هجرت های مهم تاریخ اسلام کدامند؟ | آیت الله اعرافی

خانه / پیشنهاد ویژه / هجرت های مهم تاریخ اسلام کدامند؟ | آیت الله اعرافی

با هجرت امام رضا به ایران و با اراده ایشان، هجرت حضرت معصومه از مدینه به همراه کاروانی عظیم از امامزادگان باعث شد که گروه گروه از ایرانیان به ارزش‌های خاندان پیامبر روی آورند.

هجرت های مهم تاریخ اسلام کدامند؟ | آیت الله اعرافی

هیاتآیت الله علیرضا اعرافی روز جمعه ۲۸ آبان ماه در دیدار اقشار مختلف مردمی از شهرپرند، با اشاره به ایام وفات شهادت گونه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، اظهارکرد: هجرت و کوچ از نقطه‌ای به نقطه‌ای دیگر از یک ارزش والایی برخوردار است، بطوریکه قرآن کریم در آیات متعددی نگاه ویژه‌ای به مسأله هجرت دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به آیه ۲۰ سوره توبه افزود: خداوند باری تعالی می‌فرمایند؛ «الَّذِینَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ ۚ وَ أُولَٰئِکَ هُمُ الْفَائِزُونَ، کسانی‌که ایمان آورده و هجرت کردند و در راه خدا با اموال و جان‌های خویش جهاد کردند، بزرگ‌ترین درجه را نزد خداوند دارند و اینان همان رستگارانند.»

وی ادامه داد: در طول تاریخ هجرت‌های مهم و اثرگذاری از زمان رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم تا ائمه هدی علیهم السلام رخ داده است که همه آنان برای اثبات حقانیت دین خدا، ترویج و گسترش اسلام، صیانت و پاسداری از قرآن و حکومت اسلامی ویا برقراری حکومت اسلامی بوده است.

آیت الله اعرافی بیان کرد: اینکه فردی برای علم آموزی، ترویج آموزه‌های دینی از خانه و کاشانه خود دل می‌کند و به نقطه دیگری مهاجرت می‌کند از نگاه خداوند متعال دارای جایگاهی رفیع و اگر در این مسیر جان خود را بدهد، در ردیف شهدا قرار گرفته و در منطق اسلام ارزشی بسیار بالا دارد.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به آیه ۱۰۰ سوره نساء گفت: خداوند می‌فرمایند؛ «وَ مَنْ یُهَاجِرْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ یَجِدْ فِی الْأَرْضِ مُرَاغَمًا کَثِیرًا وَسَعَةً ۚ وَمَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهَاجِرًا إِلَی اللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ یُدْرِکْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی اللَّهِ ۗ وَکَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِیمًا، کسی که در راه خدا هجرت کند، جاهای امنِ فراوان و گسترده‌ای در زمین می‌یابد. و هر کس بعنوان مهاجرت به سوی خدا و پیامبر او، از خانه خود بیرون رود، سپس مرگش فرا رسد، پاداش او بر خداست؛ و خداوند، آمرزنده و مهربان است.»

هجرت های مهم تاریخ اسلام کدامند؟ | آیت الله اعرافی

امام جمعه قم به هجرت‌های مهم تاریخی اشاره کرد و افزود: هجرت بزرگ پیامبراکرم صلی الله علیه و آله وسلم از مکه به مدینه که هجرت شگفت انگیزی بود و مبدأ تاریخ اسلام قرار گرفت. هجرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام از مدینه به کوفه، زمانیکه عده‌ای مخالفت کردند که چرا مرکز خلافت از مدینه به کوفه انتقال پیدا کند، ولی حضرت برای اسلام این هجرت را انجام دادند.

آیت الله اعرافی به سومین هجرت مهم و تاریخ ساز اسلام اشاره کرد و گفت: هجرت حضرت سیدالشهدا علیه السلام از مدینه به مکه و در نهایت کربلا در زمانی صورت گرفت که تمام اسلام به دست بنی امیه در حال نابودی بود که حضرت با این مهاجرت و آن واقعه عظیم تاریخ اسلام را متحول ساختند، که امروز بعد از ۱۴۰۰ سال وقتی روز عاشورا می‌شود، بیرق امام حسین علیه السلام در تمام دنیا برپا می‌شود و این از برکت انقلاب اسلامی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود به مهاجرت تاریخی، مهم و البته تحمیلی و اجباری امام رضا علیه السلام از مدینه به مرو در ایران اشاره کرد و افزود: این مهاجرت، تنها مهاجرتی بود که یک امام و ولی‌معصوم علیهم السلام از جزیرة‌العرب خارج و به سرزمینی بغیر از اعراب وارد شده است.

وی ادامه داد: هجرت امام هشتم شیعیان به ایران بر اثر فشارها و دسیسه‌های مأمون صورت گرفت و در سایه این امام همام این تهدیدات به فرصت مبدّل شد و گروه گروه از ایرانیان با معارف خاندان رسول الله آشنا شدند و به اسلام و تشیع گرویدند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه تصریح کرد: حضور امام رضا علیه السلام در ایران موجب تحولات و خط سیر صعودی در تاریخ ایران و جهان گردید و به دنبال آن با هجرت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها که با ارائه امام رضا علیه السلام صورت گرفت، آثار و برکات ارزشمندی را بهمراه داشت. وجود ۴۰۰ امامزاده در قم و حتی سایر شهرهای ایران از برکات این هجرت نورانی بود که علاوه بر سختی‌هایی که داشت نهایت با وفات شهادت گونه حضرت معصومه سلام الله علیها در قم به اوج تبلیغی خود رسید.

امام‌جمعه قم یادآور شد: هجرت حضرت فاطمه‌معصومه‌ سلام الله علیها به ایران و شهر قم منشأ خیرات و اثرات بسیار زیادی شده است و قم با حضور این بانوی بزرگ، کانون علم و اندیشه دینی و اسلامی شده است. هیچ‌گاه منشأ علم و دانش در قم با وجود فراز و نشیب‌های تاریخی خاموش نشده و در ۱۰۰ سال اخیر فصل جدیدی در حوزه‌های علمیه جهان تشیع در این شهر آغاز شده است.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: به برکت این مضجع نورانی هم‌اکنون شهر مقدس قم، شاهد تحصیل بیش از ۱۰۰ هزار طلبه حوزوی و ۷۰ هزار دانشجوی مراکز آموزش عالی و همچنین حضور طلاب غیرایرانی از یکصد کشور جهان است.

منبع: خبرگزاری حوزه

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *