سالگرد جنگ ۳۳روزه لبنان

خانه / پیشنهاد ویژه / سالگرد جنگ ۳۳روزه لبنان

در سی و دومین روز از جنگ ۳۳ روزه، ده‌ها دستگاه تانک پیشرفته مرکاوای رژیم صهیونیستی منهدم شد و لبنان در آستانه یک پیروزی تاریخی قرار گرفت.

در سی و دومین روز تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان در سال 2006 میلادی، نیروهای مقاومت بیش از 40 دستگاه تانک مرکاوا نسل 4 رژیم صهیونیستی را منهدم کردند و این تانک‌ها به تابوتی از آهن گداخته برای نظامیان صهیونیست تبدیل شد.

دوازدهم ماه آگوست سال 2006 میلادی و همزمان با صدور قطعنامه بین‌المللی 1701 شورای امنیت، رژیم صهیونیست بزرگترین عملیات هلی‌برن را برای رسیدن به اللیطانی انجام داد و از این طریق 130 هزار تن از نیروهای خود را در این منطقه پیاده کرد.

در همین راستا ارتش اسرائیل اعلام کرد که 50 بالگرد، صدها نظامی را به جنوب لبنان منتقل کردند که این بزرگترین عملیات هلی‌برن از زمان جنگ سال 1973 میلادی  و همچنین بزرگترین عملیات در طول تاریخ این رژیم به شمار می‌رفت.

نیروهای مقاومت اسلامی در سی و دومین روز از جنگ، حماسه‌‌ای بی‌نظیر خلق و وادی‌الحجیر را به گورستان تانک‌های مرکاوای دشمن تبدیل کردند. نیروهای مقاومت در جریان پیشروی خود 40 دستگاه تانک و یک لودر دشمن را منهدم کردند. همچنین تعداد زیادی از خودورهای نظامی و زرهی دشمن در پی حملات موشکی مقاومت، منهدم شد و در این درگیری‌ها بیش از 20 افسر و نظامی صهیونیست به هلاکت رسیده و 110 تن نیز زخمی شدند.

در سی و دومین روز از جنگ 33 روزه، سخنگوی نظامی رژیم صهیونیستی به کشته شدن 7 نظامی و زخمی شدن 60 تن دیگر در درگیری‌ با نیروهای مقاومت در شهرک الغندوریه و همچنین زخمی شدن ده‌ها تن در درگیری‌های شدید در القلیعه، بیت یاحون، الطیری، و مشروع الطیبه اعتراف کرد. وی همچنین به انهدام 5 دستگاه تانک مرکاوا و یک لودر به دست نیروهای مقاومت اعتراف کرد.

نیروهای مقاومت در سی و دومین روز از جنگ با موشک جدید و یک بالگرد اسرائیل را در تپه مریمین در غرب شهرک یاطر سرنگون کردند و ارتش رژیم صهیونیستی نیز به سقوط این بالگرد و کشته شدن 5 نظامی خود در پی سقوط آن اعتراف کرد.

دشمن صهیونیست که در نتیجه شکست‌های پی در پی دچار حالت جنون شده بود، مناطق و روستاها در جنوب و بیروت و البقاع را آماج حملات شدید جنگنده‌های خود قرار داد که در پی این حملات تعدادی از منازل و زیرساخت‌های مناطق مذکور تخریب شد.  بالگردهای اسرائیل، خودروها و موتورسیکلت‌ها را نیز هدف قرار دادند و مانع امدادرسانی به مجروحان شدند. در پی این حملات، دو لبنانی به شهادت رسیده و ده‌ها تن به ویژه در النبطیه، رشاف، الخرایب، قناریت، انصاریه، بعلبک، طاریا و البزالیه، زخمی شدند.

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان طی سخنانی که از طریق شبکه المنار پخش شد، گفت: قطعنامه بین‌المللی 1701 غیرمنصفانه و غیرعادلانه است، زیرا این قطعنامه مقاومت را مسئول آغاز جنگ می‌داند و این در حالی است که اسرائیل با وجود ارتکاب کشتارها و ویران کردن مناطق و زیر ساخت‌های لبنان سرزنش نشده است و گویی که برخی این تجاوز را حق طبیعی اسرائیل می‌دانند.

وی افزود: بعد از توقف اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی، واکنش مقاومت نیز به شکل طبیعی متوقف خواهد شد و نیروهای مقاومت به ارتش لبنان و نیروهای بین‌المللی در جنوب کمک می‌کنند.

نصرالله گفت: ما ایراداتی به بندهای قطعنامه داریم و بررسی آن را بعد از آتش بس ملحق می‌کنیم، زیرا برخی از بندهای این قطعنامه به اوضاع داخلی لبنان مربوط می‌شود و ما بعدا در دولت و کنگره ملی درباره آن گفتگو خواهیم کرد.

از سوی دیگر امیل لحود رئیس‌جمهور سابق لبنان گفت که ارتش لبنان از امکانات لازم برای حفظ امنیت در تمام مناطق لبنان برخوردار است.

وی در گفتگو با بی‌بی سی اتفاقات رخ داده در طول یک ماه جنگ اسرائیل علیه لبنان را پیروزی حقیقی دانست که می‌بایست در تاریخ جنگ‌ها ثبت شود.

با وجود انتقاد برخی وزرای لبنانی از قطعنامه 1701 شورای امنیت، دولت لبنان با اجماع با این قطعنامه موافقت کرد.

از سوی دیگر احمد بن حلی دستیار دبیرکل اتحادیه عرب در انتقاد از قطعنامه 1701 گفت که این قطعنامه اسرائیل را مسئول حملات و پیامدهای آن نمی‌داند.

وی افزود: این قطعنامه متوازن نیست، زیرا از مقاومت خواسته که دو نظامی اسرائیلی را آزاد کند، اما از اسرائیل فقط خواسته که موضوع اسرای لبنانی در بند این رژیم را بررسی کند.

وی همچنین گفت که این قطعنامه بهتر از آن چیزی است که می‌توانستیم به آن دست یابیم.

از سوی دیگر جرج بوش رئیس‌جمهور سابق آمریکا با استقبال از قطعنامه 1701 مدعی شد که حزب‌الله، ایران، و سوریه منطقه را وارد جنگ کردند.

سخنگوی دولت آمریکا نیز گفت که جرج بوش با فؤاد السنیوره نخست‌وزیر سابق لبنان به مدت هشت دقیقه صحبت کرده است.

وی افزود که بوش در این گفتگو بر ضرورت پایان دادن به نقش حزب‌الله در دولت لبنان تاکید کرده است.

از سوی دیگر  کاندولیزا رایس وزیر خارجه سابق آمریکا گفت که قطعنامه 1701، امنیت اسرائیل ار تقویت می‌کند، زیرا حزب‌الله را از مرزها دور می‌سازد.

 ایران نیز قطعنامه 1701 را شکست جدیدی برای رژیم صهیونیستی دانست.

منبع: تسنیم

بازدیدها: 334

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *