در غمت ما نو بهار گريهايم
چشمهچشمه بیقرار گريهايم
روزهای شمسی و قمری سال به گردش درآمدند تا تقارن مناسبتیِ دیگری درایام نوروز امسال رقم بزنند.
در روز اول فروردین امسال، شهادت امامهادی(علیهالسلام) با آغاز سال نو و وفات حضرتزینب (سلاماللهعلیها) با سیزدهم فروردین همزمان شده است. همزمانیهای اینچنینی بارها در طول تاریخ برای جامعه شیعی ما وسیلهای برای آزمون پیش آورده و ایرانیان – گرچه مغرضان قصد سوءاستفاده از آن را داشتهاند – هر بار سربلند بیرون آمدهاند.
مردم ما خوب میدانند چگونه عمق دینی و ارادت تاریخی به اهلبیت (علیهمالسلام) را با آداب ملی و میهنی خود پیوند دهند. بهویژه آنجا که آغاز بهار و سال نو و نوروز در آموزههای دینی از آن یاد شده و سبز شدن دوباره طبیعت، نشانهای بر روز رستاخیز عنوان شده است.
شیعه وقتی از زبان امام معصوم میشنود: «شیعیان ما کسانی هستند که در غم ما غمگين و در شادى ما شادمانند» به خوبی میداند این دو روز را با غم امامزمان خود همراه باشد و تبریکها و شادیهای معمول روز اول و سیزدهم فروردین را به روزهای بعد بیاندازد و حرمتهای مذهبی را حفظ کند.
هیأتهای مذهبی که شبکه بزرگ فرهنگسازی شیعی را در اختیار دارند میتوانند با آگاهیرسانی – البته به دور از زیادهرویهای زننده – نقش مهمی را در استفاده از این فرصت پیشرو داشته باشند.
هیأت و برنامهریزی فرهنگی در ایام نوروز ۹۷
۱- تقارن روز اول فروردین ۹۷ با شهادت امام هادی علیهالسلام و روز سیزدهم فروردین با وفات حضرت زینب سلاماللهعلیها، فرصتی است برای ما تا در تبلیغ چهره به چهره از منزلت و سیره این دو بزرگوار بگوییم و جلسات صله رحم و دید و بازدیدهای این ایام را به این طریق پربار کرده و در راستای ترویج فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) تلاش کنیم.
۲- به هیچوجه تلاش نکنیم که با گفتار و رفتار خود در ضدیت با نوروز، مردم را در برابر و تقابل با ارزشهای دینی و ساختار هیأت قرار دهیم؛ جذب حداکثری مبنای عمل در برنامهها باید باشد.
۳- اصل عالی امر به معروف و نهی از منکر را فراموش نکنیم؛ اگر مردم در این ایام برخی از آداب و حرمتهای آن را رعایت نکردند آنها را دشمن دین و اهلبیت نشماریم؛ خوبیها و امتیازات آنها را تعریف و تمجید کنیم و در انتخاب مسیر ثواب آنها را رهنمون باشیم.
۴- اهلبیت(علیهم السلام) همچنان که الگوی جهاد و شهادتاند بهترین الگو برای زندگی اسلامی نیز میباشند. نوع تعاملات اجتماعی و رفتارهای خانوادگی فرد مؤمن باید بازتاب هر دو جنبه الگویی اهلبیت علیهم السلام باشد. باید مردم خوب زندگی کردن را نیز از بچههای هیأت ما بیاموزند.
۵- فرصت تعطیلات نوروز امکان حضور خانوادگی افراد را در مراسم عزاداری هیأت به خوبی فراهم کرده است. ضمن توجه و برنامهریزی دقیق در دعوت و مشارکت و حضور خانوادگی افراد در هیأت، برای تمامی افراد خانواده برنامهریزی خوب فرهنگی تربیتی داشته باشیم و تجربه شیرین خانوادگی از سفره اهلبیت علیهم السلام را برای خانوادهها فراهم کنیم.
۶- سیره ثابت امام هادی علیهالسلام ارتباط با محرومان و بینوایان و حمایت اقتصادی از آنان برای راهاندازی کسب و کار بود. ما هیأتیها میتوانیم در ایام نوروز، در قالب گروههای جهادی به خدمترسانی اجتماعی به مناطق محروم، سرکشی به بیماران و مستمندان و ایتام و بهویژه ارائه خدمات جهادی به مردم زلزلهزده و محروم کرمانشاه و کوهبنان بپردازیم. در این سفرهای جهادی با نشر سیره و فضائل امام علی النقی علیهالسلام، قلبهای آماده به سمت اهلبیت علیهمالسلام هدایت خواهند شد.
۷- حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها الگوی ویژه برای زنان جامعه دینی است، نقش دختری، همسری، مادری و اجتماعی به همراه سیره رفتاری ایشان در ذیل هر یک از این نقشها هویت اصیل دختران و زنان جامعه ما را بازآفرینی خواهد کرد. لذا با پرداختن به نقشهای اصیل زن مسلمان از طریق سخنرانی، مسابقه کتابخوانی، مداحی، نمایشگاه و… در برداشت حداکثری از این موضوع تلاش کنیم.
۸- برای زوجهای جوان هیأت، که نوروز امسال اولین عید زندگی مشترکشان است توجه و برنامه ویژه داشته باشیم. کاری کنیم که زوج مذهبی و هیأتی ما شخصیتی مورد پسند در فامیل جلوه کند و از رفتارهای افراطی و عدم توجه به خانوادههای فامیل پرهیز کنیم.
۹- برنامههای متنوع شهری برای پوشش مخاطب عمومی که بعضاً تحت برنامه هیأت قرار نگرفتهاند طراحی و اجرا کنیم.
۱۰- به ظرفیت مسافران نوروزی به خصوص استانهای پر مسافر، در اماکن زیارتی، مراکز تفریحی و محل اسکان نوروزی به جهت ارائه خدمات فرهنگی، برگزاری نمازهای جماعت، نمایشگاههای تصویری و تجسمی توجه کنیم.
۱۱- آثار نوشتاری، تبلیغاتی، سمعی و بصری، مولتیمدیا با مفاهیم و ارزشهای اهل بیتی و با امکان نشر آسان، جهت حضور رسانههای فعال طراحی و تولید کنیم.
پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام
بازدیدها: 170