محمد رسول الله رحمه للعالمین

چرا منافقان به پیامبر اُذُن (گوش) می گفتند؟

خانه / سر تیتر اخبار / چرا منافقان به پیامبر اُذُن (گوش) می گفتند؟

اُذُن بودن پیامبر به چه معناست؟

 

خداوند متعال در این باره فرموده اند:

یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کثِیراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ. (حجرات،آیه ۱۲ )

«ای کسانی که ایمان آورده اید! از بسیاری از گمان ها بپرهیزید، چرا که بعضی از گمان ها گناه است».

پیامبر محمد رحمت

حسن ظن

حسن ظن؛ از جمله دستورات خداوند در قرآن کریم است. که می تواند در تعاملات اجتماعی ما با افراد جامعه بسیار تاثیر گذار باشد. فردی که نسبت به اطرافیانش حسن ظن دارد. از آرامش روحی و روانی بیشتری برخوردار است. و هم دیگران به او نگاه صمیمانه تر و دوستانه تری دارند.

خوش گمانی و بدگمانی در معاشرت های اجتماعی. همیشه و نسبت به همه یکسان نیست. بلکه موارد متعدد و گوناگونی دارد. حسن ظن به معنای ساده لوحی قطعا صفت پسندیده ای نیست. بنابر این با توجه به شرایط و افراد نمود پیدا می کند .

در سوره توبه درباره منافقان که پیامبر را اذیّت می کردند. می فرماید: و منهم الّذین یوذون النبی و یقولون هو أذن. پیامبر را اذیت می رساندند و می گفتند: محمد همه اش سراپا گوش است. مقصودشان این بود  که هر چه به پیامبر گفته می شود  پیامبر گوش می کرد: قل أذن خیرٌ لکم؛ بگو: پیامبر اگر سراپا گوش باشد. برای شما بهتر است. و به نفع شما خواهد بود. یؤمن باللَّه و یؤمن للمؤمنین؛ پیامبر ایمان به خدا و ایمان به مؤمنان دارد.

گوش شنوا بودن پیامبر برای مومنین خیر است.

اُذُن بودن پیامبر یعنی اعتقاد به مؤمنان دارد. منافقان که می دیدند پیامبر به حرف مؤمنان گوش می دهد. این اتهام را به پیامبر می زدند که پیامبر همه اش گوش است. و زود باور،هرکس هرچه بگوید می شنود. خداوند متعال در جواب آنان می فرماید: اگر پیامبر گوش شنواست و حسن ظن به مومنین دارد. این به نفع شما است. و باعث رحمت برای مؤمنان است. والّذین یؤذون رسول اللَّه لهم عذابٌ الیم. آنان که پیامبر را با این حرفها اذیت می کنند. عذاب ألیم و دردناک در انتظار آنان است.

 

eheyat

 

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *