اسرار فوق سری فراماسونری
فراماسون گرفته شده از کلمه فرانسوی فرانماسون (franemason) که ترجمه لغوی آن بنّای آزاد می باشد. تاریخ تشکیل فراماسون ها به قرون وسطی برمی گردد و بدین نحو که در آن ایام بنّاهای آزاد روز مزد دوره گرد، با تشکیل اتحادیه ای در شهری از فرانسه گرد هم آمده و برای پیش برد منافع مشترکشان تصمیماتی اتخاذ می کردند و آن ها پس از مدتی تشکیلاتِ مخفی و زیرزمینی خود را به نام فراماسون نامیدند. در قرون ۱۸ و ۱۹ میلادی تشکیلات فراماسون به خدمت امپریالیسم درآمد و همانند میسیون ها (هیأت های مذهبی) به عنوان جاده صاف کن استعمار به مناطق مختلف دنیا گسیل داده شدند. فراماسونری عمدهی تعلیمات خود را از حکومت طاغوتی و شیطانی مصر باستان کسب کرده است، هر چند تعالیم اندکی نیز از بقیه ی حکومتهای الحادی فراگرفته است.
بزرگترین لژ آنان در انگلیس تشکیل شد
بزرگترین لژ آنان در انگلیس تشکیل شد که عمدتاً بعنوان عامل انگلیس عمل می کردند و اعضای اصلی این دستگاه از اعیان، اشراف، سرمایه داران و بازاریان متموّل بودند. در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، شعب دستگاه فراماسون در کنار استعمار به کشورهای اسلامی، بخصوص ترکیه، ایران و جهان عرب راه پیدا کردند.فراماسون عضو انجمن های سری است که با استعمار انگلیس سیا و امریکا رابطه مستقیم داشته و مرام ادعایی-اش اخوت و برادری، ولی انگیزه اصلی وی تصاحب قدرت و زور و زَر و خدمت به امپریالیسم می باشد. ماسون اعظم، «نکدت اجران» در این باره می نویسد: بعضی ماسون ها گمان می کنند فراماسونری نوعی سازمان نیمه مذهبی ـ نیمه خیریه است که در آن می توانند ارتباطات اجتماعی پسندیده داشته باشند و لذت ببرند. عده ای دیگر فکر می کنند هدف فراماسونری این است که انسان های خوب را خوب تر کند. باز عده ای گمان می کنند فراماسونری محل شخصیت سازی است. به طور خلاصه کسانی که با نحوه خواندن و نوشتن زبان خاص ما آشنا نیستند، معنای نمادها و تماثیل را به این شکل درک می کنند. فراماسونری و اهداف آن برای آن عده اندکی از ماسون ها که قادرند عمیقاً در آن وارد شوند کاملاً متفاوت است.
مصر باستان، منشأ فراماسونری
فراماسونری عمدهی تعلیمات خود را از حکومت طاغوتی و شیطانی مصر باستان کسب کرده است، هر چند تعالیم اندکی نیز از بقیه ی حکومت های الحادی فرا گرفته است. در هر صورت رد پای حکومت طاغوتی فرعون های مصر باستان را می توان در سراسر تعالیم ماسونی یافت.
شواهد که در ادامه می آید بر این مدعا صحه می گذارند
نقوش اهرام، مجسمه های ابوالهول و همچنین نوشته های هیروگلیف در سراسر لژها و نشریات ماسونی به چشم می خورد. دعاهایی که فراماسون ها می خوانند، مملو از عبارات مصری است که در زمان فراعنه استفاده می شد. برای نمونه: (مَعَت نِب مِن آ، مَعَت بَ آ = بزرگ است استاد فراماسونری ، بزرگ است روح فراماسونری) یکی از نمادهایی که در فراماسونری کاربرد فراوان دارد، علامت و نماد « چشم جهان بین :All seeing eye » است که به صورت یک هرم و چشم در انتهای آن می باشد. این نماد مربوط به یکی از خدایان مصر باستان بوده است.
ایران و نفوذ فراماسونرها
دورهٔ قاجار در تاریخ معاصر ایران به دلایل متعددی که عمده ترین آنها ارتباط نزدیک ایران با کشورهای غربی است، دارای اهمیت بسیار است. توجه غربیان به ایران در این دوره در چارچوب رقابت های استعماری انگلستان، روسیه و فرانسه شکل گرفت. بنیانگذار نخستین انجــمن فراماســونری در ایران «میرزا ملکم خان ارمنی» است. او بنـیان گذار نخستین تشکیلات فراماسونری است که با کسـب اجازه از ناصرالدین شاه و با نام «فراموشخانه» شروع به فعالیت نمود.روند وابستگی جامعه ایران به غرب با ورود اولین دسته از ایرانیان به مجامع فراماسونری که در آغاز منحصر به سفرا و محصلان اعزامی به اروپا بود، تشدید شد و رفته رفته با گسترش یافتن شبکهٔ لژهای فراماسونری و افزایش اعضای آن که عمدتاً از میان طبقات صاحب نفوذ سیاسی، اقتصادی، اجتماعی گزینش می شدند، ابعاد گسترده تری یافت. فراماسونری یکی از عوامل مؤثر در تحولات است که باید در کنار سایر عوامل به نحو شایسته مورد بررسی و تعمیق قرار گیرد.
اعضای لژ بیداری
- میرزاابوالحسن فروغی ۲. وقارالسلطنه وصال ۳. عزتالله خان عزالملک ۴. دبیرالملک بدر ۵. شیخ مرتضی نجمآبادی ۶. سیدنصرالله تقوی ۷. شیخ ابراهیم زنجانی ۸. ذکاءالملک فروغی ۹. عباسعلی خان تربیت ۱۰. همایون سیاح ۱. ارباب کیخسرو شاهرخ ۱۲. محمدخان غفاری (کمالالملک)
بنیانگذار نخستین انجــمن فراماســونری در ایران «میرزا ملکم خان ارمنی» است. او بنـیان گذار نخستین تشکیلات فراماسونری است که با کسـب اجازه از ناصرالدین شاه و با نام «فراموشخانه» شروع به فعالیت نمود. انتشار نشریه «قانون» مهمترین اقدام وی برای نشر اندیشه های سکولاریسـتی و اومانیستی در ایران بود.
از لژهای فراماسونری ایران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
لژ روشنایی در شیراز، لژ بیداری ایرانیان، لژ همایون، لژ مولوی، لژ تهران، لژ خیام، لژ کوروش، لژ مهر و لژ ستاره سحر.
برخی از نمادهای مهم
چشم جهان بین: یکی از نمادهایی که در فراماسونری بسیار کاربرد دارد نماد چشم جهان بین است که به صورت یک هرم و چشم در انتهای آن می باشد این نماد مربوط به یکی از خدایان مصر باستان می باشد.
گونیا و پرگار: در وسط این دو علامت، حرف G قرار گرفته است (به اعتقاد فراماسون ها، « Goat = بز » نماد شیطان است. نکته ی جالب دیگر، این که در برخی از لژ ها بر روی علامت پرگار و گونیا، علامت چشم جهان بین نیز حک شده است که نشان دهنده ی اهمیت فوق العاده ی علامت چشم جهان بین در نزد ماسون ها می باشد.
دست شیطان یا دست شاخدار: در تفکر ماسون ها و شیطان پرستان، شیطان شاخدار Cornuto است و با حرکت دست خود، شیطان را نمایش می دهند. در این علامت باید روی دست به طرف شما باشد و در نشان دادن با دست چپ انگشت شصت باید باز شود! ولی با دست راست شصت هم بسته است.
افسانه ی ایزس (Isis) یا زن بیوه، نیز از دوران مصر باستان اقتباس شده است. فراماسونها اعتقاد دارند که تمام ماسونها فرزندان زن بیوه می باشند.
علامت آنخ: نماد Isis است و در لژهای ماسونی به کار می رود. این علامت امروزه به عنوان سمبل جنس زن و نشانه ی فمینیست ها (Feminists) نیز به کار می رود.
فراماسونری و سیاست
فراماسونری به عنوان تشکیلاتی منسجم ، مرموز و در هم پیوسته با مراکز جهانی قدرت سیاسی پدیدهای است که از قرن هجدهم به بعد و از پیوند با رویکرد استعماری تمدن غرب و مراحل تاریخی شکل گیری آن به وجود آمده است . فراماسونری به عنوان تشکیلاتی منسجم ، مرموز و در هم پیوسته با مراکز جهانی قدرت سیاسی پدیدهای است که از قرن هجدهم به بعد و از پیوند با رویکرد استعماری تمدن غرب و مراحل تاریخی شکل گیری آن به وجود آمده است .این تشکیلات درسازگاری با نقش تاریخی ویژهای که در لوای شعار برادری ،برابری ،آزادی، ونوع دوستی ودر مراحل بعدی ؛ایجاد حکومت واحد جهانی ؛ایفاگر آن بود ،گام به گام با نفوذ استعماری دول غربی در عالم توسعه یافته و به سازمان جهانی بدل شده است.
تشکیل انجمن فراموشخانه
جنبش فرماسونری با اتکا به ایدئولوژی خاص خود همچون ادیان التقاطی مانند مانویت ومذاهب التقاطی مثل بهائیت به هر سرزمین و کشوری وارد می شد اشتراک های خود با آن سرزمین را پیدا نموده و آن جنبه ها را بارزتر می کرد . این تغییر وضع و ظاهر یکی از مهمترین ویژگی های ذاتی ایدئولوژی ها ، ادیان و مذاهب التقاطی است. فراماسونری نیز به عنوان ایدئولوژی التقاطی از چنین تغییراتی به دور نیست. ایران از جمله کشورهایی است که موج تجدد گرایی وبه دنبال ان تشکیل سازمان های فراماسونری دیرتر به آن راه یافت . علل داخلی دیر راه یافتگی جنبش ماسونی را باید در بافت سنتی وساختارهای اجتماعی،اقتصادی و فرهنگی ایران جستجو نمود علل خارجی آن را بایستی به شکل و شیوه دخالت بیگانگان نسبت داد . آشنایی و آگاهی روشنفکران وتحصیل کردگان ایرانی با اندیشه فراماسونری در سطحی گسترده وفراگیر با تشکیل انجمن شبه ماسونی میرزا ملکم خان بنام فراموشخانه و به دنبال آن مجمع آدمیت عباسقلی خان آدمیت کامل شد.
واژه شناسی
سازمان اجتماعی نسبتا پنهانی که دراین مقاله مورد بررسی قرار گرفته در معروفترین شناسه خود در ایران «فراماسونری » خوانده شد.در دوران اولیه پیدایش این سازمان در ایران به آن فرانمانری هم گفته میشودکه به اصل واژه فرانسوی franc-macon نزدیکتر است .همچنین در نوشته های ایرانی متقدمی که حاوی نخستین اشاره ها به این سازمان است به واژه های: «فریمیشن »،«فرامین» و« فارمیشن» هم بر می خوریم. اعضای سازمان فراماسونری را «فراماسون» یا در اختصار «ماسون» می نامند کلمه«فراماسون»کلمهای است با ریشه فرانسوی که املای آن پیش از این ذکر شد.از تلفظ انگلیسی این واژه هم freemason است.این عبارت معنای لفظی «بنای آزاد»دارد.
این همه عناوین غیر فارسی این سازمان است و در لفظ فارسی آن را «فراموشخانه» نامیده اند. واژه فراموشخانه بیشتر در دوران آغازین آشنایی ایرانیان با سازمان فراماسونری مورد استفاده داشته واز زمان استقرار فرانماسونری ویا فراماسونری در شناساندن هویت سازمان ولفظ«لژ» در تعریف محل اجتماع اعضای سازمان ویا در ایجاد تمایز میان یک سازمان مجزا از فراماسونری با واحد مشابه دیگر به کار رفته است. اعضای سازمان فراماسونری را «فراماسون» یا در اختصار «ماسون» می نامند کلمه«فراماسون»کلمهای است با ریشه فرانسوی که املای آن پیش از این ذکر شد.از تلفظ انگلیسی این واژه هم freemason است.این عبارت معنای لفظی «بنای آزاد»دارد.
ویژگی های ایدئولوژی فراماسونری
از ویژگی های ایدئولوژیک این سازمان روشنفکرانه اومانیستی می توانیم موارد زیر را ذکر کنیم:
رفرمیسم
رفرمیسم یا معتقد بودن به اصلاحات گام به گام،قائل بودن به اصلاحات تدریجی و عدم اعتقاد به اصلاحات ریشهای وبنیادی،از خصوصیات اشخاص و گروههایی است که تنها در صدد نگاه داشتن موقعیت و حیثیت خود و یا طبقه خود می باشند و هرگونه دگرگونی بنیادی را به منزله نفی همه دستاوردهای خویش می شمرند. فراماسون ها نیز از آنجا که مجموعهای متشکل از سرمایه داران و تجار و روشنفکران تازه به دوران رسیده مقام طلب بود،هرگز نمی توانست با از بیخ و بن برکندن نظامی موافقت کنند که آنها را در آن موقعیت پرورانده بود. دین در تصور فراماسونری پدیدهای است که کاملاً شخصی کهمیبایدآن را به دور از هر نوع تعصب و پای بندی پذیرفت و هر چیز که بیش از این نوع باشد با عقاید ماسونی در تضاد است.
تساهل و تسامح
از مشخصه های مهم فراماسونری تساهل و تسامح است.بنابراین نظر ،انسان باید در اعتقاداتش،آسانگیر و اهل مسامه باشد و از «تعصب» دوری گزیند .لذا تساهل و تسامح در مقابل «تعصب»به معنی سختگیری در عقیده و به ریشه های اعتقادی پای بند بودن،قرار میگیرد .
دئیسم
دئیسم یا لا مذهبی،ظاهراً اعتقاد به خداوند منهای باور داشتن به پیغمبران و کتب آسمانی و معاد است .این اعتقاد صوری فراماسونری برای تعمیق دینداران ساده لوحی بود که هنوز در اروپا باقی مانده بودند،شاید بتوان حیله اشتراک در لفظ «خدا» همکاری و اتحاد آنها را در برابر گروههای انقلابی چپ جلب کرد و سپس روح دینی و تعهد ایمان شان را سلب نمود.
برابری
برابری اومانیستی را هرگز نباید با مفهوم قسط و عدل دینی یکی دانست ،آن هم برابری از دیدگاه فراماسونری را! چه،برابری در این بینش عبارت است از قائل شدن «حقوق طبیعی» برای همه افراد .زیرا از آنجا که تمام انسانها فرد به فرد اصالت دارند لذا از «حق انتخاب آزاد و مساوی» برخور دارند،هیچ کس حق ندارد دیگری را بر انجام کاری مجبور نماید،یا به بیانی دیگر حق انتخاب آزادش را از او سلب نماید .
برادری
بنابراین اصل همه انسانها صرف نظر از همه ویژگیهای اعتقادی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادیشان و هرگونه خصوصیت دیگری برادرند چرا که همه اصالت دارند و همگی خدا هستند.برادری فراماسونری حیلهای است تاکتیکی که می کوشد تا میان گرگ و میش ،معاویه وعلی ،ابو جهل و پیامبر (سلام اله علیه)، برادری ایجاد نماید در حالی که تفکر دینی اساس برادری را در ایمان میداند.
ژودائیسم(یهودیگری)
غرض از یهودیگری،ستایش و پیروی از اصول فرهنگ یهودی و ترویج یهودپرستی است. این امر به دلیل آن است که یهودیان از همان اوان تاُسیس فراماسونری به درون آن رخنه کردند و در اندک مدتی رهبری آن را در سراسر جهان به دست گرفتند.
صهیونیسم
بعدها که ایدئولوژی ارتجاعی و فاشیستی صهیونیسم ایجاد گردید که در پی تحقق بخشیدن برتری قوم یهود بر تمام جهان است. صهیونیسم ایدئولوژی حاکم بر تمام لژهای فراماسونری جهان شد. لذا صهیونیسم بین المللی با فراماسونری بین المللی یکی گردید و از آن به منزله بازوی سیاسی و فرهنگی استفاده نمود.
نهان روش
شیوه دیگریکه فراماسونرها از یهود گرفته اند در نهان روش است.یعنی برای پیشبرد مقاصد هیچ گاه موضع صریح نمیگیرند و آشکارا عمل نمی کنند. نهان روش را می توان در فرهنگ اسلامی به «نفاق» تعبیر کرد و فراماسون ها را یکی از مصادیق بارز «منافقین» دانست .آنها حتی در میان خودشان نیز نهان روشانه رفتار می کنند و با زدن ماسک بر صورت ،هویت خود را از افراد جدید مخفی می دارند.گردانندگان لژهای فراماسونری همواره بر این نکته پا میفشارند که آئین ماسونی تنها با «فضیلت سر و کار دارد و به نشر علم و ادب و هنر میپردازد و در راه حق و عدالت میکوشد» اینان خود را از هر نوع جهت گیری سیاسی و یا فعالیت در این زمینه یکسره مبرا میدانند و مدام فراماسونری را مرامی کاملاً غیر سیاسی اعلام میکنند.این موضعگیری در نخستین اصول قانون اساسی فراماسونری نیز قابل مشاهده است .
در ماده چهارم این قانون میخوانیم
«طریقه فراماسونری ایده آلی همه قانون ها و آئین ها و مقامات حاکم موجوده را محترم میشمارد و از آلوده شدن به کشاکش های سیاسی و حزبی اجتناب میورزد و همیشه به نفع کشورهایی که در آن اقامت دارد میکوشد» علیرغم ادعایی که ذکر آن وقت کمی تعمق در نحوه شکلگیری لژهای فراماسونری در کشورهای مادر و همچنین عملکرد این لژها در کشورهای پیرامونی آشکار میسازد که لژهای فراماسونری نه تنها از سیاست دور نیستند بلکه کاملاً براساس دستیابی به اهداف سیاسی عمل میکنند.
با شروع دوره استعمار نو فراماسونری به ابزاری برای حفظ سلطه غیر مستقیم متروپل استعماری بر مستعمرات کوچک و بزرگ درآمد.از این پس لژهای فراماسونری دیگر محلی برای آموزش آداب تفکر جدید نبودند بلکه به تشکلهایی برای قبضه کردن قدرت در دست گروهی از نخبگان اجتماعی بدل شدند که میتوانستند در نهایت اقتدار سیاسی کشورهای خود را به نفع قدرتهای استعمار گر به دست گیرند.
منبع: تبیان
پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام
بازدیدها: 0