قرآنی است و قرآن را به روایت صحیح، آن‌گونه که بر قلب مطهر خاتم‌الانبیا(ص) نازل شد و در زندگی خود به اجرا گذاشت، ما نیز به اجرا می‌گذاریم. برای این کار، یکی از بهترین ظرفیت‌ها هیئت‌های رزمندگان اسلام است.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد:‌ این طرح ادامه دارد و تا یکی دو سال آینده هم باید ادامه پیدا کند.

ما تا امروز در دو ماه رمضان، 60 آیه و در تابستان و مناسبت‌های دیگر هم تقریباً شاید 10 یا 15 آیه، نزدیک به 70یا ۸۰ آیه را به گفتمان عمومی در حد آغاز راه تبدیل کردیم. اما همین آیات باید توسعه پیدا کند و در ادامه راه، هیئت رزمندگان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان این کار به میدان بیاید. محصولات متنوعی در سایت «زندگی با آیه‌ها» قابل دسترسی است. شما در فضای مجازی پایگاه «زندگی با آیه‌ها» را که پیدا کنید. در ذیل تمام این آیات، عکس‌نوشته‌ها، موشن‌گرافی‌ها، توضیحات بزرگان و مفسران گران‌قدر و کتاب‌هایی که عرض کردم. قابل دسترسی است.

فایل PDF این کتاب‌ها را می‌توانید به‌راحتی دریافت کنید. تصاویری که این تصاویر به شکل بسیار زیبا و مفهومی، مفهوم آن آیه را به مخاطب منتقل می‌کند. می‌توانید از همین سایت دریافت کنید. در فضای هیئت رزمندگان از این تصاویر استفاده کنید. و فضاسازی کنید تا مخاطبان هیئت رزمندگان در فضایی که قرار می‌گیرند. با این آیات انسان‌ساز که مبنای فکری انقلاب اسلامی در عرصه‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است، آشنا شوند.

و چقدر خوب است سخنرانان هیئت رزمندگان هم اشاره به این آیات داشته باشند، از این آیات در صحبت‌ها استفاده کنند و امتداد اجتماعی آن‌ها را بگویند. به این وسیله به خواسته رهبر عزیز انقلاب که فرمودند برخی از آیات قرآن باید به مسلمات فکری مردم تبدیل شود، ان‌شاءالله عمل کرده باشیم.

 

 

 

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *