سفر ترامپ به خاورمیانه: غارت ۳ تریلیون دلاری یا شراکت استراتژیک؟

خانه / تازه ها / سفر ترامپ به خاورمیانه: غارت ۳ تریلیون دلاری یا شراکت استراتژیک؟

سفر ترامپ به خاورمیانه: غارت ۳ تریلیون دلاری یا شراکت استراتژیک؟

هیات رزمندگان اسلام: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در حالی از سفر منطقه‌ای خود به خاورمیانه و عایدی ۳ تریلیون دلاری آن برای اقتصاد و کارتل‌های تسلیحاتی آمریکا به وجد آمده که به نظر نمی‌رسد این سفر برای کشورهای مقصد، دستاورد چندانی به همراه داشته باشد.

به نقل از روزنامه لبنانی الاخبار، این سفر که با هدف دیدار از ریاض، دوحه و ابوظبی انجام می‌شود، فرصتی برای ترامپ است تا وعده‌های سرمایه‌گذاری هنگفت این کشورها در اقتصاد آمریکا را نهایی کند.

عربستان سعودی: وعده‌های پوچ در برابر سرمایه‌گذاری کلان

با وجود تلاش‌های محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، برای جلب حمایت آمریکا در موضوعاتی همچون توقف جنگ غزه و تصویب توافقنامه دفاعی و برنامه اتمی، به نظر می‌رسد ریاض در این سفر دست خالی خواهد ماند. اگرچه ممکن است ترامپ وعده‌هایی در خصوص حمایت از عربستان در برابر حملات خارجی بدهد، اما تضمینی برای عملی شدن این وعده‌ها وجود ندارد.

همچنین، در حالی که آمریکا ممکن است با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان برای تولید انرژی موافقت کند. گزارش‌ها حاکی از آن است که اجازه استفاده از برنامه اتمی در اهداف نظامی به ریاض داده نخواهد شد.

در مجموع، به نظر می‌رسد سعودی‌ها در این سفر نیز تنها چند وعده و تمجید از سوی ترامپ دریافت خواهند کرد. همانند گذشته که آمریکا در برابر حملات گسترده یمنی‌ها به تاسیسات نفتی آرامکو سکوت کرد.

قطر و امارات: سخاوتمندی در برابر امتیازهای محدود

قطر نیز در این سفر از قراردادهای میلیاردی خرید هواپیماهای بوئینگ و پهپاد رونمایی خواهد کرد. و هدایای ویژه‌ای برای ترامپ در نظر گرفته است. همچنین، این کشور برنامه‌هایی برای سرمایه‌گذاری گسترده در بخش‌های مختلف صنعتی آمریکا دارد.

امارات متحده عربی نیز اعلام کرده است که در یک دهه آینده مبلغ ۱.۴ تریلیون دلار در اقتصاد آمریکا سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

تک روی ترامپ و سود یک‌طرفه

برخلاف سفر قبلی ترامپ که با دعوت از رهبران کشورهای عربی و اسلامی به ریاض همراه بود. این بار ترامپ به صورت جداگانه به کشورهای حاشیه خلیج فارس سفر می‌کند. این رویکرد نشان می‌دهد که ترامپ در پی کسب سود حداکثری از هر یک از این کشورها به صورت مجزا است و مشخص نیست که آیا این کشورها قادر خواهند بود. از این تعامل، منفعتی برای خود کسب کنند یا خیر.

در پایان باید گفت، سفر منطقه‌ای ترامپ، نمایش دیگری از رویکرد یک‌طرفه آمریکا در قبال متحدان عرب خود است که در آن، واشنگتن به دنبال کسب سود حداکثری بوده و منافع کشورهای منطقه در اولویت قرار ندارد.

 

 

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *