پنجشنبه ۱۴ دیماه ۱۳۸۵ در حالیکه حدود یکسال از پایان دولت اصلاحات میگذشت و چند ماهی بود که حزب الله لبنان در جنگ ۳۳روزه بر رژیم صهیونیستی فائق آمده بود، ناگهان شایعاتی در سایتهای اینترنتی منتشر شد که رهبر عالی ایران درگذشت. این خبر را هنگامی که “مایکل لدین” یکی از مخالفان سرسخت جمهوری اسلامی ایران و از نظریهپردازان سرشناس جریان فکری نومحافظهکار افراطی آمریکا به دروغ، تأیید کرد، برخی رسانههای خبری به صورت جدی به تهیه گزارش و تحلیل حول آن پرداختند.
شایعات کم کم از متن اخبار مجازی به خیابان ها منتقل شد و مردمی که بعد از مدت ها، روزهای آرام و بدون بحرانی را طی می کردند ناگهان دچار نگرانی و اضطراب از میزان صحت این خبر شدند.
شایعه مایکل لدین درخصوص بیماری رهبر انقلاب
این دروغ بزرگ کم کم چنان جدی شد که مقامات وقت ایران مجبور شدند آن را تکذیب کنند. محمدجواد ظریف، نماینده وقت جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، در همان روزها در گفتگو با خبرگزاریها از نادرست بودن این خبر گفت. سید محمدعلی حسینی، سخنگوی وقت وزارت امور خارجه کشورمان نیز تاکید کرد:«مقام معظم رهبری در صحت و سلامت به سر می برند».
در نهایت حضرت آیت الله خامنه ای، شخصاً به شایعاتی که در رسانه های غربی مطرح شده بود واکنش نشان دادند. ایشان چند هفته بعد، در ۱۹بهمن، طی سخنرانی در جمع فرماندهان و شماری از اعضای نیروی هوایی ارتش که به مناسبت روز نیروی هوایی به دیدارشان رفته بودند، عملیات روانی و شایعه پراکنی اخیر دشمنان را نشانه ضعف و استیصال آنان دانستند و خاطرنشان کردند: «دشمنان نظام اسلامی شایعات مختلفی درباره فوت و بیماری درست می کنند تا شاید چند روزی روحیه ملت ایران را تضعیف کنند اما آن ها نمی دانند که در ایران با یک شخص روبه رو نیستند بلکه با ملتی روبه رو هستند که در پاسخ به توطئه ها و حیله های دشمن، روز ۲۲ بهمن در سراسر کشور به خیابان ها می آیند و با فریادهای پرشور، قدرت و هوشیاری و استقامت خود را در دفاع از اسلام و انقلاب و ایران نشان خواهد داد».
حضور علنی رهبری و سخنان ایشان باعث شد زندگی مردم دوباره به حالت عادی برگردد و اتفاقی که به ظن دشمن قرار بود باعث ایجاد موج علیه ایران و انقلاب شود و با هدایت آن در جهت مدنظرشان، روند الگو سازی ایران در بین کشورهای منطقه را با سکون و تضعیف مواجه کند، در عمل با بن بست مواجه شد.
ماجرای خبرسازیهای یک آقازاده برای فشار بر نظام و رهبری
پس از سه سال از شبهه خبری که پیرامون مقام معظم رهبری ایجاد شد، فایل صوتی از گفتگوی فرزند یکی از مسئولان با نیک آهنگ کوثر کارتونیست سابق روزنامههای اصلاح طلب منتشر شد.
در این فایل صوتی، آقازاده معروف در جواب نیک آهنگ کوثر میگوید: « هنوز هم معتقدیم باید به رهبری فشار آورد. این هزینه اش از همه چیز کمتر است».
اگرچه برخی تلاش کردند صحت این فایل صوتی را تکذیب کنند اما نیک آهنگ کوثر که درخصوص خود او هم حواشی وجود دارد، در گفتگو با یکی از خبرگزاریها در پاسخ به این سوال که با توجه به تکذیب صحت فایل صوتی شما توسط این فرد، آیا این فایل تقلبی است؟ گفت: «این فایل به هیچوجه تقلبی نیست بلکه اصل است و مکالمهای که در فایل صوتی موجود است بین من و وی انجام شده است».
وی همچنین در مورد روابطش با این فرد، ادامه داد: «ماجرا بر سر این بود که خبرهایی بدون ارائه مستندات و شواهد در سایتهای سبز منتشر میکردند که عملاً وجود خارجی نداشته و وقتی از آدمها و سایتهای مختلف میپرسیدم آخر سر کارها به این شخص ختم میشد. من به وی میگفتم شما خبر را جعل میکنید و خبرسازی میکنید. این فرد برخی از خبرسازیهایش را برای تحت تأثیر قرار دادن حکومت انجام میداد».
گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هشتم درباره عامل داخلی محاسبات غرب علیه ایران
در گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هشتم که در خصوص واکاوی فتنه ۸۸ تنظیم و ارائه شد، از این برخی عناصر داخلی به عنوان یکی از عوامل پیامهایی که غربیها مستقیما از داخل ایران دریافت میکردند یاد و تاکید شد که رفتار انهاباعث ایجاد اشتباه محاسباتی در ذهن غربیها میشد، در این گزارش آمده است:
«آخرین عامل، پیامهایی بود که غربیها مستقیماً از داخل ایران دریافت کردند و این پیامها منجر به شکلگیری این اشتباه محاسباتی در ذهن آنها شد که سال ۸۸ زمانی مناسب برای کلید زدن پروژه کودتاست، اطلاعات موجود در اسناد اطلاعاتی که به هنگام نگارش این گزارش به آنها مراجعه شده نشان میدهد “فرزند یکی از مسئولین” نقشی عمده در ارسال این پیامها به بیرون داشته و از جمله پیامهای مستقیم وی برای آمریکا در واخر سال ۱۳۸۷ موجب شد آمریکا پروژه مذاکرات هستهای با ایران را که اهمیت حیاتی برای آن داشت تعطیل کرده و انرژی خود را به پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات ۱۳۸۸ متمرکز نماید.»
ارائه اخبار ناصحیح از داخل ایران به کشورهای غربی و ادعاهای اپوزسیون، غباری که میرفت با رفتارهای غلط دولت وقت غلظت بیشتری به خود بگیرد، با درایت رهبری فروکش کرد و فضای عقلانی جایگزین فضای احساسی و قضاوتهای سریع در بین رسانهها و مسئولین شد. سال ۸۹ با شروع موج خیزش های مردمی در منطقه غرب آسیا، جایگاه و نقش انقلاب اسلامی برجسته تر و موثرتر از قبل شد و طبعا تلاش دشمنان برای کاستن از این اثرگذاری به هر شکل و شیوه ممکن شدت گرفت.
خبرسازیهای روزنامه فرانسوی درباره آیت الله خامنه ای و ذوقزدگی برخی رسانههای منطقهای
۱۷ شهریور امسال خبری مبنی بر بستری شدن و عمل جراحی رهبر معظم انقلاب منتشر شد که به سرعت از پربازدیدترین خبرهای رسانه های داخل ایران و حتی منطقه و جهان شد و در سطح شبکه های اجتماعی انتشار گسترده ای یافت.
خبری که تیتر و موضوع آن برای خیل عظیم مشتاقان و ارادتمندان ایشان در ایران و جهان در ابتدای امر بسیار دلهره آور و نگران کننده جلوه می داد، اما بعد از اطلاع از محتوای اصلی خبر و آگاهی از صحت و سلامتی و موفقیت آمیز بودن عمل جراحی رهبر انقلاب، از استرس و نگرانیها کاسته شد.اگرچه عمل حضرت آیت الله خامنه ای با موفقیت به پایان رسید و ایشان بارها پس از انجام این عمل به ورزش کوهنوردی پرداخته و دیدارهای فراوانی به فراخور مناسبتهای مختلف با آحاد مردم ایران داشتند، «روزنامه فیگارو» به تازگی و شش ماه پس از این عمل ساده و موفقیت آمیز، گزارشی مبنی بر پیشرفت بیماری مقام معظم رهبری منتشر کرد.
