موتور جستجو یا پیمایشگر به طور عمومی به برنامه ای گفته می شود که کلمات کلیدی را در یک سند یا بانک اطلاعاتی جستجو می کند. در اینترنت به برنامه ای گفته می شود که کلمات کلیدی موجود در فایل ها و سندهای وب جهانی ، گروه های خبری، منوهای گوفر و آرشیوهای FTP را جستجو می کند و به کاربران در جستجوی اطلاعات مورد نظر در میان انبوه اطلاعات موجود در شبکه کمک می کند
یک اقتصاددان آمریکایی اخیرا تحقیقاتی در رابطه با موتور جستجوگر گوگل و جستجوهای ضداسلامی کاربران انجام داده و ارتباط مستقیمی میان این جستجوها و «اسلامهراسی» پیدا کرده است.
استفانز دیویدویچ فیلسوف و اقتصاددان آمریکایی در مصاحبهای در این باره گفت: پس از حملات تروریستی افراطگرایی در غرب، متوجه شدم که رابطه مستقیمی میان جستجوهای ضداسلامی در موتور جستجوی گوگل و جرایم نفرت محور اسلامهراسی وجود دارد و اگر نتایج ما درست باشد نشان میدهد که اسلامهراسی و جرایم نفرت محور علیه مسلمانان در حال حاضر در آمریکا از زمان حمله تروریستی 11 سپتامبر تا کنون نسبت به هر زمان دیگری بیشتر بوده است.
این اقتصاددان آمریکایی گفت: برای مثال پس از واقعه تروریستی سن برناردو، درست در همان لحظهای که اوباما رئیس جمهور آمریکا در خصوص مدارا و مقابله با تبعیض دینی سخن میگفت، جستجوگر گوگل نشان میداد که کاربران اینترنتی نه تنها اهمیتی به سخنان وی نمیدادند بلکه همزمان واژههایی علیه پناهندگان سوریه و یا در راستای کشتن مسلمانان جستجو میکردهاند. به این ترتیب میتوان نتیجه گرفت که گفتههای سیاستمداران آمریکایی نه تنها تاثیر مثبتی بر مردم ندارد بلکه اثر معکوس دارد.
دیویدویچ پیش از این در یک ستون مطبوعاتی نوشته بود که جستجوهای گوگل برای آشنایی بیشتر با اسلام نیز افزایش یافته است، اما این جستجوها در مقایسه با جستجوهای اسلامستیزی قابل مقایسه نبودهاند.
وی در این باره گفت: در حالی که جستجوی اسلامهراسانه در رابطه با مسلمانان پیش از حملات تروریستی حدود 20 درصد تمام جستجوها را تشکیل میدهند، تنها چند ساعت پس از بروز حملات تروریستی، جستجوهای اسلامهراسانه بیش از نیمی از حجم جستجوها در مورد مسلمانان را تشکیل میدادهاند.
بازدیدها: 152