آیت الله مصباح یزدی دعوت حق را لبیک گفت

آیت الله مصباح یزدی دعوت حق را لبیک گفت

خانه / پیشنهاد ویژه / آیت الله مصباح یزدی دعوت حق را لبیک گفت

آیت الله محمدتقی مصباح یزدی رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی قم که مدتی در بستر بیماری بود، ساعاتی پیش دارفانی را وداع گفت.

آیت الله مصباح یزدی دعوت حق را لبیک گفت

هیات؛ آیت الله محمدتقی مصباح یزدی رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی قم که مدتی در بستر بیماری بود، ساعاتی پیش دارفانی را وداع گفت. خاطرنشان می‌شود این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، که بعلت بیماری گوارش، مدتی در منزل خود در شهر قم تحت مراقبت بود، بنابر توصیه پزشکان، از شنبه ششم دیماه، برای ادامه روند درمان به یکی از بیمارستان‌های تهران منتقل شده بود.

آیین وداع با پیکر این فقیه عالیقدر، روز شنبه ۱۳ دی‌ماه ساعت ۹ صبح در حرم حضرت عبدالعظیم(علیه السلام) با سخنرانی آیت‌الله صدیقی و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌‌شود. همچنین جزئیات آیین تشییع این عضو فقید مجلس خبرگان رهبری در شهر مقدس قم، متعاقباً اعلام خواهد شد.

آیت الله مصباح یزدی دعوت حق را لبیک گفت
آیت الله مصباح یزدی دعوت حق را لبیک گفت

گذری بر زندگی این فقیه انقلابی فیلسوف مجاهد 

آیت الله مصباح یزدى در سال ۱۳۱۳ هجرى شمسى در شهر کویرى یزد دیده به جهان گشود. وى تحصیلات مقدماتى حوزوى را در یزد به پایان رساند و براى تحصیلات تکمیلى علوم اسلامى عازم نجف شد، ولى به علت مشکلات فراوان مالى، بعد از یکسال براى ادامه تحصیل به قم هجرت کرد.

از سال ۱۳۳۱ تا سال ۱۳۳۹ ه.ش در دروس امام (ره) شرکت و در همین زمان، در درس تفسیر قرآن، شفاى ابن سینا و اسفار ملاصدرا از وجود علامه طباطبایى(رحمه الله)کسب فیض کرد. وى حدود پانزده سال در درس فقه آیت الله بهجت مدظلّه العالى شرکت داشت. بعد از آن که دوره درسى ایشان با حضرت امام به علت تبعید حضرت امام قطع شد، ایشان به تحقیق در مباحث اجتماعى اسلام، از جمله بحث جهاد، قضا و حکومت اسلامى، پرداخت.

وى در مقابله با رژیم معدوم پهلوى نیز حضورى فعّال داشت که از آن جمله، همکارى با شهید دکتر بهشتى، شهید باهنر و مرحوم هاشمی رفسنجانى است و در این بین، در انتشار دو نشریه با نام هاى “بعثت” و “انتقام” نقش داشت که تمام امور انتشاراتى اثر دوم نیز به عهده ایشان بود.

سپس در اداره، مدرسه حقّانى به همراه آیت الله جنتى، شهید بهشتى و شهید قدوسى فعّالیّت داشت و حدود ده سال در آن مکان به تدریس فلسفه و علوم قرآنى پرداخت. از آن پس، قبل و بعد از انقلاب شکوه مند اسلامى با حمایت و ترغیب امام خمینى (ره)، چندین دانشگاه، مدرسه و مؤسّسه را راه اندازى کرد که از مهم ترین آنها مى توان از بخش آموزش در مؤسّسه در راه حق، دفتر همکارى حوزه و دانشگاه و بنیاد فرهنگى باقرالعلوم نام برد.

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *