فضيلت رمضان در كلام امام صادق عليه السلام‏

فضیلت ماه مبارک رمضان در کلام امام صادق علیه السلام‏

چون در ماه مبارک روزه گرفتید زبان از دروغ نگهدارید، چشم از حرام بپوشید، با یکدیگر بر سر امور ناچیز دنیایى و مسائل زندگى نزاع و دعوا نکنید، بر هم حسد نورزید، از یکدیگر غیبت ننمایید، جدال نکنید، دروغ نگویید، مباشر با زنان نشوید، با یکدیگر مخالفت ننمایید، بر هم خشم نگیرید، به یکدیگر ناسزا ندهید، شماتت نکنید، سستى نورزید، دعوا نکنید، آزار نرسانید، ستم ننمایید، بدرفتارى نکنید، ملول و بى قرار نشوید، و از یاد خدا و نماز غفلت ننمایید

فضیلت ماه مبارک رمضان در کلام امام صادق علیه السلام

فضیلت رمضان در کلام امام صادق علیه السلام‏

امام صادق علیه السلام فرمود:
چون در ماه مبارک روزه گرفتید زبان از دروغ نگهدارید، چشم از حرام بپوشید، با یکدیگر بر سر امور ناچیز دنیایى و مسائل زندگى نزاع و دعوا نکنید، بر هم حسد نورزید، از یکدیگر غیبت ننمایید، جدال نکنید، دروغ نگویید، مباشر با زنان نشوید، با یکدیگر مخالفت ننمایید، بر هم خشم نگیرید، به یکدیگر ناسزا ندهید، شماتت نکنید، سستى نورزید، دعوا نکنید، آزار نرسانید، ستم ننمایید، بدرفتارى نکنید، ملول و بى قرار نشوید، و از یاد خدا و نماز غفلت ننمایید. ملازم سکوت و بردبارى و صبر و صدق باشید، از اهل شر کناره‏ گیرى کنید، و از قول زور و دروغ و افترا، دشمنى و بدگمانى، و غیبت و دو بهم زنى بپرهیزید. مشرف به آخرت و منتظر رسیدن ایّام رخت بر بستن باشید، به انتظار وعده خدا به سر برید، و براى لقاء اللَّه توشه بردارید، بر شما باد به آرامش و وقار و خشوع و خضوع و خاک‏سپارى بنده اى که از مولایش در ترس است. نیکوکار و ترسناک از عذاب، و امیدوار به رحمت، و در حالت رعب و ترس، و رغبت و میل به حقایق باشید. قلب از عیوب پاک شود، باطن‏ها از آلودگى قداست پیدا کند، جسم از آلودگى‏ ها تمیز گردد، تبرّى از دشمنان حق برایتان حاصل شود، ماه روزه است روزه‏ات را با سکوت از تمام جهات به دوستى حق برسان و آن به این‏ صورت است که از آنچه در آشکار و نهان نهى شده‏اى بپرهیزى، و حقّ خشیت را در باطن و ظاهر بجاى آورى، وجودت را در ایّام روزه‏داریت به او واگذار کنى، و دل براى او فارغ نمایى، و همه هستیت را براى خواسته ‏هاى حضرت دوست مایه بگذارى. چون این امور را رعایت کردى به حقیقت روزه براى خدا روزه ‏دار شده‏اى، و امرش را در امر روزه اطاعت کرده ‏اى، و به هر مقدار از این امور کم بگذارى از واقعیّت و معنویّت روزه‏ات کاسته‏ اى.

پدرم حضرت باقر علیه السلام فرمود:
پیامبر صلى الله علیه و آله شنید زنى کنیزش را ناسزا گفت، غذا خواست و به آن زن فرمود: بخور، عرضه داشت: روزه‏ ام، فرمود: این چه روزه‏اى است که کنیزت را در آن ناسزا گفتى؟ روزه فقط از خوردن و آشامیدن نیست، خداوند روزه را به غیر از خوردن و آشامیدن حجاب بین عبد و تمام بدى‏ ها قرار داده، قول بد روزه را به افطار می ‏کشاند، چقدر روزه‏ گیر کم و گرسنه زیاد است؟ «۱» در هر صورت، برابر روایات و اخبار فراوانى که در جهت ماه مبارک رمضان از رسول خدا صلى الله علیه و آله و ائمه معصومین علیهم السلام رسیده، روزه حقیقى در ماه رمضان روزه‏اى است که روزه‏ دارش از تمام گناهان ظاهرى و باطنى بپرهیزد.

(۱)- بحار الأنوار: ۹۳/ ۲۹۲- ۲۹۳، باب ۳۶، ذیل حدیث ۱۶؛ نوادر الاشعرى: ۲۱ و ۲۲، باب ۲، حدیث ۱۰٫

منبع: اهل البیت

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

بازدیدها: 331

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *