همزمان با اولین روز از دهه محرم،حجت الاسلام دکتر سید عباس قدیمی نژاد از اساتید حوزه علمیه قم در جمع سوگواران حسینی در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) گفت: کربلا، تجدید بعثت رسول خداست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هیأت رزمندگان اسلام استان چهارمحال وبختیاری؛همزمان با اولین روز از دهه محرم، مراسم معنوی سوگواری شهادت خامس آل عبا در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید عباس قدیمی نژاد از اساتید حوزه علمیه قم و مداحی ذاکران اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام آغاز شد.
در این مراسم معنوی، حجت الاسلام قدیمی نژاد به تشریح هفت تحلیل موجود پیرامون واقعه کربلا پرداخت و با طرح سؤال” کربلا چه ربطی به ما پیدا می کند؟”، اظهار داشت: وقتی می خواهیم به یک واقعه ای بپردازیم یا آن را تحلیل کنیم، باید ارتباطی با ما داشته باشد، جذابیتی برای ما داشته باشد، منفعتی از آن عاید ما شود یا اینکه ضرری را از ما دفع کند.
این استاد حوزه و دانشگاه، افزود:بنابراین باید تحلیل های موجود درباره واقعه کربلا را بشناسیم و بدانیم دیگران در این واقعه چه نظری ارائه کرده اند.
وی، ادامه داد: عده ای اعتقاد دارند که واقعه کربلا باید گزارش شود و گزارش نویسی را مد نظر خود قرار داده اند؛مانند مورخان بزرگی همچون طبری که تقریباًّ ۱۰۰ صفحه از کتاب تفسیر جامع البیان وی به واقعه کربلا اختصاص یافته؛ اما اشکی از چشم وی جاری نشده و این مطالب را به نقل از ابی مخنس نوشته است.
دکتر قدیمی نژاد، تصریح کرد: تحلیل دوم پیرامون کربلا؛ نظر عده ای است که معتقدند باید ضمن گزارش نویشی از واقعه کربلا با حسین علیه السلام باید همدردی کنند،که خیلی از هیئت های قبل از انقلاب نیز اینگونه بودند.گ
وی، تحلیل سوم، را گزارش نویسی، ابراز همدردی و انتقام گرفتن از قاتلان امام حسین علیه السلام دانست و اظهار داشت: البته این عده فکر می کنند، قاتلان امام حسین علیه السلام چند نفر آن هم از اهل سنت هستند؛ که باید بگوییم قاتلان حضرت امام حسین علیه السلام بسیارند و تمام مخالفان راه امام حسین علیه السلام در زمره قاتلان آن حضرت قرار دارند.
استاد حوزه و دانشگاه، با تقسیم بندی جهان در دو برهه زمانی بعد از غدیر و بعد از واقعه کربلا، گفت: بعد از واقعه غدیر، عالم اسلام به دو قطب سنی و شیعه تبدیل شد؛ ولی پس از حادثه عاشورا، جهان به دو قطب ظالم و مظلوم تقسیم گردید و از این جهت، کربلا یک واقعه جهانی است و تنها مربوط به جهان اسلام نمی شود.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر قدیمی نژاد، با اشاره به اینکه عده ای کربلا را حماسه ای می دانند که امام حسین علیه السلام آن را آفریده است، گفت: با این نگاه، نمی توانیم ارتباطی بین کربلا و خودمان ایجاد کنیم، زیرا در زمانی حماسه ای آفریده شده و تمام شده و ما نیز قدرت خلق آن حماسه را در خود نمی بینیم.
وی، نگاه سلوک عارفانه به عاشورا و کربلا را نگاه و تحلیل پنجم به واقعه کربلا دانست و تأکید کرد: نگاه سلوک عارفانه به واقعه کربلا خوبست ؛ اما کافی نیست؛ همچنان که عده ای این واقعه را یک حادثه غیبی می دانند و به این دسته ششم نیز باید گفت: امام حسین علیه السلام در عالم ازل ویژه است و کربلا مختص حضرت امام حسین علیه السلام است.
سخنران اولین جلسه دهه محرم در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) شهرکرد، در آخرین تحلیل اظهار داشت: تحلیل هفتم منتسب به پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم است که فرموده اند” حسینٌ منی و انا من حسینٌ).
وی، افزود: اینکه پیامبر می فرمایند: “حسینٌ منی”، درست است زیرا که نوه ایشان و فرزند رسول الله می باشند؛ولی نکته در بخش دیگر این جمله یعنی، “انا من حسینٌ” است که چرا پیامبر اینگونه فرموده اند؟
استاد حوزه و دانشگاه،در تبیین این مطلب، گفت: منظور پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در این جا، یک منظور مجازی است، یعنی من با همه آثار دینم و همه چیزهایی که دارم از حسین متولد می شوم و دین من از حسین متولد می شود و در یک جمله، کربلا تجدید بعثت رسول خداست، یعنی همه چیز از اخلاق، تربیت، اقتصاد، سیاست و هر آنچه در آئین رسول الله وجود داشت و کم کم داشت مدفون می شد، در کربلای امام حسین علیه السلام احیا شد.
وی، افزود: امام حسین علیه السلام یعنی دین، یعنی طراوت، یعنی یک بار دیگر باید مردم دین را از شکل ظالم و مظلوم بفهمند.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان به برخی توطئه ها برای کم رنگ شدن احساس مسئولیت توسط مردم در زمان رضا خان اشاره کرد و یادآور شد: در زمان رضاخان برای از بین بردن میرزاکوچک خان جنگلی، سعی کردند مردم را نسبت به وقایع روز و ظلم حکومت پهلوی بی تفاوت کنند و در پاسخ منتقدان و معترضان بگویند به من چه؟ یا به تو چه؟ و این گونه شد که وقتی یک فرد محلی به خاطر جایزه سر میرزاکوچک خان جنگلی را برید، نیز کسی اعتراضی نکرد.
وی، با تأکید بر لزوم شناخت ارتباط کربلا با زندگی ما، گفت: امروز در جامعه به وفور می توان کسانی را دید که مانند یزید رفتار می کنند؛ به عنوان مثال یزید را یک فرد سگ باز می دانند؛ اما آیا در جامعه امروزی این کار رواج ندارد؟ و … سایر گناهان نیز همین طور…
دکتر قدیمی نژاد، دهه محرم را همانند دهه ذی الحجه دارای اهمیت بالا دانست و تأکید کرد: در این دهه باید خود را اصلاح کنیم و از گناهان گذشته توبه نماییم.
گفتنی است:ذکر توسل به حضرت مسلم بن عقیل علیه السلام، سفیر امام حسین در کوفه از دیگر برنامه های اولین روز سوگواری دهه اول محرم در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) شهرکرد بود که با قرائت زیارت پرفیض عاشورا رأس ساعت ۶:۴۵ صبح شروع شد و با سخنرانی، مداحی، نوحه خوانی، سینه زنی و صرف صبحانه نذری پایان یافت.
در این مراسم معنوی، رزمندگان سپاه استان چهارمحال و بختیاری از نواحی شهرکرد، دانشجویی، عشایری و تیپ ۴۴ قمربنی هاشم علیه السلام حضور داشتند.
بازدیدها: 69