در روایات و احادیث اسلامی درباره اهمیت جایگاه مسجد،مباحث مهم و سفارش های بسیاری مطرح شده است که بر تمام مسلمانان لازم است آنها را رعایت کرده و از این راه، خشنودی حضرت حق و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) را جلب کنند.
از جمله این سفارش ها، سفارش رسول خدا (صلی الله علیه و اله و سلم) به ابوذر در مورد اهتمام به جایگاه مسجد است، به طوری که فرمودند:
ای ابوذر، خوشا به حال صاحبان پرچم در روز قیامت، پرچم هایشان را به دست گرفته و از مردم به سوی بهشت جلو میافتند، آگاه باش که آنان کسانی هستند که در سحرها و دیگر اوقات به سوی مساجد سبقت میجستند.
ای ابوذر، کسی که منادیِ خدا (مؤذن) را پاسخ گوید و مساجد را به خوبی آباد سازد، پاداشش از سوی خداوند، بهشت است، گفتم: پدر و مادرم فدایت ای رسول الله؛ چگونه مساجد را آباد کند؟ فرمود: صدا در آن بلند نشود، در باطل فرو نرود، و در آن خرید و فروش ننماید، و تا در مساجد هستی لغو را ترک کن، و اگر نکردی در قیامت فقط خود را سرزنش کن.
ای ابوذر، تا در مسجد نشسته اى خداوند به ازای هر نفَسى که میکِشی، درجه اى در بهشت به تو عنایت مى دهد، و فرشتگان با تو به نماز مى ایستند، و به هر نفَسى ده حسنه برایت نوشته میشود و ده گناه از تو محو مى گردد.
ای ابوذر، آیا میدانى که این آیه در چه موردی نازل شده است: «اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»(صبر کنید و ایستادگى ورزید و مرزها را نگهبانى کنید و از خدا پروا نمایید، امید است که رستگار شوید)گفتم: نه، پدر و مادرم فدایت! فرمود: انتظار کشیدن برای نماز بعدی، با تمام شدن هر نماز.
ای ابوذر، وضوی کامل و خوب گرفتن در سختی ها از کفاره های گناهان است، و نیز بسیار به مساجد رفتن، که همه اینها رباط و ارتباط است.
ای ابوذر، خدای تعالی میفرماید: محبوب ترین بندگان نزد من کسانىاند که دلشان با مساجد گره خورده، و نیمه هاى شب به استغفار مشغولند، اینها کسانیاند که اگر بخواهم بر اهل زمین عذابی فرستم، به یاد آنها عقوبت را از اهل زمین برمى گردانم.
ای ابوذر، هر نشستنى در مسجد بیهوده و لغو است مگر براى سه چیز: نماز خواندن، ذکر خدای تعالی یا پرسش های علمی.
منبع:شبستان
بازدیدها: 0