روزشمار دفاع مقدس (۲ مرداد)

۱۷ ادامۀ تشدید مناقشات سیاسی میان ایران و عراق؛ تأیید رسمی خبر اعدام آیت‌‏الله سیدمحمدباقر صدر و خواهرش بنت‏‌الهدی از طرف یک مقام عراقی

تاریخ شمسی  ۲  مرداد  ۱۳۵۹

تاریخ قمری  ۱۰   رمضان  ۱۴۰۰

تاریخ میلادی  ۲۴   ژوئیه   ۱۹۸۰

خلاصه روز: 

۱۷ ادامۀ تشدید مناقشات سیاسی میان ایران و عراق؛ تأیید رسمی خبر اعدام آیت‌‏الله سیدمحمدباقر صدر و خواهرش بنت‏‌الهدی از طرف یک مقام عراقی؛ ترور ریاض طه یک شیعۀ لبنانی طرف‏دار ایران و رئیس سندیکای مطبوعات لبنان به‏‌دست عوامل عراقی در لبنان؛ اخراج گروه دیگری از افراد ایرانی‏‌الاصل از عراق و ورود آنها به ایران؛ تشدید تبلیغات رسانه‏‌های عراق علیه ایران.

۱۸ ادامۀ حملات ایذایی عراق علیه ایران: وضعیت بحرانی نفت‏‌شهر؛ ادامۀ درگیری‏‌های مرزی در منطقۀ قصرشیرین.

۱۹ بررسی تحرکات مرزی عراق و عوامل وابسته به آن در مرزهای خوزستان ازسوی شورای فرماندهان سپاه استان خوزستان و تصمیم این شورا مبنی‏‌بر تشکیل واحد مرزبانی سپاه.

۲۰ ادامۀ تحرکات عوامل مسلح غیرقانونی در برخی مناطق کردنشین: نقل‏‌وانتقالات عناصر مسلح معارض با نظام در منطقۀ دیواندره و حومه آن؛ درگیری در گردنۀ مزیدی از توابع پاوه؛ کمبودها و ناهماهنگی نیروهای خودی در برخورد با عوامل مسلح غیرقانونی.

۲۱ ارائۀ گزارشی از وضعیت امنیتی و اوضاع بی‏‌ثبات آذربایجان‏‌غربی توسط نمایندگان ارومیه و خوی در مجلس شورای اسلامی؛ تعطیل‏‌شدن ادارۀ آموزش‏‌وپرورش میاندوآب به‏‌دستور فرماندار این شهر.

۲۲ بروز وضعیت خاص و غیرعادی حاکی‏‌از عدم ثبات در کشور: اعلام‏‌ جرم دادگاه انقلاب اسلامی کرمان علیه اعظم طالقانی نماینده مردم تهران در مجلس به‏‌خاطر مقالۀ وی علیه حکم سنگسار؛ خبر احضار فرماندار قم به دادگاه انقلاب و اعمال نفوذ برخی عوامل غیرمسئول؛ اطلاعیۀ دادگاه انقلاب اسلامی تبریز دربارۀ ایجاد ناامنی گروه‏‌های سیاسی.

۲۳ اعدام محمدتقی شهرام عضو سابق سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به‏‌همراه ۲۰ تن از کودتاچیان؛ تفسیر رادیو لندن دربارۀ اعدام کودتاچیان؛ پیام سازمان چریک‏‌های فدایی خلق (اکثریت) دربارۀ اعدام محمدتقی شهرام. (ضمیمه دارد)

۲۴ بازتاب وسیع حملۀ گروهی موسوم به پاسداران اسلام به منزل شاپور بختیار در پاریس در مطبوعات داخل و خارج. (ضمیمه دارد)

۲۵ تقابل و اصطکاک دو جناح حکومتی نظام نوپای اسلامی در جریان انتخاب و معرفی نخست‏‌وزیر: مصاحبۀ جلال‏‌الدین فارسی دراین‏‌باره.

۲۶ تشنج شدید و بی‏‌سابقه در جلسۀ امروز مجلس به هنگام رأی‏‌گیری دربارۀ اعتبارنامۀ حسن آیت و دفاع آیت از خود.

۲۷ گزارش روزنامه‏‌های کیهان و انقلاب اسلامی درمورد استعفای حجج‏‌الاسلام انواری و شجاعی از نمایندگی مجلس در اعتراض به جو حاکم بر جلسه امروز مجلس و نوع رأی‏‌گیری درمورد پرونده حسن آیت.

۲۸ بازتاب حواشی جلسه جنجالی امروز مجلس در مطبوعات داخلی.

۲۹ کشف بیش از پنج میلیون تومان اسکناس پنج هزار ریالی قاچاق در فرودگاه مهرآباد تهران؛ کشف یک باند بزرگ جعل و چاپ اسکناس در ورامین و کرج.

۳۰ تفسیر رادیو مسکو و خبرگزاری تاس دربارۀ افزایش حضور نظامی امریکا و انگلیس در خلیج‏‌فارس و نقشه‏‌های تسلیحاتی آنها.

ضمیمه گزارش۱۷: یادآوری چگونگی اعلام شهادت آیت‏‌الله سیدمحمدباقر صدر و خواهرش بنت‏‌الهدی.

ضمیمه گزارش۲۳: معرفی تقی شهرام؛ عضو مؤثر مرکزیت سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در امر تغییر مواضع ایدئولوژیک سازمان به مارکسیسم و تصفیه‏‌های خونین درون‏‌سازمانی مربوط به این کار.

ضمیمه گزارش۲۴: درباره ترور ناموفق بختیار و برخی تبعات و بازتاب‏‌های آن.

جلد – عنوان کتاب:
۹ – تصمیم صدام به جنگ علیه ایران
**********************************

تاریخ شمسی  ۲  مرداد  ۱۳۶۱

تاریخ قمری     ۳   شوال  ۱۴۰۲

تاریخ میلادی   ۲۴  ژوئیه  ۱۹۸۲

خلاصه روز: 

۴۲۹ در گلوله‌باران آبادان سه تن غیر نظامی شهید و ۲۰ تن نیز مجروح شدند.

۴۳۰ ۲۵ دستگاه تریلر حامل مهمات از کویت وارد عراق شد. امریکا موشک ضدتانک “تاو” و فرانسه و عربستان توپ‌های ۱۰۵ و ۱۵۵ میلی‌متری تحویل دولت عراق داده‌اند. مقاله‌ی نیویورک تایمز درباره کمک‌های نظامی و فنی دولت مصر به عراق: مصر تاکنون یک میلیارد دلار کمک نظامی در اختیار عراق قرار داده است. بیش از ۴۰ خلبان در ارتش عراق فعالیت می‌کنند. معاون اول نخست‌وزیر عراق از دولت‌های عربی خواست که کمک کنند تا مصر از انزوای سیاسی خارج شود.

۴۳۱ واشنگتن پست: ناظران سیاسی امریکا متقاعد شده‌اند که عمر صدام به سر رسیده است. کویت و عربستان به تازگی از کمک‌های خود به عراق کاسته‌اند.

۴۳۲ یک شاهزاده‌ی عربستان سعودی از کاخ کنفرانس سران کشورهای غیرمتعهد در بغداد دیدن کرد. مطبوعات انگلیس: رئیس‌جمهور آرژانتین تصمیم گرفته است در کنفرانس سران عدم‌تعهد در بغداد شرکت کند. روزنامه هندی “استیتمن”: شک و تردید در بین اعضای جنبش عدم‌تعهد برای شرکت در کنفرانس بغداد بالا گرفته است. کشورهای غیرمتعهد به این نکته پی برده‌اند که برگزاری کنفرانس بغداد به صلاح جنبش نیست.

۴۳۳ دیدار “میرحسین موسوی” نخست‌وزیر، با امام خمینی. نخست‌وزیر در این دیدار گزارش سفر خود به الجزایر و لیبی را تقدیم امام کرد. مصاحبه‌ی میرحسین موسوی درباره‌ی سفر اخیر خود به لیبی و الجزایر: ما در دیدار با رئیس‌جمهور الجزایر بر تحقق شرایط خود تأکید کردیم.

۴۳۴ مسئول ایرانی دفتر هماهنگی بیانیه‌ی الجزایر: تاکنون ۲۱ مورد تخلف امریکا از بیانیه را به اطلاع دولت الجزایر رساندیم.

۴۳۵ هرالدتریبون: سخنان سفیر ایـران در کویت مبنی بر محترم شمـردن حاکمیت کویت، واکنش ایـران به تهدید غیرمستقیم امریکا است. هرالدتریبون به نقل از یک مقام نفتی بحرین: در صورتی که ایران جنگ را پایان دهد، عربستان و کشورهای عربی پرداخت ۵۰ میلیارد دلار غرامت جنگی را تقبل خواهند کرد.

۴۳۶ هفته نامه‌ی فرانسوی “پست پاریس”: فرانسه قصد دارد مناسبات خود با ایران را به سطح عادی برگرداند.

۴۳۷ واشنگتن پست: رئیس ربوده شده دانشگاه امریکایی بیروت قطعاً در سفارت ایران در بیروت نگه‌داری می‌شود تا با کارمندان ربوده شده‌ی سفارت ایران معاوضه شود.

۴۳۸ بررسی تطبیقی توان نیروی هوایی و زمینی ایران و عراق در نشریه‌ی آرژانتینی “کان ویشن”: در مقابل ۳۳۵ فروند هواپیمای جنگی عراق، ایران کم‌تر از ۱۱۵ فروند هواپیما دارد. نیروی زمینی ایران نسبت به عراق برتری مطلق دارد.

۴۳۹ مقاله‌ی نیویورک تایمز درباره ویژگی‌های صدام‌حسین، بررسی زندگی ماجراجویانه‌ی دوران جوانی و چگونگی به قدرت رسیدن وی، روش‌های حکومت عراق در تحمیل صدام به عنوان یک رهبر بلامنازع و قدرتمند در جامعه‌ی سیاسی عراق.

۴۴۰ سازمان مجاهدین خلق: در حملات هفته اخیر ۵۰ تن از نیروهای ایرانی را کشته‌ایم.

۴۴۱ حمله افراد ضدانقلاب به نیروهای سپاه پاسداران در محور کامیاران ـ مریوان، شهادت ۶ تن از پاسداران و محاصره شدن دو پایگاه؛ واکنش نیروهای خودی با پشتیبانی هوانیروز، به هلاکت رسیدن ۵ تن از نیروهای ضدانقلاب.

جلد – عنوان کتاب:
۲۰- عبور از مرز
صاحب اثر:
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
******************************

تاریخ شمسی   ۲  مرداد  ۱۳۶۴

تاریخ قمری     ۵   ذی‌القعده  ۱۴۰۵

تاریخ میلادی  ۲۴    ژوئیه    ۱۹۸۵

خلاصه روز: 

۳۸۴ پاک‏سازی مناطق آزاد شده در عملیات “قدس۴″؛ تعویق ادامه‌ی عملیات در ام‌الطیره (قسمت باقی‌مانده‌ی منطقه‌ی این عملیات).

۳۸۵ جلسه‌ی قرارگاه خاتم برای بررسی احتمال هشیاری دشمن در منطقه‌ی عملیاتی آتی (فاو) و بررسی اقدامات مربوط به عادی‌سازی و سرعت در روند پیشرفت کار.

۳۸۶ هفت شهید و دو مجروح، دست‏گیری تعدادی از عوامل حزب دمکرات و هلاکت یکی از آن‏ها از نتایج چهارده درگیری با ضدانقلاب در غرب کشور طی ۲۲ روز اخیر، اعلام گردید.

۳۸۷ حمله‌ی دو گروه از پیش‏مرگان حزب‌الله وابسته به مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق به یک مقر فرماندهی و یک پاسگاه حکومت بعثی در کردستان عراق.

۳۸۸ تداوم جنگ روانی عراق با تهدید دوباره‌ی از سرگیری حمله به مناطق مسکونی و غیرنظامی ایران. تحلیل روزنامه‌ی “دیلی‌تلگراف‌” از علت تأمل عراق در تجدید حمله به مناطق مسکونی به‌رغم پایان ضرب‌الاجل چهارده روزه‌ی عراق در حالت عدم دست‏یابی به شرایط مورد نظر و اعلام شده‌ی صدام. ایجاد فضای تبلیغاتی تازه برای عراق در پی‏ گریختن یک هلی‌کوپتر ایرانی به بغداد.

۳۸۹ منابع دیپلماتیک در الجزایر امروز اعلام کردند رئیس کمیته‌ی اجرایی ساف دستور داده است تا واحدی دویست نفره از جنگ‏جویان فلسطینی از الجزایر به بغداد منتقل شود.

۳۹۰ ارسال پیام تبریک جبهه‌ی آزادی‌بخش اریتره به مناسبت سال‏گرد به‌قدرت رسیدن حکومت بعث در عراق به‌دنبال ارسال پیام‌های مشابه از کویت، عربستان، لیبی و الجزایر، به ادعای رادیو صوت‌الجماهیر عراق.

۳۹۱ نشریه “الثوره”: کشورهای عربی باید در کنفرانس فوق‌العاده‌ی سران کشورهای عرب، جمع واحدی را برای حمایت از عراق تشکیل دهند.

۳۹۲ گزارش روزنامه اطلاعات از ارسال نامه‌ی رئیس دولت امارات متحده عربی برای رؤسای جمهوری ایران، لیبی و پاکستان در مورد جنگ و مسائل خاورمیانه.

۳۹۳ اخراج ۱۳۰ تن از ایرانیان مقیم کویت و ضبط اموال آنان به دستور دولت کویت.

۳۹۴ برخورد بین وزیران نفت عربستان و ایران در هفتاد و چهارمین کنفرانس اوپک بر سر تعیین و تعدیل قیمت انواع نفت خام.

۳۹۵ گزارش رویتر به نقل از منابع کشتی‌رانی خلیج‌فارس: تصمیم ایران درباره‌ی خرید ۹ فروند نفت‌کش دست‌دوم برای انتقال نفت خام از جزیره‌ی خارک به سیری.

۳۹۶ ادعای رادیو ضدانقلابی ایران مبنی‌بر دیدار هاشمی‌رفسنجانی با یک مقام امریکایی در جریان سفر اخیر خود به ژاپن و این‌که وی گفته است چنانچه ایالات متحده امریکا از او (هاشمی) حمایت کند، حاضر است به نحوی آبرومندانه به جنگ ایران و عراق پایان دهد، مذهبیون افراطی و چپ‌گرا را سرکوب کند و در روابط با غرب و به‌ویژه امریکا تجدید ‏نظر کند.

جلد – عنوان کتاب:
۳۷- توسعه روابط با قدرت های آسیایی
صاحب اثر:
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
*******************************

تاریخ شمسی   ۲   مرداد   ۱۳۶۵

تاریخ قمری   ۱۶   ذی‌القعده  ۱۴۰۶

تاریخ میلادی  ۲۴    ژوئیه     ۱۹۸۶

خلاصه روز: 

۱۷۴ بمباران‌ شهرهای‌ شوش‌، باختران‌، سنندج‌، مریوان‌، سقز و ایلام‌ بیش‌ از ۳۰۰ شهید و ۲۷۰ مجروح‌ و بیش‌ از دو میلیارد ریال‌ خسارت‌ دربر داشت‌. در باختران‌ یک‌ هواپیمای‌ عراقی‌ سرنگون‌ شد. فرمانده‌ نیروهای‌ هوایی‌ عراق‌: «عراق‌ به‌ نابود کردن‌ کلیه‌ اهداف‌ حیاتی‌ و اقتصادی‌ که‌ رژیم‌ ایران‌ از آنها برای‌ ادامه‌ جنگ‌ بهره‌ می‌گیرد، ادامه‌ خواهد داد.» اعتراض‌ وزارت‌ خارجه‌ ایران‌ به‌ دبیرکل‌ سازمان‌ملل‌ درباره‌ حمله‌ هوایی‌ عراق‌ به‌ مناطق‌ مسکونی‌ کشور.

۱۷۵ در حمله‌ هواپیماهای‌ عراقی‌ به‌ مناطق‌ کردنشین‌ عراق‌، ۱۰ خانه‌ و یک‌ مسجد ویران‌ شد و ۱۳ تن‌ به‌ شهادت‌ رسیدند. دو روستای‌ حوالی‌ حلبچه‌ نیز به‌وسیله‌ بولدوزر با خاک‌ یکسان‌ شدند.

۱۷۶ در جلسه‌ بررسی‌ مشکلات‌ جزیره‌ جنوبی‌، قائم‌ مقام‌ فرمانده‌ نیروی‌زمینی‌ سپاه‌ گفت‌: «دشمن‌ چون‌ از ما ضعف‌ دیده‌، با اطمینان‌ جلو می‌آید.» فرمانده‌ نیروی‌زمینی‌ سپاه‌: راه‌حل‌ مشکل‌ جزیره‌ جنوبی‌، گرفتن‌ تمام‌ جزیره‌ یا عقب‌ نشینی‌ کامل‌ از آن‌ است‌. برای‌ تصرف‌ و نگهداری‌ جزایر پنج‌هزار نیرو و حاج‌همت‌ شهید شده‌اند، پس‌ ما باید آن‌جا را حفظ کنیم‌.

۱۷۷ نخست‌وزیر در سمینار فرماندهان‌ سپاه‌: «مهم‌ترین‌ اولویت‌ دولت‌، تداوم‌ جنگ‌ با تمامی‌ امکانات‌ است‌. هدف‌ استکبار و حمله‌ رژیم‌ عراق‌ ضربه‌ زدن‌ به‌ اقتصاد کشور و تحت‌ فشار قرار دادن‌ انقلابمان‌ و ایجاد نرمش‌ در مواضع‌ ما می‌باشد. ما جز پیروزی‌ راه‌ دیگری‌ نداریم‌.» در قطع‌نامه‌ پایانی‌ سمینار به‌ همکاری‌ برای‌ تأمین‌ و تجهیز ۵۰۰ گردان‌ رزمی‌ در مهلت‌ مقرر، تأکید شده‌است‌.

۱۷۸ آقای‌ هاشمی‌: امریکا و عراق‌ با عوامل‌ فراوانی‌ از جمله‌ تبلیغات‌ توانستند خودشان‌ را حفظ کنند، در جریان‌ شکست‌ فاو امریکایی‌ها گفتند ماهواره‌ها چیزی‌ نشان‌ ندادند!

۱۷۹ تفسیر رسانه‌های‌ غربی‌ از عملیات‌ آتی‌ ایران‌؛ بی‌.بی‌.سی‌: «رهبران‌ ایران‌ اظهار می‌دارند که‌ دیگر نمی‌توانند حالت‌ نه‌ جنگ‌ و نه‌ صلح‌ را تحمل‌ کنند. ایران‌ احتمالاً حمله‌ نهایی‌ را در شمال‌ بصره‌ یا جبهه‌های‌ مرکزی‌ آغاز خواهد کرد.» رادیو کلن‌: «ایران‌ اعلام‌ کرده‌ که‌ برای‌ شکست‌ عراق‌ تمام‌ نیروهایش‌ را به‌ کار گرفته‌ تا جنگ‌ را به‌ پایان‌ برساند، اما ناظران‌ خارجی‌ در بغداد در این‌ مورد تردید دارند، چون‌ عراق‌ از لحاظ نیروی‌ اقتصادی‌ و نظامی‌ از ایران‌ ضعیف‌تر نیست‌.» خبرگزاری‌ خلیج‌: «عراق‌ آمادگی‌ نیروهای‌ احتیاط خود را اعلام‌ کرده‌است‌. فرماندهان‌ عراق‌ اخیراً گفته‌ بودند که‌ تمام‌ اطلاعات‌ لازم‌ برای‌ مقابله‌ با هرگونه‌ تحرک‌ خصمانه‌ای‌ را در اختیار دارند.» روزنامه‌ کویتی‌ الوطن‌: «ایران‌ باید در مورد امکان‌ تشکیل‌ یک‌ موضع‌ مشترک‌ عربی‌ در قبال‌ تهدیداتش‌، روی‌ مواضع‌ خود هزار بار حساب‌ کند. ایران‌ تلاش‌می‌کند منطقه‌ را به‌ تسخیر خود درآورد.»

۱۸۰ دبیرکل‌ سازمان‌ کنفرانس‌اسلامی‌: جنگ‌ ایران‌ و عراق‌ در دستورکار آینده‌ این‌ کنفرانس‌ است‌.

۱۸۱ عوامل‌ اصلی‌ترغیب‌ ملاقات‌ شاه‌ مراکش‌ با رهبران‌ اسرائیل‌ در مصاحبه‌ شاه‌ حسن‌؛ موضع‌گیری‌ ملایم‌ عراق‌ علیه‌ مذاکره‌ شاه‌ مراکش‌ با نخست‌وزیر اسرائیل‌.

۱۸۲ وزیراطلاعات‌ عراق‌: تا وقتی‌ که‌ سوریه‌ متحد ایران‌ باشد، آشتی بین‌ سوریه‌ و عراق‌ وجود نخواهدداشت‌.

۱۸۳ عراق‌ طی‌ ۷ ماه‌ ۲۴۱ میلیون‌ دلار سلاح‌ از مصر خرید. ادامه‌ مذاکره‌ برای‌ خرید سلاح‌.

۱۸۴ وزیر منابع‌ نفتی‌ نیجریه‌ و رئیس‌ اوپک‌: اوپک‌ برای‌ ثبات‌ بازار نفت‌ دو راه‌حل‌ دارد: یا تولید خود را همچنان‌ کاهش‌ دهد و یا این‌که‌ سیاستی‌ درجهت‌ حصول‌ مجدد سهم‌ بازار خود اتخاذ نماید.

۱۸۵ بر اساس‌ گزارش‌ وزارت‌ صنایع‌ سنگین‌، ارزش‌ تولیدات‌ داخلی‌ نسبت‌ به‌ سال‌ قبل‌ ۳۲ درصد کاهش‌ دارد. رئیس‌ اتاق‌ بازرگانی‌ ایران‌: ما با خطر کاهش‌ ۳۰% تولید ناخالص‌ ملی‌ و ۴۵% کسری‌ بودجه‌ روبه‌ رو هستیم‌. یک‌ مقام‌ ژاپنی‌: تکمیل‌ پروژه‌ پتروشیمی‌ ایران‌ و ژاپن‌ با بن‌بست‌ روبه‌رو شده‌است‌.

۱۸۶ گزارش‌ رادیو امریکا از موافقت‌ مجلس‌ ایران‌ با تعویق‌ بازپرداخت‌ بدهی‌ ۱۷۰ میلیون‌ دلاری‌ کره‌ شمالی‌ به‌ ایران‌.

۱۸۷ اخراج‌ یک‌ دیپلمات‌ ایرانی‌ هیئت‌ نمایندگی‌ ایران‌ از امریکا.

۱۸۸ اظهارات‌ ژاک‌ شیراک‌ درباره‌ عادی‌سازی‌ روابط سیاسی‌ فرانسه‌ با ایران‌ و امکان‌ آزاد شدن‌ گروگان‌های‌ فرانسوی‌ در لبنان‌.

ضمیمه‌ گزارش ‌ ۱۷۶: بررسی‌ سابقه‌ اقدامات‌ عراق‌ در جزیره‌ جنوبی‌، تأکید مسئولان‌ کشور بر اهمیت‌ حفظ جزیره‌، کُندی‌ اقدامات‌ مهندسی‌ و وضعیت‌ گذشته‌ و حال‌ جزیره‌.

جلد – عنوان کتاب:
۴۳- در تدارک عملیات سرنوشت ساز
صاحب اثر:
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
********************************

تاریخ شمسی   ۲   مرداد   ۱۳۶۶

تاریخ قمری     ۲۷   ذی‌القعده  ۱۴۰۷

تاریخ میلادی   ۲۴    ژوئیه     ۱۹۸۷

خلاصه روز: 

۴۸ برخورد نفت‌کش بریجتون به مین در حوالی جزیره فارسی و تغییر در آرایش حرکت کاروان نفت‌کش‌های کویت و ناوهای امریکایی محافظ آن.

۴۹ جزئیات برخورد نفت‌کش کویتی تحت محافظت امریکا به مین در گزارش رادیو امریکا، خبرگزاری آسوشیتدپرس و رویتر.

۵۰ وضعیت اضطراری در کاخ‌سفید پس از برخورد بریجتون به مین.

۵۱ افزایش قیمت نفت و طلا در بازارهای جهانی به دنبال برخورد بریجتون به مین.

۵۲ آقایان هاشمی رفسنجانی، سیدعلی خامنه‌ای و میرحسین موسوی برخورد بریجتون به مین را به مثابه تیر غیبی عنوان کردند که حیثیت امریکا را منفجر کرد.

۵۳ مارگارت تاچر نخست‌وزیر انگلستان، ضمن کم‌اهمیت نشان دادن انفجار بریجتون، وجود مین را غیرمنتظره خواند.

۵۴ دیدار دکتر ولایتی با رئیس کمیته بین‌المللی صیلب ‌سرخ و مذاکره آنها درباره استفاده عراق از سلاح‌های شیمیایی.

۵۵ “گنشر” وزیر خارجه آلمان، عراق را آغازگر جنگ و استفاده‌کننده از سلاح‌های شیمیایی معرفی کرد.

۵۶ توافق شفاهی ایران و فرانسه در مورد انتخاب کشورهای حافظ‌ منافع طرفین؛ احضار مترجم سفارت ایران در فرانسه به دادگاه؛ حمله قایق‌های تندرو ایرانی به یک نفت‌کش فرانسوی و بدبینی میتران به ایران؛ عوامل بحران سفارت‌خانه‌ها در گزارش نشریه “لیبراسیون”.

۵۷ حمله محدود دشمن به میمک و دفع آن در ارتفاعات سانواپا، کهنه‌ریگ و میمک و تداوم درگیری در تپه ۴۰۲٫

۵۸ حمله عناصر حزب دمکرات به دو روستای “قلعه‌رش‌ بالا” و “قعریک” در منطقه سلماس.

۵۹ دفع حمله ارتش عراق به روستای “کاشته” در داخل عراق و کشته شدن مسئول اطلاعات شهر گوئیر.

جلد – عنوان کتاب:
۵۰- اسکورت نفت کش‌ها
صاحب اثر:
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس

بازدیدها: 25

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *