‌گزارش متفاوتی از هیات فدائیان حسین علیه السلام

خانه / پیشنهاد ویژه / ‌گزارش متفاوتی از هیات فدائیان حسین علیه السلام

بحث ولایت‌پذیری موضوعی جدی است که هیئت فدائیان حسین علیه السلام در دستور کار خود دارد. علاوه بر اینکه سخنرانان از موضوعات روز استفاده می‌کنند، اشعار سیدرضا نریمانی مداح هیئت هم به گونه‌ای تدوین می‌شود که در مسیر فرهنگسازی قرار بگیرد.

فدایی سیدالشهدا علیه السلام هستند و مدافع حرم خواهرش حضرت زینب سلام الله علیها که در واقعه عاشورا مدافع حریم آل‌الله بود. شهدایی چون ابوالفضل شیروانیان، مسلم خیزاب، علی شاه‌سنایی، جواد محمدی، سجاد مرادی، حمیدرضا دایی‌تقی و محسن حججی که نامشان با هیئت فدائیان حسین اصفهان گره خورده . هیئتی که سال ۱۳۸۷ از یک مدرسه کار خود را آغاز کرد و حالا دیگر آوازه‌اش در همه ایران پیچیده. یکی از وجوه تمایز این هیئت نسبت به هیئت‌های دیگر روحیه انقلابی‌گری و شهادت‌طلبی در میان مستمعینی است که با نهایت تقوا و اخلاص به سرزمین مقاومت می‌روند و به ندای «هل ‌من ناصر»مدافعین حرم آل‌الله لبیک می‌گویند؛ هیئتی که بیش از همه‌ چیز به ولایت ‌فقیه و اعتلای جایگاه رهبری و نظام می‌اندیشد. مهدی حیدری که اکنون چهار سال است مدیریت این هیئت را برعهده گرفته اعتقاد دارد باید این راه با انسجام و قدرت بیشتر ادامه پیدا کند و در زمانه‌ای که برخی از هیئت‌ها تنها به شور حسینی می‌پردازند ما شور و شعور را توأمان با هم داشته باشیم.

هیئت عاشورایی

یکی از موضوعاتی که امروز بیش از هر چیز باید در هیئت‌ها وجود داشته باشد نگاه عالمانه به موضوع ایثارگری و فرهنگسازی در این زمینه است. مهدی حیدری، مسئول هیئت در خصوص اینکه چه اتفاقی در هیئت فدائیان حسین علیه السلام افتاده که جوانان به شهادت ترغیب می‌شوند، می‌گوید: «اولین نکته بحث اخلاص در هیئت است که به وفور در میان نوجوانان و جوانان هیئت فدائیان حسین علیه السلام دیده می‌شود. مخاطبان ما ارتباط خوبی با شهدا برقرار می‌کنند و هیئت هم برنامه خوبی برای انتقال این معارف و آموزه‌ها دارد. یعنی امکان ندارد جلسه‌ای را برگزار کنیم و آموزه و حماسه‌ای از شهدا‌ مطرح نشود و بحث ولایت‌پذیری را سخنرانان ما به شکل مناسب و عالمانه‌ای تبیین می‌کنند. البته از دیگر برنامه‌های تأثیرگذار، دیدار یا دعوت از خانواده معظم شهداست. وقتی این برنامه‌های مناسب و اتفاقات نورانی کنار هم قرار می‌گیرند یک چنین هیئت عاشورایی بیرون می‌آید».

توجه به منویات رهبری

رئیس هیئت فدائیان حسین علیه السلام با اشاره به پرداختن به منویات مقام معظم رهبری در هیئت‌های هفتگی، موضوع فرهنگسازی در زمینه مسائل اخلاقی و دینی را یک امر جدی در هیئت می‌داند و می‌گوید: «در جلسه حتما کلیپ‌های صوتی و تصویری از مقام معظم رهبری پخش می‌کنیم تا مخاطبان هرچه بیشتر با توصیه‌های ایشان آشنا شوند. بحث ولایت‌پذیری موضوعی جدی است که هیئت فدائیان حسین علیه السلام در دستور کار خود دارد. علاوه بر اینکه سخنرانان از موضوعات روز استفاده می‌کنند، اشعار سیدرضا نریمانی مداح هیئت هم به گونه‌ای تدوین می‌شود که در مسیر فرهنگسازی قرار بگیرد. یادم نمی‌رود سیدرضا دو سال پیش راجع به نماز شعری را با این مضمون که گریه بر امام حسین علیه السلام بدون نماز فایده‌ای ندارد خواند و از تلویزیون پخش شد. گویا بعد از محرم خانمی که اهل تسنن بود از بندرعباس با صداوسیمای استان تماس گرفته بود که پس از شنیدن این اشعار، هم چادری شده و هم نمازخوان.»

۲۰۰۰ جوان فعال

مشکلی که هیئت فدائیان حسین علیه السلام کماکان با آن دست و پنجه نرم می‌کند مشکل نداشتن مکان ثابت و حمایت مالی است؛ موضوعی که حیدری با گلایه از برخی مسئولان آن را مطرح می‌کند و می‌گوید: «بزرگ‌ترین معضل ما در شهرستان‌ها بحث هیئت‌داری است. واقعا مساجد آن ‌طور که باید و شاید با ما همکاری نمی‌کنند! الان درواقع معضل مکان داریم. هیئتی که در هفته ۲۰۰۰ نفر جوان شب‌های جمعه به فدائیان حسین علیه السلام می‌آیند. مسئولان هم می‌دانند که هیئت ما در طول سال ۱۱۰ مراسم برگزار می‌کند و بدون بودجه و پشتیبانی از نهادی و سازمانی با پول بچه‌ها جلو می‌رود. حتی فضا و زمینی در اختیار ما قرار نداده‌اند که خودمان آن را بسازیم. از هیچ جایی کمک نشده. این بزرگ‌ترین معضل هیئت ماست. برای پر کردن اوقات فراغت جوانان برنامه‌های فرهنگی و تفریحی متنوعی داریم اما دریغ از توجه و پشتیبانی مالی که باید برای استمرار این‌گونه برنامه‌ها در اختیار هیئت ما همچون یک پایگاه و کانون فرهنگی باشد.»

۴۴۰۰ نفر در حسینیه مجازی

سخنرانان هیئت فدائیان حسین علیه السلام ثابت نیستند اما مداح این هیئت از ابتدا سیدرضا نریمانی بوده که به ظن دست‌اندرکاران این هیئت از بحث نماز اول وقت و حضور در جبهه مقاومت و اخلاص تا رعایت موازین اخلاقی و شرعی در همه شرایط نکاتی را که به جوانان می‌گوید خودش در اجرای آن پیشگام است. حیدری در پاسخ به این سوال که بازخورد کارهایی که در هیئت انجام می‌شود چگونه از مخاطبان پیگیری می‌کنید، می‌گوید: «بازخوردهایمان را از طریق فضای مجازی و انتقادات و پیشنهادهایی که مردم به ما دارند پیگیری می‌کنیم. وقتی می‌گفتند هر ۳۰ شب رمضان را برنامه داشته باشیم و ما این کار را انجام دادیم شاهد رشد جمعیت بودیم. خوشبختانه هر سال بر کمیت و کیفیت جلسات هیئت فدائیان حسین علیه السلام افزوده می‌شود. از دیگر نکاتی که مردم به طور جدی پیگیری می‌کردند حسینیه مجازی بود که به لطف اهل ‌بیت(علیهم السلام) از فلوجه عراق، سوریه، آذربایجان تا دیگر شهرهای دوردست با ما ارتباط خوبی داشتند و برنامه‌های هیئت را دنبال می‌کردند به گونه‌ای که ما در شب‌های ماه رمضان خصوصا در شب‌های قدر ۴۴۰۰ نفر به صورت همزمان جلسه را رصد می‌کردند و این یک اتفاق فرهنگی ایده‌آل است.»

معرفت و بصیرت

یکی از اتفاقات خوب در هیئت فدائیان حسین علیه السلام برنامه‌ریزی دقیق و حساب شده است. به گفته مسئول این هیئت، هر هفته جلسات شورایی متشکل از ۱۵ نفر برگزار می‌شود و تمام برنامه‌ها جزء به جزء مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرند. اینکه هیئت بر مدار مداح‌محوری یا وعظ‌محوری حرکت می‌کند موضوع دیگری است که از مسئول هیئت جویا می‌شویم و او در این خصوص می‌گوید: «سخنرانان خوبی دعوت می‌شوند و مطالب خوبی هم مطرح می‌کنند اما تقریبا مستمعین ما به مداح‌محوری گرایش دارند. برای همین به شور حسینی و شعور حسینی توأمان می‌پردازیم اما واقعیت امر توجه مستمعین ما به مداحی بیشتر از وعظ معطوف است. خودمان هم این موضوع را به عنوان یک ضعف مهم بررسی کرده‌ایم و برنامه‌هایی را گذاشته‌ایم تا این معضل برطرف شود. تا جایی که جوانان ما امروز قبلا از سخنرانی در هیئت حاضر می‌شوند و هنگام وعظ جایی برای نشستن پیدا نمی‌کنید. بزرگ‌ترین اتفاقی را که دنبال آن هستیم در هیئت فدائیان حسین علیه السلام رقم بخورد این است که جوانان را با خدا آشتی بدهیم. درواقع اول شعور حسینی و سپس شور حسینی را داشته باشند. یعنی به عبارت بهتر جوان با خدا و نماز ارتباط خوبی برقرار کند و بعد بتواند روضه و عزاداری را به جد دنبال کند.»

شهدای تأثیرگذار هیئت

شهید ابوالفضل شیروانیان طی سال‌های ۹۰ و ۹۱ به هیئت می‌آمد و اولین شهید این هیئت به شمار می‌رود. شهید مسلم خیزاب، شهید سجاد مرادی، شهید حمیدرضا دایی‌تقی، شهید علی شاه‌سنایی، شهید جواد محمدی و شهید محسن حججی از کسانی بودند که هر کدام آنها دریایی از محبت، صمیمیت، رشادت، شجاعت و دلیرمردی را ابتدا از درون این هیئت‌ها آموختند و سپس به عنوان آموزه‌هایی زمینی و حقیقی به عنوان یادگار از خودشان برجا‌ گذاشتند به طوری که مهدی حیدری که به قول خودش با هر یک از این شهدا روزگاری را گذرانده و خاطرات خوبی از آنها دارد، می‌گوید: «آنها بیشتر روی هیئت تأثیر گذاشتند. اخلاص‌ و تقوایشان بلامنازع بود. هیچ‌گاه یادم نمی‌رود پدر ابوالفضل شیروانیان مسئول معراج‌الشهدا‌ و بنیاد حفظ آثار بود و قرار شد مکانی را از حفظ آثار در دهه محرم در اختیار ما قرار دهد اما آن طور که باید و شاید برنامه‌ها پیش نمی‌رفت و ابوالفضل آنقدر غصه می‌خورد که به او ‌گفتم همه چیز را حضرت درست می‌کند اما او انگار می‌خواست جان خودش را برای برگزاری بهتر عزاداری سیدالشهدا علیه السلام بدهد و آن حضرت هم مزد دلسوزی‌هایش را داد و اربعین همان سال به درجه رفیع شهادت نایل آمد. یا شهید مسلم خیزاب که آنقدر به عفاف و حجاب و نماز اول وقت پافشاری می‌کرد که برای همه ما و مستمعین جوان قابل توجه و درس‌آموز بود. شهید سجاد مرادی به سعه صدر بالا و حوصله زیاد معروف و شاخص بود. همه او را به گذشت و بردباری‌ می‌شناختند. شهید جواد محمدی یک انسان تعصبی و باغیرت بود. یکی از کسانی که باعث شد بحث ولایت ‌فقیه با جدیت در هیئت فدائیان حسین علیه السلام دنبال شود، شهید جواد محمدی بود و شهید محسن حججی که ارادت بلامنازعی به حضرت زهرا سلام الله علیها داشت و حتی قبل از رفتن به خانواده‌اش وصیت کرده بود دعا کنید همچون حضرت زهرا پیکرم برنگردد و گمنام بمانم. البته همان‌طور هم شد و هنوز پیکری از او برنگشته.»

شهید علی شاه‌سنایی

شهید علی شاه‌سنایی متولد ۱۳۶۴ از نیروهای لشکر ۱۴ امام حسین علیه السلام بود که به صورت داوطلبانه برای دفاع از حرم عقیله‌ بنی‌هاشم عازم سوریه شد و به شهادت رسید. او نهمین شهید مدافع حرم از خطه شهیدپرور اصفهان است که در دفاع از حرم حضرت زینب سلام الله علیها آسمانی شد.

شهید مسلم خیزاب

شهید مسلم خیزاب، فرمانده گردان یازهرا و از مدافعان حرم حضرت زینب‌ سلام الله علیها در عرصه رویارویی با عناصر تروریستی تحت فرمان ابوبکر البغدادی در مهرماه ۹۴ در سوریه به فیض عظیم شهادت نایل آمد. او در قسمتی از وصیت‌نامه‌اش نوشته: «روی سنگ قبرم بنویسید که تشنه نابودی صهیونیست‌ها بوده و هستم و بهترین روزم روز نابودی صهیونیست‌هاست. حاضر نیستم هیچ‌کس برایم مشکی بپوشد و عزا بگیرد و کار خیری را به تعویق بیندازد و راضی نیستم همکارانم از وقت کاری خود بزنند و در مراسم من شرکت کنند.»

شهید ابوالفضل شیروانیان

شهید ابوالفضل شیروانیان در بیست و هشتم شهریورماه ۶۲ در اصفهان متولد شد و بیست و چهارم آذرماه ۹۲ به درجه رفیع شهادت نایل آمد.

شهید حمیدرضا دایی‌تقی

شهید حمیدرضا دایی‌تقی از شهدای مدافع حرم ۳۱ سال سن داشت و دارای دو فرزند دختر و پسر بود. این شهید بزرگوار در حال به پایان رساندن تحصیلات خود در مقطع کارشناسی بود که پس از اعزام به سوریه و در دفاع از حرم حضرت زینب سلام الله علیها و مبارزه با تروریست‌های تکفیری به شهادت رسید.

شهیدجواد محمدی

‌شهید جواد محمدی‌ از پاسداران شهر «درچه» در استان اصفهان سه‌شنبه ۱۶ خردادماه ۹۴ در نبرد با تروریست‌های تکفیری در استان حماه به فیض شهادت نایل آمد. از این شهید مدافع حرم یک فرزند دختر به نام فاطمه به یادگار مانده.

شهیدمحسن حججی

شهید محسن حججی در سال ۷۰ در شهر نجف‌آباد اصفهان به دنیا آمد و از جمله رزمندگان دلاور مدافع حرم بود که در خاک سوریه به شهادت رسید. محسن حججی از جهادگران و اعضای فعال مؤسسه شهید احمد کاظمی بود که در عملیاتی مستشاری نزدیک مرز سوریه با عراق به اسارت گروه تروریستی داعش درآمد و پس از دو روز اسارت به ‌دست تروریست‌های تکفیری در سوریه مظلومانه به شهادت رسید.

منبع:عقیق

بازدیدها: 498

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *