روزشمار دفاع مقدس (۵ مرداد)

خانه / انقلاب و دفاع مقدس / روزشمار دفاع مقدس (۵ مرداد)
۶۰/۰۵/۰۵

عملیات طراح محور مجیدیه – سوسنگرد.

۶۱/۰۵/۰۵

شهادت ۳ تن و زخمی شدن ۴۰ تن براثر گلولهباران شهرهای آبادان و خرمشهر. هواپیماهای عراقی دو روستا را در حوالی والی پیرانشهر ـ که در تصرف نیروهای مسلح غیرقانونی بودند ـ بمباران کردند. با کمین پاسداران در منطقه سلماس، ۴ تن از عناصر حزب دمکرات کشته و ۱۵ تن نیز زخمی شدند. گزارش یک خبرنامه داخلی سپاه درباره وضعیت اخلاقی گروههای مسلح غیرقانونی در کردستان: “طیفور بطحائی” از افراد با سابقه سازمان کومله، به دختران و زنان شوهردار روستائیان تجاوز میکند. یکی از افراد این سازمان به علت تجاوز مکرر چتهها به همسرش، در آستانه جنون قرار گرفته است. امروز ۵۴ دستگاه خودرو حامل تجهیزات نظامی از کویت به عراق فرستاده شد. روزنامه ایتالیایی لارپوبلیکا : امروز تعداد زیادی کامیون با شمارههای عربستان و قطر حامل زرهپوش و تجهیزات توپخانه وارد عراق شد. کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در دو سال گذشته مبلغ ۶۰ هزار میلیارد لیره به عراق کمک کردهاند. گزارش خبرگزاری فرانسه از کمکهای نظامی کشورهای منطقه به عراق و وضعیت مالی مناسب عراق: یک شهروند عراقی فراوانی کالا در بازارهای عراق و مقاومت این کشور را مدیون کمکهای مالی و نظامی کشورهای عربی میداند. پناهندگی ۱۸ تن عراقی به ایران. سخنگوی دولت: هر چند پیروزی عملیات رمضان در مقایسه با فتح خرمشهر کمتر است ولی این پیروزی در راستای رسیدن به هدفهای مورد نظر ما بود. خبرگزاری فرانسه: بغداد خود را برای برگزاری کنفرانس غیرمتعهدها آماده میکند. اگر امنیت برقرار باشد، کنفرانس در بغداد برگزار خواهد شد. یک روزنامه هندی برخلاف اظهارت مقامهای عراقی، از وضعیت عادی شهر بصره گزارش داد و تأکید کرد که جنگ در مناطق مرزی جریان دارد. روزنامه کویتی “السیاسه” : بصره در وضع آرامی به سر میبرد. ماهنامه آلمانی “کانکریت” : رسانههای غربی اقدامات ایران را کوچک جلوه میدهند ولی کوچکترین موفقیت ادعایی عراق را با آب و تاب تمام پخش میکنند. ایران با وجود تمام مشکلات سر پا ایستاده است. گزارش روزنامه آلمانی “هندزبلات” درباره آثار منفی پیروزیهای نظامی ایران بر بازار بورس کویت. مقاله نشریه چینی “چاینادیلی” درباره انگیزه امریکا از پیشنهاد مانور مشترک با کشورهای منطقه. یک هفته نامه لیبیایی : اعراب همگام با صدام به عجز و لابه افتادهاند و برای در امان ماندن حکومت عراق، به ایران پیشنهاد اعطای ۲۵ میلیار دلار کردهاند. گزارش رادیو بی.بی.سی. از بروز خطر گسترش حکومت شیعه در منطقه در صورت سقوط صدامحسین و تأثیرات آن بر ساختار سیاسی منطقه.

۶۴/۰۵/۰۵

خشنودی رژیم عراق از علنی شدن روابطش با آمریکا و اعتراف صدام حسین مبنی بر ظاهری و بی‌پایه بودن توافقهای حاصله در کنفرانس‌ها و پایبند نبودن به موارد متخذه در این گونه کنفرانسها.

موافقت لیبی با ارسال موشکهای زمین به زمین و موشکهای ضدهوایی به ایران.

۶۵/۰۵/۰۵

فعالیت شدید هواپیماهای عراقی: «بمباران پمپ بنزین جاده اندیمشک – اهواز؛ بمباران جزیره خارک؛ تجاوز به حریم شهرهای خرمآباد، بروجرد، اصفهان و ایلام؛ بمباران مراکز صنعتی و مسکونی اراک که براثر آن، بیش از ۱۰۰تن شهید و ۵۰۰ تن مجروح شدند.» سخنگوی ستاد تبلیغات جنگ: پاسخی به جنایات رژیم عراق خواهیم داد تا از ادامه این حرکت پشیمان شود. بازدید خبرنگاران و فیلمبرداران ژاپن، کانادا، یونان، چین و فرانسه از آثار بمباران دشمن(دوم خرداد) در شهر سنندج که در آن بمباران، ۲۵ تن از مردم به شهادت رسیدند. زمان اجرا و اهداف عملیات آتی در محور دربندیخان اعلام شد. اقدام خودی در هدایت آب به مواضع دشمن در منطقه فاو و اقدامات متقابل دشمن. گزارش فرمانده نیرویدریایی ارتش از بازرسی کشتیهای در حال تردد در خلیج فارس. فرماندهکل سپاه: بهمنظور یکسره کردن جنگ، شوراهای نظامی در روستاهای سراسر کشور تشکیل خواهدشد. قصدداریم پیدرپی عملیات انجام دهیم چون صحبت از پایان جنگ است. اعزام داوطلب از ۱۶ شهر به جبههها و کمک ۱۸هزار دلاری دو خانواده مسلمان عرب. اطلاعیه شهربانی درباره مشمولان غایب؛ افزایش فعالیت عاملان خروج مسافر قاچاق. آقای هاشمی: «اگر بناباشد عراق از پول نفت عربستان و کویت و کشور دیگری اسلحه بخرد و مراکز صنعتی ما را مورد هجوم قرار دهد، این تجاوزات به حساب آنها نیز گذاشته خواهد شد. دشمنان، درآمد نفتی ما را به کمتر از نصف رساندند.» گزارش خبرگزاریهای آلمان و فرانسه از تهدید کشورهای حامی عراق و گسترش جنگ در منطقه. بازگشت شاه اردن پس از مذاکره با حافظ اسد جهت نزدیک کردن مواضع سوریه و عراق. السفیر: مصر به عراق طی ۷ ماه گذشته ۲۴۱ میلیون دلار سلاح فروخت. گزارش ارسال ۲۲ موشک زمین به زمین از لیبی به ایران که قدرت انفجاری آن به یک چهارم کاهش داده شده است. درپی آزادی یک گروگان امریکایی در بیروت، سرهنگ نورث طی نامهای به رئیس شورای امنیت ملی امریکا، توقعات رابط ایرانی در مقابل این اقدام را به وی متذکر شد: مقام ایرانی انتظار داشت تا اکثر قطعات یدکی “هاوک”ها را که تابهحال تحویل نشده و تجهیزات نظامی دیگر تحویل شود. درخواست عراق برای سهمیه تولید نفتخام مساوی با ایران که معاون وزارت نفت ایران، این درخواست را یکی از مواضع غیرواقعبینانه عراق خواند. سازمان اوپک: در سال جاری کشورهای صنعتی در نتیجه سقوط جهانی قیمت نفت، جمعاً ۸۰ میلیارد دلار سود منتفع خواهند شد. نقد و تحلیل مجله امریکایی تایم از احتمال شکست عراق در جنگ و مقایسه اقتصاد عراق و ایران: مقامات امریکایی معتقد شدهاند که اگر عراق به خود نیاید، بازنده جنگ است. سقوط بصره، سقوط صدام و پایان جنگ است، اما این به معنای رضایت امامخمینی نیست … ریگان رژیم بغداد را یاری میدهد. فرانسه تاکنون بیش از ۵ میلیارد دلار به عراق اسلحه فروختهاست. سفر هیئتی از شورای همکاری خلیج فارس به استرالیا جهت خرید قایقهای مین جمع کن. اجرای یک مانور نظامی ارتش امریکا به منظور نجات یک کشور فرضی در خاورمیانه که از ارتش امریکا دعوت میکنند تا در مقابل حمله یک کشور همسایه، از آنها دفاع کند.

۶۶/۰۵/۰۵

حمله نیروهای ارتش در میمک و بازپسگیری تپه “ شهدا “ و قسمتی از یال جنوبی ناف میمک . حمله تکاوران تیپ ۷۵ ظفر سپاه و حزب دمکرات کردستان عراق در جاده چمچال ـ سنگاو ؛ انهدام ۱۲ دکل انتقال برق در منطقه “ اسکیکلک “ که بر اثر آن ، برق شهرهای موصل ، اربیل و کرکوک قطع شد ؛ سیاست عراق برای بهکارگیری جاشها . دیدار فرماندهان سپاه با امام امت و تأکید ایشان بر حفظ وحدت و خلوص عمل ؛ سخنان محسن رضایی در مورد اوضاع خلیج فارس . سخنان آیتالله “ خامنهای “ رییس جمهور پس از جلسه شورای عالی دفاع در تشریح سیاست “ مقابله به مثل “ ایران در قبال حمله عراق ، احتمال حمله موشکی به کویت و درگیری با امریکا . تأکید دکتر ولایتی بر جلوگیری از گسترش جنگ ، اجرای سیاست مقابله به مثل و نزدیک بودن خلیج فارس به میدان جنگ در یک مصاحبه مطبوعاتی در ژنو و سخنان رجایی خراسانی از ( نماینده ایران در سازمان ملل ) در مورد عدم تمایل ایران به شروع جنگ با امریکا . اعلام آمادهباش امریکا به نیروهای خود در خاورمیانه و طرحهای این کشور برای ضربهزدن به ایران . تأکید فرمانده ناوگان امریکا در خلیج فارس بر بازبینی برنامه محافظت از کشتیهای کویتی و اعزام کارشناسان مین به منطقه . برخورد نفتکش بریجتون به مین در خلیج فارس و موضع مقامات امریکا ( کارتر ، نمایندگان کنگره جفریکمپ ) . تحلیل “ وال استریت ژورنال “ ، “ ایندیپندنت “ و رادیو اسراییل از شیوه رویارویی ایران و امریکا در خلیج فارس و تأثیر مثبت آن در تقویت روحیه و موقعیت مردم و گروههای تندرو در ایران . مصاحبه رجایی خراسانی با واحد مرکزی خبر در مورد اهداف امریکا در تصویب قطعنامه ۵۹۸ ، ارزش و اعتبار حقوقی قطعنامه ، چگونگی تعیین متجاوز و اعمال تحریم تسلیحاتی علیه ایران . دیدار طارق عزیز با جورج شولتز و دبیرکل سازمان ملل متحد و پافشاری وی بر تداوم حملات هوایی عراق به خطوط کشتیرانی و اعلام شرایط پایان جنگ . واکنش عراق در برابر سخنان گنشر مبنیبر آغاز جنگ از سوی عراق و عقبنشینی و تأکید مشاور وزارت خارجه آلمان در مورد بیطرفی این کشور در جنگ ایران و عراق . تأثیر متقابل قیمت نفت و اوضاع خلیج فارس بر یکدیگر در سرمقاله “ میدلایست ریپورت “ ؛ گزارش خبرگزاری رویتر از صادرات نفت ایران . گزارش خبرنگار خبرگزاری آلمان از میزان تأثیر جنگ بر اوضاع اقتصادی و اجتماعی عراق .

حمله نیروهای ارتش در میمک و بازپس‌گیری تپه “ شهدا “ و قسمتی از یال جنوبی ناف میمک .

حمله تکاوران تیپ ۷۵ ظفر سپاه و حزب دمکرات کردستان عراق در جاده چمچال ـ سنگاو ؛ انهدام ۱۲ دکل انتقال برق در منطقه “ اسکی‌کلک “ که بر اثر آن ، برق شهرهای موصل ، اربیل و کرکوک قطع شد ؛ سیاست عراق برای به‌کارگیری جاش‌ها .

دیدار فرماندهان سپاه با امام امت و تأکید ایشان بر حفظ وحدت و خلوص عمل ؛ سخنان محسن رضایی در مورد اوضاع خلیج‌فارس .

سخنان آیت‌الله “ خامنه‌ای “ رییس جمهور پس از جلسه شورای عالی دفاع در تشریح سیاست “ مقابله به مثل “ ایران در قبال حمله عراق ، احتمال حمله موشکی به کویت و درگیری با امریکا .

تأکید دکتر ولایتی بر جلوگیری از گسترش جنگ ، اجرای سیاست مقابله به مثل و نزدیک بودن خلیج‌فارس به میدان جنگ در یک مصاحبه مطبوعاتی در ژنو و سخنان رجایی خراسانی از ( نماینده ایران در سازمان ملل ) در مورد عدم تمایل ایران به شروع جنگ با امریکا .

اعلام آماده‌باش امریکا به نیروهای خود در خاورمیانه و طرح‌های این کشور برای ضربه‌زدن به ایران .

تأکید فرمانده ناوگان امریکا در خلیج‌فارس بر بازبینی برنامه محافظت از کشتی‌های کویتی و اعزام کارشناسان مین به منطقه .

برخورد نفت‌کش بریجتون به مین در خلیج‌فارس و موضع مقامات امریکا ( کارتر ، نمایندگان کنگره جفری‌کمپ ) .

تحلیل “ وال ‌استریت‌ ژورنال “ ، “ ایندیپندنت “ و رادیو اسراییل از شیوه رویارویی ایران و امریکا در خلیج‌فارس و تأثیر مثبت آن در تقویت روحیه و موقعیت مردم و گروه‌های تندرو در ایران .

۱۰۲ مصاحبه رجایی خراسانی با واحد مرکزی خبر در مورد اهداف امریکا در تصویب قطع‌نامه ۵۹۸ ، ارزش و اعتبار حقوقی قطع‌نامه ، چگونگی تعیین متجاوز و اعمال تحریم تسلیحاتی علیه ایران .

دیدار طارق عزیز با جورج شولتز و دبیرکل سازمان ملل متحد و پافشاری وی بر تداوم حملات هوایی عراق به خطوط کشتی‌رانی و اعلام شرایط پایان جنگ .

واکنش عراق در برابر سخنان گنشر مبنی‌بر آغاز جنگ از سوی عراق و عقب‌نشینی و تأکید مشاور وزارت خارجه آلمان در مورد بی‌طرفی این کشور در جنگ ایران و عراق .

تأثیر متقابل قیمت نفت و اوضاع خلیج‌فارس بر یکدیگر در سرمقاله “ میدل‌ایست‌ ریپورت “ ؛ گزارش خبرگزاری رویتر از صادرات نفت ایران .

گزارش خبرنگار خبرگزاری آلمان از میزان تأثیر جنگ بر اوضاع اقتصادی و اجتماعی عراق .

۶۷/۰۵/۰۵

یک مقام وزارت خارجه ژاپن: در صورت درخواست ایران برای دریافت کمکهای اقتصادی دولت ژاپن با نظر مثبت به آن پاسخ خواهد داد.

تصمیم به اعزام دیپلمات از طرف انگلستان به ایران پس از یک سال تیرگی روابط

بازدیدها: 119

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *