اهمیت استراتژیک اردوگاه حندرات حلب
۱ – اهمیت جغرافیایی :
سیطره بر اردوگاه حندرات ضمن تقویت موقعیت نظامی ارتش سوریه در شمال حلب موجب تشدید و گسترش حلقه محاصره محلات شرقی تحت سیطره القاعده و ارتش آزاد و فراهم آوردن زمینه لازم برای گشوده شدن جبهه جدید نبرد از محور شمالی علیه محلات تحت سیطره گروه های تکفیری در شهر حلب خواهد شد. نزدیکی اردوگاه حندرات به اتوبان کاستلو که مهمترین مسیر تدارکاتی تروریستهای تکفیری از مرزهای ترکیه به محلات شرقی حلب بشمار می رفت موجب افزایش امنیت مواضع نیروهای دولتی سوریه مستقر در آن و توسعه جغرافیایی کمربند محاصره شرق حلب خواهد شد.
منابع میدانی گزارش کرده اند که نیروهای ارتش سوریه به محض ورود به اردوگاه حندرات به سه دسته تقسیم گردیدند. دسته نخست اقدام به استقرار در مناطق مختلف آن با هدف دفع حملات احتمالی (پاتک) گروه های تروریستی تکفیری کردند. دسته دوم از نیروهای یگان های مهندسی رزمی بودند که عملیات پاکسازی اردوگاه از تله های انفجاری و مین های نصب شده را در دستور کار قرار داده و دسته سوم نیز نیروهای لواء القدس و یگان کماندویی النمر (ببر) به فرماندهی سرتیپ سهیل الحسن هستند که بلافاصله از اردوگاه خارج شده و به مناطق مجاور آن مانند “کارگاه های (معامل) الشقیف و بیمارستان (المشفی) الکندی” حمله ور شده اند. هدف از حمله به این دو منطقه در وهله نخست دور ساختن خطر پاتک های ناگهانی تروریستهای تکفیری مستقر در آن علیه اردوگاه حندرات و در وهله دوم جلوگیری از گلوله باران و موشکباران محله کردنشین شیخ مقصود در شمال شهر حلب بوده است.
اهمیت تاکتیکی :
از روز گذشته نیروهای دولتی سوریه عملیات بازپس گیری محلات شرقی حلب را از محور راموسه به سمت محلات شیخ سعید، العامریه و السکری آغاز کرده و بدیهی است گشوده شدن جبهه دوم از محور شمالی موجب تضعیف و تقسیم توان نظامی القاعده و ارتش آزاد خواهد شد. استفاده از تاکتیک حملات همزمان، منظم و تحت حمایت دقیق هوایی و توپخانه – موشکی حلقه مفقوده عملیات های نیروهای نظامی سوری از ابتدای بحران این کشور در سال ۲۰۱۱ تا کنون بوده است. در مقابل گروه های تروریستی تکفیری استفاده گسترده ای از تاکتیک فوق در جبهه های مختلف این کشور داشته اند.
اردوگاه آوارگان فلسطینی حندرات به طول شش کیلومتر مربع طی سالهای گذشته صحنه نبردهای سنگین میان نیروهای دولتی سوریه و گروه های تروریستی تکفیری القاعده و ارتش آزاد بوده است. از جمله این گروه ها می توان به حرکت نورالدین زنکی (عامل ذبح کودک ۱۲ ساله فلسطینی)، جبهه الشامیه (ارتش آزاد) و جبهه النصره (شعبه رسمی القاعده در سوریه)، فرقه سلطان مراد عثمانی (ارتش آزاد) و فیلق الشام (ارتش آزاد) اشاره کرد که با تبدیل اردوگاه به سنگر دفاعی از آن برای سازماندهی حملات گسترده به شهرها و مناطق تحت سیطره دولت سوریه در داخل و خارج شهر حلب بهره گیری می کردند.
به موازات نبردها در شمال حلب، محور جنوبی و غربی این شهر نیز صحنه درگیری های گسترده میان نیروهای دولتی سوریه و گروه های هم پیمان آنها با عناصر القاعده و ارتش آزاد بوده است. کانون درگیری ها در محله شیخ سعید قرار دارد. نیروهای دولتی سوریه طی ۴۸ ساعت گذشته بطور کامل بر راموسه قدیم و اتوبان راموسه – العامریه و العامریه – شیخ سعید کنترل یافته و از ساعات ابتدایی صبح امروز نبردها را به داخل این منطقه کشیدهاند. هدف از این عملیات ها قطع کامل خطوط تدارکاتی و ارتباطی میان محله شیخ سعید با مناطق مجاور ان می باشد.
محله السکری و الشیخ سعید در جنوب و جنوب غربی حلب از مهمترین لانه های گروه های تروریستی تکفیری فعال در این شهر بشمار میروند که از سال ۲۰۱۲ در اشغال تروریستها قرار گرفته اند. با ورود هزاران تروریست تکفیری به این محله و استقرار در آن، ساکنین به سمت مناطق تحت سیطره دولت سوریه مهاجرت کرده بودند. به گفته منابع سوری عموم ساکنین این منطقه که به کشاورزی و باغداری اشتغال داشته اند از هرگونه حمایتی از تروریستها خودداری کرده و با هدف دور ماندن از زندگی تحت فرمان آنها اقدام به ترک منطقه کرده اند.
تروریستهای مستقر در این دو محله با استقرار گسترده واحدهای توپخانه، موشکی و خمپاره انداز بارها محلات تحت سیطره دولت سوریه با بیش از یک و نیم میلیون سکنه واقع در بخش غربی حلب را هدف حملات خود قرار داده اند که به شهادت و جراحت هزاران غیرنظامی منجر گردیده است. منابع میدانی از نقل و انتقال گسترده نیرو و تجهیزات نظامی گروه های حرکت نورالدین زنکی، جبهه النصره (فتح الشام)، احرارالشام، فیلق الشام و … به خطوط مقدم نبرد با نیروهای دولتی سوریه در محلات شیخ سعید و حی السکری خبر داده اند که به معنای آماده شدن آنها برای نبردهای سرنوشت ساز می باشد.
هواپیماهای بمب افکن روسی – سوری طی روزهای پس از پایان آتش بس یکجانبه دولت سوریه در این کشور لحظه ای آسمان منطقه را ترک نکرده و بر اساس لیست بانک اهداف ارسال شده از سوی یگان های پهپادی سازمان اطلاعات ارتش سوریه و گروه های مدافع حرم اقدام به بمباران ویرانگر مواضع، مراکز استقرار، استحکامات دفاعی، انبارهای تدارکات و تسلیحات و خطوط موشکی، خمپاره ای و توپخانه ای گروه های القاعده و ارتش آزاد در بخش های مختلف داخل و خارج از شهر حلب می کنند. بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی ستاد مشترک عملیات نظامی روسی و سوری مستقر در فرودگاه حمیمیم لاذقیه طی دو روز گذشته بیش از ۱۴۰ سورتی حمله هوایی علیه گروه های تکفیری صورت گرفته است.
تحولات میدانی جبهه حلب
پیشروی همزمان ارتش سوریه در شمال، جنوب و غرب حلب
رزمندگان ارتش سوریه و گروه های هم پیمان آن لحظاتی قبل موفق به سیطره کامل بر اردوگاه حندرات واقع در حاشیه شمالی شهر حلب شدند. در این عملیات رزمندگانی از ارتش و بسیج مردمی سوریه، لواء القدس (ساکنین فلسطینی اردوگاه حندرات)، و رزمندگان حزب الله مشارکت داشته که از سوی بمب افکن های سوری و روسی مورد حمایت هوایی قرار گرفته و پس از نبردهای سنگین موفق به سیطره بر اردوگاه حندرات شده اند. هم اکنون واحدهای مهندسی ارتش سوریه در حال پاکسازی منطقه به منطقه اردوگاه از بمبها و تله های انفجاری نصب شده از سوی تروریستها هستند.
بازدیدها: 104