روزشمار دفاع مقدس (۲۶ تیر)

تاریخ شمسی ۲۶ تیر ۱۳۶۱

تاریخ قمری ۲۵  رمضان ۱۴۰۲

تاریخ میلادی  ۱۷ ژوئیه  ۱۹۸۲

خلاصه روز: 

۳۳۵ ادامه‌ی عملیات مرحله دوم رمضان: فشار دشمن در محور عملیاتی “نصر ۶” و عقب‌نشینی یگان‌های خودی از این محور. “نصر ۴” (تیپ ۳۱ عاشورا) ابتدا چهار کیلومتر پیش رفت اما براثر عدم تأمین جناح راست آن، به موضع قبلی عقب نشست. تلاش نصر ۴ برای تأمین اهداف و انهدام نیروها و ادوات دشمن. فشار سنگین دشمن و عقب‌نشینی نیروهای خودی از مواضع متصرفه. پیش‌روی “نصر ۷” و تأمین اهداف تعیین شده، اما عقب‌نشینی اجباری نیروهای خودی براثر عدم تأمین جناح راست.

موفقیت “نصر ۸” در انهدام بسیاری از تانک‌ها و نفربرهای دشمن و عقب‌نشینی به مواضع قبلی. آمار تلفات دشمن در این مرحله. محسن رضایی: ما به دلایل نظامی از دست زدن به برخی اقدامات معذوریم. عراق به شهرهای ما حمله می‌کند ولی ما در بیابان با او درگیر می‌شویم. ما به راحتی می‌توانستیم بصره را به جهنم تبدیل کنیم و عقبه‌ی ارتش عراق را از بین ببریم ولی نمی‌خواهیم به مردم غیرنظامی آسیب برسانیم. تلاش اصلی ما تصرف خاک عراق نیست بلکه ایجاد حرکت در مردم عراق است. ما نمی‌خواهیم صرفاً افراد ارتش عراق را نابود کنیم. بلکه ترجیح می‌دهیم که آن‌ها زنده بمانند و بیدار شوند.

۳۳۶ بازتاب عملیات رمضان: یک مقام وزارت خارجه امریکا: ما آماده‌ی انجام دادن عملیات مشترک نظامی با کشورهای دوست در منطقه خلیج‌فارس هستیم. نگرانی‌هایی درباره‌ی قدرت سیاسی و نظامی ایران وجود دارد. خبرگزاری فرانسه به نقل از محافل نزدیک به وزارت دفاع امریکا: کارشناسان نظامی امریکا نمی‌توانند شگفتی خود در مقابل توانایی‌های ارتش ایران را پس از ۲۲ ماه جنگ با عراق، مخفی کنند. ارتش ایران خلاء ناشی از پاک‌سازی افسران حکومت سابق را پر کرده است. عامل اصلی پیروزی‌های ایران، روحیه و ایمان استوار نیروهای پیاده نظام است.

رادیو فرانسه: واشنگتن از بروز این جنگ بسیار نگران است. رادیو آلمان: برای اولین‌بار امریکا خود را در موقعیتی می‌بیند که منافعش در خطر است، بدون آنکه قدرت کافی برای دفاع داشته باشد. عراقی‌ها حتی در حال عقب‌نشینی نیز هر روز شهرهای آبادان و خرمشهر را گلوله‌باران می‌کنند. عکس‌العمل فوری ایران درباره‌ی قطع‌نامه ۵۱۴ حاکی از اعتماد به نفس دولت ایران است. مقاله روزنامه سوئدی درباره اهداف عراق در حمله به ایران در سال ۱۳۵۹، به هم خوردن موازنه‌ی قدرت نظامی به نفع ایران پس از ۲۲ ماه جنگ، کمک کشورهای عربی منطقه به صدام‌حسین.

۳۳۷ سخنان صدام‌حسین درباره‌ی کنگره‌ی اخیر حزب بعث، عملیات اخیر ایران و مخالفت ایران با قطع‌نامه‌ی ۵۱۴ شورای امنیت.

۳۳۸ گزارش خبرگزاری فرانسه درباره‌ی تماس روزانه‌ی شاه اردن با صدام‌حسین، درخواست اردن برای برپایی گردهمایی فوق‌العاده سران عرب برای دفاع متقابل و حمایت از عراق.

۳۳۹ سرپرست دفتر نمایندگی سازمان آزادی‌بخش فلسطین در دیدار با سفیر جمهوری اسلامی، در یک اظهار نظر غیرمتعارف سقوط صدام را یک پیروزی قطعی برای آرمان فلسطین خواند.

۳۴۰ نخست‌وزیر حکومت صهیونیستی: اگر نیروهای ایرانی در صدد پیشروی به سوی بیت‌المقدس باشند، آن‌ها را در نیمه‌ی راه درهم خواهیم کوبید. پیام وزیر امورخارجه مصر به وزیرخارجه امریکا و وزیرخارجه حکومت اشغالگر قدس از عملیات اخیر ایران ابراز نگرانی کرد.

۳۴۱ “ناسیونال هرالد” ارگان حزب کنگره هند، گسترش جنگ را موجب آزرده‌خاطر شدن هند دانست. گزارش روزنامه هندی “فایننشال اکسپرس” درباره روابط رو به گسترش هند و عراق.

۳۴۲ گزارش خبرگزاری ژاپنی “کیودو” از سقوط ارزش سهام شرکت‌های اروپایی و امریکایی طرف قرارداد با عراق. تأخیر وام ۲۴/۶ میلیون دلاری ژاپن به عراق.

۳۴۳ آقای مهندس” میرحسین موسوی” به هنگام عزیمت به لیبی و الجزایر گفت: «سفر به لیبی برای بررسی گسترش روابط دو کشور و بحث درباره‌ی توطئه‌های امپریالیسم و صهیونیسم است.» وی شایعه‌ی میانجی‌گری الجزایر را رد کرد. آقای موسوی همچنین اعلام کرد: «هیچ خطری از جانب ما متوجه کشورهای منطقه نیست.» وی در فرودگاه الجزایر گفت: ما به اندازه‌ای که برای دفاع از شهرهای مرزی کشورمان لازم باشد، به داخل عراق پیشروی خواهیم کرد.

۳۴۴ خبرگزاری رویتر در گزارشی از کنفرانس وزیران خارجه غیرمتعهدها در نیکوزیا، به نقل از این وزیران اعلام کرد: حمله ایران برگزاری کنفرانس سران غیرمتعهدها در بغداد را به مخاطره انداخته است.

۳۴۵ خبرگزاری کویت به نقل از منابع نفتی لندن اوضاع پایانه‌ی نفتی خارک را مغشوش اعلام کرد. گزارش خبرگزاری فرانسه از وضعیت بازار نفت پس از تحولات اخیر در جنگ ایران و عراق، نگرانی‌های موجود از گسترش جنگ و تأثیر آن در صدور ۵۰ درصد از نفت جهان از منطقه خلیج‌فارس.

۳۴۶ ورود ۶۲ دستگاه تریلر حامل مهمات و تجهیزات نظامی از مرزهای کویت و عربستان به عراق.

۳۴۷ حمله ۳۰۰ تن از عناصر مسلح غیرقانونی به بوکان که ۱۸ تن از آنان کشته و ۲۲ تن نیز دست‌گیر شدند. اجساد ۱۸ تن از نیروهای بسیج که در پیرانشهر اسیر شده بودند، کشف شد. فرمانده‌ی منطقه ۵ سپاه درباره چگونگی شهادت آنان گفت: افراد شورای ملی مقاومت آن‌ها را شکنجه و سپس خفه کرده‌اند.

جلد – عنوان کتاب: 
۲۰- عبور از مرز
صاحب اثر: 
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
*************************************

تاریخ شمسی ۲۶  تیر  ۱۳۶۴

تاریخ قمری  ۲۸    شوال  ۱۴۰۵

تاریخ میلادی  ۱۷  ژوئیه  ۱۹۸۵

خلاصه روز: 

۳۳۰ عقب‌نشینی نیروهای ارتش از ارتفاعات سراسپندار به‌دنبال فشار دشمن؛ نتایج مثبت و منفی این مرحله از عملیات موسوم به “قادر۱”.

۳۳۱ سرنگونی دو هواپیمای عراقی در منطقه‌ی شمال‌غرب با آتش پدافند هوایی ایران.

۳۳۲ جلسه‌ی قرارگاه خاتم برای بررسی امکان اجرای عملیات محدود در جزایر “قطعه” و “سهیل” در غرب اروندرود با حضور جانشین فرماندهی کل سپاه و فرماندهان تیپ المهدی و لشکر ثارالله [ضمیمه دارد].

۳۳۳ درگیری‌ نیروهای خودی با ضدانقلاب در غرب کشور، از جمله در شهر اشنویه که جاده‌های تدارکاتی عملیات قادر از آن می‌گذرد.

۳۳۴ هشدار قرارگاه “بلال” سپاه در خصوص تحرکات ایذایی اشرار مسلح و حمله‌ی ‌آن‏ها به مأموران انتظامی در جاده‌های سیستان و بلوچستان. این تحرکات و حملات در پاکستان سازمان‏دهی می‌شود.

۳۳۵ اظهارات رئیس اداره‌ی آگاهی امریکا درباره­‌ی کشف باند قاچاق سلاح به ایران.

۳۳۶ پرداخت دست‏مزد کارگران خارجی به ارز خارجی و انتقال هرگونه دینار عراقی و جواهر آلات به خارج از کشور عراق ممنوع شد.

۳۳۷ ورود “طارق عزیز” به اردن به‌منظور دیدار و مذاکره با وزیر خارجه‌ی ژاپن – که در اردن به‌سر می‌برد – درباره‌ی روند کنونی صلح. رسانه‌های عراقی می‌کوشند هدف از این سفر را دیدار با مقام‌های اردنی معرفی کنند. گزارش رسانه‌های غربی درباره‌ی این سفر.

۳۳۸ مقاله‌ی روزنامه‌ی اطلاعات درباره‌ی موقعیت گورباچف و جایگزین کردن سیاست‏مداران قدیمی با سیاست‏مداران جوان در شوروی.

ضمیمه گزارش شماره ۳۳۲: گزارش منتفی شدن عملیات محدود در جزایر سهیل و قطعه.

جلد – عنوان کتاب:
۳۷- توسعه روابط با قدرت‌های آسیایی
صاحب اثر:
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
******************************

تاریخ شمسی  ۲۶  تیر ۱۳۶۵

تاریخ قمری  ۹  ذی‌القعده  ۱۴۰۶

تاریخ میلادی  ۱۷  ژوئیه  ۱۹۸۶

خلاصه روز: 

۹۷ هواپیماهای‌ دشمن‌، جزیره‌ خارک‌ و اسکله‌های‌ فاو را بمباران‌ کردند.

۹۸ تحرکات‌ ارتش‌ عراق‌ در منطقه‌ عملیاتی‌ مهران‌؛ فعالیت‌ مهندسی‌، اطلاعاتی‌ و تحرکات‌ دشمن‌ در فاو؛ وضعیت‌ نامطلوب‌ آتش‌ خودی‌ در منطقه‌ فاو.

۹۹ ۳۰۰ شهید، ۱۱۷۳ مجروح‌ و ۴۵ مفقود در جزیره‌ مجنون‌ طی‌ سه‌ ماه‌ گذشته‌ بر اثر حملات‌ پیاپی‌ دشمن‌ و مشکلات‌ پدافندی‌ و تدارکاتی‌ خودی‌.

۱۰۰ درخواست‌ فرمانده‌ کل‌ سپاه‌ از فرماندهان‌ نواحی‌ جهت‌ راه‌اندازی‌ اردوگاه‌های‌ قدس‌ برای‌ آموزش‌ نیروها؛ اعزام‌ ۲۰۲۳۷ تن‌ از استان‌ اصفهان‌ به‌ جبهه‌ها طی‌ سال‌ ۶۴٫

۱۰۱ گزارش‌ اطلاعات‌ نیروی‌ زمینی‌ سپاه‌ درباره‌ی تأثیر عملیات‌های‌ بزرگ‌ در افت‌ کیفی‌ ارتش‌ عراق‌؛ نحوه‌ بازسازی‌ یگان‌های‌ عراقی‌ پس‌ از عملیات‌ها؛ عدم‌ تأثیر سقوط بصره‌ در سرنگونی‌ صدام‌؛ ممکن‌ بودن‌ سقوط رژیم‌ عراق‌ بر اثر استمرار و تداوم‌ عملیات‌ها.

۱۰۲ دبیرکل‌ سازمان‌ملل‌ مواضع‌ عراق‌ و ایران‌ درباره‌ی طرح‌ ۸ ماده‌ای‌ شورای‌امنیت‌ را تشریح‌ کرد.

۱۰۳ روزنامه‌ البعث‌ سوریه‌: رژیم‌ عراق‌ به‌ دنبال‌ کودتای‌ اخیر، ۵۰۷ افسر و سرباز را اعدام‌ کرد. فرمانده‌ سپاه‌ هفتم‌ عراق‌ دستور تیراندازی‌ به‌ هلی‌کوپتر حامل‌ صدام‌ را داده‌ بود.

۱۰۴ صدام‌ به‌ مناسبت‌ سالگرد کودتای‌ حزب‌ بعث‌، گفت‌: زمان‌ علیه‌ ایران‌ است‌، آنها از بیم‌ فروریختن‌ اوضاع‌ اقتصادی‌، سیاسی‌ و نظامی‌شان‌ برای‌ حمله‌ عجله‌ دارند. ما با ۱۵ میلیون‌ عراقی‌ در برابرشان‌ خواهیم‌ ایستاد. میدان‌ اقتصادی‌ به‌ عنوان‌ یک‌ میدان‌ اساسی‌ در درگیری‌ باقی‌ خواهدماند؛ ما سهمیه‌ای‌ کم‌تر از سهمیه‌(نفت‌) ایران‌ را نخواهیم‌ پذیرفت‌.

۱۰۵ توافق‌ ترکیه‌ و عراق‌ برای‌ چگونگی‌ بازپرداخت‌ ۱/۵ میلیارد دلار بدهی‌ عراق‌ به‌ ترکیه‌.

۱۰۶ گزارش‌ گاردین‌ از وضعیت‌ اقتصادی‌ عراق‌: عراق‌ ۱۵ میلیارد دلار به‌ بانک‌ها و ۵۰ الی‌ ۷۰ میلیارد دلار به‌ شوروی‌ و کشورهای‌ عربی‌ بدهکار است‌. عایدات‌ عراق‌ از نفت‌ ۸ میلیارد دلار خواهد شد، در حالی‌ که‌ این‌ کشور نیاز به‌ ۱۵ میلیارد دلار ارز دارد. نیویورک‌ تایمز: نشانه‌های‌ جنگ‌ در نقاط مختلف‌ عراق‌ به‌ خوبی‌ هویداست‌. اکثر مردان‌ زیر ۴۰ سال‌ در حال‌ خدمت‌ نظام‌ وظیفه‌ هستند؛ اکثر شغل‌های‌ خدماتی‌ را زنان‌ و کارگران‌ خارجی‌ پر کرده‌اند.

جلد – عنوان کتاب:
۴۳- در تدارک عملیات سرنوشت ساز
صاحب اثر:
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
********************************

تاریخ شمسی  ۲۶  تیر  ۱۳۶۶

تاریخ قمری  ۲۰  ذی‌القعده  ۱۴۰۷

تاریخ میلادی   ۱۷   ژوئیه     ۱۹۸۷

خلاصه روز: 

۷۶۰ تصمیم قرارگاه نصرت بر انجام عملیات در جزیره مجنون جنوبی و ابلاغ طرح مانور لشکر۵ نصر و تیپ۱۲ قائم. جزئیاتی از طرح مانور لشکر۵ نصر. (ضمیمه دارد)

۷۶۱ عملیات نیروهای عراقی در منطقه‌ی عمومی سومار. ‌به‌‏رغم به‏‌کارگیری سه تیپ پیاده، یک گردان مکانیزه و پشتیبانی ۶ گردان توپخانه، دشمن موفق به تصرف تپه‌ی ۴۰۲ کهنه‌ریگ نشد.

۷۶۲ در بمباران روستای بوالحسن، مسجد روستا تخریب شد و تعدادی از مردم نیز مجروح شدند. پروازهای شناسایی هواپیماهای دشمن بر فراز سردشت و مناطق کلاشین، حاج عمران و میرآباد و شکستن دیوار صوتی.

۷۶۳ عملیات مشترک حزب دمکرات کردستان عراق و تیپ ۷۵ ظفر و نیروهای معارض در محور زراین – دربندیخان و توزخرماتو – کرکوک. در این درگیری ۹ تن از نیروهای عراقی کشته شدند. یکی از فرماندهان محلی عراق و ۵ تن از نیروهای تحت امر وی و ۲۹ نفر دیگر از نظامیان و جاش‌های عراقی خود را به نیروهای معارض عراقی تسلیم کردند.

۷۶۴ حمله حزب دمکرات کردستان به پایگاه دژن در شمال غربی کامیاران با مقاومت نیروهای خودی ناکام ماند و درگیری همچنان ادامه دارد. نیروهای سپاه کامیاران که برای کمک عازم منطقه بودند در اطراف روستای کاشتر با عوامل ضد انقلاب درگیر شدند.

۷۶۵ نیروی دریایی ۸ کشتی تجاری و نفت‌کش را در تنگه‏‌هرمز مورد بازرسی قرار داد.

۷۶۶ عیادت نمایندگان رئیس‏‌جمهور از مجروحان شیمیایی سردشت. برگزاری مراسم بزرگداشت یکی از شهدای حمله‌ی شیمیایی در رُم. نامه نمایندگی ایران در سازمان ملل به دبیرکل این سازمان درباره خبر شهادت دختر ۱۳ ساله سردشتی بر اثر شدت جراحات حاصل از حملات شیمیایی عراق به سردشت در بیمارستان شهر رم و انتقاد از شورای امنیت و جامعه بین‌الملل.

۷۶۷ در جلسه‌ی ۱۰ ساعته‌ی فرماندهان عالی‌‏رتبه قرارگاه خاتم‌‏الانبیاء و فرماندهان نیروهای سه‏‌گانه ارتش و سپاه، طرح‌‏های دفاعی خلیج‌‏فارس مورد تصویب قرار گرفت. یک مقام ارشد قرارگاه خاتم‏‏‌الانبیاء: این طرح‌‏ها به‏‌منظور پاسخگویی به‌موقع به متجاوزین خارجی که در فکر گسترش و نفوذ نظامی خود در منطقه هستند تهیه شده است.

۷۶۸ سخنان آقای هاشمی رفسنجانی نماینده‌ی امام در شورای عالی دفاع در نماز جمعه‌ی تهران درباره‌ی فرسایش توان نظامی عراق و افزایش توان نظامی ایران، اقدامات جدید امریکا در خلیج‌‏فارس، تغییر موضع غرب و خصوصاً امریکا از درگیری غیرمستقیم به درگیری مستقیم با هدف جلوگیری از پیروزی ایران و بازداشتن حکومت عراق از سقوط، اقدامات انگلیس و فرانسه در منازعات اخیر دیپلماتیک با ایران به‌عنوان بخش روانی این رویارویی و غیرقابل اعتماد خواندن امریکا با استناد به رفتار این کشور در معامله‌ی پنهانی با ایران و افشای برخی تقلب‌های صورت گرفته در این معامله.

۷۶۹ سفر محمدجواد لاریجانی به شوروی و گفت‌وگوی وی با رئیس‌جمهور و وزیر خارجه‌ی این کشور. لاریجانی: ما کلیه‌ی تحرکات امریکا را به دقت زیر نظر داریم و خود را برای مقابله با آن آماده کرده‌‏ایم. گرومیکو: نقطه‌‏نظرهای ایران برای مقابله با حضور نیروهای نظامی امریکا مورد تأیید شوروی است. گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی و رادیو مسکو از مذاکرات انجام شده. مقاله یونایتدپرس درباره‌ی مخالفت شوروی با ادامه‌ی جنگ، مخالفت دو طرف با توسعه حضور امریکا در منطقه، نقش برجسته‌ی شوروی در پایان دادن به جنگ، سفر لاریجانی به مسکو و دستاوردهای این سفر.

۷۷۰ سخنرانی صدام حسین به مناسبت سالگرد به قدرت رسیدن حزب بعث در عراق: مدتی است که عراق از خطر گذشته و توانسته‌‏ایم دشمن را در مرزها محاصره کنیم؛ هر قطع‏نامه‌‏ای که با اصول پنج‏‌گانه که ما تعیین کرده‌‏ایم تناقض داشته باشد، از سوی عراق قابل قبول نخواهد بود؛ سال ۱۹۸۷ به عنوان سال اهمیت دادن فراوان به زمینه‌‏های غیرنظامی و به خصوص زمینه اقتصادی به شمار می‌‏آید.

۷۷۱ تشریح جزئیات اجرای یک کودتای ناموفق به رهبری دو برادر صدام حسین در عراق در یک نشریه‌ی مخالف حکومت عراق.

۷۷۲ ۲۹ تیر ماه به عنوان روز رأی‏‌گیری از قطع‏نامه پیشنهادی درباره جنگ ایران و عراق اعلام شد. رویتر: منابع دیپلماتیک آلمان از توافق اعضای شورای امنیت درباره‌ی قطع‏نامه پیشنهادی خبر دادند. امریکا تلاش دارد تا قبل از حرکت نخستین نفت‌کش کویتی با پرچم این کشور قطع‏نامه را به تصویب برساند. احتمال حضور وزرای خارجه کشورهای عضو شورای امنیت در جلسه رأی‏‌گیری. گزارش خبرگزاری فرانسه و رادیو امریکا از برخی مواد قطع‏نامه و ارزیابی تطبیقی این قطعنامه ‌با قطع‏نامه‌‏های صادر شده‌ی قبلی.

۷۷۳ مارگارت تاچر نخست وزیر انگلیس: ما آماده نیستیم حضور خود را در خلیج‌‏فارس افزایش بدهیم. ساندی تایمز: تاچر در دیدار با ریگان گفته است ممکن است امریکا به جنگی بی‏‌نتیجه و ناتمام با ایران کشیده شود. ریگان پس از دیدار با تاچر: اکنون وقت آن است که فوراً‌ به جنگ ایران و عراق پایان داده شود.

۷۷۴ پایان تشریفات نصب پرچم بر روی دو فروند نفت‌کش کویتی؛ بریجتون و ‏گازپرنس اولین گروه از کشتی‏‌هایی هستند که اسکورت خواهند شد. ریچارد مورفی معاون وزیرخارجه امریکا با تأکید بر منافع گسترده‌ی امریکا در منطقه اعلام کرد که نیروهای این کشور تا پایان جنگ در خلیج‏‌فارس باقی خواهند ماند.

۷۷۵ اعتراض ایران به هلند به‌دنبال اعلام تصمیم این کشور مبنی‏‌بر واگذاری دو فروند کشتی مین‌‏یاب به کویت. گزارش آسوشیتدپرس از اعتراض ایران و جزئیات نحوه‌ی فروش مین‌‏یاب‏‏‌های هلندی به کویت.

۷۷۶ فرانسه روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد. دولت فرانسه همچنین بر شدت محاصره‌ی سفارت ایران در پاریس افزود و خروج دیپلمات‏‌های ایرانی را از فرانسه ممنوع کرد. گزارش مشروح خبرگزاری فرانسه از این وقایع‏.

۷۷۷ ایران ضمن اعلام قطع روابط دیپلماتیک با فرانسه اعلام کرد با توجه به عملکرد خلاف قوانین بین‌‏المللی دولت فرانسه، ایران حق اقدام متقابل را برای خود محفوظ می‏‌داند.

۷۷۸ آخرین تصمیم دولت فرانسه: دیپلمات‏‌های دو کشور ظرف ۵ روز به کشورهای خویش بازگردند.

۷۷۹ سخن‌گوی وزارت خارجه امریکا: ما از تصمیم فرانسه حمایت می‌‏کنیم. وزیر خارجه‌ی اردن: اقدام فرانسه شجاعانه بود. هشدار حزب‌الله و روحانیون لبنان به دولت فرانسه: سفارت‌خانه‌ها و منافع فرانسه در هر کجای دنیا در معرض خطر قرار دارد؛ این اقدام فرانسه، در چارچوب یک جنگ تمام عیار علیه اسلام است.

۷۸۰ در پاسخ به تلاش دولت یونان برای برقراری آتش‏‌بس در خلیج‌‏فارس، سفارت عراق در یونان طی اطلاعیه‌‏ای اعلام کرد که مسئولیت ورود کشتی‏‌ها به مناطق ممنوعه برعهده‌ی خود آنان است و عراق مسئول حمله به نفت‌کش‏‌ها نیست.

۷۸۱ باتوجه به شروع دور جدید حملات هوایی عراق در خلیج‏‌فارس، نزدیک شدن زمان اجرای عملیات اسکورت نفت‌کش‏‌های کویتی، یونایتدپرس با تأکید بر اقدامات غیر‏قابل پیش‌‏بینی نیروهای سپاه سه فرضیه را درباره‌ی اقدامات اخیر عراق در حمله به کشتی‌ها طرح و بررسی کرده است.

ضمیمه گزارش۷۶۰: طرح مانور نیروهای غواص لشکر۵ نصر در جزیره مجنون جنوبی.

جلد – عنوان کتاب:
۴۹- تصویب قطعنامه ۵۹۸ زمینه‌های سیاسی و نظامی
صاحب اثر:
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس

بازدیدها: 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *