حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی :
سخن ما در مورد بایسته های در دعاست که در روایات آمده است:
۱- تکرار خواسته
روایت داریم ” إِذَا دَعَا دَعَا ثَلاثًا ، وَإِذَا سَأَلَ سَأَلَ ثَلاثًا ” بنده، حداقل سه بار خواسته اش را تکرار کند. با توجه و حضور قلب هم دعا کند. تسبیحات بعد از نماز که همان تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها است، ذکر کثیر است. وقتی می بینید در زندگی به فرازو نشیب هایی رسیدید، از این تسبیحات استفاده کنید. خیلی برای آرامش قلب مؤثر است.
۲- اصرار بر دعا
زیاد دعا کنید و زیاد بخواهید. نگویید که اگر مستجاب نشود سبک می شویم. اینکه دعا می کنید یعنی خدا نگاهتان کرده است که شما اجازه دارید دعا کنید. پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: “إذا سَأَلَ أحَدُکُم فَلیُکثِر ؛ فَإِنَّهُ یَسأَلُ رَبَّهُ.” اگر چیزی خواستید از خداوند زیاد بخواهید.
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:” لقد بارک اللَّه لرجل فی حاجه أکثر الدّعاء فیها أعطیها أو منعها.”«خدا حاجتى را که مرد درباره آن بسیار دعا کند روا بشود یا نشود، به آن برکت می دهد.» فرزندان خود را نفرین نکنید و فقط دعا کنید.
۳- تعمیم
هنگام دعا برای همه دعا کنید و فقط برای خود دعا نکنید. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: “عمومیت بدهید دعایتان را که به اجابت خیلی نزدیک است “و در جایی دیگر حضرت فرمودند: “هیچ چیز نزد خدا قشنگتر از این نیست و خدا دوست دارد بنده اش این گونه دعا کند: “اللَّهُمَّ ارْحَمْ أُمَّهَ مُحَمَّدٍ رَحْمَهً عَامَّهً” عمومیت بدهید در دعا کردن.
امام کاظم علیهالسلام فرمودند: “فاطمه زهرا سلام الله علیها زمانی که دعا می کرد، برای مومنین و مومنات دعا می کرد و برای خود دعا نمی کرد. گفته شد: فاطمه جان برای همه دعا می کنید برای خود دعا نمی کنید؟ حضرت فرمود: “الجار ثم الدار” اول همسایه بعد خانه.”
برای همدیگر دعا کنید زیرا امام رضا علیهالسلام فرمودند: “برای همدیگر دعا کنید که ملائکه برایتان دعا کنند، دعای شما ممکن است مستجاب نشود ولی دعای ملائکه قطعا مستجاب می شود.”
پی نوشت:
بخشی از سخنرانی حجت الاسلام سید حسین مومنی شب بیست و نهم ماه رمضان در مهدیه تهران تیرماه ۱۳۹۴
بازدیدها: 1006