نقصان نمازهای ما مربوط به نقصان دل ماست | استاد انصاریان

خانه / پیشنهاد ویژه / نقصان نمازهای ما مربوط به نقصان دل ماست | استاد انصاریان

حجت الاسلام انصاریان با بیان اینکه تمام خلقت حق است، گفت: سر سوزنی باطل در این جهان پیدا نمی­ کنید و یکی از آفریده­‌ها که از آثار رحمت خدا می‌باشد، انسان است.

نقصان نمازهای ما مربوط به نقصان دل ماست | استاد انصاریان

هیاتحجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان در جمع مردم زاهدان با اشاره آثار محبت پروردگار در عالم هستی، اظهار داشت: جهان و مخلوقات از نشانه‌های محبت پروردگار است و قرآن امر میکند که به این آثار دقت عقلی کنید تا آگاهی پیدا کنید که تمام خلقت حق است. سر سوزنی باطل در این جهان پیدا نمی کنید و یکی از آفریده ها که از آثار رحمت خدا می‌باشد، انسان است.

وی ادامه داد: انسان جزئی از جهان خلقت است و طبق آیات قرآن، آدمی براساس حق آفریده شده است یعنی وجود ما وجودی باطل و پوچ نیست. پروردگار عالم به ما محبت ویژه‌ای دارد و به خاطر این محبت، راه هدایت را برای ما باز کرده است تا ما در این راه با کمک او، پیغمبران، قرآن و ائمه طاهرین علیهم السلام با حقایق آشنا شده و وجودمان از آگاهی به خداوند، قیامت و معارف، آکنده شود. وقتی آکنده از این آگاهی شویم و آن را به عرصه عمل آوریم همانطور که در سوره بینه آمده است، به بهترین جنبنده عالم تبدیل می‌شویم که دیگر مقامی بالاتر از ما نخواهد بود.

استاد انصاریان افرود: زبانها دروغ میگویند اما دل دروغ نمیگوید؛ آن کسی که گناه می‌کند و می‌گوید دلم می‌خواهد، به دل خود تهمت می‌زند چرا که هیچ دلی در عالم معصیت را نمیخواهد؛ دل جای خداست و این شهوت و اندیشه انحرافی افراد است که باعث گناه می‌شود. آبادی قیامت و بهشت در گرو دل است، همانطور که در سوره شعرا آمده کسی که در قیامت با اختیار خود دل سالم یعنی دلی که حسد، نفاق، کبر و ریا در آن نیست بیاورد، آن دل به او سود میرساند.

نقصان نمازهای ما مربوط به نقصان دل ماست | استاد انصاریان

وقتی پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم یک حاجی را جهنمی دانست!

استاد انصاریان با تاکید بر اینکه دل سالم دلی است که شما را صبح، ظهر و شب به نمازخواندن وادار می‌کند، تصریح کرد: البته سلامت دل ما صددرصد نیست، وگرنه نمازی که از این دل طلوع میکرد صددرصد بود اما نمازهای ما ناقص است، که این نقصان‌ها مربوط به دل است.

وی ادامه داد: چه تعداد از ما مثل حضرت عبدالعظیم علیه السلام نزد حجت و امام زمان خود رفته‌ایم تا دین و اعمال خود را به ایشان عرضه کنیم؟! ما خودمان را به ماهواره، تلفن همراه و سفره چلوکباب عرضه میکنیم اما یک بار نشده نزد یک عالم واجد شرایط دلسوز رفته و حداقل از او بخواهیم حمد و سوره ما را گوش دهد تا متوجه شویم قرائت‌مان درست است یا پنجاه سال، نماز باطل خوانده‌ایم!

این محقق، مفسر و پژوهشگر علوم قرآنی با اشاره به اینکه دل سالم نمیتواند از خدا دور باشد و او را عبادت نکند، تصریح کرد: به گفته قرآن، آن فردی که ثروت میلیاردی دارد اما کار خیر نمیکند، دل بیماری دارد و بخیل است.

استاد انصاریان در ادامه پیرامون موضوع بخل اظهارداشت: مرحوم ملا مهدی نراقی در کتاب کم نظیر جامع السعادات میگوید پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم هنگام طواف کعبه، مشاهده کردند فردی، درب کعبه را گرفته و میگوید خدایا به عظمت این کعبه، مشکل من را حل کن؛ پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم ایستادند و به این مرد فرمودند که خدا را به بالاتر از این قسم بده. آن فرد گفت که آقا قسم بالاتر چیست؟! پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند بگو خدایا تو را به حق خودم قسم می‌دهم؛ آن مرد مکثی کرد و گفت که نمیتوانم خدا را به حق خودم قسم بدهم چون بخیل هستم، پولم را زندانی کرده‌ام و نمیگذارم این پول مشکل کسی را حل کند. پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم راه افتادند و با صدای بلند فرمودند: این حاجی دوزخی است.

این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: در آیه ۱۸۰ سوره آل عمران خداوند متعال برای فرد بخیل عذاب دردناک در قیامت قرار داده است. در خداوند در قرآن می‌فرمایند که در روز قیامت تمام ثروت افراد بخیل را تبدیل به گردنبند آتشین کرده و به گردن آنان می‌اندازم و تا وقتی من هستم، نمی‌توانند آن را از گردنشان نمیتوانند درآورند.

منبع: وارث

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *