متن بیست و سومین جلسه آموزش مداحی،مجمع الذاکرین هیأت رزمندگان اسلام با حضور اساتید ارجمند : حاج سعید حدادیان و حاج مصطفی خورسندی

خانه / آموزش / متن بیست و سومین جلسه آموزش مداحی،مجمع الذاکرین هیأت رزمندگان اسلام با حضور اساتید ارجمند : حاج سعید حدادیان و حاج مصطفی خورسندی

استاد حاج سعید حدادیان

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیکم یا اهل بیت النبوه السلام علیکم و رحمت الله

این جلسه می خواهند دوستانی که نوبت دومی هستند یکی دو تا بخوانند، این کجایید ای شهیدان خدایی را می خواهیم همه در آن حرف بزنیم، کجایید ای شهیدان خدایی بلا جویان دشت کربلایی، سپس حرف زدن را با مستمع تمرین می کند.

نکات:

  • شعر باید بر لحن شما سوار باشد و شما هم باید مسلط بر کار باشید.
  • یکی از مهم ترین چیزهایی که استرس را از بین می برد، این است که شما فکر نکنید که از یک عالم دیگری آمدی و اینها از یک عالم دیگر، سریع با چشم ها و حرکاتت جمعیت را برای خودت کنی.
  • حروف هم باید درست ادا شود و از همه ی لب باید استفاده شود.
  • از همه ی قدرتی که صورت دارد باید استفاده شود.
  • سه چیز علامت این است که جمعیت خسته شدند ۱٫خمیازه ۲٫ ساعت نگاه کردن ۳٫ هی این طرف و آن طرف شدن و پچ پچ کردن، این لحظه ما می فهمیم که یک جای مجلس خسته کننده شده، سریع کار را باید برگردانیم. صلوات.

استاد حاج مصطفی خورسندی

بسم الله الرحمن الرحیم

رَبِّ أدْخِلْنِی مُدْخَلَ صِدْقٍ وَ أخرِجْنی مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِّی مِن لَّدُنکَ سُلْطَناً نَّصِیراً.

اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیکَ الحُجَهِ بنِ الحَسَن،صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ،فِی هَذِهِ السَّاعَهِ وَ فِی کُلِّ سَاعَهٍ،وَلِیاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ َدلِیلًا وَ عَیناً،حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا.

نکته: تشخیص اینکه چه چیزی را کجا بگویم بسیار مهم است.

ما «میم» و «دال» و «الف» را گفتیم، گفتیم میم مداحی یعنی متدین بودن، دال مداحی یعنی دانش، الف مداحی را گفتیم ادب، اخلاص، اخلاق، اخلاق را اشاره کردیم به خوش گویی، خوش رویی و خوش خویی، اولین حرف را ظاهر شما می زند، لباس شما می زند، بعضی ها پول می دهند ولی نمی دانند که چه رنگی بخرند، این پیراهن ممکن است که به رفیقت بیاید به رنگ چهره اش، به رنگ مویش، به رنگ چشمش، این مهم است دیگر، پول را می دهد ولی نمی داند که چه بخرد، خب این پیراهنی که داری با شلوارت هماهنگ می کنی، با کتت هماهنگ می کنی، حتما با همان کت و شلوار برو پیراهنت را بگیر. ظاهر حرف اول را می زند، ببینید، قبل از اینکه شما حرف بزنید لباس شما دارد حرف می زند. یک بحثی است در روانشناسی رنگ ها، این خیلی مهم است، لباسی را که می خرید دقت کنید.

این خیلی مهم است که چطور در جلسه وارد شوید. با خُلق خوش وارد شوید. قبل از ورودتان اذن بگیرید. مگر نفرمودند که هرجا نام ما برده شود همان جا حرم ما است؟ مگر نفرمودند در حرم ما بدون اذن وارد نشوید؟ اجازه بگیر، همین طور می رود داخل و بعد هم می گوید آقا چرا نشد!

پس ورودت خیلی مهم است، اجازه بگیر، بعد هم بعضی ها فکر می کنند که برای یک عده گناه کار می خواهند بروند بخوانند، آدمی که خودش را پاک ببیند و مردم را گناه کار، برای ارشاد مردم بخواهد برود!! این مهم است که آدم خودش را کوچک تر از بقیه بداند، گناه کارتر از بقیه بداند، از این منظر وارد شود که شاید خدا بخاطر آن آدم هایی که در آن جلسه هستند او را ببخشد، این کجا، تا اینکه خودش را اینطور ببیند که ما منشاء خیر و برکات و حسنات و نعمات هستیم، بعد هم که چند نفر به او می گویند حاج آقا التماس دعا، خودش هم اشتباه می کند، خودش هم باورش می شود که  کسی است.

خُلق خوش متفاوت از فیلم بازی کردن است. پیامبر(ص) مردم را چطور جذب کرد؟ با خُلق خوش. آدم ها را اگر می خواهید بشناسید گاهی اوقات خلاف میلشان عمل کنید، بر خلاف میلشان حرف بزنید، آن کسی که بهم ریخت خُلق خوش ندارد، بعضی ها را می بینی که خیلی بهم می ریزند، عصبانی می شوند، بعضی ها را می بینی که کوه صبر هستند؛ آقا را ببینید، با این همه فشار از داخل و خارج، می نشینی به تو امید می دهد، یک بار ببینید آقا در صحبت هایشان شما احساس ضعف کنید؟ همیشه امید بخش است، همیشه روحیه می دهد، همیشه آدم لذت می برد، این خیلی مهم است؛ این ها چه آدم هایی هستند؟ آدم هایی هستند که به داشته هایشان توجه می کنند، به نداشته هایتان توجه نکنید، به آنچه که خدا به شما داده توجه کنید و آنچه که خدا داده را به زبان بیاورید، تشکر کنید و شاکر باشید و دائم الشکر باشید، «لَئِن شَکَرْتُمْ لأَزِیدَنَّکُمْ» اگر شاکر باشید خدا زیادتان می کند، نه اینکه به شما زیاد نعمت می دهد، خدا زیادتان می کند، بلندتان می کند.

نکته: در معنویت به بالاتر از خود نگاه کنید و در مادیات به پایین تر از خود نگاه کنید؛ شما در امور معنوی خودت را باید ندار بدانی، دو تا نماز جلوی چشمت نیاید، اولا نمازهای ما که نماز نیست؛ خدا اگر با فضلش رفتار نکند یک نفر ما معلوم نیست جایمان در بهشت باشد و جالب این است که ما جایمان را وسط بهشت می دانیم.

یکی از فنون جذب در جلسات این است که تا جایی که می توانید خوبی های طرف مقابلتان را ببینید، پس ۱٫ داشته های خودتان ۲٫ داشته ها و خوبی های طرف مقابلتان. شهید مطهری می فرماید: فرد را آنگونه بپذیر که هست، آنگونه می شود که می خواهی.

«ح» مداحی، حسن انتخاب و حسن سلیقه است؛ در حسن سلیقه و حسن انتخاب یک موقع است که لازم است یک بیت هم نخوانیم؛ ببینید بچه ها اگر خوانندگی ده کلاس داشته باشد، نه کلاسش نخواندن است و یک کلاسش خواندن است، یاد بگیر که کجا نخوانی.

سعی کنید که شعر در سینه ی شما موج بزند، اولا روزی سه بیت را حتما حفظ کنید، جلسه پیش هم گفتم، یک بیت صبح، یک بیت ظهر و یک بیت شب، اگر روزی سه بیت حفظ نکردی بدان که خواننده نمی شوی؛ حاج آقا ما از رو می خوانیم، اشتباه می کنی. خدا رحمت کند استاد ما را می فرمود یا میکروفون دستت نگیر یا اگر دستت گرفتی همه جا باید آماده باشی.

شعر حفظ کنید، اولا یک تعداد غزل حفظ کنید که به درد همه جا می خورد، غزل به معنای غزل، یعنی سخنی عاشقانه، من کیم تا تو بیایی به سر بالینم / چه کنم راه نجاتی نبود جز اینم. سعی کنید که حتما برای محافل ختم مطلب داشته باشید. پندیات حفظ کنید، پندیات به درد همه جا می خورد، دهه اول محرم، فاطمیه، همه جا، یک پند بخوان بعد برو در شعرهای بعدی.

کتبی که آقای ژولیده نیشابوری نوشتند پندیات در آن زیاد است. آقای کربلایی پندیات زیاد دارند.

امروز می خواهم به شما یک فنّی را بگویم که یک عمر به دردتان می خورد؛ چندتا از امام های ما با ضرب شمشیر به شهادت رسیدند؟ حضرت علی (ع) و امام حسین(ع)، بقیه مسموم شدند، شما یک شعر امام مسموم حفظ کنی برای همه می توانی بخوانی.

حالا چطور این شعر امام مسموم را پیدا کنم؟ ببینید شما بعضی از ائمه اشعاری که برای آن ها سروده می شود چهار پنج بیت از یک غزل پانزده شانزده بیتی اختصاصا برای آن امام است، مثلا:

گرچه در خاک رفت پیکر تو / دیگر از تن جدا نشد سر تو،

 این بیت به درد همه جا می خورد، این بیت خیلی دست شما را می گیرد. این برای امام صادق(ع) است دود و آتش ز خانه ات برخواست / پشت در جان نداد همسر تو،

 ولی در یک غزل، مرثیه، مثنوی، شما می توانید سه چهار پنج بیت را اختصاصا برای یک امام استفاده کنید و بقیه را برای کله ائمه ای که مسموم شدند می توانید استفاده کنید.

پس شما کافی است یک شعر امام مسموم حفظ کنید. بعضی از ابیات کلی است، شما می توانی برای همه بخوانی؛

 یک شعر کلیدی ولادت حفظ کن.

اینکه بدانی یک شعر قابلیت های مختلف در جاهای مختلف دارد برای استفاده این خیلی مهم است، تشخیص بدهی، خودت را حبس نکن وقتی یک شعر حفظ می کنی ببین چند تا سبک می توانی بخوانی، پس ۱- سبک های مختلف ۲- در چه جاهایی می توانی استفاده کنی، این ها مهم است، این ها فن است، این فنون را یاد بگیر.

بعضی از اشعار، اشعار مدح است نه ولادت و نه شهادت، همه جا به دردت می خورد،

ای که در خون رگ زنده دلان جا داری / در بر اهل حقیقت همه معنا داری / نه دل ما شده مجذوب تو ای مظهر حسن / گر دلی هست در عالم تو در آن جا داری / حسن یوسف دم عیسی ید موسای کلیم / آنچه خوبان همه دارند تو یک جا داری.

خدا رحمت کند استاد ما را، می فرمود دو بیت شعر حفظ باشی همه جا دو بیت داری، هزار جلد کتاب داشته باشی هیچ چیز نداری.

آقا پندیات حفظ کن، پنج بیت شعر پدر، پنج بیت شعر مادر حفظ کن، چند بیت شعر فرزند حفظ کن، چند بیت شعر شهید حفظ کن

التماس دعا. صلوات ختم کنید.

بازدیدها: 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *