37 نکته و سرفصل درباره راهبرد «مقاومت فعال» به بهانه فتوحات اخیر جبهه مقاومت در غزه
نزدیک به چند دهه در محافل دانشگاهی، نخبگانی و جوانانه ایران اسلامی، این سوال راهبردی و محوری مطرح است. که در مواجهه با قدرتهای بین المللی کدام استراتژی باید انتخاب شود و کدام راهبرد، کارآمد، کارآ و موفق خواهد بود. و با چه رهیافت و الگوی نظری و مدل عملی باید با قدرتهای بین المللی و جریاناتی که با زبان زور حرف می زنند. مواجه شد؟ چرا برخی نخبگان و رهبران جهان اسلام مانند حضرت امام خمینی، آیت الله خامنه ای و بسیاری از شخصیتهای فرهیخته جهان اسلام بر قدرتمند بودن و قوی شدن تاکید دارند؟ و در برابر جریانات زر و زور و تزویر جهانی مدلهای استقامت، مقاومت و قوی بودن را تجویز میکنند.
امروز با نگاهی به گذشته و پس از چند ده سال درگیریهای سنگینی که قطبهای مختلف جهانی با هم داشته اند. بهتر می توانیم با استناد به مصادیق متعدد اثبات کنیم. در دنیای امروز باید بر بازدارندگیهای فعال، مقاومت فعال، قوی بودن و توانمند بودن تاکید داشت. و نمیشود با شوخی گرفتن مناسبات بین المللی و نظریات شیک و خوشظاهر اما فاقد کارآمدی و واقعبینی میدانی، مسائل جهانی را پیش برد. اتفاقات ده روز اخیر فلسطین بزرگترین سند برای اثبات این است. که تنها نظریه کارآمد در مواجهه با قدرتهای استکباری، نظریه مقاومت فعال و بازدارندگی فعال است.
تجربه بیش از چهل ساله انقلاب اسلامی
تجربه بیش از چهل ساله انقلاب اسلامی هم در عمل نشان داده. هر جا نظریه و دکترین «مقاومت» و «مقاومت فعال» حاکم بوده. کارآمدی و پیشرفت و حل مشکل، از نتایج آن بوده است. نمونه بارز کارآمدی نظریه مقاومت، موفقیتهای کمنظیر جبهه مقاومت در منطقه غرب آسیا در برابر کل دنیای غرب و صهیونیستهاست. از موفقیت جمهوری اسلامی در منطقه و پاک کردن مسالهای به نام داعش با فرماندهی سیدالشهدای مقاومت گرفته. تا موفقیت بیسابقه جبهه مقاومت فلسطین در نبرد طوفان الاقصی علیه صهیونیستها.
«مقاومت» قبل از آنکه یک مفهوم قرآنی و دینی باشد، یک مفهوم عقلانی و منطقی است.
تجربه سایر کشورهای دنیا هم کارآمدی دکترین مقاومت و ایستادگی و موفقیت نظریه «ما می توانیم» را نشان میدهد. «مقاومت» قبل از آنکه یک مفهوم قرآنی و دینی باشد، یک مفهوم عقلانی و منطقی است. که اختصاصی به اسلام یا جمهوری اسلامی هم ندارد. تجربه دو سه صده اخیر دنیا نشان میدهد. هرجا ملتها و دولتها، در برابر امپریالیسم و هژمونی جریان سرمایهداری و کشورهای «متروپل»، ایستادگی کرده اند. و خود را از وابستگی به آنها رهانیدند. پیشرفت حاصل شده است. در مقابل، کشورهایی هستند. که کاملا وابسته به آمریکا و نظام سرمایهداری بودهاند. اما مردمشان در فلاکت بارترین وضعیت ممکن به سر می برند. تجربه کشورهایی مثل آلمان، ژاپن، چین، هند و در مقابل کشورهایی مانند مصر و مکزیک از این دست هستند.
یادداشت تفصیلی پیش رو تلاش میکند. ضمن اشاره و استناد به دستاوردها، موفقیتها، پیروزیها و حکمتهای حوادث 10 روز اخیر، نسبت میان کارآمدی و پیشرفت با مقاومت و ایستادگی را از ابعاد و اضلاع مختلف، تبیین و تشریح نماید و اثبات کند. مقاومت، کارآمد، کارآ، موفقیتآفرین و پیروزیبخش است. و هزینههای سازش با مستکبران و ابرقدرتها بیشتر از هزینههای چالش با آنها و مقاومت در برابر فشارهایشان است.
شاید از این پستها خوشتان بیاید.
مردم غزه و فلسطین، پیروز نهایی این میدان
تاریخچه ای از سرزمین فلسطین و جنبش های آن
دانلود محتوای چندرسانه ای با موضوع فلسطین
بازدیدها: 0