پنجم جمادی الاولی، سالروز ولادت شیرزن صحرای کربلا حضرت زینب کبری(س) است. بانویی پیام رسان که از بازماندگان جریان جانسوز عاشورا به نیکویی پرستاری میکند. بانویی که لقب « بزرگ پرستار همیشه ی تاریخ » را به شایستگی زیبنده ی خود نموده است. روز ولادت این بانو روز پرستار نامیده شده است.
پرستاری از آغازین لحظات طلوع اسلام بصورت حرفه ای مقدس مطرح بوده است. تاریخ اسلام از پرستارانی چون امّ سلمه، امّ سنان و در رأس همه ی آنان حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) نام میبرد.
مقام معظم رهبری(دامت برکاته) درباره ی اهمیت پرستاری می فرماید: برای حفظ سلامت در جامعه اهمیت پرستاری در طراز اول قرار دارد یعنی اگر بهترین پزشکان و جراحان کار خودشان را با بیمار به بهترین وجه انجام دهند اما از آن بیمار پرستاری نشود بطور غالب کار آن پزشک یا جراح عالی قدر بی فایده خواهد بود. ایشان در جایی دیگر نقش پرستار را معادل کار پزشکی ماهر می داند و می فرماید: نقش پرستاری و بیمار داری در حفظ سلامت و بازگشت سلامت بیمار نقش درجه اول است. معادل است با نقش یک پزشک ماهر. بسیاری از این نکته غفلت دارند لذا آن وزن و ارزشی که باید برای پرستار در نظر گرفته شود از ذهن آنها مغفول می ماند و به آن توجه نمی کنند.
حضرت امام خمینی(ره) در بخشی از سخنان خود، به زیبایی حال مریض در بیمارستان و چگونگی رفتار پرستاران را با او ترسیم می کنند. ایشان می فرماید: یک مریضی که از خانه اش آمده است به بیمارستان، این مریض، خودش را مثل یک غریب می داند. اگر این پرستارها با او با ملایمت با رفتار انسانی با محبت… رفتار کنند این حس غربت از او منفصل می شود و آرامش برایش حاصل می شود و این آرامش روحی، در بهبودی او کمک میکند.
مقام معظم رهبری (دامت برکاته) درباره ارج نهادن به مقام پرستاران می فرماید:
به مناسبت روز پرستار یک جمله کوتاه درباب ارزش خدمت پرستاران عرض میکنم و آن این است که همه موظفیم از این انسان های فداکار و پر عاطفه و دلسوزی که با عمل انسانی پرستاری خود، از بیماران در مراحل دشوار بیماری مواظبت و حمایت می کنند، به عنوان احترام به ارزش انسانی والا، قدردانی کنیم.
حضرت امام خمینی(ره) نیز در مورد ارزش پرستاری فرموده است پرستاری از بیمار، امر بسیار مشکلی است لکن خیلی ارزشمند است … شما متوجه باشید که شغل شما، شغل بسیار شریفی است و از آن طرف مسئولیتش هم زیاد است.
مقام معظم رهبری(مدظله العالی) هم به پرستاران توصیه می فرماید: پرستاران هم – چه زن و چه مرد – قدر خودشان را بدانند و این حرفه را مقدس بشمارند.
رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) پرستار را در قیامت هم نشین ابراهیم خلیل می داند و می فرمایند: هر کس یک شبانه روز از بیماری پرستاری کند خداوند او را با ابراهیم خلیل محشور می کند.
حضرت امام خمینی(ره) در کلامی ارزشمند وظیفه پرستاران را سرشار از روح عطوفت می داند و می فرماید: چیزی که بسیار اهمیت دارد … برای پرستاران و آنهایی که تماس با مریض ها و بیمارها و مجروح ها دارند این است که روح عطوفت در آنها باشد. یکی از اموری که کمک می کند به خوب شدن مریض ها این است که پرستار آنها، به آنها تقویت روانی بدهد. همچنین ایشان در جایی دیگر درباره اهمیت پرستاری می فرماید: این شغل پرستاری از شغل های بسیار شریفی است که اگر چنانچه انسان با وظایف انسانی و شرعی خودش عمل بکند، این یک عبادتی است که در تراز عبادت های درجه اول است.
مقام معظم رهبری(دامت برکاته) پرستاران این سپید پوشان سخت کوش را همانند فرشتگان رحمت و ملائکه آسمانی می داند و درباره ایشان می فرماید: آن وقت که بیمار از همه جا دستش کوتاه است در آن ساعاتی که حتی همسر، فرزندان و پدر و مادر بیمار هم بالای سرش نیستند، چشم امیدش بعد از خدا به پرستار است و این پرستار است که مثل ملائکه ی آسمانی مثل فرشتگان رحمت، به دردها، مشکلات و نیازهای جسمی و عاطفی او پاسخ می دهد.
بازدیدها: 55