فیگارو در این گزارش مدعی میشود بیماری ایشان در مرحله متاستاز(سرایت بیماری به نقاط دیگر بدن) قرار دارد و ایشان تنها دو سال دیگر در قید حیات هستند!
گزارشی که خود دارای منبعی قابل غیرقابل اعتماد است، منبعی که برای نشر سلسلههای خبرهای دیگر در این رابطه استفاده میشود. نکته جالب اینکه این گزارش سه روز پس از مصاحبه فیگارو با یکی از عوامل فتنه ۸۸ منتشر می شود.
اما ماجرا چیست؟ سایت «اینترفاکس روسیه» به نقل از رسانههای محلی عربی خبر از بستری شدن رهبری در بخش مراقبت های ویژه میدهد و بنگاه خبری «العربیه» وابسته به عربستان سعودی این خبر را به نقل از اینترفاکس منتشر میکند. در صورتیکه دسترسی العربیه به رسانههای محلی عربی طبیعتا باید سهل الوصول تر از اینترفاکس باشد.
دست بالای ایران در منطقه و اقتدار رهبر انقلاب عامل تولید شایعات
اما این خبر با چه هدفی منتشر شد؟ صادق خرازی نماینده ایران در سازمان ملل در این رابطه مینویسد: «اکنون که ایران در سراسر منطقه دست بالا را پیدا کرده است و از همه مهمتر گفتمان متعلق به اندیشه تنش زدایی و اعتماد سازی بنتیجه رسیده است وبرادران گرانقدرمان دو عرصه دیبلماسی از پدافند به موضع افندی رسیدهاند شبکههای خبری – تحلیلی غرب به شانتاژخبری و جنگ روانی مبادرت ورزیدهاند. از جمله میخواهند تلقی کنند که حال رهبر معظم انقلاب مساعد نیست و دروغهای این چنینی انهم با در نیت خالی کردن دل مذاکره کنندگان و مردم و دولت و سپس با فرافکنی موفقیتهای ایران را در عرصه منطقه در عراق در سوریه در لبنان أفغانستان در یمن و در ژنو را تحت الشعاع چنین شایعات انهم با چنین نیت ناپاکی قرار دهند».
حضور موثر و توفیقات روزافزون ایران در منطقه که نمونه هایی از آن را میدان مبارزه با تروریستها در سوریه و عراق، به قدرت رسیدن نیروهای نزدیک به ایران در یمن و برداشته شدن گامهای نخست برای تسلیح کرانه باختری؛ از جمله دلایلی است که کارشناسان معتقدند رسانههای معاند با شانتاژ رسانهای و دروغ پزداری در درباره اوضاع جسمانی رهبری (با عنایت به نقش محوری ایشان در مدیریت کلان انقلاب) به دنبال تحت شعاع قرار دادن آنها هستند.
اما روی دیگر این پروژه، تاثیری آن در مناسبات داخلی کشور است، بدون شک اینگونه اخبار میتواند آرامش جامعه را به مخاطره بیندازد و انتشار آن در آستانه انتخابات هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری و انتخابات آتی این مجلس در سال ۹۴، اهمیت آنرا دو چندان می کند و آن را بسیار پراهمیت می نمایاند.
در این میان سایتهای ضد انقلاب نظیر «روزآنلاین» و «رادیو فردا» با قوت به دنبال این هستند تا با موج سازی رسانهای چنین وانمود کنند که رئیس بعدی مجلس خبرگان تصمیم بسیار مهمی در سرنوشت نظام ایران میگیرد تا خیالات باطل شان برای این مرز و بوم را جامه عمل بپوشانند و برای پادوهای داخلی هم پیام مطلوب شان را ارسال کنند.
بازدیدها: 1