گفتگو با مسئول هیأت شهدای گمنام ولایت رزمندگان اسلام استان تهران

خانه / اختصاصی هیأت / گفتگو با مسئول هیأت شهدای گمنام ولایت رزمندگان اسلام استان تهران

در شماره پیشین ماهنامه فرهنگی – مذهبی هیأت رزمندگان اسلام گزارشی از حضور هیأت شهدای گمنام ولایت در مناطق زلزله زده کرمانشاه منتشر شد. در این خصوص گفت‌وگویی کوتاه و صمیمانه با حسن رستگار، مسئول هیأت شهدای گمنام ولایت رزمندگان اسلام انجام دادیم. او در این گفت‌وگو پیرامون فعالیت‌های این هیأت در ایام اربعین حسینی و نیز اعزام خادمین به مناطق سرپل ذهاب نکاتی مطرح کرده است.

هیأت شهدای گمنام ولایت هیأت رزمندگان اسلام به‌عنوان یکی از برترین هیأت‌های استان تهران شناخته شده است. خواهشمندم ضمن معرفی خودتان راجع به فعالیت‌هایی که در این آستان مقدس انجام می‌گیرد، توضیح بفرمائید.

حسن رستگار هستم که در هیأت رزمندگان شمال تهران، هیأت رزمندگان شهدای گمنام ولایت، در آستان مقدسی که ۸شهید گمنام آرمیدند و البته لازم به ذکر است که دو تن از این شهداء امسال از طریق آزمایش DNA شناسایی شدند؛ افتخار همکاری دارم.

آستان شهدای گمنام با فعالیت‌های هیأت رزمندگان اسلام به یک قطب فرهنگی تبدیل شده است تا جائی که ما نام این مکان را قرارگاه فرهنگی نامیدیم. با توجه به جمعیتی که در این منطقه وجود دارد، برنامه‌های هیأت رزمندگان در تمام ایام سال برگزار می‌شود، برنامه‌های مناسبتی شهادت و ولادت اهل‌بیت علیهم السلام، به‌ویژه در شب‌های قدر بالای ده هزار جمعیت وجود دارد. برنامه هفته دفاع‌مقدس هر شب بالغ بر سه هزار نفر جمعیت شرکت دارند. هر ساله یکی از عملیات‌های دفاع‌مقدس در این مکان برنامه‌ریزی می‌شود. برای ایام تابستان مبلّغین روحانی برای خانواده‌ها برنامه ویژه داشتند. هیأت جوانان و نوجوانان، همچنین برنامه‌هایی برای خواهران به طور ویژه و مشترک انجام می‌شود.

برای مدارسی که در این منطقه وجود دارند، برنامه‌های فرهنگی در آستان مقدس شهداء انجام می‌شود. ما مکان آستان را برای برگزاری برنامه در اختیار دانش‌آموزان قرار دادیم و ارتباط خوبی در این زمینه وجود دارد. ارتباط همسویی با بسیج، ادارات و ارگان‌ها برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی وجود دارد. سعی ما در هیأت شهدای گمنام در این بوده که برای برنامه‌ها سخنرانانی دعوت کنیم که نیازهای روز را در منطقه برطرف کنند.

هیأت رزمندگان اسلام شهداء گمنام ارتباطی با کمیته امداد امام خمینی رحمه الله علیه در مورد خیریه دارد. برنامه‌ریزی‌هایی در زمان بازگشایی مدارس در اول مهر(جشن شکوفه‌ها) و ایام نوروز داریم. حدود ۱۵۰نفر از فرزندان خانواده‌های نیازمند، تحت پوشش خیّرین هستند. طی هماهنگی‌هایی دو بار طی سال امکان ملاقات خیّرین با خانواده‌های تحت پوشش فراهم می‌شود.

اقلامی برای اهدای جهیزیه داخل کانکس در محل آستان، جمع‌آوری می‌شود و با تشکیل جلساتی در کمیته تشخیص، شناسایی‌های لازم صورت گرفته و در اختیار خانواده‌های نیازمند قرار می‌گیرد. کمک‌ها به‌صورت نقدی و پرداخت وام و یا توزیع اقلام انجام می‌شود.

خادمین هیأت شهدای گمنام ولایت بعد از دریافت پیام امام خامنه ای (دامت برکاته) پیرامون کمک رسانی عموم مردم به مناطق زلزله زده کرمانشاه و سرپل ذهاب و بلافاصله پس از خدمت رسانی به زائرین حضرت سیدالشهداء علیه‌السلام  در ایام اربعین به مناطق زلزله زده اعزام شدند؛ ابتداء راجع به فعالیت‌های خادمین در ایام اربعین و سپس حضور در مناطق زلزله زده توضیح بفرمائید.

خادمین هیأت شهدای گمنام در ایّام اربعین حسینی در عمود ۷۵۳ در خدمت زائرین اباعبدالله الحسین علیه‌السلام بودند. برنامه‌های منسجم و منظمی برای حضور در ایام اربعین در سال ۹۶با توجه به بررسی‌های صورت گرفته و براساس نیاز از ابتدای سال ۹۵انجام شد. جلساتی پیرامون برنامه‌ها از حدود ۴۵ روز قبل از حضور انجام گرفت. اقداماتی برای جمع‌آوری نذورات مردمی و برنامه‌ریزی‌هایی برای خادمینی که به دو شکل ثابت (۷۰نفر) و موقتی (۶۰نفر) همکاری داشتند، صورت گرفت. اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در موکب بر مبنای اقدامات فرهنگی بود. ازجمله اقامه نماز جماعت در هر سه نوبت، قرائت زیارت عاشورا بعد از نماز صبح، بیان مسائل شرعی بین نماز، سخنرانی و مرثیه سرایی بعد از نماز، ختم قرآن کریم که روزانه ۶تا ۱۰ختم قرآن انجام گرفت، توزیع اقلام فرهنگی تأمین شده از ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام، پاسخ به مسائل شرعی در غرفه فرهنگی توسط مبلّغین روحانی و همچنین برگزاری نماز با همکاری دو موکب از موکب‌های عراقی که در مجاورت موکب هیأت شهدای گمنام ولایت بودند بسیار باشکوه انجام می‌شد. مستند‌سازی‌ و تهیه عکس و فیلم از فعالیت‌های موکب، تبلیغات محیطی و پذیرایی از زائرین، پخش کلیپ شناخت و معرفت اهل‌بیت علیهم السلام برگرفته از کتاب انسان ۲۵۰ساله مقام معظم رهبری(دامت برکاته)، برپایی غرفه ماساژ و ایستگاه سلامت مربوط به مراجعات درمانی زائرین، کمک رسانی به موکب‌های مجاور برای مثال در برپایی چادر و یا امور تاسیساتی، از دیگر فعالیت‌های انجام شده در موکب کربلا بود. قرارگاه جهادی هیأت شهدای گمنام با هماهنگی صورت گرفته با قرارگاه خاتم سپاه پاسداران در منطقه آغاز به‌کار کرد. هماهنگی‌های بسیار مطلوب و شایسته‌ای با دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین علیه‌السلام انجام گرفت و دانشجویان این دانشگاه در تمامی روستاها جهت احداث کانکس‌ها و کمک رسانی به مردم زلزله زده مشغول به فعالیت شدند.

همچنین ستاد امدادرسانی جهت جمع‌آوری کمک‌های مردمی در آستان شهداء گمنام مستقر شد و با توجه به نیازسنجی از منطقه بین روستائیان تقسیم شد. هم‌اکنون هم خادمینی از ستاد اربعین و تعدادی از دانشجویان در مناطق حضور دارند.

نزدیک به ۳۰میلیون تومان کمک نقدی مردمی جمع‌آوری شده که با توجه به شرایط فعلی که ساخت سرویس‌های بهداشتی و حمام همچنان در دستور کار قرارگرفته است؛ تا امروز ۳۰۰سرویس ساخته و اقلامی نظیر آبگرمکن‌های برقی به منطقه وارد شده است.

نقش هیأت رزمندگان اسلام به‌عنوان یک مجموعه عظیم فرهنگی در پیشبرد اهداف فرهنگی و همچنین نهادینه‌سازی‌ منویات امام خامنه ای (دامت برکاته) در جامعه چیست؟ خواهشمندم به‌عنوان صحبت پایانی چنانچه نکته‌ای مدنظر هست، بفرمائید.

آستان مقدس شهدای گمنام صرفاً اختصاص به برنامه‌هایی که از سمت ما، انجام می‌گیرند، ندارد. ارتباط ما با هیأت‌های دیگر انجام شده؛ برخی از هیأت‌ها و دانشگاه‌ها با هماهنگی در این مکان برنامه برگزار می‌کنند. تمامی فعالیت‌ها به معجزه حضور شهدای گمنام در این آستان و در پناه هیأت رزمندگان اسلام انجام می‌شود. از طرفی ظرفیت این مکان با توجه به جمعیتی که از مردم در برنامه‌ها شرکت می‌کنند بالا است؛ پتانسیل این منطقه بیش از پیش بایستی دیده بشود. آستان مقدس شهدای گمنام ولایت برای برگزاری برنامه‌های بزرگ ازجمله پخش زنده دعای ندبه، دعای کمیل با حضور مداحان و سخنرانان برتر اعلام آمادگی می‌کند.

نکته حائز اهمیت دیگر اینکه در این منطقه دانشگاه‌ها قرار گرفتند. از ۴طرف دانشگاه خواجه نصیر، دانشگاه امام حسین علیه‌السلام، دانشگاه آزاد، دانشگاه سازمان آب. این منطقه بیش از اینکه هم‌اکنون در فعالیت است جای رشد دارد.

در بحث فرهنگی، واقعیت این است که بایستی هیأت‌ها از سمت ستاد مرکزی تغذیه شوند. بایستی انتظارات ونیاز جامعه از سمت ستاد به هیأت‌ها اعلام بشود، ضعف‌ها شناسایی شوند، ما هم در بحث آسیب شناسی این منطقه اقداماتی انجام دادیم، ما اعلام آمادگی می‌کنیم هم از نظر علمی قادر به پاسخگویی هستیم، هم از نظر معنویت مکان. حضور این شهداء در این آستان مقدس یک معجزه است. این مکان افراد را به‌خود جذب می‌کند. که ان شاء ا… به حول و قوه الهی تمام تلاش و ظرفیت خودمان را در آنچه مربوط به دغدغه فرهنگی، جنگ نرم و نفوذ می‌شود، بکاربگیریم.

 

بازدیدها: 326

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *