شنبه های قرآنی |3 دستور قرآن برای پیروزی بر دشمن

خانه / مطالب و رویدادها / شنبه های قرآنی |3 دستور قرآن برای پیروزی بر دشمن

قرآن کریم به مسلمانان می‌آموزد که سست شدن، نزاع با یکدیگر و عدم توجه به فرمان فرمانده در میدان جنگ با دشمن، حتی جنگی را که خداوند وعده پیروزی در آن را داده است به شکست خواهد کشاند.

در ادامه بخشی از مطالب با موضوع «تفسیر سوره فتح» که در تاریخ 17 فروردین‌ماه سال 1361 در برنامه درس‌هایی از قرآن توسط حجت الاسلام قرائتی ایراد شده است تقدیم مخاطبان می‌شود.
31

زمانی که خدا بر سر بنده‌اش فریاد می‌زند

نکته1) حضرت موسی(علیه السلام) هر چه به مردم قومش گفت: برخیزید، حرکت کنید و قیام کنیم! می‌گفتند: حالش نیست «فَاذْهَبْ أَنْتَ وَ رَبُّکَ فَقاتِلا إِنَّا هاهُنا قاعِدُونَ»(مائده/24) تو برو با خدا با این‌ها بجنگید «إِنَّا هاهُنا قاعِدُونَ» ما اینجا نشسته‌ایم.

نکته 2) پیغمبر در جنگ احد به یارانش فرمود: شما از این منطقه کنار نروید اما آنها از فرمان رهبری پیروی نکردند. قرآن سر این‌ها داد می‌زند، می‌گوید: شما باعث شکست شدید «فَشِلْتُمْ وَ تَنازَعْتُمْ فِی الْأَمْرِ وَ عَصَیْتُمْ»(آل عمران/152) شما شل شدید و بین شما در جبهه تفرقه افتاد و معصیت کردید.

آمرزش گناهان با پیروزی بر باطل

نکته 3) سوره‌ فتح در جزء 27 قرآن و از سوره‌هایی است که در مدینه نازل شده است، می‌فرماید: «إِنَّا فَتَحْنا لَکَ فَتْحاً مُبیناً، لِیَغْفِرَ لَکَ اللَّهُ ما تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِکَ وَ ما تَأَخَّرَ»(فتح/1و 2) این پیروزی، گناهانی را هم که دیگران به تو نسبت می‌دادند، از بین برد.

نکته 4) دو نوع پیروزی داریم: یکی «فَتْحاً مُبیناً» و یکی «فتحاً خفیاً». لطف خفی و لطف مبین. می‌گوید: لطف خفی این است که از نظر اولیاء خدا شما سربازان چه در جبهه کشته شوید و چه بکشید، پیروز هستید.

کسانی که مورد غضب الهی قرار می‌گیرند

نکته 5) در قرآن آمده است: «هُوَ الَّذی أَنْزَلَ السَّکینَةَ فی‏ قُلُوبِ الْمُؤْمِنین»(فتح/4) خداوند بر خلاف کافران آرامشی در دل مؤمنان و ارتش حق قرار داده است.

نکته 6) «الظَّانِّینَ بِاللَّهِ ظَنَّ السَّوْءِ» (فتح/6) خداوند کسانی که به خدا باور ندارند و می‌گفتند حکومت اسلامی دوام ندارد عذاب می‌کند؛ «عَلَیْهِمْ دائِرَةُ السَّوْءِ» بلا گریبان آنها را گرفت، آن‌هایی که منتظر بودند، جمهوری اسلامی منحل شود، خودشان منحل شدند «وَ غَضِبَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ» خداوند بر این‌ها غضب کرد.

نکته 7) قرآن می‌فرماید: «إِنَّ الَّذینَ یُبایِعُونَکَ إِنَّما یُبایِعُونَ اللَّه»(فتح/10)‌ ای رسول خدا، آن‌های که با تو بیعت کرده‌اند با خدا بیعت کرده‌اند و «مَنْ یُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ»(نساء/80) هر کس مطیع رسول باشد، مطیع خداست.

ایران امام کشورهای اسلامی است

نکته 8) قصه‌های قرآن برای این است که بگوید: امروز هم مثل همان زمان است.خدای آن زمان، خدای این زمان هم هست؛ قرآن می‌گوید: «وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقینَ إِماماً»(فرقان/74) الان تمام ایران، امام کشورهای اسلامی است، چون چشم تمام مستضعفان به ایران است.

منبع : فارس

بازدیدها: 66

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *