گزیده ای از سخنان حجت الاسلام پناهیان پیرامون حجاب و عفاف

خانه / پیشنهاد ویژه / گزیده ای از سخنان حجت الاسلام پناهیان پیرامون حجاب و عفاف

حجاب از يك موضوع ارزشي اخلاقي صفر خارج شده شده و تبديل به يك موضوع استراتژيك سياسي و يك موضوع فرا امنيتي شده است مسئله حجاب امروزه فوق مسئله امنیتی است،مسئله تمدن ساز شده است.

خلاصه ای از سخنرانی حجت الاسلام پناهیان در باب مسائل حجاب و عفاف در همایش سیب گلاب(دهم خرداد 1389 سالن شهیدچمران دانشکده فنی دانشگاه تهران)

* حساسیت ما نسبت به حجاب کمتر از حساسیت اروپائیان وخارجی ها نسبت به این مسئله است اگر چنین نیست چرا آنها خلاف قانون اساسی شان رفتار میکنند؟چرا حجاب براي فرانسه كه مي گويد پوشش آزاد است مهم شده است؟چرا در فيلم ها و كاريكاتور ها حجاب مورد حمله قرار مي گيرد؟به جاي ارزش حجاب بايد حساسيت دشمنان را نشان دهيم .

* درجایی از سفیر فرانسه سوال شد که شما چرا خلاف قانون اساسی تان باحجاب مخالفت میکنید؟ که پاسخ داد:حجاب یک نوع پوشش نیست بلکه بیرقی است برای یک مکتب برای یک دین که آن دین مبنایش مخالفت با هوای نفسه ،تمدن غرب مبانیش موافقت با هوای نفسه(اگر بشود نشان دهید که یک دختر یا یک زن می خواهد با هوای نفس خود مخالفت کند. دلش میخواهد با دلم میخواهدهای خودش، مخالفت کند آغاز فروپاشی تمدن غرب است)

* حجاب از يك موضوع ارزشي اخلاقي صفر خارج شده شده و تبديل به يك موضوع استراتژيك سياسي و يك موضوع فرا امنيتي شده است مسئله حجاب امروزه فوق مسئله امنیتی است،مسئله تمدن ساز شده است.

* مسئله بی حجابی،مسئله بشر نیست.یک مسئله دست ساز است که بعد از پروتکل های دانشوران صهیون ،بعداز اینکه صهیونیست ها تسلط بر جوامع مسیحی  پیدا کردند این پدیده بعنوان یک پدیده نوظهور خود را نشان داد واینک دوران افول خود را نیز آغاز کرده است.

* حجاب میتواند دختر خانم ها را به حس رقابت دچار نکند.

* فرانتس فانون میگوید:هرچادری که دور انداخته شود در مملکت های اسلامی،افق جدیدی را که برای استعمار ممنوع بوده در برابر او می گشاید وپس از دیدن هر چهره ی بی حجابی امیدهای حمله ور شدن استعمار ده برابر میشود.

* به حجاب باید به عنوان یک پدیده عقلانی نگاه کرد.

* کسی که حجاب رعایت میکند نسبت به دوقشر شفقت نشان می دهد،اول نسبت به دخترهای دیگر،که آنها را به چالش نمیکشد وآنها را به رقابت های بی ارزش نمیکشاند.خانمی که اهل رحم وشفقت است وکوچکترین حیا ونجابتی درونش وجود دارد میبیند نزدیک شدن اش به یک خانواده باعث می شود مرد آن خانواده نسبت به خانمش دلسردمیشود زود خودش را جمع میکند.اصلا دین هم اگر در میان نباشد متین تر رفتار میکند.دومین گروهی که مورد شفقت قرار میدهد مردان است که ذهنشان را درگیر نمیکند.

*بی حجابی را می توان بی رحمی نسبت به هم جنس و جنس مخالف دانست.

*وقتی موج بی حجابی در جامعه می افتد به این معنی نیست که تک تک افراد انگیزه بی دینی دارند بلکه موج به رقابت کشیدن که بین افراد افتاد،به رقابت در می افتند.می خواهند بگویند که من کمتر نیستم.هیچ انگیزه ای جز جوگیری نیست.

*حجاب مظهر مهربانی زن است.

*در رابطه بین زن ومرد،زن قدرت تسلط بیشتری دارد وخدا مدیریت رابطه مرد وزن را به زن داده .لذا به او می گوید :توحجاب داشته باش که این رابطه را اداره کنی.

*حجاب مظهر اقتدار زن است.

*مردانی که زن را بی حجاب می خواهند،زنان را ضعیف وغیرمقتدر در مقابل خود می خواهند.

*حجاب ميزان لذت از زندگي را افزايش مي دهد و بي حجابي علت ناتواني جنسي است.زن وشوهر باید از هم لذتی را ببرند که ضعف های اخلاقی و روحی هم را نادیده بگیرند.

*ژان ژاک روسو میگوید: شبیه شدن زنان به مردان باعث تسلط مردان به زنان می شود.(نفعی را برای زنان به دنبال نمی آورد)

*حجاب به عنوان یک ارزش دینی اجباری نمیشود بلکه بخاطر حقوق مردم است (حقوق روانی مردم)که اجبار میشود واین نوعی حق الناس است.

*در كشور ما علت اين كه بحث حجاب اينطور است اينكه فضا سازي كرده اند و به مذهبي ها نسبت مي دهند كه مثلا اين ها مشكلشان با چند تار مو است در حالي كه حجاب براي زن طبيعي است.

*اگر بی بندوباری ، بخشی از آن توسط قانون کنترل نشود به علت ضعف فرهنگی که در جامعه وجود دارد ناخواسته برخی افراد تن به بی حجابی می دهند(از نظر روانی مجبور میشوند)

*حجاب محل تجلی لطافت روح زن است.

*گشت ارشاد قبل از اينكه بيايد سراغ دختران و پسران در جامعه بايد راهش را كج كند و برود صدا و سيما و آموزش و پرورش را اصلاح كند.

*جو جامعه طوریست که آزادی حجاب را نمیتواند تحمل کند.

*روزي خواهيد ديد كه نه به دليل دين و ارزش هاي اسلامي و به دليل مبارزه با صهيونيسم كه به دليل عقلانيت و به دليل منفعت طلبي عاقلانه مردم جهان مسئله حجاب مسئله اي حل شده است.

*حجاب محدودیت است وانسانی که نخواهد محدود زندگی کند با حیوان هیچ فرقی ندارد.

*آن چیزی که عجیب نیست مقدار بی حجابی درجامعه ماست وآنچه که عجیب است مقدار حجاب در جامعه ما! به دلیل اینکه سی ساله ما کار درست روی حجاب انجام ندادیم فرهنگ سازی نکردیم.دشمن ما حمله های خودش رو هزار برابر کرده…حجاب چیز دمده ای شده…جوانها باید زدگی پیدا کرده باشن مگر اینکه منطق عمیق داشته باشه که منطق عمیقش خوب بیان نشده،لذا شما از این دخترای محجبه بپرسین شما چرا حجاب دارین؟

گزیده سخنرانی حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان درباره حجاب در نشست اهالی قلم با موضوع حجاب و عفاف :

* حجاب با این که پدیده‌ای است که هیچ وقت از مقابل دیدگان ما غایب نمی‌شود اما در طول چند سال گذشته بسیار غریب مانده و به خوبی به این مفهوم پرداخته نشده است.

* هم‌اکنون مبنایی بسیار کلی برای حجاب در جامعه وجود دارد و بسیاری از افراد می‌گویند ما بنده خدا هستیم و باید دستورات او را بپذیریم پس حجاب را هم به دلیل اینکه جزو دستورات الهی است می‌پذیریم. این تفکر اگر چه درست است اما قدرت انگیزه‌سازی برای ایجاد تمایل در افراد به سوی حجاب را ندارد.

* تا زمانی که در زمینه حجاب با غرب شاخ به شاخ نشویم کارمان درست پیش نمی‌رود، باید به این نکته توجه داشت که نمی‌توان با مبنای فرهنگ غرب کنار آمد. افرادی که تلاش کرده‌اند از طریق مماشات با فرهنگ غرب کنار بیایند کار اسلام را عقب انداخته و در آن خدشه ایجاد کرده‌اند.

* زجر در این دنیا یعنی انسان از دوست‌داشتنی‌هایی که وجود دارد دست بکشد؛ زن و مرد ممکن است از بی‌حجابی لذت ببرند و این لذت از همان موارد ممنوع است. باید توجه داشت که مبنای ما در حجاب مبارزه با هوای نفس است.

* هم‌اکنون حجاب در جامعه به صورت انفعالی تعریف می‌شود. اما باید توجه داشت که تعریف فعالانه از حجاب در جوانان تأثیرگذارتر است. زمانی که به افراد جامعه می‌گوییم حجاب شما را از خطر مصون می‌دارد این موضوع برای آنهایی قابل درک است که از عقل احتیاط‌گر برخوردار بوده و در جامعه‌ای اثر دارد که هر فردی بتواند ضرر بی‌حجابی را درک کند.

* در جامعه ما که دو جوان به دلیل بدحجابی یک دختر به او تعدی کرده و اعدام می‌شوند اما این دختر مجدد به بدحجابی خود ادامه می‌دهد نمی‌توان افراد را از ضررهای بدحجابی ترساند.

* برای جامعه‌ایی که شجاعت بدحجابی را به دختران جوان داده است و افراد بدحجاب با این عمل خود به جامعه تعدی کرده و مجازات نمی‌شوند باید سخن فعالانه از حجاب گفت.

* بی‌حجابی را می‌توان با نامهربانی همتراز دانست و علت اینکه این موضوع در جامعه جا نیافتاده است به دلیل ضعف ما در تعریف حجاب است.

* خداوند مسئولیت کنترل ارتباط میان زن و مرد برعهده زنان قرار داده است، حجاب مظهر اقتدار زن و نشانه مدیریت او در ارتباط خود با نامحرمان است و اکثر مردان هواپرست و سلطه‌طلب زمانی که حجاب یک زن را مشاهده می‌کنند خشمگین می‌شوند.

* اگر تاکنون نهضت گرایش به حجاب تمام غرب را فرا نگرفته است به دلیل آن است که ما مسلمانان در توضیح فلسفه حجاب و معرفی آن به جهانیان کوتاهی کرده‌ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *