اغلب مۆمنین شناخت عمیقی از «سوره یس» ندارند و از مناقب و فضائل و آثار دنیوی و اخروی آن غافل هستند. اما در مجلس محبّت و مودّت مقرّبان درگاه خداوند، از«سوره یس» سخن بسیار است.
در فضیلت این سوره، حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) میفرمایند: هر کس سوره «یس» را قرائت کند مانند آن است که ۱۰ بار قرآن را ختم کند.
در این رابطه امام صادق (علیه السلام) فرمودهاند: هر چیزی قلبی دارد و قلب قرآن سوره یاسین است. کسی که قبل از خواب یا در روز آن را تلاوت کند، در آن روز محفوظ بوده و روزی میخورد.
پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) به امیرالمؤمنین علی(علیه السلام) فرمودند: ای علی! «یس» را بخوان که در آن ۱۰ اثر است: هر که آن را قرائت کند، اگر گرسنه باشد سیر گردد؛ اگر تشنه باشد، سیراب گردد؛ اگر عریان باشد، پوشانیده گردد؛ اگر عزب باشد، ازدواج کند؛ اگر ترسان باشد، امنیت یابد؛ اگر مریض باشد، عافیت یابد؛ اگر زندانی باشد، نجات یابد؛ اگر مسافر باشد، در سفرش یاری شود؛ نزد میت خوانده نمیشود مگر اینکه خدا بر او آسان گیرد؛ اگر گمشده داشته باشد، گمشدهاش را پیدا کند.
امام باقر (علیه السلام) میفرمایند: کسی که یک بار در عمر خود سوره یس را بخواند، خداوند به شماره هر آفریدهای در دنیا و هر آفریدهای در آخرت و در آسمان دو هزار حسنه برای او نوشته و دو هزار گناه او را پاک مینماید و دچار فقر، زیان مالی، زیر آوار ماندن، بیچارگی، دیوانگی، جذام، وسواس و بیماری زیانبخش نمیشود.
امام صادق(علیه السلام) میفرمایند: سورهی یس را به فرزندان خود بیاموزید؛ زیرا که آن گل خوشبوی قرآن است.
منابع:
الدر المنثور، ج۵، ص ۲۵۶
ثواب الأعمال و عقاب الأعمال
المصباح کفعمی، ص۱۸۲
/۱۱۰۲۰۰۱۳۰۷
بازدیدها: 20