کنفرانس «جده» توطئه سعودی در حمایت از تروریسم در عراق و سوریه

خانه / مطالب و رویدادها / کنفرانس «جده» توطئه سعودی در حمایت از تروریسم در عراق و سوریه

کنفرانسی که ریاض روز پنج‌شنبه در «جده» میزبان آن بود تا طی آن درباره استراتژی مبارزه با تروریسم در منطقه بحث و تبادل نظر صورت گیرد را تنها باید توطئه‌ای جدید از سوی سعودی‌ها در حمایت از تروریسم در عراق و سوریه دانست

«باراک اوباما»، رئیس جمهوری آمریکا درحالی سخنرانی خود درباره مبارزه با گروه تروریستی تکفیری «داعش» را ایراد کرد که همزمان با آن دفتر «فرانسوا اولاند»، رئیس جمهوری فرانسه اعلام کرد که فرانسه میزبان کنفرانسی بین المللی در خصوص بحران امنیتی عراق در 15 سپتامبر جاری است و این مصادف است، با تلاش‌های بین المللی برای تشکیل ائتلافی علیه داعش که مبارزه با این گروه تکفیری را آغاز کند.

در همین راستا «جان کری»، وزیر خارجه آمریکا وارد بغداد، پایتخت عراق شد، تا آغازگر سفر دوره‌ای به خاورمیانه باشد که تا حمایت‌های نظامی، سیاسی و مالی کشورهای منطقه را علیه داعش بسیج کند، داعشی که بر بخش‌هایی از کشور عراق و سوریه تسلط پیدا کند و باز به موازات این این اقدامات سعودی‌ها اعلام کردند، پنج‌شنبه (روز گذشته) درشهر جده میزبان نشستی در خصوص بررسی خطر تروریسم در منطقه با حضور کشورهای آمریکا، مصر، اردن، ترکیه و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس هستند.

پایگاه خبری «المسله» در تحلیلی درباره این نشست نوشت: پس از آنکه برخی کشورهای عربی مانند عربستان سعودی و شیوخ عرب خلیج فارس خطر داعش را از نزدیک احساس کردند و دریافتند، هشدارهای عراق در این خصوص جدی است و اینکه تروریسم تنها کشورهای دیگر را تهدید نمی‌کند، بلکه آنها نیز در معرض چنین خطری قرار دارند، خود را آماده بحث و مناقشه برسر استراتژی غلبه بر داعش در عراق و سوریه می‌کنند.

در حالی‌که برخی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نگران رفتن زیر بار مالی جنگ جدید در منطقه هستند، عربستان سعودی و ترکیه تلاش می‌کنند، از شرایط پیش آمده در زمینه ائتلاف علیه داعش استفاده کنند و زمینه حمایت از گروه‌های مسلحی که علیه نظام سوریه درحال مبارزه هستند، را فراهم کنند.

در همین راستا رئیس جمهوری آمریکا به اعضای کنگره ابلاغ کرد که دارای قدرت لازم برای اجرای استراتژی مبارزه با تروریسم است تا آغازی بر عملیات گسترده علیه داعش در عراق و حتی سوریه باشد.

همانگونه که انتظار می‌رفت، کنفرانس جده برگزار شد، در حالی‌که نتوانست به سوالات بسیار مهم پاسخ شفاف و روشن بدهد، از جمله اینکه میزان جدیت شرکت کنندگان در این کنفرانس برای مبارزه با داعش در راستای عدم مشارکت کشورهای مهم و تاثیر گذاری همانند روسیه و ایران و سوریه تا چه اندازه است؟

دوم اینکه آیا آمریکا تلاش می‌کند، شورای امنیت را دور بزند تا پوششی بین المللی – منطقه‌ای محدود و متشکل از 11 کشور علیه داعش تشکیل دهد، یا پا را فراتر از آن خواهد نهاد؟ بیانیه صادره توسط کنفرانس این آزادی را به کشورهای شرکت کننده در کنفرانس می‌دهد، تا در اقدامات نظامی علیه داعش مشارکت نداشته باشند، همانگونه که کناره گیری ترکیه از تدوین بیانیه و امضای آن نشان دهنده متزلزل بودن عزم برخی از کشورهای حاضر در کنفرانس در رویارویی با داعش و عدم جدیت آنها در این امر است.

اما سوال مهم‌تر آن است که آیا کشورهایی همچون آمریکا و عربستان سعودی که به حمایت‌های خود از تروریسم در سراسر نقاط جهان از جمله منطقه خاورمیانه و کشورهایی مانند عراق و سوریه معروف هستند، تا چه اندازه در خشکاندن منابع مالی حمایت کننده از داعش جدی می‌باشند، در حالی‌که این منابع برای آنها کاملا شناخته شده هستند.

این سوالات و مشابه آن و عدم پاسخگویی به آنها شک و تردیدهای بسیاری درباره هدف واقعی برگزاری این کنفرانس به وجود می‌آورد.

 

Views: 126

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *