عضوی که می‌تواند زندگی را جهنم کند!

خانه / پیشنهاد ویژه / عضوی که می‌تواند زندگی را جهنم کند!

به تعبیر امام علي زبان، اين عضو كوچك انسان اگر كنترل نشود، مي‌گزد، يعني گاهي با دروغ و تهمت آبروي ديگران را مي‌ريزد‌، گاهي با سخنان تفرقه‌آميز دوستي‌ها را از ميان مي‌برد و دشمني و كينه ايجاد مي‌كند.

عضوی که می‌تواند زندگی را جهنم کند!

هیات:بسیاری از آیات قرآن اگرچه مستقیما به مهدویت و سبک زندگی منتظرانه اشاره ندارند اما آموزه های آنها می تواند راهگشای منتظران در ظلمات غیبت امام زمان(عج) باشد از این رو در سلسله مطالبی به قلم حجت الاسلام والمسلمین «محمدرضا نصوری»، معاون آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی مهدی موعود این آموزه ها مرور می شود:

«وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ؛ وای بر هر عیب‌جوی بدگوی!»

طعنه زدن، سرزنش کردن، دشنام دادن، زخم زدن و… معانی مختلف زخم زبان زدن است که در لغت نامه دهخدا بیان شده است. کنترل نکردن زبان پیامدهای بسیار مخربی در زندگی دارد که در پاره ای موارد، جبران آنها امکان پذیر نخواهد بود. اگر سری به  جمع ها و خانه‌ها بزنید، با اندکی دقت و تامل در می‌یابید که ریشه بسیاری از ناراحتی‌ها و خصومت‌ها که اساس و بنیان خانواده را به مخاطره انداخته است و از زندگی، جهنمی ساخته که آتش آن دامنگیر افراد خانواده شده است، همان کنترل نکردن زبان است. در این نوع خانواده‌ها، زندگی شیرین و لذتبخش جایش را به زندگی رقت باری داده که تلخی آن دائما، ذائقه روحشان را آزار می‌دهد.

به تعبیر امام علي علیه السلام زبان، اين عضو كوچك انسان اگر كنترل نشود، مي‌گزد، يعني گاهي با دروغ و تهمت آبروي ديگران را مي‌ريزد‌، گاهي با سخنان تفرقه‌آميز دوستي‌ها را از ميان مي‌برد و دشمني و كينه ايجاد مي‌كند، گاهي با نيش و كنايه يا عتاب و سرزنش دلي را مي‌شكند و گاهي با تحقير و توهين مايه رنجش كسي مي‌شود

عضوی که می‌تواند زندگی را جهنم کند!

«وَاذْكُرْنَ مَا يُتْلَىٰ فِي بُيُوتِكُنَّ مِنْ آيَاتِ اللَّهِ وَالْحِكْمَةِ ۚ إِنَّ اللَّهَ كَانَ لَطِيفًا خَبِيرًا؛ ای همسران پیامبرآنچه را از آیات خدا وحكمت در خانه‌های شما می‌خوانند به یاد داشته باشید؛ یقیناً خدا لطیف و آگاه است.»

زن زیباترین واژه آفرینش است و مؤثرترین عامل تربیت و سلامت روحی، روانی و جسمی فرزند، همسر و جامعه است. اهمیت پرداختن به موضوع زن ریشه در اهمیت نهاد خانواده دارد، چرا که نهاد مقدس خانواده رکن بنیادین اجتماع بشری است، اولین شرط داشتن جامعه‌ای سالم و پویا حفظ سلامت و پایداری خانواده است که این موضوع نیز در گروی نقش‌آفرینی سازنده زنان در خانواده است. یکی از مسئولیت های خانم ها در خانواده، این است که هم خودشان آیات الهی را یاد بگیرند و عمل کنند، و هم به اهل خانه یادآور شوند.

 آیه فوق، نشان دهنده نقش مهم زنان در خانواده است که با متذکر شدن معارف  قرآنی در منزل، می توانند تأثیر بسزایی در هدایت و خدایی شدن اهل خانه داشته باشند.

منبع: شبستان

Views: 0

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *