۵۷/۱۲/۰۲
مقدمات تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. سخنان امیرانتظام (سخنگوی دولت) درباره تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (گارد ملی) با تصویب دولت. اطلاعیه ستاد مرکزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی- پاسا – (خارج از کنترل دولت موقت) و دستورالعمل مطروحه در آن مبنی بر عدم تحویل سلاح و مهمات پاسداران انقلاب به پادگانها، صورتبرداری از تجهیزات نظامی و غیرنظامی موجود در مساجد و اماکن عمومی و کنترل اماکن و تاسیسات ساواک و شهربانی و کاخ های جوانان توسط سپاه.
ادامه سیاست تجدید فعالیت و بازسازی و نیز پاکسازی و تصفیه ارتش و نیروهای انتظامی: بازنشستگی چهار سرلشکر و دوازده سرتیپ ارتشی و ۳۹ نفر از امرای ژاندارمری. همچنین تعیین مهلت برای بازگشت به کار ارتشیان.
کنارهگیری سرهنگ نصرالله توکلی همراه با اعتراض به سیاسی شدن ارتش، اعدامها، بیگانه بودن قرهنی با مسائل ارتش، همزمان با طرح ادعای ” رالف شانمن ” که با ارائه مدارکی، سرهنگ توکلی را به همدستی با آمریکا و انگلیس در حفظ ارتش شاه برای اقدام هایی چون ” چپکشی ” و ” حفظ منافع غرب در ایران ” متهم میکند. سرهنگ توکلی : استعفای من ربطی به ادعاهای شانمن ندارد. ادعای شانمن کذب محض است. روزنامه اطلاعات به نقل از منابع نزدیک به شورای انقلاب : مدارک شانمن اعتبار ندارد.
دیدار و گفتگوی عبدالرحمن قاسملو و غنی بلوریان (از رهبران حزب دمکرات کردستان) با داریوش فروهر (وزیر کار و اموراجتماعی) و فرستاده دولت به منطقه و تسلیم قطعنامه هشت مادهای ” خواستههای خلق کرد ” به وی. ملاقات اردلان با چهرههای سیاسی – مذهبی کردستان. روزنامه اطلاعات : ماجرای کردستان از مهمترین مسائلی است که دولت موقت با آن رو به روست. عباس امیرانتظام : مشکلات کردستان آنگونه نیست که ما را به وحشتاندازد. خبرگزاری فرانسه : زمزمه تجزیهطلبی از کردستان ایران به گوش میرسد.
سازمان مجاهدین خلق : تا انحلال ارتش ضدخلقی و برپایی ارتش مردمی، پیروزی مردم از خطر شکست محفوظ نیست. ما خواهان ارتشی مردمی هستیم. تا انحلال کامل ارتش و برپایی ارتش مردمی پیروزی ما کامل نیست.
سخنان کارتر (رییسجمهوری آمریکا) درباره دخالت شوروی در ایران ؛ مذاکرات سالت ؛ عدم مداخله درایران و آسیای جنوبشرقی و در عین حال دفاع از منافع حیاتی آمریکا چنانچه به خطر بیافتد و پاسخ به مخالفان درباره ” کوتاهی در ایران “.
آمریکا کنسولگری هایش را تبریز، شیراز و اصفهان تعطیل اعلام کرد. دستگیری یک تفنگدار سفارت آمریکا در تهران به دست افراد مسلح و آزادی وی در شب.
ویلیام سولیوان (سفیر آمریکا در تهران) در ملاقات با نخستوزیر ضمن اعتراض به نقض حقوق بشر درایران، گفت : آمریکا قصد مداخله در امورایران را ندارد و حاضر است مناسبات نظامی را با ایران حفظ کند و سلاحهای لازم را در اختیار دولت جدید ایران قرار دهد.
رهبران شوروی : مداخله خارجی در امور ایران اقدامی بر ضد مصالح امنیت ملی شوروی است و هیچ عذر و بهانهای مجاز نیست.
اعمال فشار بر ایران : پیام سازمان عفو بینالمللی به مهندس بازرگان و پیام وکلای فرانسوی به امام خمینی مبنی بر جلوگیری از ادامه اعدامهای انقلابی و ” نقض حقوق بشر در ایران “.
آثار منطقهای و بینالمللی پیروزی انقلاب اسلامی ؛ وزیر خارجه اسرائیل : حکومت جدید اسلامی استراتژی واشنگتن را – که بهایران به دیده یک رابط عمده در زنجیره کشورهای طرفدار غرب مینگریسته – گسسته است. خبرگزاری فرانسه : صلح مصر و اسرائیل با پادرمیانی آمریکا میتواند شکاف ناشی از انقلاب ایران را پر کند.
۶۱/۱۲/۰۲
حمایت آلمان فدرال از طرحهای نظامی آمریکا در خلیج فارس
۶۴/۱۲/۰۲
سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران توسط عراق بعد از سرنگونی ۴۵ فروند هواپیمای جنگی عراق در جبهههای جنگ (عملیات والفجر۸)
۶۵/۱۲/۰۲
واینبرگر: امکان مداخله ناتو در صورت بسته شدن شیرهای نفت خاورمیانه وجود دارد.
اعلام عدم تغییر سیاست آمریکا در قبال جنگ مبنی بر عدم پیروزی هیچیک از طرفین توسط واینبرگر.
حافظ اسد: سوریه از خاک عراق همانند خاک سوریه دفاع خواهد کرد و از دیدگاه سوریه گسترش جنگ خلیج فارس سبب بروز جنگ بین ایران و اعراب خواهد شد.
آماده شدن آمریکا برای مداخله وسیع نظامی در جن ایران و عراق و مذاکرات محرمانه با کشورهای خلیج در رابطه با استقرار نیروهای واکنش سریع (از اواخر دسامبر سال گذشته
رئیس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق: شوروی در این اواخر در مورد روابطش با عراق تجدید نظر نموده است
۶۶/۱۲/۰۲
توافق مقدماتی ۵ عضو دائمی شورای امنیت برای پیشنویس قطعنامه تحریم تسلیحاتی (فاز دوم طرح دومادهای)
خروج سه ناو جنگی امریکا و هفت فروند کشتی جنگی انگلیس از خلیج
بازدیدها: 216