مسابقه معارفی ۳۵
سی و پنجمین مسابقه معارفی پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام در ایام الله دهه مبارک فجر و در آستانه ایام مبارک ولادت با سعادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها و روز زن منتشر شد. علاقه مندان می توانند با پاسخ درست به سوالات برنده این دوره از مسابقه معارفی سایت هیات رزمندگان اسلام باشند.
به ۵ نفر از افرادی که به تمام سوالات پاسخ درست بدهند به قید قرعه کارت هدیه ۵۰ هزار تومانی اهداء می گردد.
[gravityform id=”45″ title=”true” description=”true”]
مخاطبان گرامی:
پاسخ سوالات فوق را می توانید در متنی که در ذیل آورده شده است بیابید .
بسم اللَّه الرحمن الرحیم
شرافت و فضیلت حضرت زهرا (ع)
من عید سعید مولود معظم حضرت زهرا- سلام اللَّه علیها- را به همه شما خانمها و زنهاى تمام کشورهاى اسلامى تبریک عرض مىکنم و از خداوند تعالى مسألت دارم که همه زنهاى محترمه را در راهى که خداى تبارک و تعالى مقرر فرموده است، همان راه را بروند و به مقاصد عالیه اسلامى برسند. براى زنها کمال افتخار است که روز تولد حضرت صدیقه را روز زن قرار دادهاند، افتخار است و مسئولیت.
من راجع به حضرت صدیقه- سلام اللَّه علیها- خودم را قاصر مىدانم که ذکرى بکنم، فقط اکتفا مىکنم به یک روایت که در کافى شریفه است و با سند معتبر نقل شده است و آن روایت این است که حضرت صادق- سلام اللَّه علیه- مىفرماید: فاطمه- سلام اللَّه علیها بعد از پدرش ۷۵ روز زنده بودند در این دنیا، بودند و حزن و شدت برایشان غلبه داشت و جبرئیل امین مىآمد خدمت ایشان و به ایشان تعزیت «۱» عرض مىکرد و مسائلى از آینده نقل مىکرد. «۲» ظاهر روایت این است که در این ۷۵ روز مراودهاى «۳» بوده است؛ یعنى، رفت و آمد جبرئیل زیاد بوده است و گمان ندارم که غیر از طبقه اول از انبیاى عظام درباره کسى این طور وارد شده باشد که در ظرف ۷۵ روز جبرئیل امین رفت و آمد داشته است و مسائل را در آتیهاى که واقع مىشده است، مسائل را ذکر کرده است و آنچه که به ذریه «۱» او مىرسیده است در آتیه، ذکر کرده است و حضرت امیر هم آنها را نوشته است، کاتب وحى بوده است حضرت امیر، همان طورى که کاتب وحى رسول خدا بوده است- و البته آن وحى به معناى آوردن احکام، تمام شد به رفتن رسول اکرم- کاتب وحى حضرت صدیقه در این ۷۵ روز بوده است. مسئله آمدن جبرئیل براى کسى یک مسئله ساده نیست. خیال نشود که جبرئیل براى هر کسى مىآید و امکان دارد بیاید، این یک تناسب لازم است بین روح آن کسى که جبرئیل مىخواهد بیاید و مقام جبرئیل که روح اعظم است، چه ما قائل بشویم به اینکه قضیه تنزیل، تنزل جبرئیل، به واسطه روح اعظم خود این ولى است یا پیغمبر است. او تنزیل مىدهد او را و وارد مىکند تا مرتبه پایین یا بگوییم که خیر، حق تعالى او را مأمور مىکند که برو و این مسائل را بگو. چه آن قسم بگوییم که بعض اهل نظر مىگویند و چه این قسم بگوییم که بعض اهل ظاهر مىگویند، تا تناسب ما بین روح این کسى که جبرئیل مىآید پیش او و بین جبرئیل که روح اعظم است نباشد، امکان ندارد این معنا و این تناسب بین جبرئیل که روح اعظم است و انبیاى درجه اول بوده است مثل رسول خدا و موسى و عیسى و ابراهیم و امثال اینها، بین همه کس نبوده است، بعد از این هم بین کسى دیگر نشده است. حتى درباره ائمه هم من ندیدهام که وارد شده باشد این طور که جبرئیل بر آنها نازل شده باشد، فقط این است که براى حضرت زهرا- سلام اللَّه علیها- ست که آنکه من دیدهام که جبرئیل به طور مکرر در این ۷۵ روز وارد مىشده و مسائل آتیهاى که بر ذریه او مىگذشته است، آن مسائل را مىگفته است و حضرت امیر هم ثبت مىکرده است. و شاید یکى از مسائلى که گفته است، راجع به مسائلى است که در عهد ذریه بلندپایه او حضرت صاحب- سلام اللَّه علیه- است، براى او ذکر کرده است که مسائل ایران جزو آن مسائل باشد، ما نمىدانیم، ممکن است. در هر صورت من این شرافت و فضیلت را از همه فضایلى که براى حضرت زهرا ذکر کردهاند- با اینکه آنها هم فضایل بزرگى است- این فضیلت را من بالاتر از همه مىدانم که براى غیر انبیا- علیهم السلام- آن هم نه همه انبیا، براى طبقه بالاى انبیا- علیهم السلام- و بعض از اولیایى که در رتبه آنها هست، براى کس دیگر حاصل نشده. و با این تعبیرى که مراوده داشته است جبرئیل در این هفتاد و چند روز، براى هیچ کس تا کنون واقع نشده و این از فضایلى است که از مختصات حضرت صدیقه- سلام اللَّه علیها- است.
لزوم تبعیت بانوان از حضرت زهرا (ع)
و شما افتخار کنید که، و همه ما که این روز را «روز زن» قرار دادهاند و باید که مسئولیتش هم به عهده بگیرید. اگر شما پذیرفتید که روز بیستم جمادى الثانیه که روز تولد حضرت زهراست، پذیرفتید که روز زن باشد، این روز را پذیرفتید، این به عهده شما خیلى مسائل را مىآورد. اگر یک ملتى پذیرفت که فلان روز، روز جهاد است، این باید در آن روز مشغول مجاهده بشود. اگر کسى مشغول مجاهده نشد، این نپذیرفته است که آن روز، روز جهاد است. اگر یک وقت یک ملتى پذیرفت که امروز روز جنگ است، اگر کسى پذیرفت که روز جنگ است و تخلف کند، بر خلاف وظیفه انسانى خودش عمل کرده. اگر شما زنها هم و زنهاى ما هم همه، کشور ما همه، پذیرفتند که امروز روز زن است؛ یعنى روز تولد حضرت زهرا که آن کمال و آن وضعیت را دارد، پذیرفتید که روز زن است، به عهده شما مسائل بزرگى [خواهد آمد]؛ از قبیل مجاهده، که حضرت مجاهده داشته است، حضرت به اندازه خودش که در این ظرف کوتاه مجاهده داشته است، مخاطبه داشته است با حکومتهاى وقت، محاکمه مىکرده است حکومتهاى وقت را، شما باید اقتدا به او بکنید تا پذیرفته باشید که این روز، روز زن است؛ یعنى، روز تولد این حضرت روز زن است. زهد و تقوا و همه چیزهایى که داشته است و عفافى که او داشته است و همه چیز، شما باید اگر پذیرا شدید، آنها را تبعیت کنید و اگر تبعیت نکردید، بدانید که شما داخل در روز زن نیستید، هر کس نپذیرفت، این در روز زن وارد نشده است و در این شرافت وارد نشده است.
مجاهدت زنان در میدان تحصیل و دفاع از اسلام
و من امیدوارم که شما بپذیرید و شما هم به آن وظایفى که باید عمل کنید که هم در میدان تحصیل که یکى از امور مهمه است مجاهده کنید و هم در میدان دفاع از اسلام، این از مهماتى است که بر هر مردى، بر هر زنى، بر هر کوچک و بزرگى جزء واجبات است. دفاع از اسلام، دفاع از کشور اسلامى، احدى از علماى اسلام، احدى از اشخاصى که در اسلام زندگى کردهاند و مسلم هستند، در این جهت خلاف ندارند که این واجب است. آن چیزى که محل حرف است، محل صحبت است، قضیه جهاد اولى است، آن بر زن واجب نیست، اما دفاع از حریم خودش، از کشور خودش، از زندگى خودش، از مال خودش و از اسلام، دفاع بر همه واجب است. اگر دفاع بر همه واجب شد، مقدمات دفاع هم باید عمل بشود، از آن جمله قضیه اینکه ترتیب نظامى بودن، یادگرفتن انواع نظامى بودن را براى آنهایى که ممکن است. این طور نیست که واجب باشد بر ما که دفاع کنیم و ندانیم چه جور دفاع کنیم، باید بدانیم چه جور دفاع مىکنیم. البته در آن محیطى که شما تعلیم نظامى مىبینید باید محیط آزاد باشد، محیط صحیح باشد، محیط اسلامى باشد، همه جهات عفاف محفوظ باشد، همه جهات اسلامى محفوظ باشد.
نقش زنان در پیشقدم بودن در مسائل عمومى
بحمد اللَّه زنها در این جمهورى اسلامى چنانچه در همه مسائلى که عمومى پیش آمده است براى ایران پیشقدم بودهاند؛ در مسئله تنباکو پیشقدم بودهاند؛ در مسئله مشروطیت پیشقدم بودهاند، در مسائلى هم که ما الان مبتلا به آن هستیم حظ وافر دارند، بلکه باید بگوییم که دو چندان حظ دارند. چنانچه یک عده از زن وارد بشوند در- فرض کنید- یک محلى که محل جنگ است، علاوه بر اینکه خودشان جنگ مىکنند، مردها را که یک احساسى دارند نسبت به زنها، حساسیت دارند نسبت به زنها، مردها را قوهشان را دو چندان مىکنند. این طور نیست که اینها اگر- فرض کنید- بروند دفاع کنند، فقط خودشان دفاع کردهاند؛ خیر، دفاع کردهاند، خودشان دفاع کردهاند و دیگران هم به دفاع وارد کردهاند. مرد حساس است نسبت به زن، مرد اگر صد نفر مرد را ببیند که مىکشند، ممکن است خیلى [ناراحت] نشود، اما اگر یک زن را ببیند که بىاحترامى مىکنند حساسیت دارد و لو اجنبى باشند آن زن، هیچ کار هم به او نداشته باشد، این یک حساسیتى است که مردها دارند. بنا بر این، پیشقدم شدن شما در همه مسائل من جمله مسائل دفاع، مسائل جهاد، مسائل کمک کردن به جبههها، مسائل وارد شدن در هر طریقهاى، اسباب این مىشود که مردها هم بیشتر وارد بشوند، مردها هم قویتر بشوند.
…شما خانمها، شما زنها توجه به این معنا داشته باشید که همان طورى که بر مردها در جبهه لازم است که جلو بروند و پیشقدم باشند، شما هم در خارج، در پشت جبهه باید کمک کنید و مهیا بشوید که چنانچه- خداى نخواسته- یک وقت دفاع عمومى واجب شد بر همه؛ یعنى، همه ما بىاستثنا، هر کس قدرت دارد بىاستثنا، دفاع بر او واجب شد، مهیا باشید از براى دفاع. و البته سنگر علم هم یک سنگر دفاعى است، دفاع از همه فرهنگ اسلام. شما مىدانید که فرهنگ اسلام در این مدت مظلوم بود، در این مدت چند صد سال، بلکه از اول بعد از پیغمبر- سلام اللَّه علیه- تا برسد به حالا، فرهنگ اسلام مظلوم بود، احکام اسلام مظلوم بودند و این فرهنگ را باید زنده کرد. و شما خانمها همان طورى که آقایان مشغول هستند، همان طورى که مردها در جبهه علمى و فرهنگى مشغول هستند، شما هم باید مشغول باشید. و من امیدوارم که خداوند به همه شما توفیق عنایت کند و در این سنگر هم پیشروى کنید و دعا کنید که آنهایى که در جبههها مشغول به دفاع از کشور خودشان و از اسلام هستند، آنها هم ان شاء اللَّه، پیروز باشند. و همه شما ان شاء اللَّه مؤید و موفق و سالم و سلامت باشید.
و السلام علیکم و رحمه اللَّه
بازدیدها: 6108