در قرآن کریم، تنها در دو مورد اشاره به «نحس بودن ایام» شده است:
۱. آنجا که میفرماید: «ما تندباد وحشتناک و سردی را «فِی یَوْمِ نَحْسٍ مُسْتَمِرٍّ» در یک روز شوم مستمر بر آنها فرستادیم که مردم را همچون تنههای نخل ریشهکن شده از جا برمیکند» قمر/سوره۵۴، آیه۱۹-۲۰.
۲. در جایی دیگر، قرآن کریم میفرماید: «فَاَرْسَلْنَا عَلَیْهِمْ رِیحًا صَرْصَرًا فِی ایام نَحِسَاتٍ ( فصلت/سوره۴۱، آیه۱۶. ) بادی سخت و سرد در روزهای شومی بر آنها مسلط ساختیم».
شیخ عباس قمی درباره اعمال ماه صفر از وقایعالایام بیان میکند:
بدان که این ماه(صفر) معروف به نحوست است و شاید سبب آن، واقع شدن وفات رسول خدا(ص) در آن است همچنان که نحوست دوشنبه به این سبب است یا به جهت آن است که این ماه، بعد از سه ماه حرام(ذیالقعده، ذیالحجه و محرم الحرام) واقع شده که در آن سه ماه، حرب و قتال نبوده و در این ماه، شروع به قتال مینمودند و خانه و منازل از اهلش خالی میشد و این هم یک سبب است در وجه تسمیه آن، به صفر.
دفع نحوست با دعا
به هر حال، از برای رفع نحوست، هیچ چیز بهتر از تصدقات و ادعیه و استعاذات وارده نیست و اگر کسی خواهد محفوظ بماند از بلاهای نازله در این ماه، در هر روز ۱۰ مرتبه بخواند این دعایی را که «محدث فیض» روح الله روحه، در «خلاصه الاذکار» ذکر فرمود: «یا شدید القوی، و یا شدید المحال، یا عزیز، یا عزیز، ذلّت بعظمتک جمیع خلقک، فاکفنی شَرّ خلقک یا محسن، یا مجمل، یا منعم، یا مفضل، یا لا اِله الّا اءنت، سبحانک إ نّی کنتُ مِن الظّالمین، فاستجبناله و نجّیناهُ من الغمّ، و کذلک ننجیِ المؤمنین، و صلّی اللّه علی محمّد و آله الطّیبین الطّاهرین».
سیّدبن طاووس در «اقبال» دعایی برای هلال این ماه روایت کرده است.
لینک دعا هلال ماه صفر
بازدیدها: 0