هنگامی که تولّد حضرت فاطمه زهرا علیها السلام را به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بشارت دادند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در چهره اصحاب خود نشانه کراهت را مشاهده کردند. در این هنگام پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رو به آنها کرده و آنها را مورد سرزنش قرار داده و فرمود: چرا از این امر کراهت دارید؟! او گلی است که من بوی آن را استشمام می کنم. و رزق و روزی او نیز بر خدای عزّ وجلّ می باشد
 

برکت

۲۱- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: دختران مایه برکت هستند[۱].

۲۲- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای یک فرزند دختر باشد خدای متعال کمک کار و معین او بوده و برکت و مغفرتش را شامل او خواهد ساخت [۲].

۲۳- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: در هر روز دوازده برکت و رحمت الهی بر خانه ای که در آن دختران زندگی می کنند نازل می گردد.و آن منزل. مورد زیارت و دیدار ملائکه قرار می گیرد.و آن ملائکه برای پدر آن دختران- در هر روز و شب- ثواب عبادت یک سال را در نامه عمل او می نویسند[۳].

باقیات صالحات

۲۴- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در باره دختران فرمود: آنها باقیات صالحات بشمار می آیند[۴].

بشارت

۲۵- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در باره دختران فرمود: آنها مایه بشارت هستند[۵].

برتر بودن از هزار حج و هزار جهاد و هزار قربانی و هزار ضیافت

۲۶- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای یک فرزند دختر باشد.این دختر برای او بهتر است از هزار حج. و بهتر است از هزار جهاد در راه خدا.و بهتر است از قربانی هزار شتر. و بهتر است از هزار مهمانی دادن [۶].

برداشته شدن مسئولیت جهاد و تکالیف سخت از دوش پدری که دارای سه دختر می باشد

۲۷- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای سه دختر باشد. مسؤولیت جهاد و تکالیف سنگین و شاق از دوش او برداشته می شود[۷].

بهترین فرزندان

۲۸- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: بهترین فرزندان شما دختران هستند[۸].

پرستاری

۲۹- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: دختران. فرزندان خوب و نیکویی هستند.زیرا آنها مایه خوشی و انس هستند و از شما پرستاری می کنند[۹].

دیدار ملائکه- نزول ملائکه

۳۰- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: در هر روز دوازده برکت و رحمت الهی بر خانه ای که در آن دختران زندگی می کنند نازل می گردد. و آن منزل مورد زیارت و دیدار ملائکه قرار می گیرد. و آن ملائکه برای پدر آن دختران- در هر روز و شب- ثواب عبادت یک سال را در نامه عمل او می نویسند[۱۰].

۳۱- امام صادق علیه السلام فرمود: هنگامی که شخصی دارای فرزند دختر می گردد خدای عزّ وجلّ فرشته ای را به سوی آن دختر نازل می فرماید و آن فرشته بال خود را بر سر و سینه آن دختر می کشد و می گوید: این مخلوق ظریف و نازک است.

و شخصی که برای او انفاق کند خدای متعال- تا روز قیامت- کمک حال او خواهد بود[۱۱].

رأفت الهی

۳۲- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: بدرستیکه رأفت و مهربانی خدای عزّ وجلّ نسبت به دختران بیشتر از پسران می باشد[۱۲].

رحمت الهی

۳۳- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: مردی که دارای فرزند دختر می باشد مورد رحمت الهی قرار دارد[۱۳].

۳۴- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: در هر روز دوازده برکت و رحمت الهی بر خانه ای که در آن دختران زندگی می کنند نازل می گردد. و آن منزل مورد زیارت و دیدار ملائکه قرار می گیرد.و آن ملائکه برای پدر آن دختران- در هر روز و شب- ثواب عبادت یک سال را در نامه عمل او می نویسند[۱۴].

کمک الهی

۳۵- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای یک فرزند دختر باشد خدای متعال کمک کار و معین او بوده و برکت و مغفرتش را شامل او خواهد ساخت [۱۵].

گل خوشبو

۳۶- هنگامی که تولّد حضرت فاطمه زهرا علیها السلام را به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بشارت دادند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در چهره اصحاب خود نشانه کراهت را مشاهده کردند.

در این هنگام پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رو به آنها کرده و آنها را مورد سرزنش قرار داده و فرمود:

چرا از این امر کراهت دارید؟!او گلی است که من بوی آن را استشمام می کنم.و رزق و روزی او نیز بر خدای عزّ وجلّ می باشد[۱۶].

۳۷- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در وصف دختران فرمود: آنها گل خوشبو هستند[۱۷].

۳۸- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به مردی که صاحب فرزند دختری شد فرمود: او گلی است که تو بوی آن را استشمام می کنی [۱۸].

معافیت از عوارض و مالیات

۳۹- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به این مضمون فرمود: شخصی که دارای سه دختر- یا سه خواهر- باشد تکلیف جهاد از دوش او برداشته می گردد.و او از پرداخت مالیات و عوارض معاف خواهد بود[۱۹].

مونس بودن

۴۰- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در وصف دختران فرمود: آنها مایه انس می باشند[۲۰].

نوحه گری بر پدر

۴۱- امام صادق علیه السلام فرمود: حضرت ابراهیم خلیل الرحمن علیه السلام از خدای عزّ وجلّ درخواست نمود تا به او دختری کرامت فرماید.تا آن دختر بعد از مرگ او برایش گریه کند[۲۱].

مسؤولیت افراد جامعه و دولتمردان در قبال خانواده های دختردار

۴۲- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: ای مردم شخصی را که دارای سه دختر است یاری و کمک کنید. و به او قرض بدهید. و او را مورد لطف و مرحمت خود قرار دهید[۲۲].

۴۳- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در مورد شخصی که دارای چهار دختر می باشد فرمود:

ای مردم- او را یاری نمایید.

ای مردم- به او قرض دهید.

ای مردم- به او رحم و مهربانی کنید[۲۳].

آثار و برکات و ثمرات اخروی دختر داشتن

آمرزش الهی

۴۴- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای یک فرزند دختر باشد خدای متعال کمک کار و معین او بوده و برکت و مغفرتش را شامل او خواهد ساخت [۲۴].

اجر و ثواب

۴۵- امام صادق علیه السلام فرمودد: دختران به منزله حسنات می باشند.و خدای متعال در برابر حسنات. اجر و ثواب عنایت می فرماید[۲۵].

امان از آتش جهنّم

۴۶- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای فرزندان دختر می باشد و به آنها نیکی نماید. از گزند آتش جهنّم در امان خواهد بود[۲۶].

۴۷- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که یک فرزند دختر داشته باشد و آن دختر را به نیکی تربیت نموده و به نیکی آموزش دهد.

و از نعمتهایی که خداوند به او کرامت فرموده بر آن دختر ارزانی دارد.این کار موجب دوری او از آتش شده و به منزله سپری از عذاب جهنّم است [۲۷].

۴۸- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: دختر نیکو فرزندی است.

هر شخصی که دارای یک فرزند دختر باشد. آن دختر باعث می گردد تا او از آتش جهنّم در امان باشد[۲۸].

۴۹- امام صادق علیه السلام فرمود: شخصی که نیازهای معیشتی دو دختر- یا دو خواهر یا دو عمّه و یا دو خاله- را تأمین نماید. این کار باعث دوری او از آتش جهنّم می گردد[۲۹].

۵۰- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای دو فرزند دختر می باشد.آن دو دختر باعث دوری او از آتش جهنّم می گردند[۳۰].

۵۱- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای سه فرزند دختر باشد و بر مشکلات و سختیهای آنها صبر نماید. آن دختران باعث می گردند تا او از آتش جهنّم در امان باشد[۳۱].

بهشتی شدن

۵۲- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای فرزند دختر می باشد و به آن دختر آزار نرسانده و او را مورد توهین قرار نداده و فرزند پسرش را بر او ترجیح ندهد.خدای متعال چنین شخصی را وارد بهشت می نماید[۳۲].

۵۳- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای دو فرزند دختر می باشد. بواسطه آن دو دختر وارد بهشت می گردد[۳۳].

۵۴- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که نیازهای معیشتی سه دختر- یا سه خواهر- را تأمین نماید. بهشت برای او واجب می گردد.

مردم از حضرت صلی الله علیه و آله سؤال کردند: اگر دو نفر باشند هم همین ثواب را خواهد داشت؟

حضرت صلی الله علیه و آله فرمود: اگر دو نفر هم باشند همینطور است.

مردم بار دیگر از حضرت صلی الله علیه و آله سؤال کردند: اگر یک نفر باشد چطور؟

حضرت صلی الله علیه و آله فرمودند: حتّی اگر یک نفر هم باشد[۳۴].

۵۵- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که نیازهای معیشتی دختر مسلمانی را تأمین نماید. بهشت ارزانی او می گردد[۳۵].

۵۶- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که نیازهای معیشتی سه دختر را تأمین کند خدای متعال سه باغ از باغهای بهشتی را به او کرامت خواهد نمود.که هر باغ آن. از دنیا و مافیها وسیعتر است [۳۶].

همنشینی با پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در بهشت

۵۷- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که نیازهای معیشتی دو دختر یا سه دختر را تأمین کند همراه من در بهشت خواهد بود[۳۷].

۵۸- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای دو دختر یا دو خواهر باشد و به آنها نیکی کند.نزدیک بودن جای او- در بهشت- با جایگاه من. مانند نزدیکی دو انگشت سبّابه و وسط خواهد بود[۳۸].

۵۹- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که نیازهای معیشتی یک یا دو دختر را تأمین نماید. جایگاه او- در روز قیامت- در کنار من خواهد بود[۳۹].

۶۰- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که نیازهای معیشتی دو دختر را تأمین نماید همراه من وارد بهشت خواهد شد[۴۰].

۶۱- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در حالی که انگشت سبّابه و وسط را نشان مردم می داد فرمود:

شخصی که سه دختر- یا سه خواهر- را اداره نماید و نیازهای آنها را تأمین کند.همجواری او با من در- در بهشت- مانند همجواری این دو انگشت خواهد بود.

آنگاه حضرت صلی الله علیه و آله دو انگشت سبّابه و وسط خود را نشان مردم دادند.

مردم به پیامبر صلی الله علیه و آله گفتند: اگر آنها دو نفر باشند چطور؟

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: اگر چه دو نفر باشند.به پیامبر صلی الله علیه و آله گفته شد: اگر یک نفر باشد چطور؟پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: اگر چه یک نفر باشد[۴۱].

پی نوشت ها

[۱]   مستدرک الوسائل ج ۱۵ ص ۱۱۵

[۲]   مستدرک الوسائل ج ۱۵ ص ۱۱۵

[۳] جامع الأخبار ص ۲۸۵ الفصل ۶۲

[۴]  مستدرک الوسائل ج ۱۵ ص ۱۱۵

[۵]  المستدرک ج ۱۵ ص ۱۱۵

[۶]  مستدرک الوسائل ج ۱۵ ص ۱۱۵

[۷] ثواب الأعمال ص ۲۴۰

[۸]  مکارم الأخلاق ج ۱ ص ۴۷۳

[۹] المستدرک‏ج ۱۵ ص ۱۱۵

[۱۰] براى اطلاع از متن این حدیث شریف به صفحه ۲۱ مراجعه فرمائید.

[۱۱]  ثواب الأعمال ص ۲۴۰ و من لا یحضره الفقیه ج ۳ ص ۳۱۱

[۱۲] کافی ج ۶ ص ۶

[۱۳]   مستدرک الوسائل ج ۱۵ ص ۱۱۵٫

[۱۴]  براى اطلاع از متن این حدیث شریف به صفحه ۲۱ مراجعه فرمائید.

[۱۵]  مستدرک الوسائل ج ۱۵ ص ۱۱۵

[۱۶]  ثواب الأعمال ص ۲۳۹

[۱۷]  الجعفریات ص ۳۱۳ والنوادر للسیّد فضل اللَّه الراوندی- علیه الرحمه- ص ۹۶

[۱۸]ثواب الأعمال ص ۲۴۰

راجع: الکافی ج ۶ ص ۵ و من لا یحضره الفقیه ج ۳ ص ۳۱۰ و مکارم الأخلاق ج ۱ ص ۴۷۲).

[۱۹] روضه الواعظین ج ۳ ص ۲۴۶ و مکارم الأخلاق ج ۱ ص ۴۷۲

[۲۰]  الکافی ج ۶ ص ۵

[۲۱] کافی ج ۶ ص ۵

[۲۲]مستدرک الوسائل: ج ۱۵ ص ۱۱۵

[۲۳]  ثواب الأعمال ص ۲۴۰

[۲۴]مستدرک الوسائل ج ۱۵ ص ۱۱۵

[۲۵] الکافی ج ۶ ص ۷

[۲۶] عوالی اللئالی ج ۱ ص ۲۵۴

[۲۷] میزان الحکمه ج ۱۱ ص ۴۸۸۱

[۲۸] روضه الواعظین ج ۲ ص ۲۴۶

[۲۹] من لا یحضره الفقیه ج ۳ ص ۳۱۱ و الخصال ص ۳۷

[۳۰]مستدرک الوسائل ج ۱۵ ص ۱۱۶

[۳۱]الخصال ص ۱۷۴

[۳۲]عوالی اللئالی ج ۱ ص ۱۸۱ و مستدرک الوسائل ج ۱۵ ص ۱۱۸

[۳۳]   جامع الأخبار ص ۲۸۴ الفصل ۶۲

[۳۴]  الکافی ج ۶ ص ۶ و من لا یحضره الفقیه ج ۳ ص ۳۱۱ ۴۷۳

[۳۵] عوالی اللئالی ج ۳ ص ۲۹۴

[۳۶] مستدرک الوسائل ج ۱۵ ص ۱۱۵

[۳۷]  مستدرک الوسائل ج ۱۵ ص ۱۱۵

[۳۸] عوالی اللئالی ج ۱ ص ۲۵۳ ومستدرک الوسائل ج ۱۵ ص ۱۱۸

[۳۹]  مستدرک الوسائل ج ۱۵ ص ۱۱۶

[۴۰]  جامع الأخبار ص ۲۸۵

[۴۱]  عوالی اللئالی ج ۳ ص ۲۸۴