حضور زن در عرصه هاى اجتماعى و اقتصادى

خانه / پیروان عترت / حضور زن در عرصه هاى اجتماعى و اقتصادى

چه حکمتى داشته که اسلام رعایت جانب زن را در مسائل مالى کرده و مرد را به صورت خدمتکار بى مزد و اجرت براى زن و خانواده، درآورده است؟ شکّى نیست که اسلام نخواسته به نفع زن علیه مرد و یا به عکس عمل کند، بلکه مطابق فطرت، طبیعت و قانون آفرینش، سعادت مرد و زن و فرزندان آنها را که باید در دامن زن پرورش یابند درنظر گرفته است. این قانون آفرینش و جریان طبیعى میان همه جانداران است، که به دست توانا و تدبیر حکیمانه آفرینش انجام گرفته است.

اگر سهم مرد و زن را در زندگى مورد توجّه قرار دهیم، خواهیم یافت که سهم زن در شکل گیرى نهاد خانواده و رنج او براى تدبیر درونى آن بیش از مرد است، چرا که زن دوران باردارى، درد زایمان و عوارض آن، فصل شیرخوارگى فرزند و پرستارى از او را تحمّل مى کند، از نیروى بدنى او کاسته مى شود، توانایى وى در کار و تولید کاهش مى یابد، با این شرایط آیا منصفانه است که تأمین هزینه زندگى را نیز برعهده داشته باشد!

خداوند زن را مایه آسایش و آرامش روح مرد قرار داده است. (وجعل منها زوجها لیسکن الیها) (اعراف / ۱۸۹) دریافته است که هراندازه موجبات آسایش و فراغ خاطر همسر خود را فراهم کند، غیرمستقیم به سعادت خود خدمت کرده است و کانون خانوده خود را رونق بخشیده است. دریافته است که از دو همسر، لازم است لااقل یکى مغلوب تلاش ها و خستگى ها نباشد تا بتواند آرامش دهنده روح دیگرى باشد و در این تقسیم کار، آن که بهتر است در معرکه زندگى وارد نبرد شود، مرد است، و آن که بهتر مى تواند آرامش دهنده روح دیگرى باشد زن است. (۱)

شکّى نیست که با الغاى نفقه، خسارات روحى، معنوى و عاطفى بسیارى بر نهاد خانواده وارد مى شود، و به قول استاد مطهرى:
اى کاش افرادى که تیشه برداشته کورکورانه بنیان استوار کانون مقدّس خانوادگى ما را که براساس قوانین مقدّس آسمانى بنا شده است خراب مى کنند، مى توانستند به عواقب کار بیندیشند و شعاع دورترى را ببینند. (۲)

  1. مطهری، مرتضی، نظام حقوق زن در اسلام، ص ۲۳۵
  2. همان، ص ۲۳۸

 

انتهای مطلب/

بازدیدها: 92

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *