رهنمود های امام حسن عسکري علیه السلام درمورد غيبت حضرت مهدي عجل الله تعالی فرجه الشریف

رهنمود های امام حسن عسکری علیه السلام درمورد غیبت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف

خانه / انتظار و مهدویت / کلام مهدوی / رهنمود های امام حسن عسکری علیه السلام درمورد غیبت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف

امام حسن عسگری یازدهمین پیشوای شیعیان جهان با تدبیر و روشنگری، پیروان خویش را برای پذیرش مساله غیبت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف آماده کرد و با هدایت های حکیمانه به خرافه پرستی ها و همچنین شبهه افکنی های جریان های انحرافی پایان بخشید و حقایق راستین دین اسلام را پیش چشم همگان آشکار ساخت.

امام حسن عسگری علیه السلام کوشش های علمی فراوانی را در دفاع از اسلام ناب محمدی و با روشنگری در ارتباط با شبهه های موجود انجام داد و با تمام محدودیت هایی که از طرف خلیفه های عباسی برای ایشان وجود داشت، شاگردان بسیاری را تربیت کرد.
خرافه پرستی و شبهه پراکنی ها درباره اعتقادهای مسلمانان در جامعه آن روز بسیار گسترش یافته بود که در این راستا امام علیه السلام‌ با برگزاری جلسه های علمی، مردم را نسبت به مسایل روز و حقایق آشنا می ساخت و با جذب آنان در راه مبارزه با حاکمان جور به هدایت و روشنگری می پرداخت.
آماده سازی شیعیان برای دوران غیبت حضرت مهدی علیه السلام
آماده سازی شیعیان برای دوره غیبت امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف از جمله فعالیت های امام حسن عسگری علیه السلام به شمار می رفت و ایشان وظیفه داشت تا مردم را برای دوران غیبت فرزند بزرگوارش آماده کند.
عباسیان که حدیث ها و روایت های مستند در ارتباط با میلاد دوازدهمین پیشوای شیعیان عجل الله تعالی فرجه الشریف را در دست داشتند، مراقبت از امام حسن عسگری علیه السلام را به اوج خود رساندند و امام علیه السلام را مجبور به حضور پی در پی در دربار می‌کردند و حتی به بهانه ‌های مختلف ایشان را به زندان می‌بردند و تحت نظارت مأموران مخفی خود قرار می‌دادند.
رفت و آمدهای امام علیه السلام و شیعیان به شدت تحت مراقبت قرار داشت که با رفتار هوشمندانه و تدبیرهای خاص ایشان، نقشه دشمنان در آزار و اذیت شیعیان و دوستداران آن حضرت علیه السلام خنثی شد.
با توجه به اینکه امام حسن عسگری علیه السلام سال های زیادی را در زندان عسکریه بسر برد تمامی کارها و نامه های خویش را به وسیله وکلا یا همان نوابین انجام می داد.
این آماده سازی در طول تاریخ امامت به وسیله ائمه اطهار علیهم السلام انجام گرفت و زمینه سازی برای پذیرش مساله غیبت تداوم یافت و در دوران امام هادی علیه السلام و امام حسن عسگری علیه السلام و با نزدیک شدن زمان تولد حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف این نیاز جدی تر شد.
نشر حدیث ها و معارف مربوط به عصر غیبت و ویژگی های آن از جمله مباحثی بود که امام علیه السلام با یاران و نمایندگان خود مطرح می کرد تا به اطلاع مردم رسانیده شود.
ایستادگی امام حسن عسگری علیه السلام در برابر جریان های انحرافی
امام حسن عسگری علیه السلام با روشنگری های خویش، اندیشه های انحرافی و مخالفان دین الهی را رسوا می ساخت و با آگاهی کامل از این جریان ها به هدایتگری پیروانش می پرداخت و بدین وسیله گروه های زیادی از مردم را از سرگردانی نجات می داد.
امام حسن عسگری علیه السلام در خصوص گروه منحرفان بارها اعلام موضع کرد و افراد زیادی را که گرفتار انحراف های دینی شده بودند رهایی بخشید. امام یازدهمعلیه السلام در زمان امامت خود بدنه اجتماعی شیعه را به عنوان یک جریان سیاسی برای تشکیل جامعه به خوبی مدیریت کرد.
وی که همواره در تمام دوران زندگی خویش تحت فشار بود از هر فرصتی برای ارتباط و هدایت شیعیان بهره می‌برد.
دستگاه حکومت بنی عباس از امامت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف وحشت داشت و می‌دانست جانشین امام حسن عسگری علیه السلام بزرگمردی است که جهان را پر از عدل و داد می‌کند، از این رو با تحت نظر گرفتن ایشان از همان ابتدا در فکر نابودی حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف بود.
با وجود حفاظت های شدید دستگاه حکومتی ، امام حسن عسگری علیه السلام با ایستادگی در برابر حاکمان وقت در جهت حفظ و گسترش اسلام کوشید.به دنبال افشاگری ها و فعالیت های ارزنده آن امام همامعلیه السلام، معتمد عباسی دستور از میان بردن امام یازدهم علیه السلام را صادر کرد.
تاکید امام حسن عسگری علیه السلام به زیارت اربعین
امام حسن عسگری علیه السلام همواره شیعیان را به حفظ یادبود مراسم زیارت اربعین تشویق می کرد زیرا بقای شیعه را در گرو پیوند با زیارت اربعین امام حسین علیه السلام می دانست چراکه نهضت سید و سالار شهیدان عامل بقا و حیات دین اسلام است. این امام همام می خواست که نهضت کربلا تا همیشه زنده بماند.
امام حسن عسگری علیه السلام با تاکید بر زیارت اربعین سعی داشت تا شعارها و نهضت عاشورا در طول تاریخ گم نشود و شیعه مانند دیگر فرقه ها در شرایط سخت از میان نرود.
امام حسن عسگری علیه السلام اتحاد و انسجام مسلمان و شیعیان را پیرامون نهضت امام حسینعلیه السلام جستجو می کرد و بزرگی امروز شیعه و رهایی از سختی های دوران غیبت را مرهون واقعه عاشورا می دانست.
شیوه های رفتاری و عملی امام حسن عسگری علیه السلام؛ عاملی موثر در کاهش آسیب های اجتماعی
توجه به زندگی ائمه معصوم علیهم السلام بسیاری از آسیب های اجتماعی را که جامعه امروزی در آن گرفتار است، ترمیم می کند.
شناختن راه و روش امامان و بزرگی هدف آنان می تواند از به وجود آمدن جریان های تکفیری جلوگیری به عمل آورد و آنها را به اسلام ناب برگرداند.
امام حسن عسگری علیه السلام با درس آموزی و اتخاذ برنامه های راهبردی سبب پیمان گروه های مختلف مردم شد و با یادآوری حوادث مهم تاریخی همچون اربعین سعی در اصلاح آسیب های موجود در آن روزگار داشت و استفاده از روش ایشان به عنوان الگویی موثر می تواند تاثیر معنوی و اخلاقی زیادی در میان مردم و جامعه امروزی به جای بگذارد.

بازدیدها: 128

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *