حجت الاسلام والمسلمین قمی: هیئت؛ نهاد جامع اجتماعی با مأموریت تخصصی جهاد تبیین است
گفت: بسیاری از عزیزان که اینجا حضور دارند، از نظر شأن معلم هستند. فارغ از اینکه در ساختارهای رسمی کشور جزو معلمان آموزش و پرورش محسوب شوند یا نشوند.
از برخی از بزرگواران و اساتید، صاحب صلاحیت، اهلیت و تجربه هستند که این آموختهها به نسل بعدی خادمین هیئت منتقل شود و این نقش معلمی شما سبب پرورش نیروهای نسل بعدی میشود. این ذخیره بزرگ انقلاب، این تعبیر رهبر معظم انقلاب که هیات رزمندگان از ذخایر مهم انقلاب هستند را به عنوان یک پیام خاص باید متوجه خود کنیم و وظایف خود را در این باره جدیتر دنبال کنیم.
وی افزود: ما در محضر عزیزانی هستیم که شاید در شهرستانها و استانها، زحمات ستادی آنها کمتر دیده شود.
سردار مداحی و سردار نژاد برای کارهای هیئت شب و روز ندارند، علیرغم کثرت مشغله اولویت اول آنها هیئت است و همواره کارهای هیئت را با اهتمام خاصی پیگیری میکنند. ما هم توفیق داریم به عنوان عضو کوچک در هیئت امنا خدمتگزار شما باشیم. اولین ثمره فرمایش رهبر معظم انقلاب برای ما در هیئت رزمندگان، انشاءالله، این باشد که در سازمان تبلیغات نسبت به هیئت رزمندگان، ابلاغیهای برای همه استانها و شهرستانها داده شود. که همافزایی و همراهی افزونتر متناسب با توانایی، امکان و بضاعت آنها، از همکاران در استانها و شهرستانها خواسته شود. شاید سازمان تبلیغات امکانات مالی، بضاعت کافی، ساختمانهای خوب نداشته باشد. اما حتماً یک ابلاغیه برای تأکید بر همراهی و همافزایی مؤثرتر سازمان با هیئت در استانها، در آینده نزدیک، صادر خواهد شد. و در نشستی هم که با مدیران کل استانها داریم. اوایل خرداد ماه، این تأکید مضاعف مطرح خواهد شد.
حجت الاسلام قمی با بیان اینکه نکتهٔ مهمی که دو سه سال است هیئت دنبال میکند، مساله «هیئت جامع» است. عنوان کرد:
سرور عزیزم، حجت الاسلام علیرضا پناهیان این موضوع را پیگیری کردهاند. بسیاری از شما در استانها و شهرستانها این مساله را جدی گرفته و دنبال کردهاید. این جای خوشحالی دارد. هیئت، که بر محور تعظیم شعائر در مراسمات پر از نورانیت برگزار میشود و برای ارتقای سطح جامعه است که ابعاد و اجزای دیگری از هیات دستهجمعی مؤمنانه را نیز تجربه میکنند که شامل مراقبت خادمین از یکدیگر، قرضالحسنه، خیریه، مراقبت از ضعفا و مستضعفین است. ما به سردمداری رزمندگان و مجاهدین، یک نهاد اجتماعی را با ابعاد متعدد و مختلف، حول محور ولایت اهل بیت(ع) شکل میدهیم که بسیار مغتنم و مبارک است. ما مشتاقیم که همهٔ هیئتها در مسیر هیات رزمندگان حرکت کنند؛ یعنی هیئت، نهاد اجتماعی با ابعاد مختلف باشد و خیر آن به مستضعفین و محرومین منطقه هم برسد؛ اما در عین حال، درباره مراسم هایی که سبب معرفتافزایی و معنویتافزایی میشود، که کارکرد اصلی هیات است کوتاهی نشود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: در نرمافزارهای تربیتی برای نوجوانان، خصوصاً در هیئتهایی که متناسب و مرتبط با عرصهٔ نوجوانی هستند. شاید بیشتر این ارزش متوجه شود.
رهبر معظم انقلاب فرمودند ما باید نوجوانان را جامع تربیت کنیم که این جامعیت با تخصص منافات ندارد. یعنی این جوان چند سال آینده باید با کار تخصصی مشکلات کشور را حل کند مثلا یک پزشک با معرفت، بااخلاق، بامعنویت تخصص هم داشته باشد. حتی ایشان میفرمودند جوان باید یاد بگیرد کار جمعی انجام بدهد همین سبب رشد او می شود. این رشد، ابعاد مختلفی از وجود او را در بر میگیرد و منافات با این ندارد که شخص کارکرد تخصصی دارد که بقیه نمیتوانند آن کارکرد را ایفا کنند. ما درباره هیئت هم علیرغم تفاوتها باید همین خط را دنبال کنیم. هیئت باید جامعیتی داشته باشد، در عین حال که کارکرد تخصصی ویژه دارد همهٔ ابعاد وجودی هیئت رشد کند.
وی درباره کارکرد تخصصی هیات، عنوان کرد: یکی از کارکردهای تخصصی هیات جهاد و تبیین است.
مبلغان، مداحان و ستایشگران اهل بیت به این امر توجه داشته باشند که فرزندآوری جزء تأکیدات رهبری است، ایشان ظرف ۱۰ سال ۴۰ بار درباره این موضوع صحبت کردند و عبارات شدید و غلیظی در این باره به کار بردند. این ۴۰ بار تأکید رهبری حکایت از اهتمام ایشان دارد اما امروز در جلسات رسمی و غیررسمی به اشکال مختلف حدود ۴۰۰ مرتبه تأکید بر جهاد تبیین دارند. در زمانهٔ جنگ روایتها، زمانه وارونهنمایی حقایق، در زمانهٔ جنگ رسانهای، در زمانهای که ایشان تعبیر کردند «قبضهٔ افکار عمومی»، نبرد اصلی یک دشمن دارد بر روی جهاد تبیین سرمایهگذاری کنید.
ایشان فرمودند علاج قطعی جهاد تبیین است و علاج دیگری وجود ندارد. جهاد تبیین با این مرتبه از اهمیت و تأکید در فرمایشات رهبر معظم انقلاب، وظیفهٔ همه ما است، ولی به طور خاص رهبری این را به عهدهٔ هیات گذاشتند که به عنوان یک نهاد جامع و بسیار پرظرفیت کارکرد تخصصی اش را باید بر روی جهاد تبیین بگذارد. رهبری شبیه این را در مورد هیچ جا و هیچکس هم نگفتند.
رهبری فرمودند: «هیئت کانون جهاد تبیین است.» جای دیگر فرمودند: «هیئت محل جهاد تبیین است.» جای دیگر فرمودند: «هیئت پایگاه جهاد تبیین است.» مرتبهٔ دیگری فرمودند: «هیئت مرکز جهاد تبیین است.» در فرمایشات رهبری است که می فرمایند «اصلاً این مجالس و محافل عزاداری و روضه و سوگواری برای حضرات اهل بیت، خصوصاً برای سیدالشهدا، یک فلسفهٔ مهم آن تبیین و روشنگری بوده است.» هیئت یک امر جامع است. شما در آن عواطف و غلیان دلدادگی به حضرات نور را عیان مشاهده میکنید. هیات کلاس درس نیست بلکه زمینه دلبستگی ما به حضرات اهل بیت است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه رشتهٔ محبت ما با اهل بیت(ع) چنان تنیده شده است که گویا ما گرد هم جمع میشویم که از عواطف خود با آنها سخن بگوییم. اظهار کرد:
یک بعد مهم هیات همین دلدادگی و تعلق خاطر عمیق است که ریشه در هویت ما دارد، اما این یک بعد هیئت است. رهبر معظم انقلاب فرمودند: همین مناسک، همین محافل عزاداری، محل روشنگری مقاصد اهل بیت(ع) هم بوده است. توأمان و همزمان با آن تعلق خاطر، حتی محل شعلهور کردن حماسه و روحیهٔ حماسی در هیئتیها و مخاطبان روضهٔ سیدالشهدا هم است. هیئت، این نهاد اجتماعی خوشساخت که تحت تعلیمات اهل بیت و با عنایات مستقیم حضرات اهل بیت اساساً بنا گذاشته شده است بعد حماسی، عاطفی، معرفتی و تبیینی دارد. این بنای آسمانی که گویا در آن سقف آسمان کوتاه است. در محفل روضهٔ سیدالشهدا دعا مستجاب میشود. به سادگی دست به آسمان میرسد. ابعاد مختلف هیات که با مضجع شریف، حضرت سیدالشهدا و حضرات نور تناسب دارد هیچوقت نباید مغفول بماند. جامعیت فرد تربیتشدهٔ هیئت، خروجی و متخرجین هیئتها، مهمتر از جامعیت خود هیئت است.
وی افزود: هیئت یک نهاد جامع است که مأموریت تخصصی او در این زمانه جهاد تبیین است.
هیئت شامل همه مردم است و باید بخشی از بار جهاد تبیین را به دوش بکشد. ذاکر و شاعر باید بخشی از این بار را به دوش بکشد، باید این جهاد تبیین دنبال شود؛ نقشهٔ دشمن است که تصویر ذهنی مردم را خراب کنند. شما باید او را به حق نزدیک کنید. امروز در جنگ قبضهٔ افکار عمومی، ذهنیتها و تلقیها که منشأ باورهاست، باید به حق نزدیک شود. در این زمینه فقط منبر و ذاکر مسئول نیست. بلکه بخش آموزشی، بخش رسانه ای و حتی تکتک خادمان هیئت در هر بخشی، باید به تبیین بپردازند.
حتی در اطلاعیه یا تصاویری که برای خبر کردن آحاد مردم در شهرها و فضای مجازی استفاده می شود. هم باید جهاد تبیین صورت بگیرد. جهاد تبیین امر بسیار گسترده ای است شد. به عنوان مثال وقتی شما یک هیئت برای میلاد امام رضا(ع) برگزار میکنید. جمعیتی در آن حضور پیدا می کنند باید غیر از خطیب و ذاکر، هرکس که اثری دارد برای جهاد تبیین، روش و محتوا فرا بگیرند. و هرکس هر چقدر در فضای مجازی حضور دارد به جهاد تبیین بپردازد. رهبری فرمودند که فضای مجازی را میدان تاخت و تاز علیه دشمن قرار دهید.
حجت الاسلام قمی با بیان اینکه هیئت رزمندگان رویکرد هیئت جامع را انتخاب کرده است و خود را مخاطب شماره یک فرمان رهبری میداند و همیشه پرچمدار بوده است. عنوان کرد:
یعنی وقتی ولی خدا حرفی زد، مثل رزمندگان دوران دفاع مقدس که تا امام لب باز کردند و دستور جهاد دادند، رفتند و حماسه آفریدند. در هیات رزمندگان ما خدمت جانبازان، آزادگان و رزمندگان بزرگوار هستیم. آنها کسانی هستند که اجازه نمیدهند ولی خدا سخنی بگوید یا فرمانی بدهد. و آنها با سخاوت از کنار فرمایش او بگذرند. امروز فرمان جهاد ولی خدا، جهاد تبیین است. و این را در میان این همه مجموعهٔ ارزنده که همه باید به آن ملتزم باشند. به صورت خاص از هیئتهای مذهبی خواسته است. سالهای قبل دربارهٔ جهاد تبیین در همایش رزمندگان صحبت شده است. امسال چون حالا عزیزان دیگر کمتر به این بحث پرداختند، به عهدهٔ بندهٔ حقیر افتاد که خدمتگزار شما شوم.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه جهاد تبیین باید به شیوه های مخلفت صورت بگیرد، گفت:
یکی از آنها، قرآن است؛ «لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَیْهِمْ»؛ باید آیات کتاب خدا در اختیار مردم قرار گیرد و برای آنها تبیین شود. این رسالتی است که خدا به پیغمبر خود فرموده است و پس از ایشان همهٔ مجاهدین جهاد تبیین باید کتاب الهی را تبیین کنند. رهبر معظم انقلاب فرمودند از همه کسانی که برای برنامه زندگی با آیه ها زحمت کشیدند تشکر شود. این برنامه صرفا یک فعالیت فرهنگی نبود بلکه این برنامه برای آن برگزار شد که جامعه با قرآن نسبتی از معرفت و نور بگیرد. و خود و اطرافیان خود را بر اساس آن تنظیم کند. این جهاد تبیین، مورد تأکید رهبر معظم انقلاب، مرحوم شهید مطهری، بزرگان ما، مرحوم آیتالله مصباح یزدی (رضوان الله تعالی علیه)، حضرت آقای جوادی و بزرگان بوده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در این زمانهٔ در جهاد تبیین، آیات قرآن باید برای جامعه تلاوت و تبیین شود. بخشی از آن توسط رزمندگان این در کشور اتفاق افتاد.
رهبری برای این موضوع تشکر کردند چراکه فعالیت های قرآنی مورد اهتمام ایشان است، هر چقدر کار قرآنی کنید. حتماً برکت دارد. میزان سرمایهگذاری دشمن برای قبضه کردن افکار عمومی جوانها خیلی بیشتر از هزینههایی است که ما داریم. و قابل مقایسه نیست اما ما در این جنگ نامتقارن به فضل و لطف الهی باید آن خطی را که رهبری دستور دادند را دنبال کنیم و جهاد تبیین را به ثمر برسانیم. وقتی رهبری بیش از ۴۰۰ بار بر یک واژه را تکرار می کنند دیگر تأکید نیست بلکه گلایه است. زحمات شما بیاثر نبوده است. اما هنوز به نقطهٔ مطلوب مدنظر رهبری و نیاز جامعه نرسیده است.
بازدیدها: 0