چهارمین شهید محراب مجاهدی انقلابی و بصیر
پایگاه اطلاع رسانی هیات: آیتالله عطاءالله اشرفی اصفهانی متولد ۱۲۸۱ هجری شمسی و یگانه فرزند ذکور مرحوم حجتالاسلام و المسلمین میرزا اسدالله، نوه مرحوم حجتالاسلام میرزا محمد جعفر از علمای معروف خمینی شهر بود.
آیت الله اشرفی اصفهانی دوران ۱۰ ساله طلبگی را در حوزه علمیه اصفهان با نهایت عسرت و مشقت اقتصادی گذراند که این وضعیت آمادگی ایشان را برای یک زندگی سخت دو چندان کرد.
این شخصیت برجسته انقلابی، سال ۱۳۴۳ هجری قمری در ۲۰ سالگی برای ادامه تحصیل و نیل به مقامات عالیه علمی و درجه اجتهاد، رهسپار قم شد که ۲۳ سال متوالی در آنجا به کسب علوم دینی در محضر علمای بزرگ پرداخت.
در این دوران آیتالله اشرفی در محضر علمایی همچون آیات عظام حائری، کوه کمرهای، حاج سیدمحمدتقی خوانساری و سیدصدرالدین صدر بهرهمند شد.
ایشان که در تحصیل علوم اسلامی و دینی جدیت خاصی از خود نشان داد، پس از اندک زمانی از فضلا و مدرسان نامی و برجسته حوزه علمیه قم به شمار آمد و بسیار مورد توجه مراجعِ تقلید آن زمان قرار گرفت.
آیتالله اشرفی اولین اجازه اجتهاد را در ۴۰ سالگی از مرحوم آیتالله العظمی حاج سیدمحمدتقی خوانساری دریافت کرد.
کرمانشاه مرکز فعالیتهای مذهبی و سیاسی غرب کشور
این شهید محراب سالها بعد به دستور مرحوم آیتالله العظمی بروجردی در کرمانشاه اقامت گزید و این شهر را به مرکز فعالیتهای مذهبی و سیاسی غرب کشور تبدیل کرد.
کرمانشاه درآن زمان به واسطه حضور این چهره مبارز و مجاهد به یکی از شهرهای فعال در مبارزه با طاغوت مبدل شد تا جایی که آیتالله اشرفیاصفهانی زیرفشار شدید و تهدید ساواک و عوامل رژیم پهلوی قرار گرفت.
با ادامه مبارزات، آیت الله اشرفی بارها دستگیر و به ساواک منتقل شد، ولی به علت محبوبیت ایشان در نزد مردم کرمانشاه و احتمال اعتراض و شورش مردم، حکومت از تبعید ایشان منصرف شد.
ایشان پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم از سوی امام خمینی رحمت الله علیه به عنوان نماینده تام الاختیار در منطقه غرب و امام جمعه کرمانشاه منصوب شد و در ۳۸ ماه اقامه نماز جمعه، مساجد، ابنیه و مدارس علمیه متعددی به همت ایشان در خمینی شهر و استان کرمانشاه بازسازی و ساخته شد.
شهید محراب از آغاز دفاع مقدس تا روز شهادت همواره مسئله جنگ تحمیلی و بسیج مردم به منظور کمک به جبههها و حضور پرشور رزمندگان در جبهههای غرب و جنوب را در راس مسایل کشور میدانست و در این راه لحظهای آرام نبود و به طور مرتب و مستمر در جبههها حضور مییافت.
منافقان کوردل وقتی خود را در مقابله با انقلاب اسلامی و فرزندان بسیجی امام امت، عاجز و زبون یافتند، تصمیم به شهادت یاران امام گرفتند، از این رو با توجه به محبوبیت این بزگوار در کرمانشاه و از طرفی محوریت این استان در غرب کشور به ویژه در بحث پشتیبانی از رزمندگان و جبههها بارها قصد ترور این شهید را داشتند و دو بار اقدام به ترور ایشان کردند که هر دو توطئه با شکست مواجه شد.
سرانجام روز جمعه ۲۳ مهر سال ۱۳۶۱ آیتالله عطاء الله اشرفی اصفهانی در ۸۰ سالگی در مسجد جامع کرمانشاه و در سنگر نماز جمعه به دست منافقان کوردل این اسوه جهاد و مبارزه را به شهادت رساندند.
پیکر شهید آیت الله اشرفی اصفهانی ۲۵ مهر ۱۳۶۱ روی دست مردم خمینی شهر تشییع و در گلستان شهدای اصفهان به خاک سپرده شد.
https://aparat.com/v/vl0MZ
منبع: صداوسیما
بازدیدها: 0